@less12 Grattis till tvåsiffrigt! 10 dagar!🥳. Det är nu bedrägliga tankar om att ”nu har jag ju varit utan alkohol flera dagar, så jag kan nog kontrollera mitt drickande ändå och ta ett glas” kan poppa upp. Låt tankarna komma och sedan passera och gör som du gjort hittills. Läs på om hur alkohol påverkar hjärnan, kunskap om detta ökar förståelsen för hur beroendet fungerar. Tex ”skål ta mig fan”, Annie Grace böcker, Peter Wirbing på youtube.

Ha en fin lördag och njut av att du är så bra!🌞💕

@less12 Ja, fortsätt som du gör! Det är alkoholdjävulen som pockar på. Det är din hjärna som är programmerad till att vilja få alkohol och ett rus som skapar dessa tankar. Det tar lite tid innan det blir lugnare och det kan gå lite upp och ned. Din hjärna behöver få återhämta sig och komma i balans igen, så att beroendehjärna blir tyst. Så fort den får alkohol är den igång igen. Så det är bara beroendet som vill dricka, inte du. 😁❤️

@vår2022 får vara förberedd på att motarbeta suget/tankarna. Känns skönt att det kommer bli lättare med tiden. Ju längre tiden går desto mindre plats tar väl beroendet antar jag, just nu känns det lite som att dagarna går ut på jobb och att inte dricka haha, vilket också är lite av ett jobb. Kan inte helt slappna av ännu.

@less12 Ja, det tar en hel del energi att vara nykter i början😁. Ibland kan det skapa mer sug att motarbeta tankarna, att tänka jag får inte tänka på alkohol, det enda man tänker på då är alkohol. Tex, tänk på en elefant, men inte en rosa. Då tänker man bara på en rosa elefant. Det jag menar är att låta tankarna komma och sedan bara notera dem, aha här kom en tanke på alkohol och sedan försöka låta den passera. Lite mindfulness grej. Eller att göra något när tanken kommer, tex dricka ett stort glas bubbelvatten, gå ut och promenera. På helgen har man mer tid när man inte har ett jobb som distraherar. Man kan även skratta åt alkoholdjävulen som poppar upp och be den dra åt h…

Det blir lättare med tiden och ju mer kunskap du får om hur beroendet påverkar hjärnan desto mer insikt får man i det. Länken nedan med Peter Wirbing ger väldigt bra fakta om alkohol och hjärnan.

https://www.youtube.com/watch?v=8qxtDj5aVFQ

Ha det gott! Och be alkoholdjävulen fara dit han hör hemma!😂❤️

Dag 10 är över, dag 11 är här. Dagen har gått rätt smärtfritt, sporadiska tankar om alkohol har dykt upp i värmen. Dock väldigt lätta att tacka nej till, medicinen verkar hjälpa mig väldigt bra. Har inte känt något starkt sug alls, känner inte av några biverkningar vad jag märkt av. Lika skönt varje morgon att slippa vakna bakis, läser mer böcker än vad jag gjort innan, tror fortfarande jag har mer energi än innan, dock ingen större skillnad just nu. Känner mig mer snabbtänkt och stresstålig på jobbet, det är en härlig känsla, känner mig duktig på mitt jobb igen.

Bra jobbat, kämpa på snart har du fått ihop tresiffrigt i bara farten. Jag ska inte förklara för någon hur de ska göra, för min egen resa har varit så enkel, men jag är glad att jag slutade dricka, ser bara fördelar, har heller inte haft något sug alls. Har varit på några fester, och sett hur folk blir, när man själv är nykter. Klarar mig gott utan alkohol, livet ger en nog med berusning i alla fall. Är man nykter, är man alltid redo =)

@Ingesmart Att du upplevde din resa som enkel beror nog på att minnet är ruskigt selektivt. Det riktigt jobbiga försvinner tack och lov snabbt ur minnet, eller bleknar snarare. Jag brukar säga att annars skulle ingen kvinna föda mer än ett barn 🤣

Jag tror också att du verkligen hade bestämt dig, inifrån och ut. Det fanns ingen prutmån, alkoholen skulle bort. Punkt. Att du inte heller velade med att tro dig kunna ”dricka lite” hjälpte dig också. Du hade bommat igen bakdörren rejält. Spikat igen dörren.

Allt det sammantaget gjorde att du upplevde det lätt att sluta dricka. Heja dig!

Kram 🐘

Vet inte om jag skriver för mycket här just nu haha, känner mig lite tjatig. Läste någon kort studie om att Campral kunde vara gynnsamt även vid nikotinavvänjning och funderar på att även försöka klippa med nikotinet. Vet dock inte om det blir för mycket på samma gång, kanske riskerar att bli plattfall istället? Röker ju inte så nikotinet i sig skadar ju inte kroppen alls i närheten av alkohol ändock ett väldigt meningslöst beroende att ha då det inte ens ger en god känsla längre, får ju inte ut något av det, inte ens en lite kick.

@less12 Det är din tråd så skriv hur mycket du vill✨😊 Jag är också en snusare (vilket jag antar att du är) och jag älskar mitt snus som en snuttefilt :) Självklart kostar det en massa pengar och är väl på sikt säkert skadligt men jag skulle nog själv fokusera på att ta bort en sak i taget.

Skulle iofs också kunna förstå om du vill ”göra rent hus” :)

@less12 jag började snusa igen efter ett uppehåll på många många år. Hur dumt som helst men just idag har jag bestämt mig för att det är nog. Jag tror det funkar att ta det samtidigt med att sluta dricka men det krävs nog en järnvilja.
Lycka till hur du än bestämmer dig för att göra😊