Imorgon skall jag söka hjälp. Beroendecentrum öppnar 08.00. Jag kommer att stå där när de öppnar. Jag vill ha antabus. Nu får det räcka… Är det lätt att få det utskrivet? Dela gärna med er om era erfarenheter 🙏🏼

@TappadIgen Så kanske det är men när jag skrevs ut från sjukan efter sista drickat för 2 år en pratade jag med läkaren. Dom tog flera blodprover så jag antar att det var nåt av dom som han syftade på när han sa att dina levervärden ser bra ut. Nästan normala. Det var han lite förvånad över också. Men jag förstår att den inte kan vara 100% längre. Men hur testas det bäst annars? Vävnadsprover, röntgen eller biopsi eller hur kollar man det bäst? Jag menade på att jag inte har några symptom på dålig lever. inte ont, inte konstig i hyn eller annat som kan komma. Däremot kunde det sticka och värka därifrån lite ibland när jag drack en större mängd eller längre tid.

@Andrahalvlek nu skrev jag fel svar till dig. Tyckte att det stod att du kapat min tråd för ett svar. Sovit alldeles för lite och måste ha läsglasögon har jag märkt. Sitter en halvmeter från en 27" skärm och ser knappt när jag skriver fel vad det är som är fel och ska rättas.

@BEATNGU Läsglas är bra att ha. Jag har två olika. Jag använder billiga 3+ från öb när jag kollar på mobilen och rumsprogressiva från optikern när jag tittar på dator och padda. De kallas ”terminalglas” och de får man gratis av arbetsgivaren. Skulle inte kunna jobba utan dem!

Kram 🐘

PS. Förlåt igen andesh72 för att vi kapat din tråd.

@BEATNGU Jag äter också liknande preparat så därför jag blev fundersam på varför @andesh79 skrev att han fått det utskrivet mem druckit på det ändå men slutat för att det inte fungerat. Formuleringen låter som att de skulle skrivits ut för A men anledningen till att man inte ska kombinera är ju bland annat ansträngning på levern (som många andra, med olika allvarlig påverkan) och även att biverkningar på medicinen (ångest etc) kan öka då.

A och SSRI tar inte ut varandra (dvs mängden SSRI blir inte mindre), där emot påverkar A som sagt de potentiellt negativa effekterna ac SSRI som kan förekomma.

Jag själv äter Escitalopram och upplever definitivt att de klingar illa med A, i början sänktes toleransen också (men inte drack jag mindre för det...). Hur Lamotrigin (som jag äter som stämningsstabiliserande och inte mot epilepsi) funkar med A har jag där emot ingen aning om.

@BEATNGU Hej! Jag är på semester nu och skriver inte så mycket men tänkte lägga upp en lite längre förklaring i min tråd vid tillfälle angående detta. Jag tror att du som har blivit utredd absolut inte har något att oroa dig för, speciellt då i kombination med att du snart inte druckit på två år och inte känt några symptom och inte har för avsikt att dricka igen.

Utan att vilja gå in på det för mycket så är det så att det många som tänker sig ett alkoholstopp och sedan blodprov. När man väl tagit blodprovet så kan det visa normala värden, vilket en del kan ta som "ingen leverpåverkan alls" vilket man alltså inte kan göra. Nu kan man gorma om att det är för svartvitt och liknande men när jag i en annan tråd jämförde objektivt med subjektivt och allt där mittemellan så är det objektivt så att ett blodprov inte kan visa på att du inte har några leverskador.

Problemet är här om man är alkoholist att det kan så ett tankefrö "Jag har alltså inte orsakat någon skada alls med allt det drickandet. Hm... jag kan nog dricka ett tag till då." vilket alltså är en slutsats som man alltså inte kan göra. Det är det jag hoppas undvika. Samtidigt tror jag att har man slutat och blivit utredd ska man inte vara orolig och man behöver sannolikt inte utredas mer. Men man ska heller inte ta det som ett frikort till att fortsätta med alkholkonsumtionen alltså.

@Andrahalvlek Jag som varit lat bara och inte tyckt att det har behövts. Men nu har skruven ramlat ur mina vanliga så ena glaset ramlade ur och den hittar jag inte. Så jag zoomar in denna sidan till 125 och Facebook till 110% så blir det lättare. Kanske!? Jag får inga genom jobbet för jag kör hjullastare. Då kan jag ha mina vanliga. Men solglasögon med den styrkan skulle jag behöva.

Hej @Kattskit ☀️. Mina försök under åren för att komma iordning med olika varianter av depressioner etc är att prova olika SSRI preparat. Det jag menar är att jag samtidigt druckit vilket jag tror tar bort de fördelarna pillren kan ha med sig. Eftersom jag fortsatt krökat har pillren inte gett den effekt jag önskat så har jag själv valt att sluta med pillren. Jag har inte förstått att alkoholen är det största problemet, förrän nu. Om alla som mår dåligt avstår alkohol och gör något annat istället (tränar etc) så tror jag vi skulle kunna sänka antalet utskrivna ”lyckopiller” rätt rejält 😅☀️🙏🏼

Tack för era fina kommentarer 🤗. Jo nu tycker jag väl att man kan börja tänka klart och planera lite för framtiden. Det har lagt sig en hel del och man har liksom fått ner pulsen. Jag har nu många knopar jag måste knyta upp. Men en sak i taget 🙏🏼☀️

4 månader och tre dagar idag. Är glad för varje dag även fast resan har varit tuff. Vet att det kan ta 12-18 månader för hjärnan att återhämta sig riktigt. Så jag kämpar på. En dag i taget ❤️

@andesh79 Grattis 4 månader!🥳. Bra jobbat! Ja, det tar tid innan innan hjärnan återhämtat sig helt, men ack så det är värt! Nu har jag passerat 1 år och det blir bara bättre och bättre!

Fortsätt ditt goda arbete❤️

6 månader igår… Tiden går. Allt blir bara bättre och bättre. Inget direkt sug nu och alla polare (även högkonsumerande) har ju accepterat mitt beslut och stöttar mig. De andra har jag fimpat, och inte umgås med längre.

En sak jag tänker på är hur vissa bara (inklusive jag) tidigare bara försökt haft uppehåll. Alltså när jag lyckades ha en vit månad tänkte man ju, jag har inga bekymmer, jag lyckades ju vara nykter en hel månad. Jag har lärt mig att det är ju inte så det funkar. Inom AA kallar man det ”gå på vita knogar”. Det stämmer rätt bra. Lika viktigt som att hålla upp med alkoholen är det ju att jobba med sig själv. Varför dricker jag som jag gjort etc.

Om jag får välja två saker som möjliggjort min nykterhet är det Antabus samt öppenvården. Antabus gjorde att jag fick ett uppehåll och nyktra till så pass så öppenvårdens stöd verkligen hjälpte. Oj, glömde nog det viktigaste, jag ville själv. Jag gjorde jobbet. Jag hade nått mitt botten och var beredd att göra vad som helst nästa för att bli fri från lidande.

Har genom öppenvården träffat några nya polare också. Helt underbara. Som gjort samma resa med mig. Det är viktigt att (även) ha de vännerna också. De kan man prata tillfrisknande med. Jag tror dessa kommer vara mina vänner resten av livet, om allt går enligt plan.

Ptchaaa, det var väl ungefär det jag tänkte på. Må gott alla där ute som kämpar. Tänk på att det bara blir bättre och bättre ❤️