@Kebne1 Yes! Riktiga vänner skiter i om ert hem är alkoholfritt. De vill träffa er oavsett. Och de som inte godtar alkoholfritt är inga riktigt vänner. Vänskapskretsen kanske omdanas lite, men det är det värt alla dagar i veckan. Lite så var det nu när jag var utmattningsdeprimerad. Då märker man vilka som verkligen är ens vänner, som finns i med och motgång. Som fortsätter höra av sig och som initierar att man träffas osv.

Den som jag trodde var min allra bästa vän var en vän som använde mig som slaskhink. Vid våra träffar har hon pratat om sina problem 90 procent av tiden. Nu när jag behöver prata massor ger hon mig kortfattade svar på Messenger, så kortfattade att jag förstår att hon inte vill ha kontakt alls. Jag har varit så ledsen över det, men jag har släppt det nu. Det är hennes förlust allra mest. Jag har upptäckt att andra vänner steppat upp betydligt istället och det är jag så tacksam för.

Kram 🐘

@Kebne1 Så skönt att du kommit dit att du kan slappna av i ditt egna hem, din borg. Det är en befrielse när man fått ihop sina motstridiga tankar, den ena tanken att man kan sakna alkohol och den andra om att vilja leva nyktert, till en tanke, att vara den som inte dricker och att det är en befrielse. Att plågan med dubbla budskap utplånats och kvar är en tanke och en riktning som man vill vandra vidare på. ”Välkommen till vårt alkoholfria hem”. Vi ska också ha övergivande gäster i helgen vi inte träffat sedan pandemin. Alkoholen brukar flöda med musik och stoj till sena timmen och dagen efter vaknar man bakis med ångest och ågren. Jag berättade att vi inte dricker alkohol mer och om de vill dricka vin får de ta med sig själva, vi bjuder på alkoholfritt till den goda maten. Har hintat om detta i tidigare samtal så svaret var det bli bra. Vi får väl se hur det blir, men det känns så skönt att i min borg bjuds det bara på alkoholfritt, 3,5 öl på sin höjd för det dricker min man emellanåt. Vi ska ut i skogen och plocka svamp, rensa den utan vin, laga mat ihop, umgås och diskutera och jag kommer att gå i säng i tid för jag orkar inte nattuggla mer. Det orkade jag bara när jag gaggade med alkoholen. Vakna nykter och servera en härlig frukost till mina vänner.

Du gör det så bra! Ha en fin fredag!🌞❤️

Läste detta:
"Sobriety is not about givning something up. It is about getting everything back."
Exakt så känns det nu. Jag är så lycklig. Nykter och lycklig. Precis badat i fjärden och det är varmt. Ingen fisklycka men kaffet smakar himmelskt. Kämpa på alla fina. Ny nykter dag 🎈❤️

Coviden sitter i, nu är lukt o smak borta. Men jag är så lycklig ändå. Nu tänker jag aldrig på alkohol mer. Det är en icke-fråga och jag känner mig så stark. Jag vet att det kommer komma bakslag och jag håller garden uppe. Men just nu är precis allt helt underbart härligt. Livet livet 🙏🏼❤️Kämpa på alla fina. Lyft aldrig första glaset!

@Kebne1 Du låter så himla glad och lycklig i ditt beslut, det smittar av sig😁. Hoppas du snart blir frisk, min lukt och smak tog sin tid att komma tillbaka vid årskiftet när jag hade covid, men det kommer tillbaka.

Ha det så gott!🌞💕

Härligt att läsa ditt inlägg @Kebne1 😊
Kämpa på! ,, jag tappade också smak när jag hade coviden, däremot lukt så tappade jag vissa lukter, jag fick en konstig röklukt i näsan, typ cigarettrök, jag var tvungen att kolla ute på gården om nån stod och rökte, hade den lukten i näsan hela tiden.
Jag blev ju testad positiv i slutet på februari,, och jag kan säga att jag har känningar än av det, orken och energin har som fått sig en törn av det. Blir andfådd lätt nu, kände det när vi skulle ut i skogen och bygga ett jakttorn, jag var helt slut efter en liten bergsbestigning.
Som du säger "Lyft aldrig första glaset"
Vi hörs, ha det bra min vän😊

På väg till en liten minisemester fanns en is skål med minivodka, whisky, etc i. De såg fantastiskt goda och lätt-tillgängliga ut. I mitt gamla liv hade jag garanterat köpt en sådan. Men inte idag. Känner sorg över hur lätt det är att alltid dricka. Vi hade med oss alkoholfritt bubbel. Iskall. Poppade den på stranden på kvällen i den ljumma havsbrisen. Älskar att känna fullt ut och inte i en geggig fylle-känsla. Älskar livet just nu🙏🏼det gäller att bara inte lyfta första glaset!

Varit iväg på en minisemester. Helt ljuvlig sådan. Ingen a. Inget sug efter det heller. Bara total närvaro och här&nu. Min lärdom av min värsta trigger är mitt hem som fylls med folk som vill ha lite bubbel i glasen. Jag som värdinna och god mat, musik och allt det där. Men vi klappar igen den butiken. Det blir faktiskt inga sådana dagar hos oss mer. Jag orkar helt enkelt inte mer. Jag vill vara i min skog. Springa. Bada i fjärden. Fiska. Plocka svamp. Vara mina allra allra närmaste. Livet livet. Insikter för ett långt liv (förhoppningsvis) i nykterhet.

@Kebne1 Livet utan alkohol blir ett annat slags liv. Livet med alkohol innebär mer fest, bubbel och sena kvällar. För oss alkoholberoende innebär det också bakfylla, ångest och ågren efter varje fest, eller egentligen efter varje kväll. Under förra hösten och fram till våren har det varit lugnt med fester för oss. Vi har iof dragit ned på fester för flera år sedan då vår livsstil under senare år mest handlat om mig, min man och hundar i naturen. Vi har dragit oss ur festen. Men, i alla fall så har det under sommaren varit flera tillställningar med alkohol vi deltagit i och jag har verkligen förändrats. Jag orkar vara med i början, lite i mitten men mot slutet när alkoholtemperaturen höjts orkar jag inte mer. Det behöver inte ens vara speciellt stojigt utan lugnt, men det är ändå en skillnad. Samtalen höjs en nivå och blir mer aktiva. Som nykter orkar jag inte hänga med och ibland kan det vara svårt att få en syl i vädret. Vi har mest varit hemma hos oss och då kan jag ju dra mig tillbaka och läsa en bok istället. Har en större fest vi ska gå på i oktober som jag bävar för lite, men det ska bli trevligt också. Jag kör i alla fall så vi inte behöver sova över, det är min frizon.

Nä, känner som du. Jag vill vara i min skog, i fjällen, på jakt med min fågelhund. Springa och träna. Påta i trädgården och plocka svamp på min fritid. Vara nykter och ta vara på mitt liv. Min man får hänga på och det vill han. Det räcker så bra och det gör mig lycklig😁

Ha en riktigt fin lördag!❤️