Om forumdelen "Det vidare livet"

Profile picture for user Kristoffer

Hej allihopa!

Eftersom det förts diskussioner om vad forumdelen "Det vidare livet" är till för, tänkte vi rådgivare dela med oss hur vi ser på den forumdelen. Det här inlägget skrevs ursprungligen i en användares tråd, men jag lägger den här också eftersom det kanske kan vara hjälpsamt för andra att läsa.

Forumdelen Det vidare livet skapades utifrån ett önskemål från användare som kommit lite längre i sin förändring. Tanken var att fokus i den här delen av forumet inte skulle ligga enbart på alkoholrelaterade tankar, utan även på andra saker som känns viktigt i livet. När den här delen skapades fanns inte uppdelningen Vara alkoholfri / Vara måttlig under Förändra ditt drickande, utan de enda tre forumdelarna som fanns var Fundera / Förändra / Det vidare livet.

Det har aldrig funnits något krav på att slutmålet för förändringen är helnykterhet, eller några krav på att en måste vara si och så långt in i en förändring, för att få skriva i Det vidare livet. Det är upp till varje användare att känna efter vad som är viktigast för den just nu. Är fokus att prata om tankar kring alkohol och om sin förändring, eller känner en sig nöjd och trygg med det och vill prata mer om andra saker?

Med det sagt så finns det alltid ett visst överlapp, och vad en har behov att skriva om för dagen kan skifta lite. Det är för oss helt okej. Det vi däremot försöker vara noggranna med är att det inte skrivs inlägg som på ett onödigt sätt framhäver positiva aspekter av alkoholkonsumtion, och att det inte skrivs inlägg under berusning. Det här gäller oavsett vilken forumdel en skriver i, av hänsyn till andra användare.

Det viktigaste för oss är i slutändan att sidan blir hjälpsam för er som vill använda den. Vi har på flera ställen sett önskemål om att ha en plats där en inte triggas av andras målsättningar om de består av att ibland fortfarande dricka alkohol. Vi håller på att diskutera och se om vi kan tillmötesgå det önskemålet på något sätt. Om det finns förslag på hur det skulle kunna se ut får ni väldigt gärna skriva en rad i ”Stöd -> Fråga oss”!

Med hopp om en fin onsdag,
Kristoffer
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Vinägermamman

Hej! En fundering jag har är att jag tror att många väljer att sortera på ”Senaste kommentarer”. Det är lite krångligt om man går inpå respektive undergrupp då man måste klicka på en person i taget. Man kan förvisso filtrera på respektive huvudundergrupp under senaste kommentarer, Förändra, Det vidare livet osv, men inte på de två undergrupperna under förändra; alkoholfri, måttlig, vilket kan vara jobbigt för den som är rädd att bli triggad.
En väg skulle kunna vara att skapa samma undergrupper under ”det vidare livet” samt att göra dessa filtrerats? Men det kanske är krångligt tekniskt?
Hursomhelst är jag oerhört tacksam för detta forum även i nuvarande utformning!