Åh så fint det låter med dahliorna. Så skönt också det låter med normal arbetsbelastning. Känslan av att hinna med är så skön och jag tror att man kan göra ett bättre jobb när det finns tid för reflektion och inte bara att springa efter. Det finns verkligen mycket inspiration att hämta här på forumet och att tillåta sig att känna sig stolt över sina (och arbetslagets) prestationer är något att inspireras av hos dig. Å så dahlior förstås. I år förresten blommar zinniorna (jag ligger ju lite efter u växtval). Roliga blommor tycker jag. Som små karameller i rabatten. Ingen är den andra lik.

@Se klart härligt med dahliorna kan se det framför mig! De är ju så otroligt blomrika och strävsamma även om man missar lite vattning då och då. Jag hade ju ett rabattprojekt här i vår Brf som jag snabbt fick lägga igen när Ordf ångrade sig. Styrelsen gick från att vilja ha en prunkande rabatt (mycket prat om det under vintern) till behållen torr gräsmatta på nolltid. Skälen som angavs var diverse. Rabattkanten är livsfarlig (jag hade lagt den ovanpå för att se hur det skulle bli inför nästa steg att gräva ner den), för stor, föreningen vill att det ska vara fortsatt gräs osv. Så jag fortsätter titta ut på en outnyttjad gräsplätt som är mer eller mindre död och inte gör någon glad öht. Nu har styrelsen satt två fina exemplar av träd utanför mitt. Ett omöjligt projekt eftersom det är berg strax under vilket betyder att 1. rötterna kommer aldrig kunna växa, 2. de kommer kräva kontinuerlig vattning - alltid - eftersom det är torrt och någon slang som räcker hit finns inte. Jag blundar och låter andra sköta det. Ser att de springer med vattenkannor i bland men det kommer inte hålla i längden. Tråkigt att styrelsen vägrar sätta sig in i hur man gör och bara kör. Slöseri med pengar också.

Mitt privata projekt i år har faktiskt varit tagetes (hör och häpna). Tog mycket frön från inköpta tagetes förra året och de blommar som små solstrålar överallt nu. Väldigt upplivande!

Kram!

Tyvärr har jag ingen trädgård men jag gick och köpte en stor orange Dahlia för ett tag sedan och satte i ett lerkrus och den var som en stor SOL som lyfte hela köket.
Du har rätt att vara nöjd med ditt arbete och den inre säkerhet du beskriver låter så skön. Det är knepigt att fatta beslut när man står på en skör grund.
Och du låter cool i de förändringar som nu sker - som att du lite avvaktar var de kommer att landa och samtidigt ser fördelarna för dig i meningen mindre stress och mer rimlig belastning.
Att reta sig på en röst som vänligt säger ’se upp för avståndet mellan vagn och plattform’ är så himla onödigt 😳. Jag har haft ( har) rätt mkt onödig frustration inom mig…en sorts inre lite barnslig rebell som ska göra allt på mitt eget sätt och för helvete inte passa in i några mallar eller akta mig för avståndet mellan vagn och plattform!
Mina egna barn har faktiskt mkt mindre av det där och de brukar ibland skratta åt mig.
Men jag vet /känner - redan nu - att den där barnsliga rebellen lugnar sig betydligt när jag inte dricker. Det är väldigt skönt.
🌾

God söndag kväll här på forumet,
En fin och rätt så aktiv helg mot sitt slut, det totala mellanrummet kan jag inte skryta med- men lugnt och härligt med allt från bad till blomplock och start av mindre renoveringsprojekt.
@sisyfos, du har verkligen rätt i att jag just nu har jämnvikt- de perioderna är viktiga- att känna sig säkert och kompetent, innan man svingar sig vidare till nästa platå. Så är väl människan till sin natur, tänker jag 🙂
@charlie så dryyygt med nej på en prunkande rabatt, är ju inte så hemskt krångligt och ger mycket fröjd för insatsen.
Tagetes är ju superfin, finns så många olika men den traditionella ”tantvarianten” är min favorit. Har missat dem i år, men förra året var de så tacksamma och fina ihop med tex luktärter i lite starka färger. Lite samma känsla som du beskriver med din blommande kruka sol @kaveldun.
Att odlandet läker är ju numera vetenskapligt grundat. Men en snittbukett funkar faktiskt fint det med 🥰

Ser fram emot måndag- inte dumt att få göra det. I veckan vankas tandläkare, bokklubb, och till helgen ska vi hämta kattungarna.

Avslutade helgen med söndagsmiddag med barn, småbarn och respektive. Himmelens mysigt att träffa alla och vi enades om att det var härligt att dra igång hösten, och vädret har verkligen hjälpt till.
Kram 😍

Andas en stund i fyrkant och äter en knäckemacka i ett konferensrum.
Livet som chef.
Lika delar irriterad på ny mellanchef- som på min högsta chef som organiserat så dumt.
Kan inte påverka- bordlägger därmed.
Kan påverka- ett nytt (mindre) projekt som jag tror vi kan lyckas med, och möte drar igång idag.
Igår sa jag till min man: nu ska jag bara ägna mig åt sånt som det går att göra bra.
Jag ska bara ägna tid åt sånt som kan bli framgångsrikt. Sånt vi kan lyckas med genom att vara ett starkt team.
Det är höstens ledljus- på lördag får vi våra kattungar, glädje! I helgen kommer vänner på besök.
Men först några dagar att försöka njuta av i sin vardagliga enkelhet.
Kram på er.
Ps. Glömmer bort allt mer att skriva om något som rör nykterheten. Alkoholen är så avvinkad- jag har rest från perrongen för så länge sen att den där hållplatsen knappt syns längre.

@Se klart Ingen ide att stånga sig blodig på sådant man inte kan påverka. Ens energi är inte oändlig, det gäller att lägga den på rätt saker! Och också ge denna nya situation lite svängrum. Ha tillit till att allt är som det ska vara. ❣️

Att lägga energin på rätt saker - så rätt ( och ibland så svårt).
Yrkeslivet är roligt …och lite av en djungel. Så mkt frustration till ingen nytta det kan föda ibland.
En helt annan sak är ju att det ibland kan vara värt att ta en strid som man bedömer som viktig , strategisk - och som har en chans att lyckas.
Du låter cool och som att du hanterar läget.
Själv ska jag lägga in mig på Kloster i helgen ( bokstavligt). Ska försöka njuta och ha det fridfullt ( har många bra böcker med mig). Ska inte ägna tiden åt att reta mig på saker i Klostret som jag tycker är uråldrigt dumma och knepiga eller spekulera i om nunnorna är olyckliga osv….. de har valt det livet och jag ska få bo där och det ska bli spännande och naturen runt klostret är gudomligt (☺️) vacker. Dessutom har jag - långt inne i mig - en ganska oformulerad tro på att det finns väldigt goda krafter i livet.
Och ngt händer - som är snudd på magiskt - när människor samlas med öppet sinne.
Som här!
🌾🌾

@Se klart Låter bra att ägna dig åt sådant som det går att göra bra. Sade till min man idag, att nu har jag hittat en arbetsplats och uppdrag där jag kan göra något bra, att jag trivs och känner engagemang. I mitt förra jobb stångades jag ofta i motvind och drev på, det tog sådan energi och jag hade inte roligt. Det blir så tydligt när jag jämför idag och en sådan skillnad i att vilja samarbeta. Det är ett vik men det kan finnas en ev lösning på en fortsättning, jag hoppas verkligen det. Åh! Vad mysigt att få hem kissarna💕. Jag är så glad över att ha en hundkompis här hemma, han ger så himla mycket glädje till livet.

Ha det gott!❤️

@Kaveldun Vad härligt att lägga in dig på kloster i helgen. Har vänner som gjort det och det har varit en härlig upplevelse. Skulle också vilja prova på det någon gång. Jag tror du kommer att upptäcka mycket häftiga saker inom dig själv där❤️

Jag känner mig sällsynt cool vad gäller jobbet @kaveldun och @vår
Och det här är nytt för mig. Jag har utkämpat många strider som jag där och då tyckte var vörda att strida för- tycker fortfarande.
Jag har också varit i lägen då det inte gått att ringa in striderna- eller att jag inte haft positionen. Och det har förknippats med mycket frustration, ledsen har jag varit, och trött. Känt mig orättvist behandlad- i backspegeln ser jag de inte så smickrande slutsatserna.
Just nu- jag tar till mig @sattvas medskick: allt är som det ska. Ur den vetskapen: kraft och energi- och en massa glädje.
Ska skriva mer om det nån dag!
Härligt att läsa om ditt nya uppdrag @vår, känner igen mig. 😍
Vill också gå i Kloster @kaveldun! Tänkt på det så många gånger. Jag frågade en präst en gång: blir du inte sur när människor endast går till kyrkan för bröllop och använder kyrkorummet som backdrop för snygga bilder?
Hon svarade: det skulle aldrig falla mig in att värdera de olika vägar människor väljer att närma sig Gud.
Det var fint- och sammanfattar lite min egen snickrade tro kring att gud inte dömer. Utan är generös och vidsynt. Men rycker inte ut på böner om lottovinster heller…
Kram och godnatt från mig som somnade framför tvn- big nono för en sömnskadad.

Godmorgon,
Frostigt här, gott kaffe i sängen innan jobbdagen drar igång. Goda vänner på besök, jag hör dem prata nere i köket.
Mysiga ljud och trygga röster.
Snart helg och katthämt!! Kram 🥰

Åh katthämt!
Har haft många katter i mitt liv och en av dem levde i 19 år och var som en familjemedlem på nästan alla plan:-)
Nu bor jag inte så att jag kan släppa ut en katt och ( bara därför) är jag utan.
Kaffe och trygga röster 💚
🌾

@Se klart Hej!🤗 Oj, har ni redan frost! Här har det bara varit +7 grader som lägst hittills i ”höst”. Jag får nog passa på att skörda så mycket som möjligt i växthuset i dagarna. Blir det frost är det kört med gurkor, meloner och tomater antar jag. Kul med kattungarna! Vi hade en katt en gång, men hon jagade för mycket djur på nätterna. Genom kattluckan tog hon in mängder med möss och fåglar. Mössen släppte hon levande i huset, så det var en ständig jakt för mig att leta rätt på dem och slå ihjäl dem med en sko.😅 Fåglarna åt hon upp, vilket resulterade i massor av fjädrar överallt. Ett par gånger drog hon in levande ormar, och det gillade inte frugan alls.😂 Men bara efter ett år fick hon smaka på samma mynt. En räv, varg eller dylikt skadade henne så mycket så vi fick avliva henne.

Förresten, jag tycker det har hänt något väldigt positivt vad gäller din inställning till ditt jobb! Du är så mycket coolare på något sätt.🤗 Jag måste erkänna att jag många gånger då under vårat första nyktra år var lite orolig för att du prioriterade jobbet alldeles för mycket. Jag märkte att tex din sömn tog stryk av det.❤️ Och att du hade svårt för att släppa ”jobbtankar” när du var ledig. Men nu är det helt annorlunda, härligt! 😀

Ha det bra!

Hej fina forumet, en lördag eftermiddag då det nästan känns som när jag var liten, lite andäktigt på oförklarligt vis- som att en radio borde stå på nånstans men jag hör bara diskmaskinen här i min kökssoffa där två kattungar sover gott bredvid.
Oj, vad mycket känslor! Två små levande varelser. Som ska bo hos oss. 😻😻
@torn tack för din omtanke!😍 Du har rätt i att det där första 1-1,5 åren var extremt hektiska sett till jobb, inkl pandemi, ny roll. Och lite skör förstås. Nu känner jag mig mycket mer stabil och just denna höst är det för första gången inga nya projekt (än så länge) så din reflektion stämmer bra 🌸
Ps- frostigt är kanske fel ord, för nån riktigt frost har vi inte än. Kallt och krispigt snarare.

Den senaste tiden har varit ovanligt- ja, energisk. Jag har inte gjort så mycket mer än jag brukar, men har känt mig otroligt - kraftfull- liksom som ett fartyg eller nåt svårstoppbart. Jag har inte varit trött, utan nästan bara pigg. Sovit bra. Varit väldigt grundglad och på väldigt gott humör.
Hade en incident med en arg och rätt otrevlig medarbetare i ett möte igår. Tänkte efteråt- åh, hur ska jag hantera det här?
Sen kom jag på den mycket genialiska saken att ringa- prata- reda ut. Så himla enkelt det blev! Jag skäms liksom inte för att fråga, att vara tydlig med vad jag tycker. Inget dåligt samvete som eländiga droppar i blodet som förpestar allt.
Jag brukar tänka att alla har mycket att vinna på att vara nyktra, men ibland tror jag att det passar mig extra bra. Och det är verkligen som @torn brukar skriva, att det blir bättre-hela tiden.
Den ro, glädje, livslust som jag känner nu har jag inte upplevt på många år. Kanske aldrig tidigare. Det finns i åldrandet en så himla stor ödmjukhet i att få leva, vara frisk, ha ett arbete och barn som mår bra. I det perspektivet känns det absurt att alkohol behövdes för att stå ut.
SÅ- hjärnan läker, lite i taget. Det blir helt, känslor och tankar hänger ihop, oron över det jag inte kan påverka är så liten att den knappt känns. Stressen går att hantera.
Det skymmer inte än men himlen säger höst, ljusen är tända, bröd jäser. Idag är dagen utan måsten och jag ska njuta varenda stund av det.
Kram på er alla 😻🌸💞

@Se klart skrev: ”Jag skäms liksom inte för att fråga, att vara tydlig med vad jag tycker. Inget dåligt samvete som eländiga droppar i blodet som förpestar allt.”

Enorm igenkänning på den punkten. Sån är jag också. När jag mår bra. Jag väljer att tänka att den person jag är när jag mår bra är den personlighet som jag har. Och i den personligheten ingår numer att vara nykter - och våga fråga, vara tydlig och ta diskussionen även om den är obekväm. Shit, vad mycket som hade löst sig i världen om fler var sådana!?

Kram 🐘

@Se klart Låter strålande! Ja, tänk vad härligt att det bara blir bättre och bättre för var dag som går när man är nykter. Att det inte stoppar efter ett tag. Men för att det ska fortsätta att bli bättre och inte stoppa, behöver man öppna sina sinnen, vara öppen för olikheter och andras känslor, reflektera om sina tankar och om sig själv. Hur vill jag att det ska vara? Vad kan jag göra? Vad kan jag göra bättre? Hur känns det för andra? Jag upplever att nykterheten hjälper till att utveckla detta och att jag blivit ödmjukare inför ”alltet”. Jag tycker att det låter som att du vuxit till en storlek till i ditt ledarskap som chef, men även som person, att du kan se bortom och större, att du är sann och ärlig, trygg och modig. Med detta förhållningssätt blir allt enklare och det svåra inte lika svårt. Fint gjort av dig!

Mys med dina små kattungar och njut av det goda livet❤️