Sällan jag går in och skriver nåt här. Har märkt att jag ibland blir triggad av forumet. Det finns dagar då den enda gången jag tänker på alkohol är när jag loggar in här 😂. Så just nu ligger jag lite lågt här inne men vet med mig att det kommer komma dagar då jag verkligen behöver vara här inne.
Ser att det går bra för många som tex @Nydag och det glädjer mig. Fan vad du kämpar på bra! ❤️.

Nu ville jag mest skriva ner för att komma ihåg dagens datum. Idag har nämligen min sambo varit nykter i 4 veckor och han följer med till beroendeenheten senare i eftermiddag. Idag är en stor dag. För oss båda.

Annars flyter det på. Jag är nykter, pigg och mår bra. Som det ska vara. Har sagt upp mig från jobbet. I ren och ilska men jag ångrar mig inte. Då jag jobbat i samma företag så länge är det dags med något nytt. Lite läskigt men mycket spännande. Det känns som ett steg till i rätt riktning 😁.

@Argbiggan Ja, en stor dag för er idag och så skönt att sambon varit nykter i 4 veckor. Att vara sitt jobb som går i samma spår, spår som man inte kan fortsätta i, där man är kvar endast pga ”ekonomisk trygghet” och där man inte trivs är en plåga. Jag blev ju uppsagd pga arbetsbrist, hade nog varit kvar om det inte blivit så pga av ovan nämnda. Det var bla det bästa som hänt mig, efter nykterheten som är det allra bästa. Jag var tvungen att söka nytt och se mig om vad som fanns. Kombon nykter, söka nytt jobb och terapi har verkligen lett mig framåt i livet. Nu har jag fått ett jobb som är så stimulerande och arbetsmiljön är så bra. Visste inte att man kunde trivas så på ett jobb.

Bra gjort! Lycka till i denna stora dag och med nytt arbete. Det kommer att lösa sig!❤️

Gårdagen gick bra. Vi kommer framöver gå på tre stycken möten tillsammans för att dra upp en överenskommelse och för att liksom lägga korten på bordet kring vad vi behöver och vill ha och ge varandra.
Nu har vi redan pratat mycket om det här hemma, och kommit överens om att hemmet inte längre ska vara en spritbutik och vi kommer säga till varandra när någon ber den ena att handla.

Terapeuten på beroendecentrum tycker att vi i ca 10 minuter om dagen ska försöka prata om hur vi känner i allt och aktivt lyssna på varandra. Det här kommer bli svårt för oss båda då vi båda har svårt för just att öppna upp sig. Men det kan komma bli nyttigt.

Stora saker händer @Argbiggan! Låter spännande alltsammans. Jättestort med nykter sambo. Min är ju nykter av medicinska skäl men det har varit verkligt skönt för mig. Heja!

@Argbiggan Vilken härlig läsning, vad skönt att ni är två som har samma målsättning. Verkar vara en bra terapeut ni går hos. Ska bli ”roligt” att följa din/er resa som har alla förutsättningar att lyckas😁❤️

Ett tag sedan jag skrev något.
Vad har hänt sedan sist..
Jag ska på anställningsintervju nästa vecka. Det ska bli spännande. Har inte varit på någon sådan på över 20 år 😁 eller jo det har jag ju men jag brukar sitta på andra stolen då. Det brukar vara jag som intervjuar den andre. Känner mig lite nervös faktiskt 😂

Sambon har återgått till alkoholen. Han följde med 2 ggr till beroendecentrum men hans beroende är för stort. Tack och lov har vi ö då kommit till någon sorts platå i hemmet där allt ändå är lugnt. Jag lever mitt liv, han är knappt närvarande i sitt. Hans barn vill inte längre komma när han dricker men det hjälper liksom inte. Skrämmande att vi kan bli så förlamande i våra egna liv.
Jag och barnen har det bättre än nånsin i våra förhållanden till varandra. Och sist men inte minst. Jag är nykter. Jag mår bra. Jag är stabil.

Om en månad ungefär ska jag och dottern åka ner till huvudstaden och bo på hotell och ha en sån där tjejhelg. Hennes önskan. Ser framemot det.
Det hade ju aldrig hänt om jag fortfarande var onykter. Livet mina vänner, livet 🙏

@Argbiggan Spännande med anställningsintervju! Att byta jobb kan vara så välgörande och att inför något nytt i livet. Jag är så himla glad över att ha bytt jobb och trivs så bra. Jobb tar mycket tid av ens liv och då är det en fördel om man tycker det är roligt och givande. Måste säga att det är tråkigt att din sambo återgått till alkoholen och väljer det framför familjen. Det som är härligt är att du fortsätter på den nyktra vägen, är stabil och har fin kontakt med barnen. Med nytt jobb, nykter och fint förhållande med barnen leder du ditt liv framåt och mot den riktning du vill vandra vidare på. Allt är möjligt! Mysigt med en tjejhelg i huvudstaden😁. Ha det gott!❤️

Hej forumet! Länge sedan jag skrev något härinne.

Vad har hänt sedan sist då?
Jag har blivit singel igen, beslöt mig för att kasta ut sambon och hans alkohol.
Det var tungt, jobbigt, ledsamt men ändå så skönt!
Jag har ju varit inne lite på att jag utöver mitt eget beroende även dragits med medberoende. Och vet ni vad? Jag har inte haft ett enda sug sedan jag beslöt mig för att lämna. Visst, nu har det vara gått tre veckor men det har varit tre veckor med lugn och sinnesro.
Han har sedan dess dragit ner kraftigt på sitt drickande då han säger att han vill att det ska vara vi men det räcker inte för mig.

Jag och dottern har varit i storstaden och shoppat för alla pengar jag sparat på att inte dricka. En fin helg som åkte rakt in på kontot för fina minnen.

Jag har också fått nytt jobb. Jag kan nu titulera mig som sjukhusadministratör👌 trivs bra än så länge.

En månad många händelser. Nu ska jag landa i mitt nya liv som ska göra allt för att få behålla 🙏

@Argbiggan Hej! Vad roligt att du hör av dig😁. Det är mycket som hänt för dig senaste tiden. Bra saker trots att en bruten relation inte är någon lätt sak att genomföra. Har av det du tidigare berättat anat att du inte mår så bra i det, då han dricker och som du säger även riskerar medberoende. Starkt gjort av dig att bryta och inse att det bara kommer att dra ned dig. Men, du verkar ju trots allt må bra och t.o.m. bättre av det. Grattis till nytt jobb!🥳 så roligt för dig. Ja, tänk vad värdefullt att kunna shoppa med dottern istället för att slänga pengarna i sjön på alkohol och psykiskt dåligt mående. En härlig nystart i livet på många håll och kanter❤️

Ha det så gott!

Idag är det 300 dagar sedan jag registrerade mig här på forumet. Utav de 300 dagarna har 275 varit nyktra dagar.
Om 65 dagar har det gått ett år.

Jag vet att jag inte nått mitt mål med helnykterhet. Jag har klarat av att bli en måttlighetsdrickare där alkohol inte styr mitt liv.
Det är inte så dumt det heller och det passar in på en nyinslagen väg i livet.

Jag har under hösten varit på middagar, Aw och andra sammanhang där alkohol har flödat fritt, jag har inte hängt på drickandet.
En gång i oktober har jag fyllt ett glas vin som jag sedan somnat ifrån 😂.

Jag trivs med de nya nyktra dagarna. Att inte må som en kratta dagen efter. Att må ganska bra.
Tacksamhet över livet har infunnit sig. Jag känner mig rikare på så många sätt.

Min sambo är återigen min sambo, eller mer rumskamrat, dock på helt andra premisser än tidigare.
Han får sova i gästrummet tills han får en lägenhet. Han hade bott i bilen i två veckor då han inte fick nån lägenhet. Jag vill inte sätta en man på gatan. Kände mig hjärtlös.
Han gör sitt bästa för att vara nykter. Han försöker men lyckas inte helt. Han har börjat inse att han behöver hjälp. Så det är väl ett framsteg för honom.

Nåväl. Jag ska fira dessa 300 dagar. Att det är 300 dagar sedan jag tog mitt beslut och att jag gjort mitt bästa för att efterleva det. Att jag mår bättre än för 300 dagar sedan. Det är stort.

Om 65 dagar ska jag fira än mer 🙏