@less12 För varje nykter vecka du har i ryggen så blir det bara enklare. När suget anfaller kan du ha en ska-bara-först-taktik redo. ”Jag får dricka, men först ska jag springa runt huset” tex. Då bryter du suget och det hinner klinga av.

Kram 🐘

Insåg att jag är på dag 19 igen, tjohoo! Snart nykter längre än förra gången. Känns mycket bättre denna gång, är övertygad om att jag kommer klara mer än 21 dagar med råge. Nu jävlar!

@less12 Grattis till dag 19 som nykter! 🥳🥳🥳 Heja dig!

Bra att du har ändrat på ditt mindset. Det är mer framgångsrikt att fokusera på fördelarna med nykterheten istället för att sticka på offerkoftan och tycka synd om sig själv som inte får dricka.

Vi som inte dricker alkohol är vinnarna - vi slipper dricka! Så tänker du kanske inte än, men det tänket kommer med tiden. Fortsätt bara fokusera på fördelarna med nykterheten 🙏🏻

Kram 🐘

@Andrahalvlek tack så mycket! Ja så mycket enklare nu när jag inte tänker varje dag på att jag måste vara nykter. Har försökt slappna av lite mer och inte gå runt och fokusera på drickandet och alkoholen. Nja vet inte riktigt om det tänket har kommit än, är bara glad över att vakna kl 8 en söndag och må bra haha!

Nu har jag äntligen 3 veckors nykterhet. Sammanfattningsvis har det gått väldigt bra, haft väldigt lite sug, enstaka dag har jag fått upp tankar om att ”kommer jag aldrig få berusa mig igen?”. Men mest har jag enbart känt av hur mycket mer energi och glädje jag känner. Oro/stress existerar knappt just nu, vaknar varje dag och mår faktiskt väldigt bra. Måste säga att det är den största glädjen, att bli av med all ångest. Berättade för en familjemedlem igår om mitt beslut, hon frågade mig om jag nu är nykterist, kände att det var lite tidigt att säga nja men kanske nykter alkoholist, sak samma det går bra nu iallafall :)

@less12 Grattis till 3 nyktra veckor! 🥳🥳🥳 Men allra mest grattis till dina nya insikter, och att du mår så mycket bättre. Och ännu bättre blir det för varje nykter vecka 🙏🏻 Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

@less12 Nykterist kallar jag mig inte, det känns lite för högkyrkligt och strikt för mig. Jag brukar säga att jag inte dricker alkohol. Punkt. ”Nej tack, jag dricker inte alkohol.” I början la jag till ”just nu”, men det gör jag inte längre.

Du behöver inte lova något till någon annan eller stå till svars. Du behöver inte svara på en enda fråga, om du inte har lust. Du frågar inte andra ”Varför dricker du alkohol?” Fast diskussionerna skulle kanske bli intressanta.

Kram 🐘

Så bra jobbat! Känner igen mig med det där att aldrig mer få berusa sig. När jag hamnar i de tankarna försöker jag vända tankegången till det positiva. Tänk så mycket bättre man mår utan skiten!@less12