10 fria dagar

Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

Profile picture for user Nesta

Hej, jag är ny här och blev nyfiken på er tråd. Jag behöver klara av att vara utan alkohol under en period för att hitta tillbaka till ett "normalt" drickande. Är idag på dag 1 och beslutat mig (som så många ggr förut) för att avstå helt i 10 dagar. Nervös och har ingen tillit till att jag klarar det men vill och behöver verkligen! Tack för allas inlägg, det stärker att läsa och känna igen sig 🌼🍀🌼

Profile picture for user vår2022

@Qwer1 Tänk på hur du gjorde i maj när du klarade två veckor. Kanske kan det vara bra att ta kontakt med vården och få något mot ölsuget? Har inte provat själv men vet att många pratar om att det funkar bra. Om du kan vara nykter en längre tid så taggar triggerhjärnan som suktar efter alkohol ned sig och det blir lättare att stå emot. Ge det tid och bit ihop! Du verkar vara riktigt less på öldrickandet.

Kämpa!💪🌞💕

Profile picture for user Qwer1

Jag var ute och sprang tidigare idag. Jag är inte öl sugen (idag) men jag måste ha öl känns det som för att ha något och göra… 😭@vår2022

Profile picture for user vår2022

@Qwer1 Att springa är bra. En ölkompis är en bedräglig kompis, det blir bara en ond spiral. Kan du ringa någon och prata en stund, laga en god middag, se en film, läsa en bok?

Profile picture for user vår2022

@Qwer1 Ja, du har massor av bra uppslag! Se till att ha aktiviteter att göra och fokus på det. Dricka alkoholfritt. Jag brukar blanda fun light med bubbelvatten från min sodastream, massor av is och kanske lite jordgubbar i. Det är gott och läskande😁

Profile picture for user Allegra

Hej!

Vill bara titta in och ge dig lite pepp!!

Innan du tar första glaset, tänk på din värsta baksmälla.

Själv har jag så mycket pinsamma ögonblick, från fyllan och bakfyllan, att spela upp för mitt inre att jag skäms bara jag skriver detta… Vi är värda något bättre!!!

Allt gott till dig☀️

Profile picture for user Allegra

Åh, det är en bra fråga! Antagligen såpass länge som reflexen, att svara på alla känslor med en kall öl, finns kvar.

Vi är vanemänniskor, agerar på impuls utan att tänka efter. Tyvärr har det gått så långt att allt kretsar kring alkohol, även då vi vill sluta dricka.

Själv har jag börjat med antabus för att tvinga mig själv bli av med den här fixeringen som alkohol utgör.

Hoppas du kan ersätta alkohol med något annat; träning, promenader, tv-spel.. Ja, allt möjligt vad som helst!!

Allt gott till dig /A.

Profile picture for user Qwer1

Hej alla duktiga personer. Styrka till er! Vill jag börja med att säga!

Varit nykter i fyra dagar. Kommer jag alltid att ha öl i bak huvudet? (Tänka på det..).

Profile picture for user Andrahalvlek

@Qwer1 Grattis till 4 nyktra dagar 🥳🥳🥳 I början kommer tankarna på alkohol ofta, men det glesas ut med tiden som nykterheten pågår. Jag firar 2,5 år nykter den 9/8 och förra veckan fick jag en vin-flash för första gången på evigheter. Jag blev full i skratt - var fan kom du ifrån liksom? Egentligen var det bara vila jag behövde. Ofta är det så, man behöver vila eller något att äta.

Men så länge du föder systemet med alkohol så kommer suget att bestå. Tyvärr.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@Qwer1 Jag känner mig inte töntig när jag dricker alkoholfri öl, cola eller vatten. Jag känner mig stolt över att jag har tagit ett beslut som gynnar min hälsa och alla mina kontakter med andra.

Kram 🐘

Profile picture for user Kattskit

@Qwer1 du är också duktig, fyra dagar kan vara en pärs, det vet de flesta här skulle jag tro. Du är inte ensam.

Jag vet vissa som väljer att ta bilen till festen (tips om du har körkort), annars kanske du kan dricka alkoholfritt och hitta på att du ska upp tidigt och hjälpa någon? Tyvärr har vi en så skev och svår alkoholkultur i Sverige där vi förväntas dricka. Kan du tänka dig att hoppa just denna fest och vänta iaf på nästa kanske det kan vara smart, även om du så klart bestämmer själv. Jag vet ju inte hur det fungerar för dig men jag har iaf ofta tänkte att jag ska dricka mindre nu denna fest och ändå har jag inte slutat.

Lycka till

Profile picture for user BEATNGU

@Kattskit Nu är man välkommen till min sida på Facebook som är som detta fast utan anonymitet. all info står bland senaste kommentarerna i forumet här och när du kommer till sidan. enklast är att söka efter Alkoholberoende bland grupper på facebook då hittar du den. och info regler osv.

Profile picture for user BEATNGU

Tar lång tid för vissa. Jag hade min gräns på 3 veckor. Då kände jag mig piggare och mindre sugen och på bättre humör. Sen går det upp och ner. Räkna med att det kan ta veckor, månader eller som för mig. Som firar 2 år som nykter snart. Helt plötsligt har det kommit ett sug igen. Fast inte efter alkohol. Bara att hjärnan vill ha det där som fattas. Det som var en skön känsla en gång i tiden. För det det har det inte varit dom senaste åren jag drack. Då var det bara för att tömma skallen och man behövde sin dos. Så nån alkohol kommer jag inte ta. Det suget är borta. Jag behöver nog däremot få något annat utskrivet än anti-depp medicin som jag haft i många år. Jag behöver få lite energi och glädje. Ett lyft. Det finns ju grejer till det men det funkar inte att byta till ett annat missbruk. har man den beroende genen så har man även toleransen kvar om man börjar knarka istället och då är det kört. igen. Jag ska ringa till Öppenvården där jag avslutade mitt drickande först. Sen ska jag tala om att det där har kommit tillbaka, fast i annan form. Jag har haft mer problem med oro och ångest nu dom senaste veckorna och det är för att hjärnan tror att den ska få sin medicin när det händer som det blir kämpigt. Förr drack man bara lite igen så var det borta. Nu har ändå dubblat min medicin enligt läkaren, men jag känner ingen skillnad efter en månad nu. Det orkar jag inte med länge till. Så nu tar jag hjälp med en gång och fixar detta på nåt vis. Tänker aldrig röra alkohol igen hur dåligt jag än mår. Den skulle vända i magen och upp igen efter hur det gick sist. Kanske bara behöver bearbeta det med nån mer. Jag har ju bott själv i tre år nu och ingen att prata med om saker o ting face to face när man är hemma. Skulle nog fortsatt med min insats hos vården nån gång i månaden iaf. Slutade med det när jag fick jobb. Så nu är det ju forum som gäller. Men jag ska ringa min goa kontakt där i morgon redan för jag har fått hans privata att ringa till när som helst om det skulle behövas igen. Sånt ska man ha! Säkerhetslinor. Men det är olika för alla. Men för mig är det så just nu iaf.

Profile picture for user Qwer1

När kan man va öppen till familj och vänner att man slutat dricka? Nämner jag det kommer dom typ säga jag vet hur det slutar (du kommer börja igen) och när dom integritet på mig får jag dåligt självförtroende och köper öl

Profile picture for user vår2022

@Qwer1 Berätta inget för familj och vänner om du tror du får ett bemötande som ger dig dåligt självförtroende och att du går och köper öl. Fortsätt tills de märker något eller frågar, då kan ditt självförtroende ha ökat. Eller säg att du gör ditt bästa och att du hoppas att de kan stödja dig i ditt beslut, att det skulle gå mycket bättre då och att det skulle göra dig glad. Att nedvärderande kommentarer gör dig ledsen.

Skönt att suget är mindre idag. Ju längre du är utan desto mindre blir suget. Kämpa på!🌞

Profile picture for user Qwer1

Tack! Har berättat för två vänner att jag har slutat dricka. Båda dom har varit positiva. Ena sa det är skit (och han dricker ofta) den andra sa kostar bara pengar och ger ångest. @vår2022

Jag köper hellre en cappuccino på ett bra fik 😀

Profile picture for user Qwer1

Tack! Har berättat för två vänner att jag har slutat dricka. Båda dom har varit positiva. Ena sa det är skit (och han dricker ofta) den andra sa kostar bara pengar och ger ångest. @vår2022

Jag köper hellre en cappuccino på ett bra fik 😀

Profile picture for user Matti77

@Qwer1 svarar på ditt tidigare inlägg där du undrar när suget slutar och att det är jobbigt när man tittar på sport.
För mig är varje ny situation förknippad med att dricka jobbig även om det gått lång tid sedan jag drack nu.
Som att gå på en fotbollsmatch till exempel utan att dricka... Men efter att man mött den nya situationen några gånger så lär sig hjärnan att det går lika bra utan alkoholen och suget försvinner.
Nu tänker jag inte ens på alkohol när det är dax för match, för det är faktiskt roligare och man hänger med så mycket bättre än om man druckit.
Kämpa på, för varje dag blir det enklare att hantera.

Profile picture for user Kennie

Funkar det inte med något annat när du känner sådär? Nötter, godis, att jogga.. Läste att just motion är jättebra mot sug. Du vill ju inte dricka, fortsätt kämpa!

Profile picture for user Kennie

Ja, men man kan lära om, drick kallt bubbel vatten efter joggturen istället. Det tar ett tag, men man vänjer sig. Och det är många som säger att det blir svårare ju längre man väntar. Kämpa på nu, och ta hjälp av antabus om det behövs, ge hjärnan en chans att verkligen jobba in nya mönster. Tänk på hur du vill må långsiktigt.

Profile picture for user Kennie

Ja, det är många som känner sig tröttare i början. Jag tror det är för man har slitit på kroppen med alkohol och samtidigt bedöva de naturliga signalerna om att kroppen behöver vila. Så vila dig nu. Ät ordentligt och var ute och rör på dig i dagsljus nån timme per dag, ordination från doktor Kennie👩‍⚕️😊. Kan du tänka dig att jobba ideellt? Finns ofta behov, tex i kyrkan eller nån förening. Och så träffar du nya människor och får tiden att gå. Häng i nu.

Profile picture for user Kennie

Ja, kriga nu! Och när beroendet känns övermäktigt, tänk på Ukraina och Ryssland. Alla trodde Ukraina var chanslösa, men det visade sig att deras motivation väger tyngre än Rysslands vapen. Och på sätt och vis är beroendet som Ryssland, en främmande makt som tränger sig in och påstår att den bestämmer över vårt territorium, våra kroppar och hjärnor... Men vi är inte chanslösa och vi ger inte upp.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Qwer1 Det blir jobbigare att sluta dricka efter varje återfall man tar. Orsaken är att självtilliten tar stryk. Man tror till slut inte att man klarar av att sluta dricka och förbli nykter. Kämpa på!

Kram 🐘

Profile picture for user Qwer1

Återfall… men nu är det dags att sluta en gång för alla. Var på fest i lördags. Får inget av att dricka på fester.

Det är skönt att få ett rus, men må dåligt dagen efter är sämre.

Detta ska jag fixa nu. Inget mer återfall 💙

Profile picture for user Kennie

Hej,
Skäms inte, du är alkoholberoende och då är det svårt att stå emot impulsen att dricka. Vad tror du om att testa antabus? Få hjälp att bryta och uppföljning framåt. Du är värd att må bra, och det finns alla möjligheter att göra det, men man kan behöva hjälp att komma igång.

Profile picture for user yvg100

Prova antabus .. jag har druckit nästan varje dag i 15 års tid .. va tvungen att sluta.. gick 2-3 veckor utan alkohol.. tänkte mycket på alkohol ..sen börja jag med antabus .. tänket å suget försvann jättemycket .. som om att hjärnan tänkte att nu behöver du inte tänka på alkohol för du kan ändå inte dricka så jag kopplar bort dom tankarna för dig.. så är det för mig … ”nykter 8v nu”