Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

@Ny dag Friheten i att kunna ta bilen när man vill är underbar! Några gånger i mitt alkohol-liv har jag varit så bakis att jag hellre tagit en p-bot än att gå ut och flytta bilen från nattparkeringen 🙄 Och då är jag långt ifrån ekonomiskt oberoende om man säger så… Men det är viktigt att förlåta sig själv, inte stanna kvar i ångest över hur det har varit.

Så skönt det låter att du hade trevligt med bubbelvatten! Ännu en erfarenhet till arkivet.

Tack för dina ord om mig som mamma, blir rörd. 💜

Detsamma @Ny dag, värdig och härlig lördag till oss❣️Hur var det med mannen din? Min är lite bakis han med, han var ute med några kompisar igår. Jag avundas inte att känna att man druckit men att han hade sällskap medan jag var ensam.
Nu på morgonen var jag först nedstämd men sedan gick jag ut i trädgården och höstfixade med allt som behöver fixas, första gången jag tar itu med det, brukar alltid låta allt vara och ta hand om det till våren istället. Skön känsla.

Ska iväg och träna snart så jag får lite: •Seratinin
•Dopamin
•Noradrenalin och
•Endorfin
För det behöver jag!

”Serotonin reglerar koncentrationsförmåga, impulskontroll, sömn. Det gör att man känner sig lugnare och mer avslappnade. Det resulterar även i en bättre sömn.

Dopamin är kopplat till hjärnans belöningssystem och ger en upplevelse av eufori och lustkänsla. Det påverkar vakenhet, entusiams, uppmärksamhet, koncentration, motivation och glädje. Så lite som fyra minuters träning på hög intensitet gör att kroppen börjar frisätta en ökad dos av dopamin upptill 2 timmar efter passet.

Noradrenalin ökar vakenhetsgrad och ger entusiasm, optimism och höjer koncentrationsförmågan. Det är även bra för aptiten och reglering av sömn. Noradrenalin ökar mottagligheten för oxytocin i hjärnan. (Oxytocin är kroppens lugn och ro hormon).

Endorfiner kan ibland även kallas kroppens egna morfin. Det dämpar smärta och ger känslor av välbehag, energi och lycka. Det minskar stress och stärker immunförsvaret.”

@Himmelellerhelvette Och allt det där påverkar alkoholen massor. När vi dricker skjuter alla dessa hormoner i taket, för att störtdyka nästa morgon. När vi slutar dricka tar det ett tag för de hormonerna att stabilisera sig. Och träning påverkar dem positivt, så fortsätt träna!

Såg att du var lite rastlös igår kväll. I början var helgerna tuffa. Så många timmar att slå ihjäl liksom. Enda sättet är att aktivera sig, och som nynykter kan man få en hel surdegar gjorda. Med tiden uppskattar man vilan och bara-vara-tiden mer, men i början är man väldigt rastlös. Vad GÖR man liksom en fredagkväll eller lördagkväll om man inte dricker vin? Jag kände likadant, men det är som sagt övergående.

Numer skiljer jag inte fredag och lördagkväll från veckans andra kvällar. Jag lägger mig samma tid ungefär, för att jag är trött. Däremot njuter jag verkligen av ledig lördag eller söndag 🥰 Antingen för att vila eller för att få saker gjorda. Dagsformen bestämmer.

Kram 🐘

Tack @Andrahalvlek❣️Ja det märks verkligen efter jag tränat att det fyllts på med alla dessa må bra hormoner, skulle behöva träna två gånger om dagen för den sakens skull nu känner jag😁
Uttråkningen går väl som du säger så sakteliga över💕

Heja dig@Allegra ! Tittar in och glädjs med dig åt din nyktra september. Jag är inne i min 6 vecka och längtar inte efter varken alkohol eller bakfylla. I stunden kan så klart tanken på ett glas rött dyka upp men agerar inte längre på den. Vi ska känna oss stolta och fria på vår resa

Tack @Mattan , det gör sån skillnad att aktivt betrakta nykterheten såhär i början, notera och jämföra med hur det var innan. Jag var på en tillställning igår och hade jättetrevligt! Drack 2 a-fria öl och drog mig tillbaka när folk började svamla. För inte så länge sen var det jag som svamlade efter x antal öl och alltid den som var sist kvar.

Grattis till så många veckor utan alkohol, det är en stor frihet! Kram☀️

Godeftermiddag @Himmelellerhelvette 😁

Såhär ligger det till: åkte till Skåne igår på ett evenemang och då jag fortfarande är på väg hem så funderar jag på om det är okej att jag går till gymmet imorgon!?

Imorgon är det inte innan måndag, men det är fortfarande måndag och inte tisdag, så det är ju inte efter måndag…

Hälsn #deadlinesurfaren 🏄🏻‍♀️

Hahahaha @Himmelellerhelvette , du är en PT från paradiset :))) ”vem börjar på en söndag liksom” 🐬

Dagens varma tack går ut till @Himmelellerhelvette ✨ Genom en härlig utmaning i detta forum har jag varit på gymmet för första gången i år 😅 Tog det lugnt för att inte skada min stela lekamen.. Men nu är jag på banan igen, tack vare @Himmelellerhelvette 🐬🙏🏼

🎉🎊@Allegra🏋️‍♀️💪✅
Så himla bra, grymt jobbat! Vad stolt jag är över dig!😍

Ja det är viktigt att du tar det försiktigt i början så du inte skadar dig❣️
Nu är du igång! 👏🏼

Ska du försöka satsa på två dagar i veckan nu de första veckorna eller hur planerar du att lägga upp det?

Stor kram!

@Himmelellerhelvette 😇😇😇 Ja, två ggr i veckan, nu i början, känns rimligt. Har så många ggr gått ut för hårt, skadat mig lindrigt och så har det blivit pannkaka av alltihop. Gymmet dit jag går har även tillgång till simbassäng så jag ser fram emot varierad träning🏊🏼‍♀️ Tack igen och kram✨

Låter precis som jag när jag haft uppehåll i träningen @Allegra.
Går in stenhårt för att sedan antingen bli sjuk eller skada mig och därefter ha ett låångt uppehåll innan jag kan gå tillbaka igen men man lär sig av sina misstag, tillslut😆

Nu förtiden om jag haft ett uppehåll börjar jag försiktigt, tar inte ut mig och får behärska mig så jag bara tränar två dagar i veckan de första veckorna, sedan kan jag såklart fylla ut de andra dagarna med promenader.

Åh vilket bra gym med simbassäng! Det hade jag älskat att variera med, så skonsam träning för hela kroppen❣️

Kram💗

Är inne på min fjortonde dag som nykter. Suget har varit minimalt under dessa veckor och triggas väl egentligen bara då jag hamnar i konflikt med min tonårsdotter om hennes skolgång. Hon har nyss fått en diagnos men inte påbörjat behandling ännu. Så, faktiskt är vi igenom det värsta, under 5 år cirka förstod vi inte vad som var fel. Men nu, då det uppstår en situation som liknar det vi gick igenom förut, så får jag ngt. som kanske liknar ptsd (obs, detta är inget trauma, snarare smärta och frustration) och det är som om ett helt ställverk drar igång i hjärnan; blinkande lampor, alarm, ihållande brus etc.

Impulsen att springa - inte gå - till krogen är så stark! Att dränka känslorna i alkohol, få tyst på brandvarnaren i skallen.

Men jag har ju ett avtal med min man och min kompis - vit september✨ Det hjälper verkligen såhär i början, att ingå en överenskommelse!

@Allegra Himmel så ni sliter 😢 Jag har själv en dotter med särskilda behov, och fy fan vad jag har slitit för henne. Hon fyllde nyligen 23 år och flyttade till ett LSS-boende i fjol. Jag är god man till henne, så mammarollen består delvis, men inte varje dag. Varje timme.

Jag förstår att du har druckit vin för att orka, jag har gjort detsamma. Men vindrickande är en bedräglig paus som tar mer än det ger. Jag kan rekommendera meditation och djupandningsövningar. Det ger dig en paus som ger mer än det tar. Men daglig övning behövs, och det tar några veckor innan man märker skillnaden. Men sen gör det verkligen skillnad.

Kram 🐘