Dag 36
Igår svävade jag på moln, idag har jag varit och är fortfarande lättirriterad och rastlös. Stör mig på mannen som med sitt agerande verkligen kan få fram det sämsta hos mig. Han har ofta varit min största trigger men det har han i alla fall inte lyckats med idag.Jag har inte haft en tanke på att vin skulle kunna lätta upp den här dagen.
Det är ändå något positivt. 🏵

@If Verkligen positivt. När man verkligen inser det - att alkohol bara gör allt som händer ännu värre - är mycket vunnet. Vi vet ju att det stillar ”bruset” för stunden, men allt kommer ju tillbaka etter värre efteråt. Meditation och djupandningsövningar kan jag rekommendera. Det är ett bra sätt att låta skallen vila, plus att det hjälper en i det vardagliga också. Hela systemet coolar liksom ner. Men det kräver daglig träning.

Kram 🐘

Ja @Andrahalvlek, Poletten har till slut trillat hela vägen ner! :)
Förr mediterade jag i perioder men i och med att mitt vinintag tog över en alltför stor del av min tid så försvann det, som så mycket annat. Nu försöker jag hitta tillbaka till det som gav livet mening, som också får mig att känna lust och glädje och också den inre ro meditationen kan ge , så den finns med på min lista över "saker jag ska göra istället för att dricka"
Djupandning däremot är något jag ofta använder mig av och det funkar i alla lägen. 🏵

@If Det bästa sättet att introducera en ny vana är att stapla den på en annan vana. Tex gick jag alltid mina dagliga promenader i vintras innan frukost, innan lunch och direkt när jag kom hem från jobbet.

Samma sak kan man göra med meditation, det gäller bara att hitta en bra vana att stapla den ovanpå. Ställ mobilalarm så du verkligen blir påmind.

Och har du redan erfarenhet av meditation så vet du hur hjälpt du kommer att bli av det 🙏🏻 Jag har en app som heter Insight Timer. Där finns en massa olika meditationer att lyssna på.

Kram 🐘

Tankar som kom upp när jag tog min morgonpromenad.
Vad jag än har gjort eller varit så har jag längtat hem till min soffhörna och vinflaskan. Vem som än varit här och som jag även bjudit in, längtat efter att få träffa, så vill jag att de ska åka hem så jag får vara ifred med mitt vin. Hur sjukt är inte det?
Det gör mig ledsen att tänka på. Hur vinet har en så stark dragningskraft, en sån makt över mig att jag ställer mig själv utanför, inte är närvarande i det som sker.
Jag har gått in i väggen mer än en gång, jag blir snabbt mentalt uttröttad av att ha för mycket folk omkring mig, ljud och rörelse, så det finns väl en förklaring där till varför vinet gjort det mer uthärdligt.
Att det finns andra sätt att hantera det på håller jag på att lära mig nu.
Lyssna på kroppens signaler, där jag bla tillåter mig att gå undan en stund och vila.
Meditera för att få ro.
Fysisk aktivitet som stärker både kropp och själ.
Äta hälsosamt (gör jag iofs redan men har en tendens att kasta i mig maten, ibland till och med stående vid köksbänken)

Tack för tips @Andrahalvlek 🏵

@If Det har jag också tänkt på. Hur bråttom hem jag har haft till vinet i mitt tidigare liv. Allra helst en fredagskväll. Nu kan jag göra ett ärende efter jobbet på fredagen, eller stanna och snacka skit med en kompis. Länge. Spontant bjuda in mig hos någon och ta med mig hämtmat, och sen kör jag hem efter att vi har ätit. Jag har fått så mycket mer tid att umgås med andra, och stanna kvar länge om det känns trevligt och bra. En oerhörd frihetskänsla 🥰

Kram 🐘

Idag har jag berättat för ännu en person i min närhet, när hon ringde, att jag inte druckit på snart 6 veckor och tänker hålla i det månaden ut till att börja med. "Jaha, varför då?" Jag sa som det var att det blivit alldeles för mycket sista tiden , att jag ville ge min kropp chansen att återhämta sig.
"Ja det är väl bra" sa hon, lät lite undrande Jag tror inte att hon har fattat mycket jag druckit egentligen och det är inte konstigt eftersom jag ofta druckit hemma i avskildhet, dessutom har jag en gräns när jag dricker i sällskap, så klart blir jag påverkad, men inte så det stör eller går över styr.
Hade ingen lust att gå in på detaljer, ville inte prata mer om det när hon sa att hon precis hällt upp ett glas vin för att varva ner. Mysigt och gott.
Och det verkar faktiskt inte som de bryr sig särskilt mycket om jag dricker eller inte.
Jag saknar det lite ikväll, det gör jag men inte så jag är sugen direkt. Tänker mej det första glaset, hur det landar och sprider den där känslan av avslappning och njutning , den är härlig, men jag vet vad som händer därefter när flaskan är tom, för det blir den.
Det vill jag inte mer. 🏵

@If Och imorgon bitti vaknar vi pigga och glada och kan ta oss an lördagen 🥰

De som reagerar mest på att man inte dricker är de som vill ha en som ett alibi för att själva få dricka. Vänner är vänner även fortsättningsvis.

Jag initierar ofta lunchdejt eller promenaddejt med mina vänner. Långlunch är riktigt nice. Då är det mer naturligt att inte dricka, om de känner sig obekväma med att dricka i mitt sällskap.

Med tiden är det ingen issue alls. Släkt och nära vänner fixar helt naturligt alkoholfria alternativ till mig när de bjuder hem mig.

Kram 🐘

Tack, jag mår bra @Himmelellerhelvette 🥰 och det går fortsatt bra med nykterheten. Jag är tacksam varje dag för att jag kommit så här långt och jag har inte för avsikt att ändra på det.
Det är så skönt att vara nykter och slippa all ångest och annan skit som drickandet förde med sig.
En enorm frihetskänsla. 🏵

Underbart att läsa @If 😍
Enorm frihetskänsla, jag har tänkt att det kanske är ungefär såhär det känns för dom som blivit friska från cancer? Vi har fått ett nytt liv och det ska vi vårda och jag tror vi är lyckligare än de som aldrig haft problem med alkoholen just för att vi får känslan av att fått livet tillbaka🥰