Godkväll och änt-li-gen fredag. Det har varit en lång och ganska kämpig vecka. Egentligen inte överdrivet stressigt men mycket att göra, inte hunnit träna som planerat, och lite irritation på jobbet. Precis som du skriver @andrahalvlek är detta kring förankring och förändring helt avgörande för att lyckas.
Men nu är beslut fattade och jag kommer göra mitt bästa för att driva igenom. Jag känner mig 100% professionell men jag brukar ha 110% engagemang och det har jag inte nu. Det känns lite ovant- men också lite vilsamt. Jag behöver öva mig på att inte jaga mer på några områden, inte bara vinet. Är ju vad jag brukar säga ”mållös”, det vill säga- jag har liksom aldrig haft mål med arbete eller kanske ens livet? Jag har alltid tänkt att jag varit lustdriven men handlar såklart också om prestation.
När jag tänker tillbaka på de senaste årens arbete har det varit extremt (och av olika skäl, pandemi, nya uppdrag).
Igår pratade jag med min chef om att jag kommer att ta ut några av mina semesterdagar- under hösten.
Min plan är att vara ledig från lunch på måndagar, och när det är möjligt- jobba halvdag fredag.
Jag ska hämta mitt minsta barnbarn på måndagar är planen, känner att de behöver stöd och hjälp i vardagen just nu, och jag vill gärna hjälpa till och få lite mer tid med henne innan hon blir storasyster i vår.
Så här och nu- känns det mesta väldigt bra (förutom att jag tvingas lyssna på Jimmie Åkesson i slutdebatten eftersom jag vill se slutdebatten 😤😰🙄)
Våra gosiga katter är som små gull-troll. Leker som dårar, sover, äter och bajsar i sin låda. Ligger bland mina väskor och myser. Idag hade vi middag hemma och så snart gästerna hade gått kom ena kissen och la sig i mitt knä. Varför säger människor att katter har sån integritet- det har de såklart men är också väldigt kärleksfulla, eller är det önsketänkande?
Ska straxt sova och imorgon är första lördagen på länge som jag inte har så många plikter (men ställer klockan såklart)och sedan hänga med barnbarnen som ska träffa katterna. Kram på er allihop!😻😻

Katter är mycket olika sinsemellan …de är verkligen individer. Ngn söker närhet rent fysiskt - en annan vill vara nära - men på avstånd och aldrig i knät osv. Låter underbart med dina troll och hur roligt blir det inte för barnbarnen!
Så klokt det låter att du tar ut semester i halvdagar …och förändrar vardagen. Jag har funderat lite i de banorna. Mitt första barnbarn kommer om knappt två månader . Tyvärr är det väldigt många mil mellan oss - jag kommer inte att kunna hämta på förskolan ( funderar mkt på det och hur klokt/oklokt det var av mig att flytta iväg för 5 år sedan …kommer nog att skriva mer om det).
Jag hade precis samma känsla inför slutdebatten. Att skrämma människor och tävla om ’hårda tag’ 😳 och rekordlånga fängelsestraff - vad är det för vision om samhället?
Jag känner igen mig i mkt av det du skriver om mål-lös och luststyrd …men också av att ge 110 /120 …för att jag är styrd av själva hjulet som snurrar. När jag gått igång - då har jag sprungit! Har alltid fått höra att jag ’levererar’. Det är ingen dålig egenskap men när man häller alkohol på ett sådant driv …då blir det för hetsigt. Just nu känner j mest att jag är glad över ett i grunden intressant jobb men att jag absolut inte vill vara upp i 110. Den tiden tror jag är förbi för mig. Jag vill trappa ner - jobba på ett annat sätt. Jag har absolut noll lust att ’klättra’ eller gå in i den typ av konflikter som det ofta kräver. Sedan behöver jobbet ha en mening. Och jag mår bra av ett visst tempo och av att arbeta tillsammans med andra. Får fundera på formerna bara.
En fin lördag med katt-troll och barnbarn önskar j dig.

Två katter och tre barnbarn tog musten ur mig (maken bortrest), men det var bra att damma av synk-hjärnan som iaf inte på fritiden går på högvarv- jag gör ju ofta EN sak i taget när jag är ledig. Tre barn som har olika fart och riktning i en lekpark- och i trafikerad stad skärper uppmärksamheten. 👀
Nu ska jag packa inför konferens tidigt imorgon. Läste Vakna Vacker skriva i en tråd om att det är en härlig resa att sluta dricka. Det är såklart kämpigt men livet är ju det, kämp. Upp tidigt, trötta dagar, för lite pengar, för mycket oro, för dålig sömn och för mycket krav- tror liksom det är eviga frågor och brister vi tampas med. Men var och en enda av de sakerna blir bättre och lättare att hantera, utan alkohol.
Just nu har jag så lite lust att resa bort och hålla massa föredrag så jag skulle betala massor för att slippa.
Att vara nykter har lärt mig att fokusera på stunden, så jag försöker tänka på att idag- åker jag ingenstans. Idag njuter jag av att vara hemma och sedan gemensam valvaka med fina vänner, (men det känns i mina käkar att imorgon ligger där och skvalpar)
Kram på er 🌸

@kaveldun du har verkligen rätt om katter, såna egna små varelser! Jag har ju aldrig haft varken katt eller hund (men alltid fullt i knät av barn) så det här är nytt för mig. Alldeles tagen av hur mycket det går att tycka om just dessa små katter. Och att de kommer och lägger sig tätt intill för att vila och somna. Att sova med en kattunge påminner mig mycket om hur det är att sova med bebis. 😻😻

❤️ Se Klart
Kattungar är kanske jordens ljuvligaste varelser. Själv valvakade jag med en taxvalp som hade en mage mjuk som silke. Den lekte som sjutton och somnade sedan tvärt.
Sov tryggt i mitt knä medan rösterna räknades. ☘️🌾

Ja små varelser är nina sagt av- och på 💞 @kaveldun, makes u think 🙄

Apropå av så är detta mitt läge just nu, vila innan förberedelser och kvällsmingel.
Sov 1,5 timme inatt och en timme på planet. 30 grader varmt och resdag- ingen riktig Feng shui här, men det blir bra efter en tupplur.
🥱😴

Dagarna rullar på med arbete, en del slapp-tid och hyfsat tidiga kvällar. Är trött tyvärr och anar att det hänger ihop med förkylning som ligger där med lite halsont och diffusa ont-i-huvudet-symptom.
Gillar inte.
Allt sånt som ger mig en känsla av att vara lat är svårt för mig att hantera och jag skyller genast på dålig karaktär eller annan valfri kass egenskap. Min go-to-känsla som är svår att hantera. Jag måste uppenbarligen öva lite mer på det.
Men nu nu är allt bra, färdigställer en presentation på min balkong högt över havet med fantastisk utsikt. Bortskämd är jag inte, trots längt hem till katter, man och till och med regn.
Jag bara tycker om att vara där jag känner mig hemma. Det är tryggt för mig.
Kram fina forumvänner! 😍🌸🌱

Att vara där man känner sig hemma är guld. Som nykter uppskattar man det ännu mkt mer. Och samtidigt bär man med sig sitt hem - värderingar, gränser osv - i betydligt högre grad.
Låter fint att presentationen snart är klar - så var nöjd med det! Njut av utsikten och krya på dig! ☘️🌾

Jag har också blivit riktig hemmakatt @Se klart . Är helst hemma. Meningen är att vi skall åka på bröllop i Sydeuropa om några veckor. Lite tveksam. Skall bestämma om en vecka. Låter som om du har det ok ändå! Utsikt är ju aldrig fel. Krya!

Ja det har du verkligen rätt i @kaveldun, man bär sitt hemma med sig. Alltså jag har inga större problem med dessa ting, men här får även små saker ta sin plats. När jag var liten hade jag så väldigt svårt för ”gruppgrejer” trots att jag är uppvuxen i ett rätt så radikalt Tillsammans-hem. (Eller kanske just därför 🥹) Skolresa, lekis, allt sånt var jobbigt för mig som barn- och min mamma hämtade hem mig. Vilket jag funderat på från olika håll, men nu är jag landad i att det var bra och modigt av henne att inte tvinga mig. Så som barn faktiskt ofta tvingades. Så jag tror att det också hänger ihop med min spröt-vård. Ser inte mycket ut för världen att putsa dem och hålla i känsligheten, men för mig.
Och @geggan det är mer än ok! Särskilt nu när jag snart får åka hem- då blir det riktigt trevligt!
De flesta officiella grejerna är avklarade och jag är inte ensam om att gå rätt tidigt till sängs. Så var det INTE i min bransch förr i tiden. Men tiderna förändras som tur är.
Nu ska jag börja läsa Alex Schulmans nya bok som jag ser fram emot!
Kram 💞

Samma för mig @Se Klart! Jag fick sitta inne på rasterna när jag gick på lågstadiet och lekis funkade inte alls. Jag minns att jag skrek så mkt att mamma fick sluta jobba ( och hon var verkligen en yrkeskvinna - så det satt långt inne). Att gå till lekplatsen - med främmande barn - var jätteläskigt. Även när j började gymnasiet så var det krångligt ( blev efter ett tag väldigt bra). Men en stor känslighet har alltid funnits. Finns väl där nu med….
Läst halva Schulmans bok - med behållning.
🌾

Ja de där känsliga barnen har väl knappat vuxit upp till stålkvinnor (materialet alltså) rent symboliska är vi ju det @kaveldun 👩🏽‍❤️‍👩🏼

Jag avslutar äntligen denna vecka- då allt gått bra, använt egentid till att sova middsg- varit dödstrött. Varje eftermiddag.
Haft halsbränna av alldeles för mycket mat… men hemåt imorgon bitti- längtar efter min vanliga vardag. Kanske får ta tillbaka allt på måndag.
När jag kom till mitt rum ikväll hade hotellet ställt hit två flaskor vin som ”trevlighetsgåva”
Jag kände mig chockad och perplex. Hällde ut allt och slängde tomma flaskorna i soppåsen. Kände att jag absolut inte ville ha alkohol här en kväll som den här. Jag VET att jag aldrig hade druckit en droppen, men känslan gillade jag inte alls.
Nu ska denna gumma sova.
Noll problem vara nykter- noll frågor- det är varmt här och vatten känns som rimlig dryck. För alla.
Blev lite senare och social kväll, väldigt trevligt. Imorrn åker jag hem, ett dygn före alla andra- skyller på allt möjligt- men nu återstår främst socialt = massa alkohol=landar hellre hemma.
Nästa vecka måste något tränings- och dietliv börja.
Eller snarare: på måndag börjar jag med kost-omläggning och träning parallellt- börjar i små steg.
Kram på er, imorrn är det äntligen fredag 🙏🏻🌸🥰

@Se klart Fy fan vad du klarade av den resan bra! Och som pricken över i hällde du ut vinet, *bam*. Skrev precis till Kaveldun att det gäller att hårddrilla ryggmärgsreflexen. När du råkar få en starköl istället för alkoholfri öl så tänker du kanske en millisekund ”Äsch, en öl kan nog kvitta”, men sen reser du dig upp och går och byter din öl. Eller häller ut vinet som hotellpersonalen så ”snällt” ställt på ditt rum.

Kram 🐘

Tack @sattva och @andrahalvlek- det var en extremt smidig resa hem och så skönt att landa i den tidiga hösten, lite svalt men så otroligt mycket blommor i trädgården! Aldrig sett något liknande (hos mig själv då) Igår kväll plockade jag in stora fång med dahlior, chokladblomma, luktärter. Har man enbart en balkong så vill jag verkligen rekommendera en eller två dahliaknölar i stora krukor- de blommar i hundratal, så snälla 🌱⭐️
Idag är det inne-fixardag, ihop med katterna som är otroligt roliga, pigga, söta och keliga. Dock snickras det här i ett mindre renoverings-projekt så de drar sig tillbaka och håller till i mina krukväxter…
Jag tyckte denna resa var rätt så jobbig. Behöver inte spekulera i det, ibland får man bara göra sånt som är jobbigt. Jag hade säkert funnit mig mer till rätta med gruppen om jag hade druckit som de. Det ingår liksom i vårt umgänge, en gemensam belöning, att vi får släpppa gränserna- tillsammans. Jag känner mig stundtals lite tvär just därför men i själva verket handlar det om att jag är i mig själv, och på mina villkor, mina gränser går här och jag vill inte dela sånt som jag ångrar dagen därpå- att jag delat.

I morse fick jag kaffe och papperstidningar på sängen, ingen stress, bara få vakna lugnt. Sån fin start på dagen.
Nu ska jag storstäda köket, baka lite bröd, kanske en tur i skogen i em, vi får se.
Njut av dagen alla 💞🙏🏻🌸

Jo, i morse vaknade jag och kom att tänka på ett citat från jag tror Johannesevangeliet som står på en skylt vid min väg till jobbet. Det går typ:” Så älskade Gud världen att han offrade sin ende son för att se som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv”
Jag trodde att Gud offrade sin son för att befria oss från våra synder? Sen läste jag en jädra massa forskning/teorier kring detta men blev inte riktigt klok.
Ska fortsätta mitt projekt- men om nån fattar detta och kan förklara på något enkelt vis, så tar jag gärna emot en förklaring 🙏🏻

@Se klart Läste ditt inlägg och frågade en god vän som jobbar i Svenska kyrkan om vad som kan menas. Han rekommenderade att du skulle kunna ringa till jourhavande präst och fråga. Han menade att de kan svara på sådana frågor. Då får du möjlighet att ställa följdfrågor också. Eller ta kontakt med din församling.

Ha en fin lördag❤️