Läst i olika trådar senaste tiden och känner att jag delar mångas upplevelser av alkoholen. Så många vi är som kämpar med samma sak.
Blivit mycket alkohol för min del, alldeles för mycket. Drack minst 80 glas av olika innehåll under tre veckor på semestern.
Blev tydligt när jag började med alkoholkalendern igen, illa är det och måste bli en förändring.
Inte landat än hur den kommer att se ut.
Forumet får bli som en slags dagbok, gillar att skriva ner tankar och vad jag gjort. Tror det kan hjälpa mig.
Är nog rätt ”normal” utåt sett, vad nu normal är. Sköter jobb och mitt hem. Nog inte så många som vet om min så kallade hemlighet.
Har jättesvårt att sluta dricka vin när jag kommit över en viss gräns. Tänker ofta att ikväll blir det max tre glas men kan sluta med betydligt fler, är som att den kloka delen av hjärnan stänger av efter ett tag när jag dricker.
Kan också dricka vin för att undvika tankar, ångestkänslor och oro.
Ja så är det för mig, just nu. Kan bara bli bättre

Välkommen hit, här finns massor av erfarenheter att ta till sig. Mig har det hjälpt att skriva både om det som gått bra och det som inte gått bra. Känner igen mig, har bestämt mig åtskilliga gånger för att dricka högst tre glas och misslyckats en hel del gånger, lyckats ibland. Just nu har jag bestämt mig för att inte dricka på tre månader. Lycka till@Majblomman

@Milady
Tack, ska verkligen försöka. Mer kan man inte göra.
I kväll gick det bra. Drack tre glas, har tänkt att det ska vara max för mig. Så glad att jag lyckades. Ingen a hemma och är inte ens sugen på att fortsätta..
Kommer att vara någorlunda pigg imorgon bitti, återhämtningen efter för mycket a har tagit så mycket tid och kraft.
Lycka till du med

En lördagmorgon utan att vara bakfull, guld värt. Tröttheten kan jag stå ut med.
Funderar på känslan jag får att livet kommer bli tråkigare utan alkohol. Lite grått och glädjelöst. Behöver väl inte bli så?
A är ju förknippat med glädje, ut och ha kul, skratt, avslappning, träffa vänner. Måste tänka på dess baksidor, och de är många för mig, väldigt många. Varför blir det så dubbelt? Hjärnan är bra konstig.
Känner någon igen sig? Hur har ni gjort?

Ha en fin lördag. För mig blir det utan a.

En lördagmorgon utan att vara bakfull, guld värt. Tröttheten kan jag stå ut med.
Funderar på känslan jag får att livet kommer bli tråkigare utan alkohol. Lite grått och glädjelöst. Behöver väl inte bli så?
A är ju förknippat med glädje, ut och ha kul, skratt, avslappning, träffa vänner. Måste tänka på dess baksidor, och de är många för mig, väldigt många. Varför blir det så dubbelt? Hjärnan är bra konstig.
Känner någon igen sig? Hur har ni gjort?

Ha en fin lördag. För mig blir det utan a.

Hej,
ingen vet tror jag att jag tänker på alkohol ofta, Att jag inte måste dricka men vill. Känner att jag är värd det på något sätt...
Känner igen mig i vad ni skriver och känns underligt att jag gör det på något sätt. Hur kunde det bli så här?
Var på en invigning igår av ett nytt företag, drack alldeles för mycket delade med mig av personliga saker till människor jag inte ville...sån jävla ångest idag :(
Är bjuden till min bror ikväll och det ända jag tänker är... ska jag eller min man köra? Varför har alkoholen blivit en sån central del i mitt tänkande? Usch jag skäms...

Vill ändå inte sluta precis som du skriver majblomman blir livet tråkigt då?

Hoppas på en lördag utan a men jag vet inte.
Registrerade mig här idag i min ångest och ska försöka finna en väg fram som känns bättre.

@luvan Förstår precis, ramlar in i samma beteende, det blir för mycket privat och personligt. I jobbsammanhang går det ofta fel, blir för mycket och slutar med minnesförlust, synd på annars trevliga tillställningar.

@luvan svårt att veta varför man gör som man gör och inte kan hantera alkoholen.
På ett sätt skönt att känna att man inte är ensam om beteendet.

Bra att du registrerat dig här, kan tipsa om att läsa i andras trådar, har hjälpt mig mycket. Och alkoholprogrammet.

Hoppas du har en bra lördag, kämpa på.

Hej!
Bra jobbat majblomman. Du undrar om någon känner igen sig i känslan att livet skulle bli tråkigare utan alkohol och det är SÅ många som skriver om det både i förändra och i Det vidare livet. Läs HimmelochHelvetes tråd t.ex. inledningsvis en påtvingad nykterhet.
Jag skulle verkligen rekommendera dig en längre tids avhållsamhet inledningsvis för att känna efter vem du är utan alkohol. Jag hör till det fåtal som tar ett glas ibland men jag tror att det verkligen har varit nödvändigt att sluta helt en period. Alkohol påverkar på så många sätt.
Du skriver att alkohol är förknippat med ”träffa vänner, avslappning ut och ha kul”, men jag vill utmana dig där och säga att det där funkar så bra även nykter. När alkoholen på nåt sätt har ”tagit över” på det sätt som du beskriver ger den egentligen inte så mycket av de positiva effekterna. Fokus blir lätt på drickandet istället och man missar umgänget man vill ha.
Lycka till nu!

Jag försökte vara nykter. Sa till min man att jag skulle köra. Sen när vi väl var hos min bror sa min svägerska "men lämna bilen... ta en taxi jag har köpt ett super gott rödvin till maten" så blev det... Jag var inte svårövertalad direkt....
Men nu känner jag efter att ha läst mer här att jag ska ta en dag i taget. Så söndagen var nykter och siktar på en nykter vecka.

Det har tagit flera år för mig att jobba med min beroendeproblematik men det går lättare och lättare att avstå från det goda rödvinet. Dom negativa konsekvenserna överväger och att det är inte så svårt att inte halka ner i diket igen.
Jag vill inte ner i diket igen. Lycka till och snart kan du ta en vecka i taget.

@luvan
Tack🤗

Bara det att försöka är bra, nästa gång går det bättre. Jobba med sina tankar och känslor kring alkoholen. Det tar tid att nöta in nya beteenden men det går är jag övertygad om. Går lättare för mig nu än för ett par år sedan. Känns så just nu måste jag tillägga.
Hade inte heller varit svår att övertala där tror jag...

Heja dig och lycka till med en nykter vecka!

@Sisyfos
Tack för bra råd och peppning🤗
Ska läsa hela tråden, börjat lite.
Sant, alkoholen tar för mycket fokus i umgänget. Planen i början av kvällen brukar vara att dricka ”lite” med mina mått mätt=3 glas. Sen ”glöms” det oftast bort och antalet glas blir fler. Och känslan och måendet morgonen efter är jag innerligt trött på. Men varför glömmer jag den efter ett par glas vin? Hjärnan är lurig.
Jobba med inställningen att allt blir grått och tråkigt utan a, den logiska delen av mig vet att det inte är så.

Ska verkligen försöka, igen, och känner inget sug efter a just nu 👊🏻.

Håller med Sisyfos om att allt det man tror att man måste ha alkohol till funkar jättebra utan, bara man slänger av sig offerkoftan, kämpar emot rädslan för att gå en ny väg, och har lite tålamod. Det känns ovant och faktiskt lite läskigt i början, men snart märker man fördelarna. Kan rekommendera Annie Grace bok Tänka klart, bra insikter.

@Milady
Tack för att du delar med dig🤗
Jobbar med mitt beroende och det går lättare än för ett par år sedan. Läsa om a och dess konsekvenser, skriva i dagboken och läsa här är ett fantastiskt stöd.
Gått bra så här långt denna veckan, brukar inte vara några större problem när jag ska jobba. Utmaningen är helg eller om jag har ledig dag.
Ha en fin vecka