Peth-test

Hej,

Jag har varit totalt nykter i 5 veckor. Alltså verkligen inte en droppe. Ska göra ett peth-test i morgon. Undrar om det ändå kommer visa ett högt värde?

Profile picture for user Rosette

Hej Axkx, du har varit alkoholfri 5 veckor, ja nu kanske då det plus snart ytterligare en vecka. Du skrev en fråga här och undrade om peth-test och nu har du redan tagit det förmodligen om inget kom emellan.
Men oavsett så hejja dig, grymt bra jobbat! Skriv gärna och uppdatera oss mer om du vill, hur det går och vad som hjälper dig att det går såhär bra. Ibland tar det lite tid innan en tråd får fart och en kan behöva skriva flera gånger.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Kappa

Fint att du varit nykter i 5 veckor! Normalt ska det inte visas alkoholintag på Peth då, vad jag förstår. Det är påvisbart i 4 veckor efter alkoholintag.
Själv sitter jag här med skammens röda rosor på kinderna. För drygt ett år sedan konstaterade jag att jag drack för ofta. Jag bad själv om antabus för jag pillade i mig öl så gott som varje dag. Inga mängder men när jag började lägga ihop en veckokonsumtion blev jag själv skärrad. Det var inte så oskyldigt som jag trodde.
Jag gjorde en KBT-behandling på nätet och bestämde mig för att dricka måttligt.
I höstas bad jag om behandling för min depression och det hände ingenting. Jag bad då om antidepressionsmedicin som jag inte tålde. Jag skakade som ett asplöv. Satte ut den efter några månader, trappade ut den successivt. Det var ett svårt företag. Förlorade sömnen totalt och fortsatte skaka. Så klart hjälpte öl. Tyckte det var oskyldigt med lättöl och 2,8%. Men igen blev det så gott som varje dag.
Äntligen hörde de av sig från psykmottagningen att man skulle göra en utredning av min depression. På posten kommer då en remiss på provtagning av Peth. Nu är jag ju listad som alkoholist eftersom jag besökt beroendemottagningen för att få antabus. Jag förstår att det kommer att visa högt. Daglig konsumtion, om även måttlig, visar höga värden.
Nu har jag varit spiknykter sedan jag fick remissen, jag skulle önska att de gav mig 4 veckors tid.
Kanske blir det så att jag inte får någon behandling om det visar sig att min värde är för högt. Jag är ju alkoholist. Är det något jag verkligen ångrar är att jag sökte Antabus inom den offentliga vården. Nu är jag klassad som alkoholist. Att det var på eget initiativ som jag bad om Antabus tycks inte förmildra omständigheterna. Jag ville ta den för att slippa bråka i mitt huvud, en öl eller inte? Tvärstopp helt enkelt. Mina leverprover som var tämligen normala blev högre vid nykterhet och antabus. Därför fortsatte jag inte mer än några månader.
Nu ska jag iväg och ta prov, och jag skäms förtvivlat. Jag förstår att det blev lite väl frekvent öldrickande under en period. Nu har jag slutat skaka och jag sover som förr, så abstinensen av antidepressionsmedicine har äntligen gått över. Jag fick i och för Oxascand, men aktade mig för att ta den regelbundet. Ett tablettberoende har jag aldrig haft och tänker sannerligen inte skapa ett. Jag tyckte ölen var bättre då jag vet hur man slutar med den.
Det känns som att jag nu ska sitta i stupstocken. Ja, jag får ta det. Får jag ingen behandling för min depression så får jag väl säga till mig själv att jag har mig själv att skylla.

Profile picture for user annbe20

@Kappa (ursäkta trådkapning) Tycker inte du ska skämmas!! Varför? Alkoholism är en sjukdom! Du bör tänka så..du är ingen sämre människa för att du har el har haft ett missbruk Berätta gärna hur det går

Profile picture for user Kristoffer

Grymt jobbat Axkx, och fint att höra att du fick ett kvitto på att du lyckats med din förändring. Skriv gärna och berätta mer om hur du gjorde för att nå dit och hur du tänker med alkoholen nu!

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen