Farhågorna fick en del att äta på idag. Ja, det är ett ganska tufft och svårbegripligt läge. Jag vet vad jag vanligen gör men sånt som inte går att påverka. Men det här? Mitt jobb och ansvar reduceras men utan att få någon information om- till vad.
Jag hoppas åtminstone på lite rakryggad information imorgon då allt ska vara klubbat och klart till måndag. Pratat med mitt ”chefsfack” för att förstå lite mer och i vilket läge jag kan agera.
Jag blev chockad då detta var planerat att läggas fram och förhandlas i januari.
Jag måste samla lite kraft nu och agera klokt. Jag är inte rädd för att bli uppsagd- även om det eventuellt kan hända.
Jag är nog faktiskt inte rädd mer, jag är modig- numera och har varit det rätt länge.
Men också ledsen.
Ja jag ska sova tidigt så att jag orkar dagen bra och balanserad imorgon.
Kram alla, tack för att ni finns här 💞

@Se klart Oj, det låter ju inget vidare.❤️ Tyvärr är det väl det som börjar nu med tanke på inflationen. Besparingar och neddragningar av personal. Inte så mycket man kan göra något åt. Men bra att du har kontaktat facket.

Kram

Ja, det är klart att man inte ska ha tusen chefer tänker jag- men varför ta bort de som funkar- är min fråga?
Förbrylling. Men jag tänker att som precis allt annat i livet- allt- så leder händelser vidare och det måste jag ju tro?
Men hanteringen - som i hantering av människa- är riktigt usel och det gör mig ledsen. Kämpardagar här, men två katter kurrar i kapp och då går det ju inte att ge upp hoppet om nåt men man kan kapitulera lite i mål-strävan och mätbart och ägna sig lite mer åt det icke mätbara hämtandet av en tvååring på förskola, köpa strumpor ihop, läsa bok och äta knäckemacka med äpple… som igår.
Jag bepansrar mig och möter dagen, inget att välja på. Kram 🥰

@Se klart Åh, vad jag lider med dig. Vi har också omorganisation på gång, tänkt att sjösättas i januari. Jag förstår orsaken - vi har så små enheter för just den sysslan att vi måste skapa ett koncerngemensamt nav. För att inte vara så sårbara.

Jag har sett ett förslag till ny organisationsplan och där finns inte jag med som mellanchef längre. Jag är nedflyttad i hierarkin, jag finns numer bland ”de andra’. Måste fråga min chef om det. Å andra sidan är jag inte orolig över att bli uppsagd, i år har jag jobbat i 30 år på företaget. Om de tar ifrån mig ansvaret så ska jag bannemej se till att behålla min höga lön åtminstone.

Hääääääär kommer styrka och mod i mängder till dig! Stå på dig, stå upp för dig själv! Du är viktig! Din kunskap och erfarenhet är viktig.

Kram 🐘

Usch @Se klart ! När det händer saker i det fördolda, kommer konstiga besked. Lömskt. Och det inte finns något riktigt konkret att reagera på. Stå på dig så mycket du kan! Kram 🐳

majken_r

@Se klart Fy vad jobbigt det låter…Bepansra låter bra, kontakt med fack💪🏼 Fylla på med barnbarn och det goda i livet, vila och kärlek. Kram🙌🏼

Tack hörni 💞
Karin Boye skrev väl; jag vill möta livet vapenlös- och kanske är det själva motsatsen till att bepansra sig. Idag släppte jag iaf både det ena och det andra och gick hem och gjorde mina måsten- men inte mer idag.
Jag har en riktigt bra jobb-person som jag också fick tid att prata med. Så lättade allt lite grann.
Räknar på min pension 🥺🥺
Funderar på alternativ av olika slag
Jag har ju jobbat som en tok hela mitt liv. Jag har ju tänkt att jobba (mindre som en tok) några år till. I annat fall väntar downshift av kraftigt slag och där är jag inte än.
Vilket fruktansvärt störande moment alkohol skulle vara i ett läge när man behöver tänka.
Som att stanna tiden och få grumlig sikt. När man verkligen behöver komma framåt och se klart.
En så himla skön känsla av att varit nykter några år är att jag vet att ingen kan beslå mig med att ha varit trött, oengagerad. Jag är så stolt över allt jag åstadkommit och inte ett GRAM dåligt samvete har jag över något. Det kan liksom ingen ta ifrån en.
@majken @andrahalvlek och @geggan, tack för pepp och tro på mig! Kram 🥰

Se Klart - så trist att höra. Inte minst detta att det verkar ske på ett otydligt och delvis dolt sätt. Beslut på måndag? Ngt du inte fått tydlig information kring och trodde skulle ske i januari?
Just i detta läge - och när du befinner dig på jobbet - - tänker j på den gamla kvinnosaksparollen: Gråt inte forska.
Och precis det verkar du ju göra - kolla med facket . Har detta verkligen gått formellt rätt till - vad är dina möjligheter/vägar. Har du ngn kollega som du litar mkt på och som du kan bolla med? Finns det ngn person uppåt som du litar på och som du kan prata med lite mer informellt?

Hemma - självklart är du ledsen och så småningom säkert förbannad. Var det!
Sedan - även detta kommer att leda till annat …absolut. Och med tanke på den du är nu - som nykter - så kommer allt att bli riktigt bra så småningom. Det kan jag och varenda kotte här på forumet som läst dina inlägg under många år - intyga.
Därför att du är en person som ser ovanligt klart Se Klart! Och som besitter både känslomässig styrka, balans och klokhet - och intellektuell skärpa.
Så ja ….allt kommer att bli bra.
Men just nu låter det riktigt kämpigt.
Stryrkekramar till dig ❤️
🌾🌾

Vilket great mind du har @kaveldun, bättre än mitt även om vi skrev lite i samma spår. 😍 Tack 🙏🏻 Tacksam tacksam för omtanke och tanke- behöver det, och blir som en bra klättrar-pall som mina barnbarn älskar, de där som gör att man NÅR, fast man är lite kort. ❤️

@Se klart Fy vad tungt för dig. Det är verkligen tråkigt att bli så tagen på sängen och inte få några tydliga svar. Att bli behandlad så. Klart företag kan behöva strukturerar om, skär ned och omorganisera men man måste ändå bli behandlad med värdighet och respekt. Det är inte varor det ska skäras ned på utan det handlar om människor. Och att behandla medarbetare som gjort bra saker för företaget som luft är inte schysst. Men du är stadig och stark och kommer att fixa det här. Du är klok och du kommer att finna en lösning så småningom. När jag sökte jobb och var orolig för hur det skulle gå, tröstade du mig med att det kommer att ordna sig, vilket det gjorde. Det kommer att ordna sig även för dig, kanske på ett sätt som du minst anat…allt är möjligt för dig. Ur ledsenheten kommer det kraft och man ska vara ledsen klart (sade så till mina barn när de var små, att man får vara ledsen klart, sen känns det bättre).

Massor av kramar, du är bäst!❤️

@Se klart Fy fan. Så jävla dåligt skött 🤬 Vill man ens jobba på ett företag som behandlar sina anställda så?

Jag minns en konflikt på mitt jobb där min chef behandlade en medarbetare uruselt. Jag skrek mig hes på ledningsträffarna. (Det är sant. Jag har aldrig skrikit i sådana sammanhang tidigare.) Hjälpte föga. Det gick prestige i frågan, den blev omöjlig att rubba. Jag har aldrig varit så nära att säga upp mig som då 🤬

Du ska dock inte göra något förhastat. Bida din tid. Fråga din chef hur hen tänkt lösa ditt och datt. Prata ihop dig med facket och någon-några chefskollegor. Börjar man fråga lite försiktigt kommer det nästan alltid fram annan skit, som andra utsatts för.

Och ta det inte personligt! Du är en superwoman, på vilken position som helst, på vilket företag som helst. Glöm aldrig det.

Kram 🐘

Om jag utgår från mig själv så är det värsta med såna här situationer att det är så mycket outtalat och viskningar man inte hör. Det ger en obehagskänsla som är svår tycker jag. Och just den blir värre mitt huvud i alla fall. Komspirationateorierna anfaller och jag behöver sansa mig och hejda mig. Det är aldrig så illa som i mina tankar.
Kanske är det så enkelt som att du bara inte är helt ung och dessutom kvinna. Hur som helst, det låter jättejobbigt. Du har redan fått så många bra tips från alla och jag tänker att det finns saker som du har med dig som gör att du kommer att kunna lämna det här bakom dig med huvudet högt.
Du tvivlar inte ett dugg på att du har gjort och gör ett bra jobb. Det räcker så SeKlart! Jag är helt säker på att du kan bedöma det.
Jag är också tämligen säker på att de borde göra annorlunda, men det har säkert med nystart, nya förmågor och friskt blod att-göra-listan. Jag tror också att på måndag kommer det att kännas så mycket bättre. Då vet du och kan staka ut en ny väg. Du kommer inte att stanna och älta. Du går framåt det är jag också tämligen säker på. Lycka till!

Tack mitt gäng @kabeldun @andrahalvlek @sisyfos @sattva och @vår
Kanske är det absolut så enkelt som att jag inte är helt ung och kvinnor- och det gör mig om möjligt än mer… sur! Läste DN i helgen om varför det finns så många inkompetenta manliga chefer, citerar: ”de lurar andra- och sig själva” Skrattade lite.
Jag tror innerst inne att det kommer att bli bra- och lyssnar på varje ord ni skriver för att stärkas i den.. insikten?
Jag har bokat möte med min chef och HR imorgon. Jag hör ord som ”men du kommer ju säkert göra samma som du gör idag” och det stämmer nog men för mig är formaliteten- viktig.
Jag vill leda och driva utvecklingen.
Så som jag gjort, och som jag dessutom lyckats med.
Det är så att säga den springande punkten och svår att komma runt.
Till detta- förstås som ni skriver- hanteringen av människor/mig.

Idag är jag på kontoret och har haft möten från 8:30 till nu. Andas och äter en knäcke.
Ska hämta hem barnen i em, det skiftar fokus på ett mycket bra sätt.
Tack för att ni läser och skriver. Kram 🙏🏻💞

@Se Klart - ibland är formalitet och ’rätt gång’ viktigt. I yrkeslivet - när det ex handlar om människors placering i en organisation - är det grundläggande.
Där får man inte slarva!
Bra att du bokat tid med HR och chef.
Jo - jag läste också artikeln i DN om manliga chefer med igenkänning:-)
Fint att du har barn och kattungar och din man - nära. Du är rik som har allt detta fina, levande liv runt dig.
Och det kommer att bli bra…om inte direkt så efter ett tag. Du hittar dina vägar!
Lycka till imorgon
Kram
🌾🌾

@Se klart Vill bara säga Heja Heja dig💪🏻
Tänker att ibland finns det en rädsla för äldre, starka kvinnor. När jag pluggade för ca 20 år sedan på Socionomprogrammet hade vi en lärare som favoriserade de yngre kvinnorna i 20-25-årsåldern (tack och lov blev han uppsagd vet inte exakt orsaken men det var ngt med sexuellt ofredande) men vi kvinnor som då var i 40-årsåldern var verkligen ett hot!
Varm kram t dig❤️