Fi faaan (fy faan) vilken ångest….
Vaknar upp 04:00, bredvid mig ligger inte mannen. Smyger upp och hittar honom i soffan. Huvudet dunkar, torr i halsen… Tittar i samtalshistoriken och ser att jag ringt ”halva” telefonboken…
Fyyyy…… orkar inte…..
Inte en dag till av dagen efter ångest och ”damage control”.

Detta MÅSTE ta slut! Gissar på att det som vanligt kommer gå utan problem de första veckorna att låta bli alkoholen. Sen kommer den där dagen då jag tycker att jag inte har ett problem…. Tar då ett glas eller två. Vilket fungerar bra någon eller några månader…. Sen brakar helvetet loss och jag precis som nu vaknar upp med ångesten från helvetet och har noll koll på vad jag gjort och vilka jag sårat….

Inser att jag måste plocka bort alkoholen ur mitt liv! Och kommer behöva all hjälp jag kan få (framför allt om någon månad).

@nattsuddaren Välkommen hit! Här är du bland vänner. Orsaken till att du hamnar där du hamnar hela tiden är att du inte har bestämt dig för att göra annorlunda. Du har klivit in på en skogsstig som tar dig till samma träsk gång på gång. Det är dags att välja en helt annan skogsstig, åt motsatt håll.

Och det första viktiga steget har du redan tagit - du har startat en tråd här på forumet 🥰 Läs och skriv massor här, så kommer dimmorna att skingras så småningom. Att skriva är en slags självterapi, man tvingas sätta ord på vad man tänker och känner.

Kram 🐘

@nattsuddaren vi alla mer eller mindre har känt av den ångesten du beskriver! Vet hur jäkla jobbig den där ångesten som är som svarta åskmoln kan vara. Kämpa på, det är värt det!

@nattsuddaren Tycker så synd om dig. Vet exakt vad du upplever! Jag var där för 3 veckor sedan. Kort tid i sammanhanget, och ändå en evighet ifrån. Kände samma svåra ångest, hade samma minnesblackout från kvällen innan, och lika svårt att kontrollera mängden jag bälgade i mig. Och slutligen det avgörande löftet att NU är tillfället här. Min absoluta botten. Botten innan point of no return - det totala haveriet av kontroll och slutligen överlevnad. Jag känner så med dig. Låter som att du provat sluta förut, efter veckors uppehåll. Bra att du kan hålla upp! Där bevisar du att du faktiskt klarar det! Men efter ett tag är man inte frisk, man har bara varit nykter en lite längre tid än vanligt. Så länge suget finns där kan vi inte ens ta ett enda litet glas. Skulle det gått skulle du inte fallit tillbaka. Ta avstamp från det och ge dig på att hålla dig lite längre nu. Tex 3 månaders deadline. Känner du sug även då så kan det vara en poäng i att köra lite till, och lite till.. Du fixar det! Vi fixar tillsammans. Jag är bara ngn vecka längre fram. Mitt sug finns kvar men det har tonat ut sig lite så det börjat funka! 😊🙏

Kämpa kämpa! 💪

Tack för pepp @DRacker och @less12 !
Så skönt att höra att fler gått/går igenom detta (även om man inte önskar sin värsta fiende detta).

Ja, snart kan jag nog titulera mig professor i ångest. Det har varit två tunga dagar…

Dag 2

Funderar mycket på vilken sorts ”alkis” jag är. Tänker att om jag kan förstå det så kanske jag kan förstå hur jag ska göra på bästa sätt för att inte trilla dit.
Just nu förstår jag mig inte på mig själv. Jag dricker inte varje dag, inte ens varje helg. Låt oss säga att jag dricker 2-3 ggr/månad. Men när jag dricker så vid 90% av gångerna släpper allt och det blir helt urspårat (med mega ångest). Detta gör att jag låter bli alkoholen de närmaste 2 veckorna (tills jag glömt ångesten) och sen får jag någon knäpp tanke om att nu ska det gå bra att dricka och så är det igång igen.

Jag orkar inte denna ångest en gång till, så för mig är det total avhållsamhet som gäller.

Frågan är nu bara hur jag ska lyckas få hjärnan att komma ihåg allt detta (så jag inte mirakulöst tror att jag kan dricka igen om två veckor).

@nattsuddaren har också hållt på sådär under en längre period, sen eskalerade drickandet lite under covid, eller ja slapp ju dem hemska utgångarna med tillhörande ångest men satte mig istället i soffan och ”slappnade av” några gånger i veckan. Men känner igen mig i din beskrivning, drack inte heller särskilt mycket under den perioden men när jag väl drack så spårade det ur, minnesluckor, ångest och bara kaos.

Fredag och nykter! Så skönt att veta att jag inte kommer vakna med ångest 😊. Veckan har flutit på utan något direkt sug efter alkohol, mer en lättnadskänsla än så länge.
Dock är jag så rädd att jag ska tappa min övertygelse och tro att det går att dricka för mig.
Efter senaste fadäsen har även mannen valt att sluta med alkohol, vilket känns skönt! Och då främst för han har ett osunt förhållande till alkoholen (ska jag säga 😂😂)…
Hoppas ni alla har en skön fredagskväll!

@nattsuddaren Hej! Mitt drtclrsmönster ser ut som ditt ungefär. Jag dricker/ drack 2 ggr månaden. Varannan fredag eller lördag. När jag väl börjar finns inget stopp och ångesten dagen efter kommer som ett brev på posten. Jag blir även en riktig liten ragata eller vad jag ska säga när jag fått i mig för mycket. Kan inte hantera de känslor som kommer.
Man kan ju tycka att det borde vara lätt att avstå 2 dagar i månaden, men så lätt är det inte. Jag kan ha sånt sug och sådan sorgekänsla över den dagen jag inte längre får. Hur jävla knäppt är det inte?
Jag har förstås inte alltid druckit så sällan utan har varit en varjedagare en gång i tiden och dit vill jag inte tillbaka.

Skönt att din man slutat han med. Det hjälper.
Hoppas din helg varit Bra 🌸

Att få må bra!
Tänk så himla härligt bra man får må när jag hoppar alkoholen.
Ingen ångest
Ingen panik
Ingen krånglande mage
Inte samma trötthet/seghet

Varför kommer jag ens på tanken att förgifta mig med alkohol?
Näe, är så glad att jag än så länge hoppat alkoholen (2 veckor och 1 dag).