Vägskäl

Var på besök med honom hos beroendecentrum idag. Förra mötet via telefon funkade inte då han var uppenbart berusad men det blåneka han till förstås. Så läkaren förordar en längre period, 3 månaders nykterhet m hjälp av antabus. Han blir märkbart orolig. Läkaren talar om att så många som 98 % upplever stora fördelar av den behandlingen. Bättre sömn, mindre oro och ångest, bättre mående överlag, plus att det då går att se vad som är vad i hans mående som han själv beskriver som inte i balans. Om han inte kan ta steget med 3 månaders nykterhet då tar jag steget till ett särbo-boende varje dag som han är berusad gm sitt smygsupandet hemma. Livet är för kort för att slösas bort på ett fyllo, där numera ingen meningsfull relation finns. Naturligtvis är jag tydlig med att jag kommer tillbaka när han är nykter. Är detta en relevant åtgärd eller borde jag göra på annat sätt? Tacksam för input!

Profile picture for user Maruschka

Tack Åsa för de orden. Det finns naturligtvis så mycket mer än det jag skrivit. Men jag kan inte hitta en enda positiv sak med hans drickande. Han blir otålig och en jobbig fan som ska klaga på petitesser. Inte kan man gå ut med honom, det vore skämmigt till tusen, en gång envisades han med att han var nykter och vi skulle gå och handla. Kunde inte gå brevid, gick bakom och skämdes. När han är nykter däremot så har han många fina sidor, Dr Jekyll och Mister Hyde som så många andra erfarit i sina förhållanden med en missbrukare. Hoppas jag är stark nog att hitta en ny väg som går framåt.

Profile picture for user förlorare

@Maruschka har du testat att filma honom och visa hans beteende nästa dag? Så gjorde jag med min man när han somnade där han satt och sen vaknade och vinglig gick och fyllde på glaset igen. Det tog skruv när han fick se sig själv kan jag lova. Inte så att han slutade att göra så utan jag fick städa undan alkoholen utan protester när jag tyckte han tagit tillräckligt.

Profile picture for user Snödroppen

@förlorare
Bra uttryck "ta dig mod" just det gjorde att jag lämnade honom.
Kastade mig ut i friheten, bad om hjälp och hamnade på fötterna.
Livet är spännande igen, mystiskt och framförallt " Jag bestämmer" vad jag vill i mitt liv.
Jag blev utnyttjad till max, tillintetgjord och nedbruten ändå stannade jag lojalt.
Det finns hopp ❤️

Profile picture for user Maruschka

@förlorare Har faktiskt försökt att filma honom, när han märker det stannar han upp helt. Har iofs en film där han ligger på köksgolvet och sover. Kan försöka filma honom fler gånger. Jag brukar säga att man ser direkt hur pruttfull han är, vilket han inte tror på. Vore bra att kunna visa honom, hur han är som berusad när han är nykter.

Profile picture for user Åsa M

Problemet är ju att de som är i aktivt missbruk lever i total förnekelse. Mitt ex kunde dricka 9 glas vin på en kväll men när jag tog upp det så hade han alltid en förklaring. Några dagar senare kunde han nonchalant säga "inget vin till maten idag, det har blivit för mycket" som om han verkligen kunde kontrollera det. Det är så mycket mind games! En film som visar hur han beter sig skulle säkert hjälpa en kortare tid men sedan kommer en förklaring eller en anklagelse ändå. "Jag var sjuk, jag var trött, du är dum, man får inte smygfilma .."