😊 @Himmelellerhelvette När jag läste ditt inlägg så tänkte jag ju på mina vänner och jag tyckte de var skitjobbiga när vi träffades sist - men det var ju inte särskilt längesen jag var likadan.. Ibland är det bra att vända på steken men det har jag nog börjat göra först nu, efter en period av nykterhet - lätt att bli endimensionell när man lever sitt liv antingen full eller bakfull✨✨✨

@Himmelellerhelvette Haha 🤣 Paybacktime!

Irritationen går över, man blir generellt mer chill som nykter. Mer tolerant både mot sig själv och andra.

Men ärligt talat ser jag till att kunna avvika när det börjar fyllegaggas för det är INTE roligt. Nyttig påminnelse dock. Har jag betett mig så illa 😳

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Haha 🤣 Paybacktime!

Irritationen går över, man blir generellt mer chill som nykter. Mer tolerant både mot sig själv och andra.

Men ärligt talat ser jag till att kunna avvika när det börjar fyllegaggas för det är INTE roligt. Nyttig påminnelse dock. Har jag betett mig så illa 😳

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Jag håller med Andrahalvlek, irritationen går över.😀 Du måste bara öva lite mer. Men när folk blir alltför berusade så blir dom ointressanta att lyssna på. Vem orkar lyssna på någon som upprepar samma sak hela tiden. Som ett hack i en LP-skiva ungefär. 😂

@Himmelellerhelvette Man märker direkt på en fest när folk slutar lyssna och bara babbla. I munnen på varandra nästan. Dialogerna slutar och alla börjar istället dra varsin monolog. Sekunder av samförstånd uppstår då och då mellan folk, plötsligt uppkomna gnabb blir det också.

Själv sitter man där och beskådar eländet. Då är det dags att gå hem. Man behöver inte säga något, bara avvika och säga till hon som står i köket att man går hem nu. (Det är alltid en kvinna som står i köket.) Om man säger något till de andra börjar värsta tjatet ”nej, du ska inte gå hem redan, vad tråkig du är.” Det tjatet klarar man sig utan. En stund senare upptäcker de att man har avvikit. Kanske.

Been there done that. Men inte längre, och det är jag tacksam över 🙏🏻

Kram 🐘

Vidrigt @Andrahalvlek! Tänk att man inte riktigt fattade det innan? Usch! Vet du vad? Jag är inte det minsta avundsjuk längre på de som ”kan” dricka. Det känns bara konstigt att man gör det. Och lite rädd blir jag för den tanken för tänk om jag blir en sån som börjar predika för folk om hur skadlig alkoholen är som folk inte vill prata med….. Nu är bilden inte klar i huvudet på mig över hur jag tänker utan bara skriver och kanske låter svamlig?

@Himmelellerhelvette I början känner man sig lite nyfrälst och vill pådyvla alla sina nyktra insikter. Men rätt snabbt inser man att de inte vill veta.

Numer berättar jag bara mer om någon frågar, om någon är genuint intresserad. Annars nöjer jag mig med att säga ”nej tack, jag dricker inte alkohol”. Inget mer. Att försöka frälsa personer som inte är mottagliga är slöseri med energi.

Kram 🐘

Dag 51 har nu snart passerat i min nykterhetsresa.

Jag är glad, tacksam och stolt!

Jag har landat mycket i mig själv, jag känner in hur min ork och lust är och är lugn i acceptansen.

Jag kan reflektera med mig själv om varför jag är trött och inte ställa krav på mig själv. Orkar jag inte göra någon hemma efter jobbet lägger jag mig som idag framför brasan med levande ljus och bara läser och skriver här på forumet.

Vet att jag är trött efter en intensiv helg och därför behöver vila och vet att energin kommer komma tillbaka.

Jag tror att jag bestämt mig för att förlänga mina 90dagar som är i början av november till efter nyår och sedan ytterligare några månader. Som jag känner nu kanske jag eventuellt kommer vilja prova vara måttlig först till sommaren igen men det kan ändras, kanske jag aldrig mer vill smaka något alkoholhaltigt.

Jag har inte haft sug sedan jag började min nykterhetsresa. Är så less på vad alkoholen gjorde med mig och vill aldrig någonsin må så dåligt igen.
Jag älskar att veta att alla mina känslor är mina egna och inte påverkade av alkohol. Jag är stormförtjust i att lära känna mig själv.

majken_r

@Himmelellerhelvette så fint inlägg!! Tycker du tänker så vettigt, och med omsorg om dig själv🤎 ps det är 51 dagar sen jag slängde nyckeln till alla bakdörrar (till vinet) i havet.

Stor igenkänning@Himmelellerhelvette ! Så tydligt när alla fyllnar till och vissa styr snacket och definierar vad som gäller. Lite skammens rodnad över att jag själv varit likadan. Det är ändå lite knepigt att gå ur den rollen i vissa kretsar tycker jag. Som om att alkoholen var det som svetsade samman vänskapen eller vad det ska kallas i dessa sammanhang. Kanske jag kommer tona ner min medverkan där.Fint att få följa din resa kram🤗

Tack @majken_r 🥰 Du slängde nyckeln i havet, jag är inte lika modig ännu utan har mer låst in nyckeln och gömt nyckeln till boxen i ett fjärranland som jag inte kan åka till hur som helst, måste ju ha pengar till flyg, semesterdagar att ta ut, boka flyg och hotell, avancerat att få tag på den nyckeln😁😉

@Himmelellerhelvette Ditt mindset kommer att förändras med tiden. Rådet är ändå att inleda med 3-6 nyktra månader i sträck, eftersom det händer massor i vårt mindset efter en längre periods nykterhet.

I början tänkte jag en månad i taget. ”Hmm, det känns okej - jag kör en månad till”. Efter 6 nyktra månader började jag tänka att jag är fortsatt nykter ”inom överskådlig framtid”. Efter ett nyktert år förstod jag inte alls vitsen med att börja dricka igen.

Och jag blir mer och mer anti alkohol med tiden. Alkohol är den enda beroendeframkallande drog som vi tvingas försvara att vi inte använder. Sjukt.

Kram 🐘