Hej på er alla.
Har nu lyckats hålla mig nykter i mer än 2 månader visst känner jag mig stolt och så.
Känner mig piggare och gladare för det mesta. Har gått på AA möten regelbundet under denna tid. Hade aldrig klarat mig så här långt utan den gruppen. AA är enda anledningen till jag håller mig nykter. Visst det är ett bättre liv men roligare vet jag inte.. Nu när det är sommar och semester känner jag ett starkt sug efter A.. Har svårt att umgås med andra människor som inte har denna erfarenheten. Gäller mina närmaste också. Är det verkligen värt att kämpa så och må dåligt var o varannan dag?? Jag vet inte samtidigt vill jag inte sabotera min nykterhet med ett återfall. Hursomhelst tackar jag gud för att AA finns och denna sida.

Ta hand om er alla🌞

Hej.
Skrev för en tid sedan att jag skulle sluta att gå på AA möten då jag kände att jag mådde hyfsat bra och klara det själv. Det visade sig dock vara ett misstag efter att ha varit borta från gruppen ett par veckor mådde jag mycket sämre och har dessutom lekt med tanken att kanske börja dricka lite grann igen. Jag gick på ett möte igår och det kändes lite bättre. På något sätt känns det förvirrat och är inte längre säker om jag gör det här för min egen skull. Är allafall säkert att AA mötena är det enda anledningen till att jag håller mig nykter. Trots det gått 4 och en halv månad så är det fortfarande tufft. En dag i taget. Kram❤️

Fint att det hjälpte att gå till mötet. Gemenskap är viktigt. Och att inte glömma varför man inte dricker. Jag hänger kvar här på forumet fast det var över två år sedan jag slutade. Känns som att ha ett ankare som gör att man inte driver iväg...

4 månader. En evighet! Drömmer mig fram i tiden. Tänk om det vore jag. Fy tusan så vansinnigt stolt jag skulle känna mig. Kraft att fortsätta, att aldrig någonsin falla tillbaka. Du är så stark som klarar det så länge! Tänk att det gått!! Hatten av för dig!! 🦾

Hej,
Skönt att denna helg snart är över. För mig är helgerna fortfarande en plåga. Jag vet inte vad jag skall göra av tiden.
När jag har rutiner under veckan så fungerar det ganska bra. Har börjat gå på AA möten igen, nu får det bli nästan varje dag för att klara detta. Har inte riktigt kommit igång med 12 stegs programmet ännu kanske är det som fattas.
Har varit nära att falla tillbaka flera gånger men jag tror det är ganska långt från att vara nära till att faktiskt göra det.
Jag har bestämt mig för att hålla mig nykter men skall det vara en sådan kamp??
Ta hand om er alla därute.

Skitbra jobbat med 4,5 månader. Jag tyckte att något hände vid 6 månader så vill ut lite till. Känslorna närmare, glädjen närmare. Tycker att det låter som du behöver hitta livets naturliga glädjeämnen. Vad tyckte du om att göra innan du började dricka? Ibland får jag intrycket av att det finns många rastlösa själar härinne. Att hitta de ”naturliga kickarna” kan vara nödvändigt. Livet ska inte vara tråkigt och passiviteten vet jag att jag ibland kan känna mig stressad över. När jag liksom inte fått nåt gjort och haft lite tråkigt. Jag tänker att man får jobba lite med det. Vad är roligt? Att röra sig är nödvändigt och blir roligare med tiden. Finns det nån gammal hobby du kan ta upp?

@Lonely Man Mitt råd är att du intensifierar dina besök på AA och stegarbetet. Så for man känner att man svajar bör man gå back to basic. Plugga, plugga, plugga nyktra fakta. Då blir man stadigare igen efter ett tag. Jobba på - det är så värt det 🥰

Kram 🐘

@Sisyfos har så rätt! Du måste fylla ditt liv med roligheter 🥰 Återuppta en gammal hobby, eller en helt ny. Planera utflykter till naturen, museibesök, konserter. Bjud med en kompis, ta initiativ till att träffa släkten. Gör en bilutflykt. Och så vidare. Livet är till för att upplevas.

Kram 🐘

Tack. DRacker.
Det är ganska ok men som sagt fungerar bra när jag har rutiner under veckan helgerna är svårare men skall hitta på lite saker i helgen. Känner inget sug efter A. men en tristess och tomhet.
Ha de bra o ta hand om dig Kram🌞❤️

@Lonely Man Jag mår rätt så bra! Håller med dig om tristessen, men tänker att den för mig beror mkt på att jag ännu inte har verktyg, erfarenheter eller så många alternativa ”aktiviteter” att hitta på på kvällar och helger istället för att glida ned i sköna soffan med mina vinglas. Vad gör man istället? Försöker masa mig framåt med lite blandade prova-på-alternativ. Promenader, bakning och matlagning, etc. Försöker hitta annat/mer så jag får in nya rutiner, men är inte där riktigt ännu. Helgerna är rätt utmanande måste jag erkänna, men jag tar det dag för dag och nu under helgerna timme för timme. Tänker att jag nog kanske inte är beroende ändå eftersom jag ju hållit upp i tre v! Men inser ju att eftersom jag aldrig klarat av uppehåll eller begränsning till sällan och lite, och fortfarande är jäkligt sugen på vin, så är det så här det är att ha ett alkoholberoende.

Vilket långt svar 😅

Helgkram 🌷

Hej på er alla. Har inte skrivit här på ett tag. Har nu i dagarna gått 6 månader sedan jag tog sista glaset. Hade aldrig genomgått detta om jag vetat att det var så utdraget och tufft. Det var dock värt det. Hade inte klarat det utan AA gruppen. Jag går fortfarande på möten. Känner fortfarande ett litet tomrum efter A. men det verkar avta med tiden. Trivs bäst med människor som har denna erfarenheten. På jobbet fungerar det bra men tackar nej till AW. Och julfest. Är en bra känsla att vara nykter och slippa den värsta ångesten o känna sig jagad av A.
Jag får acceptera att jag inte kan dricka och att livets roliga har passerat och får nu leva på ett annat vis. Ta hand om er alla därute.🌞

Hej,
Fint att det går bra för dig! Jag tänker på det du skriver om livets roliga. Jag håller med om att en viss typ av rolighet försvinner, men när man accepterar det tycker jag att man upptäcker annat som är roligt på nya sätt. Människor har roat sig längre än det funnits alkohol, det gäller att hitta vad som roar en bara. Alkoholen var en genväg till tillfredsställelse. Utan den behöver man anstränga sig lite mer, men inte på något dåligt sätt, utan naturligt. Så ge inte upp hoppet om att ha roligt, försök hitta det som gör dig glad. Hade du något intresse som ung som du längtar efter till exempel?

@Lonely Man Grattis till 6 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Personalfest och julfest klarar vi oss utan. Been there done that. Vissa röjarfester ska man bara undvika, för att slippa se skiten 🤮

Kram 🐘

Hej på er alla.
Har nu avverkat 7 månader av min nykterhet. Kan inte riktigt förstå hur jag klarat det så långt..
Har varit en ofantlig tuff tid. Den senaste tiden har det känts som om det varit alledess för mycket.
Varit stentufft på jobbet ont om folk ofta. Omfattande elarbeten i min lägenhet. Opererat bort ett bråck (är på sjukhuset nu) och dessutom mitt alkoholproblem. Har känt att nu orkar jag inte mer..men på något sätt så känns det bra att vara nykter och inte jagad av A. Tacksam att jag orkade kämpa. Tack för ni finns❤️✌️

@Lonely Man Grattis till 7 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Tuffa utmaningar har du tagit dig igenom, men jag lovar dig att du har bättre förutsättningar att genomgå allt som nykter jämfört med tidigare.

Bra jobbat! Fortsätt nu raskt mot ett år! Det andra nyktra året blir så mycket enklare på alla sätt.

Kram 🐘

@Lonely Man Grattis till 7 månader🥳 Ibland blir det alldeles för mycket på en gång i livet, puh! Och oftast orkar man mer än man tror, en slags urkraft som man tar fram. Så bra att du orkade/orkar kämpa på framåt. Jag tror att det helt klart beror på att du är nykter, det är där urkraften hämtas. I en drucken kropp finns det ingen kraft att hämta, varken fysiskt eller psykiskt, tvärtom det bara bryter ned dig. Och det bästa är att det bara blir bättre ju längre man är nykter.

Hoppas det lättar på alla håll och kanter och krya på dig❤️

Hej,
Är nu sjukskriven några veckor efter en operation, vilket känns rätt skönt och jag får tid att reflektera över min situation. Jag gick till min förra AA grupp vid 2 tillf'ällen under veckan, men kände mig inte hemma där längre.
Kommer inte att gå dit mer. Jag har min andra grupp som är 1 gång i veckan, detta forum och 1 mobilapp Iam sober.
Tack för boktips om boken "Tänka klart" skall läsa den.
Jag kan inte säga att jag känner en längtan att börja dricka igen, men känner en viss saknad arr inte kunna gå in på en pub igen. Skulle nog spåra ur om jag gjorde det.
Det känns så bra att vara nykter, är så tacksam att jag gjorde denna förändring som varit tuff men väl värt..tycker jag i efter hand. Kommer in nya personer hela tiden både på detta forum och på mobilappen..vill stötta dem alla.

Ta hand om er alla därute.
Tack för ni finns.