@Himmelellerhelvette
@Andrahalvlek
@Vår2022

Tack! Ja, det känns väldigt bra och det är även en fin påminnelse att läsa igenom tråden. Där ser jag hur det var jämfört med vad det är nu. Det kan hända mycket om jag håller mig borta från A.

Trevlig kväll!

Hej på er
Jag nu uppe i ca 75 dagar och det blir faktiskt bättre dag för dag (även om inte varje dag består av rosor och rosa små moln:)).

Jag har insett att jag inte kan vinna mot alkohol. Jag har lagt ned striden, vilket var lite av en befrielse. Kanske är det en av anledningarna till att jag ännu inte kännt något sug efter alkohol, snarare varit glad att jag får vara utan (och allt positivt det för med sig).

Jag har även försökt arbetat med flera saker gällande mig själv och såg idag ett citat som jag ska försöka påminna mig om.

Behandla andra som du vill bli behandlad själv
Behandla dig själv som du vill behandlad av andra

Kram på er alla kämpar!!

@Svart kråka Grattis till 75 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Det som du har gjort är nog det som AA snackar om. Kapitulera. På riktigt inse att ”dricka måttligt” inte funkar. Spika igen bakdörren. När man gjort det jobbet riktigt grundligt så avtar suget. Heja oss!

Kram 🐘

Tack @Andrahalvlek
Ja, så är det nog. Jag lovar mig själv varje morgon att idag ska jag inte dricka. Jag påminner även mig själv att jag är alkis idag med, precis på samma sätt som jag var det igår:)

Insikten jag har fått är att om jag tar det första glaset så är jag snabbt tillbaka där jag var när började min resa.

@Svart kråka Grattis till 78 dagar idag!🥳. Så roligt att höra att det går så bra för dig och att du totalkapitulerat. Vilket fint citat😁. Det är så skönt att dörren är totalt stängd och att fokus är på framtiden och hur skönt det är att slippa alkohol. En ny chans i livet som kan bli som man vill att det ska vara. I det ingår att det inte alltid är rosor och rosa små moln.

Ha det gott!❤️

@Svart kråka Känner mig lite hängig, kanske förkylning på gång. Ont i huvudet, lite täppt och hostig, men annars bara bra😁. Närmar sig ett år som nykter för mig och det känns jävligt coolt😎

87 dagar idag! Ser fram emot min tremånaders-medalj som jag ska få hos AA:). Det känns dock inte lika viktigt som de två tidigare medaljerna. Jag har inte längre samma längtan till att uppnå en viss tid. I början så tänkte jag, tänk när jag är uppe i ett år, wow!
Nu känns varje nykter dag som en fin och bra dag. Livet är sig likt men ändå inte. Utifrån sett ser nog det mesta bekant ut men inombords har jag fått ett lugn som jag inte varit med om tidigare, härligt!

Jag går på möten, läser på forumet och lyssnar på En beroendepodd och Alkispodden.

Jag har även börjat stänga flera bakdörren, dvs berättat för flera närstående hur det ligger till. Vissa har dock väldigt svårt att förstå. Första svaret blir ofta, VA, nej du är väl ingen alkis! Men senare i samtalet brukar det vända:).

Kram på er!

@Svart kråka Grattis till din tredje medalj snart!🥳. Wow-känslorna kan mattas av men även få ny kraft under året. Precis som livet tänker jag, svårt att hela tiden ligga på topp😂. Den största förändringen sker just inombords upplever jag. Man får kontakt med sina äkta känslor, sina nyktra tankar och funderingar. Man kan se dem utifrån och i ett annat perspektiv. De är annorlunda jämfört men när de var dränkta i alkohol som förvrängde allt. Man blir ett med sig själv. Idag har jag varit nykter i precis 1 år och det är en WOW känsla igen! Mest för att jag känner en sådan enorm och underbar känsla inom mig själv och för att jag lyckats bli nykter och överlistat alkoholdjävulen. Jag styr mitt liv nu!

Fortsätt som du gör, du kommer att få wow-känslor emellanåt❤️