@varafrisk, vad lustigt eller iaf ett sammanträffande för jag tänkte just ”äh ska jag skriva mitt gamla tjatiga kram alla som kämpar” Det kanske inte är så mycket kämp- och för övrigt kanske kämparna inte läser här. Kanske rentav en korkad sak att skriva”
Men så skrev du så fint, så nu fortsätter jag då och då med extra hälsning till alla som gör just det, kämpar som tokiga för att få ordning och rätsida på det eviga vin-drickandet, så tjatigt att jag blir trött av att skriva orden.
@kaveldun- nyktert och dystert är åtminstone en bra grej, jag känner väl till andra kombinationer 😅 och @geggan- vi hjälps åt med att påminna varandra 😍

@Se klart Ja..så kan det vara …dvs tjatigt men kanske ännu mer betydelsefullt än andra ord som skrivs. För min del är det inte tjatigt alls❤️ Tänker på AA ..även om jag inte vet vad jag tycker om AA…men det kan verka tjatigt kanske men för oss som är nya är det inte tjatigt❤️Kram🥰

Grattis till 1000-dagar SeKlart!
Jag tycker att ni ”di äldste” här på forumet tillför så mycket positivt med era erfarenheter och övertygelse. Och du SeKlart med din ödmjukhet är en av mina riktiga favoriter -forumhjältar, vill jag också kalla er. Ni som går framåt, pekar med hela handen och håller forumet levande. Så jag tror att du kan glädjas, inte bara åt din egen resa, utan att er lilla grupp har betytt så mycket för andra genom att ni stannat och skrivit om uppgång, nedgång och reflektioner.. Hatten av!

@Se klart Jag vet inte men kanske blev jag lite otydlig. Vad jag menar med att AA kan bli tjatigt (även om jag inte tycker att de är det iaf inte än) är att där jag har varit finns de som har varit nyktra i tio år och längre men upprepar samma saker varje gång. Säger även t oss nya att komma tillbaka, testa kanske tio gånger innan man ger upp. Det är lite som här på forumet fast vi uppmanar till att läsa och att skriva.

Ha en fin tisdag❤️Kram

Det var inte otydligt för mig @varafrisk - jag förstår. 💞
Och tjatigt är det förvisso ibland att om igen konstatera att ”här finns ingenting att hämta” om en flaska skulle glo på en från ett kylskåp.
Nu är jag förbi detta sedan lång tid, men det känns heller aldrig tjatigt att vara nykter iaf.

Tjatig är möjligen förkylningen som jag tycker hållit i sig en evighet. Ringde vårdcentralen. Som sa att problemet med människor nuförtiden är att de aldrig vilar när de är sjuka. Då blir man inte frisk.

Är hemma och gör det ab-so-lut nödvändiga men har feber-ikonen på, så ingen stör mig i onödan.

I morse vaknade jag med en idé för administration kring förändringar som är stipulerade att genomföras. Tog mig 30 min att rita ihop.
Jag vill att tråk-saker (spar) ska hanteras så snabbt som möjligt. Och kul-saker (framtid) ska vara i fokus.

Jag kikar på andra jobb. Jag ska skriva ett cv- nog aldrig gjort. Har många bra personer att kontakta- så det känns bra, det ska nog lösa sig, inom ett år tänker jag.
Så kan jag ta ut lång semester och mycket sparad sådan- och kanske ha något nytt till efter nästa sommar. Idag ska jag vila mig frisk från hosta och halsbränna. Kram 🥰

@Se klart Tänker på vad vårdcentralen sa t dig så sa en fd kollega t mig i somras när jag var sjuk. Hon är sjuksköterska av den äldre sorten men en duktig och bra sådan. Vi var några fd kollegor som skulle träffas h henne. Jag var på bättringsvägen men jag förstod att hon tyckte att jag borde nog stanna hemma. Hon sa är man förkyld då stannar man hemma. Det är ju för att människor inte stannar hemma som det smittas och folk inte blir friska. Under åren som jag har läst h dig @Se klart så har dragit på dig en del virusinfektioner. Jag tänker att det är lätt hänt om man inte vilar när kroppen säger till. Så var rädd om dig och vila💕och klokt resonerat kring jobb. Krya på dig💕

Det stämmer @varafrisk, jag har ju också tre små barn som går på olika skolor/förskolor som jag umgås med varje vecka- så jag har uppsamling av baciller här.
Ändå har jag inte varit sjukskriven en enda dag. Och det är inte något att skryta över. Ibland tänker jag att det är bättre att sjukdagar går till de som inte kan jobba ikapp, att jag iaf inte kostar samhället någonting, när resurserna tycks bli allt knappare.
Men jag har förstås samma rätt som alla andra att vara sjuk, men nån felprogrammering har jag- när det kommer till förväntningar på mig själv- och andra. En av många uppgifter att reda ut- livet blir iaf inte tråkigt när man är nykter. Bäst är att anamma @torns ”chillaxa”- perspektiv. Äh- ett jobb är ett jobb. Inte livet.
Å andra sidan har den där stränga sidan varit både hjälp och stjälp. Jag har tagit mig fram i en värld som är ganska tuff och jag hade aldrig klarat det utan att jobba så mycket. Å andra sidan har jag slitit på livslust och energi. Å tredje sidan slipper jag bli en fattig pensionär. Å fjärde sidan är mitt jobb så himla roligt- inte alltid meningsfullt som att göra nytta för världen, men lustfyllt och en bransch med människor som ofta är kreativa, snälla, skojiga.
🤗
Var med digitalt på chefsmöte idag som dock var så långsamt och omständigt att jag höll på att storkna.
Till och med katterna kom båda och trampade runt på tangentbordet så då var det dags att lägga ner för dagen. Kram på er 😍

@Se klart Jag finns här i bakgrunden och följer dig, det vet du!🌸
Ja livet tar sina små underliga vägar ibland. Jag försöker tänka att allt är som det är meningen att det ska vara, annars skulle det ha varit på ett annat sätt. Det ger mig lugn. Med det inte sagt att man inte kan o ska påverka sitt liv. Men också låta saker ske. Lite som Björn Natthiko skriver/ sa, leva med en öppen hand, lämna utrymme för mirakel. Just nu behöver jag det tänket i mitt liv. "Trust the process" är ett annat bra uttryck. Stå emot impulser att agera, fixa o trixa...❣️

@sattva
Det är så nästan orimligt fint och tryggt att ha din synliga eller osynliga och varma blick här- det ger mig lugn och skapar tillförsikt i att allt är som det ska vara- som du brukar säga. Det bär jag nära, särskilt när det är snårigt kring dessa fötter storlek 38. Jag känner mig säker på att du vet vad det betyder och det är också som det ska. Tack 🦋🙏🏻

@Se klart Åh TACK Se klart! Ha ha, har inte känt mig så trygg o lugn här i veckan, och det har varit snårigt även kring dessa fötter storlek 38. Men jag har en grundtrygghet i tilliten till att vad som än händer så finns det en mening. Jag brukar ofta tänka att den där meningen inte behöver vara tydlig här och nu. Den visar sig längre fram. Och ibland ber jag om hjälp. Med tilliten till att hjälpen inte alltid kommer i den form jag tror.
På nåt sätt, lever man sitt liv med så rena intentioner som man förmår, så blir det bra❣️

Ps! Jag kommer till Stockholm v 42. Vill du ses?

@sattva jag vill gärna ses, vi kan maila varandra via Admin? 😍
Vi känner igen varandra på storlek 38.
Det blir fint.
Jag tror knappt det finns någon mening med nåt- mer än att vi är levande och ska och behöver och längtar efter? Att göra det vi kan för att.. hedra det? Leva livet. Att det är skört och starkt och ganska svårt. Och mitt i allt kan vi få betyda något för någon annan. Den meningen tror jag på 🥰
Då hörs vi snart på mailen, så spännande och roligt. Tack 🙏🏻

Vaknar till en dag där det ensamvarg skulle ta mig för är inställt pga sjukdom.
Det innebär att min hjärna går bärsärkargång på allt nytt som kan planeras in och som framförallt behöver göras. Så nu testar jag att inte vara på de där svirriga känslorna utan försöker fundera på vad som skulle bli en bra dag för mig. Jag vill inte träffa människor- för jag behöver lugn och ro. Mycket på jobbet, sjuk, jag har att ta ikapp. Men för att jag ändå ska känna att dagen blir bra? En promenad i solen. Samtal med min syster? Tradera-sysslor. Gå ner med ett par lådor sommarkläder till källaren.
En utställning, och i så fall vilken?
I detta område kan jag röra mig- INTE iväg och handla nån möbel till hallen.
Små sakerna, det får bli min söndag.
Kram på er. Ps. Jag dricker kaffe i sängen varje morgon, i morse med en croissant från bageriet intill. Detta- kära vänner- slår vilken skakad eller rörd drink- med hästlängder.
PS2: så fint att följa gröngölingarna i förändra/alkoholfri, hejar hårt på dem/er ❤️

@Se klart Ha ha, ja vi känner igen varandra på fötterna😍. Jag skriver mina kontaktuppgifter till admin!
Ja livet ska hedras. Att få leva, och leva så priviligierat som vi gör, är ingen självklarhet. Det får man inte slarva bort! Livet kan vända på ett ögonblick o aldrig bli detsamma. Möter det varje dag i mitt jobb. Då får jag nästan panik på folk som inte inser att ett liv med hjärna o kropp i behåll är en gåva. Ja, man får ha det tufft, och lidande kan aldrig jämföras mellan varandra. Men man har också ett ansvar att hantera det livet ger, så klokt man kan, där o då.
Sol här!! Båten ska upp!
❣️🍁🌸

@sattva nu har jag fått din mail så jag slänger iväg ett hej imorgon 😍😍 så spännande och kul! Jag tänker att du är så stor (på insidan) så jag kommer väl att leta efter nån profet storl 38 med yogarulle på ryggen. Sett mycket fram emot’
Annars är det mest morse-signaler; ont i bihålorna, sett en bra serie (skriver mer om den imorrn!) ätit overnight oats. Gosat med katter- mindre med mannen- kan hänga ihop med bihålor eller äktenskapskris det kommer att visa sig i sinom tid.
Kram kram 🤗

Hur står det till med D-vitaminerna för er? Funderar lite på det nu. Jag har precis börjat äta tillskott som jag gör under den mörka årstiden. Tycker att många verkar rätt ”låga” och trötta nu. Det måste ju inte vara en äktenskapskris och det känns väl som om du hanterar det med ro. En av fördelarna med att bli äldre och klokare och nyktrare. Saker blir inte stora så snabbt. Se tiden an. Tänker att mörkret anfaller och det blir stora ljusflrändringar snabbt. Det tär på oss alla. Samtidigt går jobbet på högfartsprovet. Semesterlunken är ett minne blott.
Det låter så mysigt med katterna och det är så spännande att ni ska mötas, du och Sattva. Wow liksom. Jag tänker att du är mycket chic och att Sattva har en cool lite diskret färgskala på sina lite avspända kläder. Jag har inga bra ord för att beskriva den klädstil jag tror hon har, men jag gillar den. Kanske är det precis tvärtom, hon chic och du avspänd. Kanske har ni likadana kappor. Kanske byter ni skor. Berätta lite hur det går är ni snälla. Det är så spännande med möten irl.
Ha en fin dag!

Haha ja det är verkligen nåt fint att få ses, vi får berätta sen @sistfos 😍
Har precis börjat med ett apotek av diverse brus och piller här, men behöver också bli bättre på grönsaker så här års.
Nu mot kontoret 🦋