@Kennie
Det har hon inte, såvitt jag vet. Tänkte jag ska messa henne och säga att jag kör alkoholfritt men gärna bjuder på vin😀
Problemet, eller vad man kan kalla det, finns ”bara” i mitt huvud. Men jag ska klara det!
Tack för ditt kloka och fina input
🤗

@Abraxa tack för input i min tråd. Vi tänker lite lika där.
Vill så gärna klara detta och kropp och knopp behöver det verkligen. Tänker messa henne innan att jag kör alkoholfritt men gärna bjuder på vin. Känns som en bra idé just nu.
Återkommer och berättar om hur kvällen blev. Känner mig stabil i mitt beslut och hoppas det fortsätter så
Kram🤗

@Majblomman känner igen mig så mycket med att sitta och mys vina med en nära vän. Dela hemlisar och fnissa. Så fort vinet kommer fram är det som att man ska dela lite extra om sitt inre.
Jag hoppas på dig och kompisträffen kommer bli super! Jag tänkte på vad @kennie skrev att det bara är vi som tänker att det stör den andra om man inte tar det där vinet. Jag har aldrig tänkt så. Jag ska på aw imorgon och sen träffa en gammal vän över ett glas... vet inte varför jag gör såna planer när jag vet att jag egentligen inte vill träffas på det sättet just nu. Men det är en vana på något sätt...
Jag vet inte om jag är redo att vara helt A fri, vill inte bestämma mig för då kanske jag blir så besviken på mig själv om jag inte håller det.
Denna veckan har än så länge varit 0 glas och det är tack vare er inputt och alla bra trådar jag läser här! Att vara ensam i detta är svårt.

@Luvan, fint att du hållit nollan i veckan! Varför inte testa att dricka alkoholfritt på aw och träff med vän? Det är bara svårt en kort stund, sen tror jag du märker att du har roligt och njuter av samtal. Det kommer aldrig ett perfekt läge att göra en förändring, det ligger liksom i beroendets natur att hjärnan radar upp anledningar till att inte försöka. Visst är det jobbigt att bli besviken på sig själv, men man tar sig igenom det med. Våga försöka!
@Majblomman, jättebra att messa kompisen i förväg, det gör det mycket lättare.

Fredag, sen em. Inget sug efter alkohol alls, känns lugnt och bra. Kommer att hålla mig till Ramlösa ikväll.
Ha en fin fredag och lycka till till alla oss som kämpar med alkoholens utmaningar på olika sätt!

Gick bra i början av kvällen.
Träffade min vän på en restaurang. Drack två glas vin. Vi åt, pratade och hade trevligt. Så glad för det. Kände att jag lyckats med att hålla mig till mina två glas.

Sen hände något, när jag kom hem. Blev besviken på en person, en som står mig nära.

Jättedumt, det vet jag. Men det ledde till att jag ”behövde” dricka upp vinet jag hade stående hemma. En halv flaska vin till blev det. Trots att jag behöver vara pigg imorgon förmiddag. Kunde inte hejda mig. Drabbar ju ingen annan än mig själv. Men känns så onödigt just nu.

Forumet ger mig mycket, både att skriva och att läsa i andras trådar. Tror på ärlighet och tänker att jag ska skriva både när det går bra och när det går mindre bra, som i kväll.
Önskade att jag inte blev så påverkad av andras beteenden, behöver jobba på det.
🤗

Gick bra i början av kvällen.
Träffade min vän på en restaurang. Drack två glas vin. Vi åt, pratade och hade trevligt. Så glad för det. Kände att jag lyckats med att hålla mig till mina två glas.

Sen hände något, när jag kom hem. Blev besviken på en person, en som står mig nära.

Jättedumt, det vet jag. Men det ledde till att jag ”behövde” dricka upp vinet jag hade stående hemma. En halv flaska vin till blev det. Trots att jag behöver vara pigg imorgon förmiddag. Kunde inte hejda mig. Drabbar ju ingen annan än mig själv. Men känns så onödigt just nu.

Forumet ger mig mycket, både att skriva och att läsa i andras trådar. Tror på ärlighet och tänker att jag ska skriva både när det går bra och när det går mindre bra, som i kväll.
Önskade att jag inte blev så påverkad av andras beteenden, behöver jobba på det.
🤗

Ja, beroendet hittar vägar att få sin drog. Jag tror att när vi druckit två glas vin så sätter vi vår grindvakt ur spel. Hade du varit nykter när besvikelsen kom hade du nog kunnat stå emot och sett igenom hur suget använde besvikelsen som täckmantel. Så tror jag att det funkar. En sak som underlättar är att inte ha alkohol hemma, och att ha en plan, typ nästa gång detta händer ska jag slå upp en godisskål och se två avsnitt av nån serie. Och att syna varför man vill dricka, varför det är så viktigt. Men det är en process att hitta din väg, och vi lär oss och går vidare. Dock tror jag att det är extra viktigt att inte falla igen nu, så att du inte undermedvetet lägger ned försöket att förändra. Ungefär som att barn tappar respekten för regler om man hela tiden gör undantag. Så tänk att det är extremt viktigt att kämpa nu, och att du har motivation och styrka och styr ditt liv. För så är det.

@Kennie
Ja där är nog gränsen, två glas. Kände det igår och jag var uppmärksam på hur det kändes att dricka och hur jag reagerade när jag drack. Det positiva var att jag egentligen inte gillade det, känslan som kom av alkoholen. Men hade ändå lätt kunnat fortsätta dricka mer på restaurangen men valde att cykla hem.
Ren ”otur”att flaskan var kvar hemma, haft planer på att hälla ut men inte gjort det. Den undermedvetna förhandlaren som ställde till det kanske... han är stark och opålitlig.
Hade nog valt att gå och lägga mig annars vilket varit ett mycket bättre alternativ. Men det fanns inte på kartan då. Ren protest, jag ska minsann dricka vin bara för att...hände. Jättefånigt jag vet, treåringen i mig antagligen.

Nya tag igen, för femtielfte gången. Men känner att jag är starkare i mitt beslut denna omgången. Hjälpt mycket att göra programmet, dock inte gjort klart det ännu. Funderar på att ta hjälp av rådgivarna också. Läsa på forumet ger mig mycket och att skriva av mig.
Det konstiga är att jag egentligen vet precis hur och vad jag behöver göra och hur illa alkoholen gör mig, men ändå har jag inte lyckats lura alkoholdjävulen ännu. Men är på god väg👊🏻

Är så tacksam @Kennie för ditt stöd och kloka synpunkter🤗, blev ett långt inlägg men det behövdes. Ha en fin alkoholfri söndag, det har jag.

@Majblomman
Du vet väl att du får hur många chanser som helst för att klara av programmet och komma till rätta med dina alkoholproblem. Har gjort ett oräkneligt antal försök att begränsa utan att lyckas men tror att jag nu är på rätt väg. Har insett att man måste hålla sig på mattan resten av livet. Heja dig

@Milady nej det visste jag inte, tack för info🤗
Känner också att jag är på rätt väg, går ju bättre än för något år sedan. Oftast måste jag tillägga, i ärlighetens namn.
Visst är det svårt och man(jag) lurar sig själv många gånger: bara denna gången sen slutar jag...ett av mina sätt att lura mig själv att dricka.
Heja dig med!

@Majblomman känner med dig och din inre kamp. Jag tror på dig! Och så fint att alla delar och är ärliga det är en otrolig hjälp och kraft i det.
Jag har inte vågat gå in på tråden i helgen🙈 ville glömma att det är ett problem med A.
Jag började med aw på fredagen.. Hade tänkt dricka ev en öl när jag senare skulle möta min väninna på restaurang. Men det blev ett glas bubbel på awn och två med väninnan. Alltså 3 glas på fredag. Kändes ändå bra och jag kände mig inte så påverkad. Hemma kl 20 och sov tidigt.
Lördagen 1 glas vin (helt onödigt egentligen) en vana till Lördagsmiddagen med familjen.
Söndag... nu dricker du inte mer denna helgen tänkte jag från att jag vaknade. Sen efter en dag med mycket utmaningar med barn och renovering osv.. från kl 15:30' 3 glas...av ångest.
Siktar på en alkoholfri måndag. Jag ska oxå sluta ha alkohol hemma... fy bubblan...
Ska försöka leva i tanken jag hade förra veckan de nyktra dagarna. Sån inre glädje och energi, ett lugn...

@luvan tack för att du tror på mig, det gör jag med...ibland😉
Vi kämpar vidare tycker jag. Tror du inte det kan vara så att när man ändå har druckit två dagar/ kvällar så kan man lika gärna fortsätta tredje dagen? Liksom triggar igång beroendet, förhandlaren, alkoholdjävulen eller vad man nu ska kalla det. Trötthet och utmaningar kan också trigga. Så är det för mig åtminstone. Försöker undvika detta men det är inte alltid enkelt.
Håller tummarna för dig @luvan att denna veckan går bra utan alkohol, försök hitta tillbaka känslan av glädjen och energin från förra veckan.
🤗

Veckan går snabbt, det har varit en utmanande vecka men lyckats hålla mig borta från vinet. Vissa dagar har det varit jobbigare än andra men ändå varit okej.
Nu kommer helgen och då kommer suget eller vanan. Och jag tror verkligen som du skriver @majblomman att tar man ett glas en dag så kan man lika väl dricka på dag efter dag...blir oftast inga mängder men 2-3 glas under en dag. Som på semestern 30 dagar i streck och ytterligare 10 dagar efter jobbet drog igång igen innan det gick att bryta ett dumt beteende.
Har inga planer denna helgen så kan ta en dag i taget och se hur det går.
Hur har er vecka gått?

Ärlighet…
Då var det dags igen, 10 glas igår, en slags rekyleffekt på att jag inte skulle dricka tror jag. Vet inte hur jag ska hantera det när jag sitter där med mitt vin. Eller egentligen vet jag logiskt sett men glömmer eller förtränger det just i den stunden.
Mår så där idag, självförvållat, och tänker ännu en gång att aldrig mer…
Tog med en halv flaska vin när jag skulle bort igår, men hade en hel flaska hemma som jag driack upp före och efter träffen. Korkat, jag vet. Skulle inte köpt hem det men kunde inte låta bli. Tänkte att det skulle räcka länge, men nu är det slut.🤷‍♀️
Nya tag igen, men vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt.
Drabbar ju bara mig själv men det är illa nog. Drabbar även min vän som jag träffar ofta..
Så har jag det idag, kan bara bli bättre tänker jag.
Kram🤗

Dags att ta av offerkoftan om jag nu hade den på mig.
Bett rådgivarna om stöd och att flytta min tråd till ”att vara alkoholfri”. Att flytta tråden kan ha lite psykologisk effekt tror jag.
Får fortsätta fundera över och komma på bra strategier.
Man kan ju inte hålla på att hälla i sig mängder med vin det förstår jag, men varför är det så helsikes svårt att låta bli?

Kommer fortsätta skriva här både när det går bra och dåligt.
Men nu ska det gå bra!