@Himmelellerhelvette Exakt. Var sak har sin tid. Man måste ha respekt för processen. Jag hade varit nykter i tre månader innan jag berättade för den första personen IRL, vilket var min äldsta dotter. Ens tänk förändras hela tiden.

Kram 🐘

Vad tråkigt det låter HimmelellerHelvete. Först tänkte jag skriva att det inte finns på kartan att de verkligen skulle blanda nåt i ditt glas, även om de skojade om det, men sen skrev du saker om folk på ditt jobb som gjorde mig tveksam. Folk som är lite lätt elaka även nyktra kan nog hitta på både det ena eller andra i berusat tillstånd. För ett antal år sedan var det en grupp kvinnor som åtalades för att ha klippt av en mans hästsvans på en jobbkryssning. De var nog inte särskilt goda kollegor nyktra heller. Jag gillar inte att umgås med den typen av personer, varken nykter eller berusad. De brukar faktiskt inte vara särskilt duktiga eller fokuserade på sitt jobb heller. Folk som har tid att skvallra om andra på sin arbetstid är fokuserade på fel saker och har ofta rätt låg självkänsla.
På mitt jobb umgås jag med de som tar tydligt avstånd från skvaller och spekulationer om andra. Jag hänger inte på de som börjar prata skit. och ger dem ingen näring. Det är såklart lättare sagt en gjort ibland, men jag vill inte hänga på och ingen av mina närmaste kollegor ägnar sig åt skitprat. Det är så skönt. Jag tänker att man får bestämma sig för vilkas åsikter som räknas. Folk som pratar skit om andra litar jag inte helt och fullt på. Det känns också så otroligt omoget att tycka att andra är torrbollar om de inte dricker.
Skitprat bottnar nästan alltid i avundsjuka och i ett behov av att klamra sig upp på ett högre pinnhål än någon annan. Det är så mycket roligare att jobba med och umgås med personer som inte har de behoven. Är du trygg i dig själv och dina prestationer så behöver man heller inte racka ner på andra. Sprid lite god stämning på arbetsplatsen istället tycker jag. Den trevligaste och duktigaste torrbollen på arbetsplatsen är en eftersträvansvärd roll.

Tack @Sisyfos, jag är av den åsikten jag med.
Drar mig undan skitsnack för det slösar på mig energi. Tror också helt och fullt att det bottnar sig i dålig självkänsla, avundsjuka m.m hos de som behöver trycka ner andra för att själva känna sig bättre. Har aldrig tyckt om sådana människor. Jag ger dom ingen bränsle till deras eldar.

Jag ska fokusera på att vara den trevligaste och duktigaste torrbollen på arbetsplatsen😁

@Himmelellerhelvette Hmm 🤔, Jag har inte läst något om detta, men för egen del blev det åt andra hållet. Jag har bara haft feber en enda dag sedan jag blev nykter. Och det var i samband med att jag åkte på en lätt variant av covid. Jag har inte ens varit förkyld en enda gång.😅 Jag inbillar mig att det är nykterheten som har gjort detta, då jag var sjuk mycket mycket oftare förr. Men det kanske även kan bero på att jag har börjat ta en tablett multivitamin varje dag sedan jag blev nykter. 🧐 + att jag äter mycket mer grönsaker och frukt. Förr var huvudfödan öl. Har även börjat motionera mycket mer sedan jag blev nykter. Så det är svårt att säga vad min ”friskhet” beror på.

Kram

@Himmelellerhelvette Tycker det är många i min omgivning med förkylning som kommer och går, feber och hosta. Nykterhet är väl ingen garanti för att inte bli sjuk men immunförsvaret blir klart bättre som nykter. Undra om du skulle varit ännu sjukare om du fortsatt att dricka?

Krya på dig! ❤️

Tack @Torn ❤️ Fy nä hellre magsjuka, influens och allt möjligt sånt hellre än bakfyllan med ångesten 😝

Kompisen som jag umgås med typ dagligen ringde precis och sa att hon har feber och känner sig kass, så det går helt säkert något nu som vi åkt på, skönt😅

@Himmelellerhelvette
Jag funderar också på sjukdom. Jag vet inte varför det blev aktuellt nu när jag slutade dricka alkohol…jättekonstigt. Jag har lite udda symptom att jag är svullen i ansiktet och alldeles brun under ögonen …Tänker att det går över. Det går många olika förkylningar vid denna tiden på året. Vet inte hur gammal du är - har du kontakt med förskolebarn? När vi passat vårt barnbarn (som bor rätt lång bort) ca 1 gång i månaden och hel helg så är vi garanterat förkylda veckan därpå…

Hoppas du kryar på dig. Vi blir starkare dag för dag! Nu är du nerbruten men kroppen kommer att bygga upp sig igen!!

Stor kram

@annacananda Hoppas det går över i ansiktet. Tar säkert ett tag innan man ser frisk ut igen.

Jag har träffat alla syskonbarn vid alla tillfällen jag blivit sjuk så där har vi nog svaret på det hela.

Jag blir 40år snart så inte så värst gammal😉

Ja väntan på att bli helt uppbyggd igen tar tid. 3-6 månader säger dom. Jag har 25 dagar kvar till 3 månader, efter det tänker jag att jag bara blir vackrare, starkare, stabilare och mår ännu bättre❤️

Usch idag sa jag till min man att jag inte kommer stanna mitt alkoholuppehåll efter tre månader. Det blir på obestämd tid. Känns inte alls skönt och lättande som många skrivit här. Det känns jobbigt, jag skäms, det var ett erkännande att jag druckit alldeles för mycket och det kändes svårt att erkänna. Obehaglig känsla i bröstet men nu vet han😔

@Himmelellerhelvette Sträck på ryggen, var stolt! Du har tagit ansvar för ditt mående - det är skitbra gjort! Snacket med din man om detta kan du ta i portioner. Ungefär som när man tar sexsnacket med sina barn 🤣 Berättar lite med hänsyn till deras ålder, efterhand. För båda parters skull.

Kram 🐘

majken_r

@Himmelellerhelvette det där med att du blir sjuk nu. Tänkte på det med att bli sjuk precis när semestern börjat. Att ibland blir man sjuk när kroppen/psyket slappnar av, för att man då fungerar som man ska. Att det sen ordnar sig och hamnar i balans.
Du är modig som berättat för din man, ibland får man ångest och oro av även bra saker, för att hjärnan är ovan. Kram🤎🍂

@Himmelellerhelvette Härligt! 💪 Var stolt som sjutton! Det är klart det kan kännas lite omtumlande nu en stund, men du gjorde det enda rätta. Det är absolut inget att skämmas över.🤗