Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

Funkar det inte med något annat när du känner sådär? Nötter, godis, att jogga.. Läste att just motion är jättebra mot sug. Du vill ju inte dricka, fortsätt kämpa!

Ja, men man kan lära om, drick kallt bubbel vatten efter joggturen istället. Det tar ett tag, men man vänjer sig. Och det är många som säger att det blir svårare ju längre man väntar. Kämpa på nu, och ta hjälp av antabus om det behövs, ge hjärnan en chans att verkligen jobba in nya mönster. Tänk på hur du vill må långsiktigt.

Ja, det är många som känner sig tröttare i början. Jag tror det är för man har slitit på kroppen med alkohol och samtidigt bedöva de naturliga signalerna om att kroppen behöver vila. Så vila dig nu. Ät ordentligt och var ute och rör på dig i dagsljus nån timme per dag, ordination från doktor Kennie👩‍⚕️😊. Kan du tänka dig att jobba ideellt? Finns ofta behov, tex i kyrkan eller nån förening. Och så träffar du nya människor och får tiden att gå. Häng i nu.

Ja, kriga nu! Och när beroendet känns övermäktigt, tänk på Ukraina och Ryssland. Alla trodde Ukraina var chanslösa, men det visade sig att deras motivation väger tyngre än Rysslands vapen. Och på sätt och vis är beroendet som Ryssland, en främmande makt som tränger sig in och påstår att den bestämmer över vårt territorium, våra kroppar och hjärnor... Men vi är inte chanslösa och vi ger inte upp.