Imorgon har jag fyra veckor bakom mig!
Jag kommer fortsätta på det här spåret. Det går bra att byta ut suget mot ett glas alkoholfritt vin eller cider. Jag mår bättre och tycker att alkohol har fått alldeles för stor plats i mitt liv. Jag måste ju börja lära mig att leva som jag gjorde före jag använde alkohol varje dag mot allt.
Känner tillförsikt ! ☺️🌸🙏

@Majaela Grattis till 4 nyktra veckor! 🥳🥳🥳 Nu har du det tuffaste bakom dig. Nu gäller det dock att se upp med att alkoholdjävulen börjar viska ”det var nog inte så farligt, du är nog inte alkis, ett glas kan du nog ta…” Då gäller det att ryta ”NEJ, minns du…” Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

Jag tror mycket på det här som @Sisofys skrev ovan ” Det blir många gånger jag får välja bort för att längtan efter att dricka finns där - längtan efter att snabbt komma ner i varv. Många gånger väljer jag också bort för att det verkligen inte tillför nåt med vin och för att man blir seg. Jag behövde verkligen börja se de där mönstren hos mig själv annars återupptog jag medicineringen gång på gång.”
Det där är en text som jag verkligen kan relatera till. Som tål att analyserar noggrant. För varje känsla som kommer som gör att man vill dricka. Där är nog hemligheten tror jag,

Nu har jag passerat 30 dagar 🎉 👍🏼
Och är inne på min 5.e vecka . Ytterligare en helg passerat vit . Har fungerat bra ( med undantag de dagar med sprängande huvudvärk, och ett par dagar så jag egentligen var sjuk men inte såg det utan ville bara dricka bort symtomen)
Min plan är nu att bara dricka vid något tillfälle men mer sällan än vad jag gjort tidigare . Inga planerade veckodoser.
Mår nu bra men min kropp känns stel och tung och lite av min gamla hypokondri har börjat göra sig påmind.
Jag antar att en massa obekväma känslor kommer dyka upp nu när jag inte längre kan bedöva de känslorna.
Jag är i alla fall stolt och glad att jag klarade det så lätt och det känns gött att fortsätta helvitt med små gråa inslag . En dag i taget.
Idag är en bra dag.
🦋🌞

@Majaela Grattis till 30 dagar.
Mitt tips är att vänta några månader med att bli sk. sällandrickare.
Om en månad eller två så kommer du inte att ångra att du var nykter ett tag till.
Den dagen man inte ser fram emot alkoholen då kanske det är läge om man nu vill testa den vägen.
En månad är för kort tid.
Inget illa menat.

Instämmer med Jan.3.,avvakta lite. Det är oerhört lätt att halka tillbaka och du missar kanske de verkliga fördelarna om du dricker för tidigt. Jag tänker att det är en varningssignal när du är sjuk och vill dricka bort den känslan.
Starkt jobbat med 30 dagar! Det är bra om nykterheten blir en vana.

Idag 37 dagar och jag har haft ett mycket dåligt humör . Minns att jag hade några sådana ”arg -dagar” sist jag hade a-stop med, eller är det bara livet . Jag har dock inte druckit vin på känslan.
Men jag har druckit alkoholfritt vin.
Jag börjar känna sug efter alkoholfritt vitt vin.
Vet inte om det är så bra. Det bryter ju inte beteendet, men det ersätter utmärkt vinet med alkohol i tycker jag. Konstigt nog. Skulle aldrig bytt ut mot a-fritt när jag var igång och hade slutat tänka ( ni vet)
Häller upp på hög fot, slappnar av på samma sätt som jag brukade med vin, med den skillnaden att jag inte går in i nån dimma.
Vet inte om detta är fel och att jag borde kanske försöka övergå till te istället ?
Det känns långt bort att börja smådricka på vardagen.
🦋

@Sisyfos, @Jan.3. Tack för pep.
Jag vet att jag inte borde men jag tänker att mitt mål var en månad och nu går jag mot en livstidsförändring i mitt huvud. Vitt 95 % och grått 5% .
Skulle jag ramla tillbaka till vardagsdrickande så fattar jag att jag måste satsa på 100% vitt. Men hur skall jag veta om jag inte provar??
🥹

@Majaela Jag är på min dag 67. Jag hade också argdagar, dom gick över😁

Jag dricker a-fritt, jag blir sugen på a-fritt men öl då. Jag var också rädd i början att det var fel men nu när det gått snart 10veckor känner jag inte alls att det är farligt för jag får den avkopplande känslan som jag vill ha helt utan att bli dimmig och jag kan när som sätta mig i bilen och köra. Jag kunde nog också dricka dom lite snabbare för några veckor sedan men nu öppnar jag en öl, dricker några klunkar sedan glömmer jag av den och sedan dricker jag lite igen för att återigen glömma av den och sen avslutar jag den! Behöver sällan en till även om jag tror från början att jag kommer nog vilja ha 4st idag!
Jag är inte det minsta sugen på berusning utan bara den härliga känslan av att lyxa till det. Därför gör jag det inte varje dag men det kan bli 3-4 gånger i veckan.

Är det någon annan som tror att detta beteende är dåligt/farligt så säg gärna🥰

@Majaela Du undrar hur du ska veta om du inte provar.
Jag skulle aldrig våga prova än men du kanske inte hade gått så långt som jag, jag tänker att om jag ska våga prova någon gång igen så ska jag till 100% veta att det inte är i syfte att bli berusad, misstänker jag att jag vill ha glaset för att få bli berusad då kommer jag inte att ta det!

@Majaela
Jag är bakom dig med tre veckor nykter imorgon. Efter många (många) försök att vara måttlig så har jag kommit till en punkt där jag inser att jag aldrig kan dricka igen. Jag kan inte förhandla om något som kanske ska ske någon gång i framtiden. Att stanna upp och vara i nuet kan vara en, av många lösningar, att välja att inte vara bakfull är ett sätt att tänka på saken.

När vi väljer att satsa på att dricka måttligt så håller vi bakdörren öppen att smita ut igenom. Många som lyckas med tiden skriver att det är mellan 3-6 månader som nykter det verkligen börjar hända saker plus att när första året passerat så inträder en annan fin fas. Jag vet med säkerhet att 1 månad ”vit” är för lite för att börja känna vad det är vi undviker.

Hoppas du förstår att jag utmanar dig i all välmening. Valet är såklart ditt!

Stor kram

Hej! Angående alkoholfritt vin så tycker jag det låter utmärkt att du tycker det är gott och kopplar av. Tror det är viktigt att unna sig pauser även som nykter. Angående måttligheten så tror jag man har bäst förutsättningar att lyckas när det inte känns så viktigt att få dricka längre. Håller med många om att det händer saker i hjärnan när det gått längre tid, men man måste ju vilja testa längre nykterhet själv. Har du nån inre känsla av vad du borde göra? Man brukar ofta veta vad man behöver.

@Majaela Jag rekommenderar e-boken ”Can I Moderate?” Av Annie Grace. En tunn sak. Den är gratis och finns att ladda hem på http://canimoderate.com/. Den är på engelska, men väldigt lätt att förstå.

Jag har läst en sak som fastnat hos mig. En person som kan dricka måttligt har ställt in sig på att ikväll ska jag unna mig ett glas vin. Eller ikväll är det fest och då ska jag dricka lite champagne. Sen blir det ändrade planer och plötsligt blir det inte tillfälle att dricka. Då rycker den personen på axlarna och tänker ”skit samma, det blir fler tillfällen”. Verkligen rycker på axlarna och tycker att det kvittar.

Jag vet inte hur du tänker om dig själv, men sådan var verkligen inte jag. Hade jag ställt in mig på att dricka fick ingenting komma i vägen. Ändrade planer? Glöm det!

Kram 🐘

@annacananda Jag uppskattar din välmening och det stämmer med säkerhet det du skriver. Jag har läst din tråd och hejar på dig ! Starkt jobbat !
Jag är lite envis . Jag har under den dryga månad som jag nu varit alkoholfri har jag hela tiden planerat att jag måste göra en helomvändning i mitt liv. Alkoholen får inte ta plats längre .
Jag kommer att göra detta sista försök att se om sällandrickande fungerar för gör jag inte det så får jag aldrig veta .

@Andrahalvlek, jag skall läsa och begrunda. Det där Craig säger med att ”man blir så besviken om man inte får dricka när man har bestämt ” har jag med i planeringen. Trots detta kanske det inte fungerar,, kanske ställer hjärnan till det och lockar för att jag skall in i min alkoholbubbla igen.
Mycket tål att tänkas på. Jag läser o läser här och läser mycket på anhörigsidorna med. Det ger mig mycket .

@Majaela
Jag hejar på dig och finns här oavsett vad du väljer och vad du gör! Jag tänker att alla ska göra det som känns rätt. Om du fixar att dricka måttligt/sällan så är det kanon. Jag är inte ett dugg triggad av att andra som kan hantera alkohol dricker.

Hoppas få följa din resa!!

Stor kram

@annacanada 💕
Tack 💕
Jag skall följa dig med. 💕
Idag var första riktiga testen. Var på middag med vin, ( ingen vet ju att jag inte dricker längre och jag vill inte göra någon affär om det )
Detta var en spontan kväll som några par träffades, inte den planerade träffen om några veckor (som jag planerar att smaka på vin första gången )
Jag fick en drink rakt i handen när jag kom. Denna tog jag emot men hällde ut i smyg. Likadant med vitvinet till maten. Låtsades dricka men hällde sedan ur det i smyg med.
Eftersom jag är en smygare o har smygätit och smygdruckit i så många år så kan jag ju nu få en adrenalinkick av att lyckas hälla ut, utan att någon ser.
Låter kanske lite barnsligt men jag roas av det.
Kanske vill jag inte berätta för jag inte litar på mig själv, eller tycker jag helt enkelt att ingen har med det att göra.
Det är min grej. Och så har jag er här på forumet. Så jag känner mig inte ensam💕