Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

@Allegra Jag höll också fakta borta när jag var kvar i dr Jekyll och Mr Hyde läget. Jag ville inte veta och få ångest av det som stod. Följ @Andrahalvlek råd och läs boken. Den är riktigt bra. Ha ha! Fyllekärring har jag också tänkt på och något jag inte ville bli, hemskt ord egentligen, men även innebörden av det. När man lär sig att cykla är det lite läskigt. När man sedan provat och tränat ett antal gånger så är det inte så läskigt längre. Till slut kan man och det är en härlig känsla att kunna cykla. Det är likadant med att lära känna sig själv, läskigt i början men blir mindre läskigt ju oftare man besöker sig själv och sina känslor. Till slut har man kontakt med sina känslor och det är en härlig känsla att kunna möta sig själv❤️

Tack för pepp @vår2022 😊 Nu lämnar jag denna avdelning, det finns ingenting att ”förändra” med mitt drickande längre. Jag ska bli nykter nu!

Ska läsa Annie Grace, ta till mig av hennes teorier om det undermedvetna. @Andrahalvlek

Fortsätta med fysisk aktivitet (min kropp är så glad för detta). Äntligen ta steget ut i det okända✨

Har gjort en ny tråd åt mig själv som heter ”Det stora blå”, vi ses där! Kram ❤️

Hej @Teddy96 !! Jag har bestämt för att vara helt nykter, minst tre månader. Det blir för kämpigt att försöka dricka måttligt eftersom det absolut inte funkar: efter första glaset vill jag ha minst tre till och när de är uppdruckna finns det inget stopp…

Du kanske ska tänka en vecka i taget, eller varför inte 3 månader från idag!? På så sätt behöver du inte få panik för att du aldrig mer får lov att dricka - samtidigt kanske du mår så bra efter 3 månader att du lägger av för gott!

Spara alkoholpengarna under dessa 3 månader till ngt kul!!