@Charlie70 Åh vad kul att du tittar in😃
När jag googlar på tremens så det jag får upp är kopplat till alkohol men jag har ju hört talas om tremens tidigare. Tror vi har patienter på jobbet som har det. Läkaren kan ju inte sätta diagnos via telefon. Men hon ska ringa vårdcentralen imorgon.
Hoppas att brödet blev lyckat!

Min man har en kula på läppen som han har haft ca två veckor. Han sa att jag skulle googla vilket jag gjorde…på första träffen där stod det läppcancer. Det är både till ondo och godo att googla men nu ska han iaf ringa vårdcentralen imorgon.

Besökte vår dotter en stund i em ville hälsa på hennes katt. Det var en kille där vet inte om det är ngt seriöst på gång. Relationer är inte det enklaste. Kände mig lite låg när jag kom hem. Tänker att det blir inte så enkelt med att hitta ett nytt jobb vilket kan oroa mig. Dessa känslor föder tankar på alkohol. Men så tänkte jag vrid nu om dessa tankar till rörelse…att ta en promenad…simma….jag tänker att det skulle kunna bli min medicin.

Stjäl en mening från en bok som jag läser nu ”Jag saknar mig själv”. Jag saknar den glada, den aktiva Varafrisk❤️

Hej VaraFrisk!
Några ord om hur du kan använda forumet.
Du kan klicka på konto i menyn så kommer du till ”din sida”. Där ser du alla dina trådar (du hade faktiskt några till) och dina forumkommentarer. Just det är användbart om man har kommenterat hos nån och har svårt att hitta var.
Du kan också klicka på någon annans Användarnamn. På Blåa VaraFrisk eller Sisyfos t.ex. då kommer du till en sida som visar den personens trådar och kommentarer. Också användbart ibland.
Jag har skrivit det förr, men jag tror att ditt största problem är svårigheten att fokusera och hantera tankarna. Inte suget, inte önskan att dricka mer och mer. Kanske önskan att få tyst, tunnelseende, domna bort. Alkoholen är bra på det ibland, skulle jag vilja säga. Men ibland minns jag hur jag istället blev väldigt ”ältande” när jag drack. Jag fastnade i saker, i oförätter (ivärsta fall), fick svårt att släppa, kom inte ur, såg ingen väg fram. Jag kan sakna att ”stänga av”, ”tunnelseendet”, just den där första avkopplingen som är det som jag oftast var ute efter, men jag saknar inte alls det jag fick på köpet. Den bittra insikten om att alkoholen inte alls fungerade och att det heller inte finns något annat som fungerar…. Eller jo, det finns annat som funkar, men inte lika snabbt, inte utan ansträngning. Utan istället det här jobbiga förebyggande arbetet med motion, vila, fokus etc.
Jag har verkligen fått för mig att du använder alkoholen av samma anledning, kanske får du också en ”kick”. Jag önskar verkligen att du får till det där avbrottet som du så väl behöver. Jag tror inte att det är så lång tid du behöver för att komma över tröskeln och ett tag kunna surfa på de positiva effekterna av alkoholfriheten, känna dig duktig etc. Det blir lättare sen att skapa reda i tankarna. Tänker på HimmelochHelvetes tråd nu där hon gråter en hel helg. Det är häftigt! Vi stänger in så mycket med denna jäkla alkohol. Jag upplever att det är så mycket lättare att separera mig och mina känslor och behov från andra när jag har varit nykter länge. Och jag tänker och tror att du på 2-3 månader faktiskt kan hitta den där saknade glada och aktiva VaraFrisk.
Tänk om du kunde ta med dig nån/några av oss den här veckan. Vi går där vid din sida och när du säger att ”nu måste jag handla vin” då finns vi där och säger ”förklara varför”, du förklarar att…. Vi säger, ”stämmer det, blir det så?” Och så fortsätter vi….
Lycka till den här veckan VaraFrisk!

@Sisyfos Du har rätt i mycket! Och mycket handlar om tankar…om att fokusera. Känslor. Och om det lugnar sig så poppar det snabbt upp igen. Ofta tankar om min dotter. Hon skulle behöva ett boendestöd så skulle inte vi behöva bli tjatiga föräldrar. Men än så länge ser hon det som en förolämpning. Och då och då poppar ensamhetskänslorna upp.
Alkoholen dämpar dessa känslor för en stund…sen finns det givetvis ett sug.

@Charlie70 Det är ok! Jag förstår! Igår skulle dottern ringa vc men hade inte gjort det..trots att hon hade haft en hel dag på sig…det är då jag önskar att hon hade boendestöd.

Idag är min tanke att åka t AA i närliggande stad. Det tar emot inte pga själva mötet utan att sätta sig i bilen och vara borta ca två timmar. Det borde egentligen inte vara mer uttröttande än att sätta sig i soffan och dricka…ska jobba m fokus idag🙏🏻

Ha en fin tisdag🥰

Vill citera Dagens text från Olle Carlssons bok 365 tankar för sinnesro:
”Idag är jag tacksam för det som jag annars tar för givet. För min kropp som bär mig , mina lungor som andas, mitt hjärta som slår - för att jag finns. Idag vill jag leva uppmärksamt och innerligt, som om det här vore min enda dag på jorden”.

Ha en fin torsdag❤️

Söndagsmorgon….undrar vad den här dagen har i sitt sköte? Gårdagen var hemsk! Skulle varit med på ett sång-workshop fr 10-16 men det blev ngt annat. Var iaf där kl 10. I en industrilokal..mycket speciell. Vi sjöng sydafrikansk gospel. På olika afrikanska språk. Jag kan inte afrikanska. Vid första vätskepausen hade jag flera missade samtal fr okända nummer. Ngt sms som jag svarade på. Försökte få tag på min man. Fortsatte sjunga. Tog lunch m de andra personerna. En så himla god falafelrulle. Åkte hem t min dotter. Även min man kom dit. Min dotter var berusad? Manisk? Iaf arg som ett bi på mig. Åkte tillbaka till workshopen. Programmet var bytt pga att hon som skulle komma var sjuk. Jag kunde inte fokusera. Åkte hem…. jag stannar min berättelse där. Hoppas att hon är hemma h sig. Att hon är mer i balans och kan följa m sin pappa på fotboll. Deras grej. Så svårt livet är för henne. Bipolaritet är tufft. Tufft för henne tufft för anhöriga.
Alkohol är skit. För henne. För mig.

🙏🏻❤️

Kan relatera så väldigt mycket, till din oro för din dotter! Det finns nog ingenting som kan få mig så ur balans som när min dotter inte mår bra. Och när oron sätter in så kommer suget efter alkohol som ett brev på posten. Känner mig helt maktlös inför denna oro för sina barn. Så jag ville väl mest säga att du inte är ensam @Varafrisk ! Kram🌷

Ja du har rätt. Alkohol är skit.
Din dotter är vuxen- men sjuk- och behöver en nykter mamma.
Har man som jag upplevt att ha en mamma som dricker i perioder- som vuxet barn- så präglar det en för livet, något går sönder i att inte kunna lita på den person som är allra viktigast, när man behöver henne.
Även om man förlåter- (min mamm dricker nu i princip aldrig) så är faktiskt relationen för alltid förändrad.
Varför var din dotter arg på dig? För att du dricker?
Man brukar säga att det inte går att bli nykter för någon annans skull.
Jag vet inte om det är så.
Du uttrycker mycket oro för din dotter och hennes mående? Kan du avstå alkoholen om du vet att det gör hennes liv lättare att leva. Du skriver ofta om glädjen att göra saker med henne-nykter. Och hur bra det blir för er båda. Kan du motiveras av den tanken? Kram 🤗

@Allegra @Se klart Tack❤️❤️

När min dotter börjar bli avvisande i synnerhet mot mig förstår jag att ngt är på gång att hon inte mår bra. Eftersom hon vet att jag läser av/känner in henne så väl så blir hon mer avvisande mot mig. I veckan som gick berättade hon om den relation hon varit i de senaste tre veckor som visade sig vara allt annat än bra. Hon har sökt min kontakt och vi har lunchat ihop. Så den här tväromvändningen igår var lite överraskande men ändå inte. Vet inte hur många telefoner hon tappat genom åren. Så igår hade hon lånat många olika telefoner. Jag tror att hon blir arg på mig för hon känner sig kontrollerad. Kan även bli arg på sin pappa för det, det blir för mycket tjat. Givetvis kan hon/får hon/är arg på mig för mitt drickande. Hon blev arg varför jag frågade om hon inte var nykter. Kan bli arg för att jag frågar hur hon mår, om hon ringt vårdcentralen osv. Då kan hon säga att hon säger inget t mig om jag dricker och jag sa…men varför gör du inte det? I veckan som gick pratade vi om att hon inte vill ha boendestöd. Jag sa att om du inte vill ha det kan vi ha en bestämd dag i veckan då jag eller pappa kommer hem t dig så går vi igenom det ”tjatiga”. Att varken hon eller vi orkar m det tjatiga längre.
Om inte min man och jag hade funnits vet jag inte alls hur det skulle bli. Medicin skrivs ut i massor men det vardagliga livet då???Hur ska man som 24-åring få det att fungera utan stöd?!?! Min dotter är verbal. Vill vara självständig men innerst inne vet hon att hon behöver stöd. Hon vet även att jag finns kvar oavsett alla tråkiga ord som sägs…oavsett vad.

Oron bär mig inte framåt den tär. Jag är högsensitiv vilket innebär att innan jag har hunnit bromsa tar jag in stämningar.
Så är det även på jobbet…lite slitigt.

Det är sant man ska bli nykter för sin egen skull…men jag vill vara en nykter mamma och en nykter Varafrisk.

Kram❤️

Nu åkte mannen och dottern på fotboll för en timma sedan. Hon var trött, sliten men lugnare. Skönt ändå att det funkade att åka iväg för det hade varit ett misslyckande.

Jag har varit och slängt tomglas, papper, plast mm. Ska efter duschen åka och panta ölburkar. Vill liksom bort m allt!
Lagade kålpudding som räcker till hela familjen. Gott!!

🍁🍂

@Varafrisk jobbigt med din dotter. Man hade ju önskat att hon kunde få det stöd hon behöver för att leva sitt vuxenliv så att du och maken kunde ägna er åt att vara föräldrar åt det vuxna barn ni har. Bjuda på söndagmiddagar, hjälp med flytt och lite så. Förstår att er relation blir skev när ni behöver gå in och stötta med sådant som andra föräldrar kunnat släppa med åren.
Kålpudding är en riktig höjdare, längesedan jag gjorde det. Tack för tipset!

Kram!

Så jobbigt du har det VaraFrisk! Du går hos kurator. får du stöd i att hantera såna här situationer? Just den där ilskan mot de som är närmast är nog rätt vanlig. Ni verkar hantera det så bra, du och din man. Hoppas att du/ni kan stötta varandra i hur hennes ilska drabbar er. Det är lätt att utifrån se att ilskan kanske grundas i något annat, men när man lever i det är man fullt drabbad och kan behöva lite stöd. Särskilt kanske om man som du håller på att jobba med nåt du inte är så stolt över.
Tänker också att hon blir arg på dig för att hon är arg på sig själv, arg på att hon är beroende av er, arg på att hon inte grejar det, arg och ledsen. Hennes ilska över sig själv går ut över er. För ni finns där när hon behöver er. Men ni kan ju inte bära henne längre. Det är en jättesvår situation, jag förstår det och hon är definitivt en person som inte borde dricka. Alkohol är ännu farligare för vissa personer tror jag, så jag förstår om du blir bekymrad.
Att dricka på det är dock inget bra alternativ. Det är lättare att hålla isär känslor om man inte dricker. Det blir lättare att avgränsa sig, det blur lättare att Se nyktert (SeKlart 😃) på tillvaron. Jag tänker att vi som är HSP dricker för att stänga av oss, men egentligen får det en rätt motsatt effekt när vi inte längre kan sortera och hålla isär.
Önskar att det lugnar sig med dottern och ni kanske måste sätta lite gränser mot henne, även om jag fattar att det är svårt.

@Charlie70 @Sisyfos Tack för att ni skriver❤️

Kålpudding är SÅ gott!! Kan tipsa om ett recept från Johanna Toftby.”Världens godaste kålpudding på långpanna”. Enkel att göra, god och blir många portioner👌🏼

Jag vill bara först säga att jag förstår att min dotter kan vara arg på mig pga att jag dricker. Och jag vill bli/ska/måste bli nykter….

Min dotter är inte arg på mig/på oss nu…det var i lördags. Men med det maniska tillståndet kommer som oftast ilskan ..hon har själv gått upp på vuxenpsykiatrin för att hon känner att hon är på väg att bli manisk…bett om hjälp men när hon inte blir förstådd vänder hon. Hon försöker…och i detta tillstånd behöver hon mig och min man. Finns inte på kartan att jag inte skulle finnas vid hennes sida nu…

Men jag skulle vilja krypa in i en bubbla där inget pockade på…där jag visste att min familj mår bra…där jag var nykter…där jag inte var uppbokad på massa tider….Känns som om jag under ca 10-13 års tid inte haft annat än inbokade tider varje vecka..skola, soc, vårdbesök m föräldrar, m barn , m maken…Tycker det är jobbigt m tiderna på rådgivningscentrum….komma senare el gå tidigare fr jobbet….har varit två gånger på AA …men orkar inte köra sex mil tur och retur på kvällen….skulle bara vilja pausa…men för att förtydliga inte pausa fr att bli nykter.

Jag ska göra allt vad jag kan för att vara nykter i helgen…jag ska inte åka på utflykter….inte fly…min önskan är städa hemma, fixa lite på altan, växthus och i trädgård. Jag har en rådjursfilé i frysen som jag vill tillaga i helgen m Amadinepotatis, trattkantareller och rårörda lingon…och jag har lax i frysen. Å jag behöver låta alla känslor få komma..ledsna och arga…ångest mm…utan bedöva mig m alkohol. Lätt att säga nu..men jag ska kämpa💪🏻

Å idag är jag så tacksam över att min man finns vid min sida🙏🏻 Idag är det sju år sedan han opererades för matstrupscancer…prognosen var inte bra…men han lever❤️ Så tacksam för livet🙏🏻❤️

Kram🥰

Ibland tänker jag att du är i en sån jobbig spiral VaraFrisk. Det krävs en massa energi och aktiviteter av dig för att du ska bli nykter, samtidigt har du inte någon energi över och behöver mest av allt bara vila. Å så alla orediga tankar som behöver tystas. Jag kan verkligen förstå att det inte är lätt att sluta. Å så situationen med dottern. Klart att du måste hjälpa, klart att ni måste finnas där, men ni kan ställa krav på att hon tar annan hjälp om den finns också. Det är hennes ansvar som vuxen. Och kanske också ert ansvar som föräldrar att visa på.
Jag tror att din hjärna går på högvarv och att det därför blir extra trassligt att byta håll. Jag tror att du är så trött egentligen. Trött på alkohol också.
Önskar dig styrka att bryta!

@Lavendelblomman Tack för omtanken🥰….det gick inte så bra🥲

@Sisyfos Ja du….det stämmer väldigt mycket vad du skriver. Jag är trött på alkoholen och jag vill bli fri men jag saknar energin att ta itu med det…om jag är ärlig så är det faktiskt så.

Idag har jag varit extra orolig för min dotter. Fick ingen kontakt m henne. Jag tycker att jag har fog för det. Jag tänker att visst vore det bra med boendestöd men jag skulle hellre önska att hon hade en kuratorskontakt som hon både kan prata med och som stöttar henne.

Ja…tankarna går på högvarv…och jag skulle bara vilja bli omhändertagen….massage, bastu, brasa och natur…skulle vart skönt att åka iväg…men nej nu blir det måndag och jobb.

Kram🍁🍂

Idag har varit en lite si sådär tung dag…

Utan förklara varför så har jag känt mig så stressad att min arbetsgivare kommer kanske få reda på mitt alkoholberoende….

Min man kommer remitteras t käkkirurgen för att operera en kula i läppen för att därefter skickas t analys så det inte är cancer.

Kram🥰