@Kennie, du var den första som svarade i min tråd! Du har gett mig så mycket klokskap av dina inlägg i min och andras trådar!💕
Ja, jag har en känsla för vad jag vill, och det är mer än vad jag borde. Alltså skall jag ta bort all alkohol från mitt liv och låta något enstaka tillfälle bli undantag och då låta det undantaget bli så lite så det likaväl kan kvitta.
För så är det ju. Det är ju ruset jag vill åt när jag är i alkoholbubblan. Eller bomullen som lägger sig som vadd på all känslor. Känslan av att ta bort känslorna helt, dricka snabbt, komma ner i varv, stänga av. Kan triggas bara av att jag skriver det.

Men så vill jag inte ha det längre . För det är farligt.
Mao så kommer jag dricka på ett annat sätt nu. Så att det i princip kan kvitta . Alltså kan jag heller inte bli stressad om alkoholen uteblir för planen är inte att dricka som jag egentligen vill.
På det sättet tänkte jag försöka avprogrammera mitt osunda sätt att använda alkohol.
Jag har gått med i programmet men jag vet inte om jag får köra mitt eget race där. Har inte gjort mer än att anmäla mig.
Jag mår bra idag

@Majaela Tror du skrivit det till mig och jag till dig men vi verkar vara så lika i vårt problemdrickande.
Jag vill också kunna dricka som du beskriver men du kommer antagligen påbörja den praktiken långt före mig.
Jag hoppas och önskar verkligen att du kommer klara det❤️
Vill du köra utvärdering med mig framöver?

Jag tycker inte heller andra har med det att göra varför jag inte dricker men eftersom jag inte kommer dricka på väldigt länge kommer jag behöva stå till svars för det och jag håller på att bearbeta mig själv så att jag stolt kan säga att jag tycker jag drack förmycket så nu vill jag inte dricka på ett tag. Än känns det som om jag kommer flacka med blicken när jag säger det så jag kommer inte säga den meningen förrän jag kan säga den från hjärtat utan skam bakom. Så nu antingen kör jag eller ska upp tidigt eller äter penicillin eller nått sånt som ursäkt 😆

Tack för orden Majalea, de värmer! Bra tanke, att dricka så lite att det i princip kan kvitta. Och att du är ärlig mot dig själv och synar dina avsikter. Jag dricker, som du säkert vet, ett enda glas vin någon gång med ojämna och långa mellanrum. Senaste glaset var två månader sedan. Det tog tid att komma dit där jag inte vill ha mer, men nu känns det som att jag landat där. För mig är nyckeln mycket alkoholfri tid, och att jag har en stark vilja att aldrig mer bli full eller bakis. Det var efter första året som det började kännas verkligt lätt att avstå, och sen har det blivit lättare och lättare. Sen tror jag att jag har en fördel av att inte ha en beroendepersonlighet, har alltid gjort annat i livet med måtta, som mat, träning, studier. Tänker att det underlättar, att jag har en vana av lagombeteende att applicera.

@Majaela
Lite fnissig blir jag när jag fantiserar om hur du får drinken och smyger med att hälla ut den. Att det sedan inte alls är roligt (egentligen) är en annan sak. Humor hjälper många gånger med till att prata om det svåra. Du får skriva till mig om du blir sårad.

Eftersom du ringar in ditt beteende så fint så har du ett material att jobba med! Går du i samtal?

Här har du något att dissekera för att komma åt behovet, som inte är tillfredsställt, för att så småningom kunna tillfredsställa det med genuina handlingar.

Du kommer att nå både insikt och framgång!

Stor kram

@annacananda , jag är inte den lättkränkta typen, så det är helt lugnt . ☺️
Jag går inte i samtal men har gått i terapi under flera år när jag var yngre.
Nu har jag varit alkoholfri i drygt 1 1/2 månad. Igår hände något i huvudet på mig . Jag var på resturang med en väninna . Jag beställde alkoholfritt vin, men de hade inte det på menyn!!! Lite irritation där. Det var en meny och min väninna sa att ”ett glas kan du väl ta trots att du skall jobba imorgon”
Jag beställde ett glas vitt och vatten.
Servitrisen var nog lite borta för hon glömde en del bland annat mitt vatten, och när hon skulle hälla upp mitt vin så hade hon bara en halv deciliter kvar i flaskan och sa -hoppsan , jag hämtar en ny. Det glömde hon dock och jag kände irritationen stiga. Jag kunde inte lyssna på vad min väninna talade om utan bara retade mig på servitrisen som inte gav mig valuta för vad jag beställt .
Sen slog det mig att jag ville ju egentligen inte ha det ändå. Det var a-djävulen som var irriterad inte jag. Då spred sig ett lugn. Jag smuttade mkt l lite på vinet och var nöjd. Lämnade allt kvar av det lilla jag fick och nöjde mig med vatten.
Pust -nära ögat .
😝

@Himmelellerhelvette , tror att jag nästa gången får ta använda någon ursäkt eller bara säga som det är att jag har en vit månad. En lång sådan, för det kommer nog inte funka i längden att smyg -hälla ut glasen, jag blev bara lite perplex när jag fick glaset i handen direkt. Sen fortsatte det på det spåret .
Tack för dina tankar !

Dag 46 ✅
Har en extrem trötthet. Tagit powernaps mitt på dagen 3 dagar i rad. Känns behagligt är inte så ”på tårna” längre. Läser o läser här i trådarna.
Det här med att tappa namn på kändisar och lite mer okända vänner är något jag känner igen hos mig, det kan ju varit ett symtom på utbrändhet även hos mig, även om jag inte erkänt det för mig själv.
Mår annars bra och har energi och känner tillförsikt ☺️

@Majaela Grattis till 46 dagar!🥳. Skönt att inte vara på tårna längre, ha energi och må bra. Den extrema tröttheten kommer också att gå över ju längre tid du är nykter. Återhämtning och balansering pågår.

Ha det gott❤️

Haft ett par svåra dagar när allt känns tomt och meningslöst.
Har svårt just nu att ta det lugnt nu då det är för mycket saker både privat och på jobbet som måste roddas med.
Har fått en känsla av stor ensamhet. Har så mycket tankar av saknad efter något. 60 dagar har gått istället för 1 månad som var målet på min resa sv sällandrickande. Detta är inget måttlighets drickande med flera enheter per vecka utan jag har druckit vid två tillfällen på 60 dagar och då har det varit planerat och rört sig om en enhet utdragen på en hel kväll. Inte i närheten av att ge minsta susning i huvudet. Helt enligt mitt mål.
Jag undrar vad denna tomhet är . Är det den tomheten som jag dränkt i så många år . Känner mig inte särskilt duktig mest gammal, ful, att ingen tycker om mig och tror att jag gått upp i vikt .
Jag vet att jag låter patetisk och det är jag .
Jag skulle gärna druckit vin på de här eländiga känslorna men har ju bestämt att aldrig dricka på känslor mera. Ej heller dricka i sådan mängd att det påverkar mig, eller gör mig lullig. Med andra ord inte på det sätt som jag behövde och ville använda alkohol till tidigare . Så jag får knapra i mig lite mera godis, fast jag inte borde .
Tänker mycket , läser här mycket . Funderar bl a på om jag stannat i mognad genom att fly så många känslor så länge. Det är naket och tufft att inte få hjälp av sin ”kompis ” längre .
Kompisen som sänker mitt självförtroende på sikt och förstör min hjärna och kropp.
Jag hoppas detta deprimerade tillstånd där jag drar mig undan alla släpper snart .
Jag dricker inte på den här känslan i alla fall , alltid något .
🌸

Börjar med en stor kram @Majaela❤️

Jag tror att det är ett mående du behöver gå igenom. Alla känslor ska vi ta oss igenom nyktra så det blir som att lära sig det pånytt. Men jag tror verkligen att det är något som stärker oss, varje ny nykter erfarenhet gör oss med tiden starkare och vi lär oss nya sätt att tackla allt.

När jag känner att det är riktigt jävla pissigt äter jag massor eller går och lägger mig. Det får funka för nu, sedan får det bli nästa steg att lära mig andra strategier senare, en sak i taget.

Jag har en stark tro på att vi kommer må så mycket bättre, sen, just nu har jag kämpat med att ha noll energi i fyra veckor (nästan hela tiden) men jag har hela tiden tänkt att, sen, sen kommer jag må så mycket bättre, det kommer vara värt det. Ibland får jag riktiga dippar och kan tänka att detta kommer aldrig gå över men jag tar mig igenom känslan och litar på hoppet. Jag ska bli stark och frisk! Är det något jag fått träna på är det tålamod, jävlar vad jag tränat på det!

Kram igen❤️

@Himmelellerhelvette tack för dina kramar och pepp! ❤️
Det är ju inte så att jag önskar någon annan dåligt mående, men det hjälper ändå lite att se att andra också ibland kämpar i svackor och att jag inte är ensam.
Jag skall försöka se framåt och kämpa på. Trots att jag helst vill dra ett täcke över mig och aldrig mer förflytta mig ur sängen. Idag skall jag tvinga mig att ta mig utomhus och kanske t o m köra lite styrketräning. Jag har en konstig känsla av svaghet fysiskt när jag är så här down.
Kram tillbaka ❤️

Hade en så konstig dröm inatt. Jag blev ratad av mitt ex ( konstigt nog ) för en av mina nuvarande vackra yngre kolleger .
Jag brukar inte bi ratad ( i alla fall i mina drömmar 😂) Anledningen till att jag faktiskt i verkligheten inte heller blivit ratad är nog för att jag har hunnit lämnat före den andre Jag har bara vågat släppa in andra om ett stort intresse funnits, så stort att jag känt mig säker på att jag inte skall bli sårad.
Kanske är det så att jag aldrig vågat släppa taget och älska någon själv på riktigt ? Att jag bara älskar att bli älskad?
Kanske kommer jag trots allt bli lämnad nu när jag inte är rolig längre. När jag bara är deprimerad och ledsen , tråkig har inte känner någon ork eller glädje för något .
Herregud vad mina tankar snurrar i huvudet . Skulle aldrig berätta detta för någon i verkliga livet.
Jag vaknade i alla fall med en ledsenhet i kroppen. Jag funderar om det kan vara så att jag genom alkohol förträngt att jag faktiskt blivit äldre . Jag är över 50 år nu och jag kommer aldrig att bli yngre.
Jag har aldrig haft åldersnoja tidigare, har känt mig yngre än mina siffror, men nu känns det som jag är 90+ och att livet är på väg att ta slut .
Det är kanske så som AH ( andra halvlek ) skrev någonstans, att det är mycket obearbetat som kommer upp efter hand .
🌸

Som jag känner igen mig @Majaela, jag hade flera drömmar om att bli lämnad under en period. Tror det är allt undertryckt som ska bearbetas både i vaket och sovande tillstånd. Även det gick över, tappa inte hoppet.

Försök få lite lyckohormoner genom promenad som ger puls, jogga, styrketräna, cykla, simma, vad som helst.
Åldersnojan har du kanske också tryckt under, den kommer nog för de flesta förr eller senare. Har du pengar så gå till frisören, dra lite slingor och klipp dig, det kan kännas uppfräschande. En ansiktsbehandling och färga ögonbryn och fransar. Har du druckit som jag så har du en del pengar som du redan sparat ihop på att inte köpa A. Lägg dom på dig själv för att må bättre❤️

@Majaela
Vad bra att du kan sätt ord på dina känslor här, det är oftast därför vi dricker för att dämpa känslor och fly från dem. Som nykter och utan den ”falska kompisen” flyr man inte längre. Det är bra, för vi behöver ta itu med dem för att må bra. Genom att sätta ord på sina känslor och beskriva dem kan man se på dem ”utifrån”. Man kan få se dem i ett annat ljus och i ett annat perspektiv. Som påverkad blir känslorna ofta förvrängda och inte helt sanna. Att känna sig nere, är ett sätt för kroppen att signalera att något inte står rätt till, man får påslag av ångest och oro. Det är obehagligt men inte farligt. Man möter sig själv och sina känslor, de är äkta och inte alkoholdränkta. Att utforska, våga möta sig själv, sina tankar och känslor är rätt spännande med frågor som, vem är jag? vad känner jag och varför?. Om man inte är van kan det kännas lite läskigt och ångestfyllt. Att träffa en psykolog och bolla kan vara ett bra stöd för att lära känna sig själv bättre.

Det du beskriver kan jag känna igen mig i. Att lämna någon för att riskera att inte bli lämnad. Att tvivla på om man duger och är värd att älskas. För min del handlar det mycket om det jag varit med om som barn och som följt med i vuxenlivet. Nykterheten och psykologsamtal har hjälpt mig att nå mina riktiga, äkta känslor och jag har lärt känna mig själv på nytt igen. Idag är jag inte orolig för att bli lämnad och jag tvivlar inte på att jag är värd att älskas för den jag är. Min självkänsla är högre och jag känner mig stabil psykiskt, jag mår riktigt bra. Det beror till största delen på att jag inte längre dricker och är nykter och på att jag vågar möta mig själv. Jag tycker det är riktigt spännande!

Ha en fin lördag och fortsätt sätta ord på dina känslor. Det för dig framåt❤️

En av de bästa sakerna med nykterheten för mig har varit att lära känna mig själv och få syn på saker både positiva och negativa. Varför man gör som man gör, varför man tänker som man tänker. Första gången jag slutade befann jag mig i ett sammanhang där jag inte kom till min rätt jobbmässigt. Det i kombination med alkohol var verkligen ingen höjdare. Jag ältade, kände mig misslyckad, kände mig mindre värd och många av de här negativa känslorna förstärktes av alkoholen. Jag tror att jag hade haft mer driv, mer ork, större självsäkerhet om jag inte druckit. Samtidigt är det rätt förödande att befinna sig i miljöer där man inte trivs. Det är här mina älskade boxar kommer in i bilden. Att skilja på mig och andra. Det finns människor som försöker sätta sig på andra. Det går att se igenom det, men det är extremt svårt när man känner sig ledsen och nedstämd. Alla borde umgås enbart med personer som stärker dem. I familjer är det här extra svårt. Man kommer nära varandra och då kan man släppa ut sin frustration, projicera saker på andra. Man behöver därför jobba lite med självkänslan. När du skriver att du känner dig gammal, ful och tråkig, så är det en känsla du har. Sanningen ligger nån helt annanstans men ibland behöver man hjälp att se den. Eller hjälp att se sig själv med blidare ögon. Man ”blir till” i sitt sammanhang. Särskilt när man dricker är det svårt att se på sig själv med blida ögon. Men jag tror att det är nödvändigt. Jag tror att man måste tala om för sig själv att man är bra. Inte perfekt med ”good enough ” . Se sina tillgångar. Andra kommer ibland att tala om för dig att du inte är perfekt och det är ju sant. Men tillgångarna du har räcker rätt bra. Man blir inte gammal ful och tråkig för att man tror att andra tycker att man är det. Jag tror att man har ett ansvar att gilla sig själv. Ibland är det så svårt, så svårt, men man kan också börja hos sig själv och se andras fina egenskaper. Inte deras brister. Man kommer rätt långt så. Om andra har behov av att trycka ner dig måste man inte ta emot det i sin box. Där kan du släppa in stärkande tankar och känslor. Mr A är inte välkommen heller. Sen är det väl så att om man inte blir kvitt de nedstämda tankarna så kan man behöva hjälp med det. Men man behöver inte ge näring åt tankar som att man är dålig, mindre värd etc. Det stämmer aldrig. Vi gör alla så gott vi kan.

@vår2022
Du låter verkligen så hoppingivande i alla dina inlägg, Nästan för bra för att vara sann. Ibland har jag misstänkt att du är en av administratörerna som gått in för att peppa alla som dippar😅
Ta det som en komplimang snälla. 💕
Det är ju för att jag tycker du är så klok och vettig och att du aldrig verkar svikta i din tro.
Klart att du är sann!
Att mycket kan ha sitt ursprung från barndomen tror jag på.
Så skönt att du är så trygg i din självkänsla nu. Jag tror på att nykterheten i samband med psykologhjälp kan göra underverk (om psykologen man går till är bra. )
Jag borde lära mig ”tänka om” lite, fastnar lätt i alla ”måsten”och jag blir då ingen rolig person . Not likeable.
Jag skulle behöva lära mig tänka om, som @sisyfos skrev till mig i en tidigare kommentar att hon tidigare såg allt som ett maratonlopp, sån är jag nu.
Jag vill försöka ändra på det och istället för att bara jaga nya mål och prestera hela tiden komma ihåg att leva och njuta, Inte lätt !
Du skriver
” Att utforska, våga möta sig själv, sina tankar och känslor är rätt spännande med frågor som, vem är jag? vad känner jag och varför?.”
Jag håller med dig, det är spännande fast även smärtsamt ibland .
Jag har gått i terapi i några rundor och har haft mycket hjälp av det, men än så länge är det hanterbart.
Kram

@Sisyfos
Tack❤️
Du är snäll och stöttande!
Jag får försöka lära mig att tycka om mig själv. Jag läste lite av Kay Pollacks citat
”Jag är ensam har ansvar hur jag väljer att tolka det jag ser ”
” min uppfattning om verkligheten är inte alltid verkligheten”
Lite samma som dina kloka ord !
Kram

@Majaela Men tack snälla du! Det tar jag verkligen som en komplimang❤️. Ha, ha skrattar för mig själv när du skriver att jag kanske är en undercover administratör😂. Det är tack vare att jag slutade dricka som jag är så positiv och livsglädje. Alkoholen ”tar livet” av en på alla sätt och vis. Jag skrev i min tråd att jag insett att alkoholen gjorde mig psykiskt sjuk. Det blev så tydligt när jag blev nykter för alla dessa symptom försvann. Kvar finns det som skaver i livet, men som nykter kan man hantera det på ett helt annat sätt, mer klarsynt och förnuftigt.

Tänker att det är en bra idé att jobba med att dra ned på alla ”måsten”. Det kunde stressa ihjäl mig när jag drev på mig själv med alla måsten och att prestera, och det var ingen som direkt tackade för det heller. Det var bara jag som förlorade på det. En sak jag också upplever är att man blir så mycket lugnare och mer balanserad som nykter, man blir mer chill. Jag presterar även idag, men det sker på ett helt annat sätt. Jag får inte hjärtklappningar eller ångest, jag gör det mer lustdrivet och i lagom takt. Typ good enough, och jag kan nöja mig med det😁

Ha en fin måndagskväll❤️