Efter ungefär 30 års supande i princip varje dag tog jag beslutet för 8 månader sedan att bli helt nykter.
Är lite förvånad trodde det skulle vara svårt och jobbigt men när alla abstinens sjunkit undan blev det bara tråkigt.

Beteendet är kvar springer på krogen nästan varje dag men dricker läsk istället för öl. Inte så konstigt när i princip hela mitt umgänge består av personer med olika grader av alkoholproblem. Dessutom väldigt trevligt folk.

Jag har tyckt att mitt alkoholproblem varit en skitsak men på slutet kom verkligheten ifatt, bara att gilla läget och bli nykter. Två fördelar med nykterheten jag upptäckt hittills, ingen ångest på morgonen när man sätter sej i bilen OCH man sparar mycket pengar. Annars är det som sagt rätt trist.
/

Bra beslut! Och jag tror känslan av att det är trist kommer ge med sig. Har en teori att det är ett symptom på mentalt beroende och det tar längre tid att bli av med. Lite som när en kärleksrelation tar slut. Man bryter och slutar träffas, men personen finns kvar i minnet, i början smärtsamt, sen mindre och mindre till man en dag upptäcker att man slutat tänka på personen helt.. Så ha tålamod!

@Gubbe i förorten Ja, det var klokt sagt @Kennie. Bra jobbat att ha varit 8 månader nykter efter 30 års dagligt drickande!💪. En annan sak kan vara att hitta på något nytt att göra än att springa på krogen nästan varje dag. Där dricker ju all runt omkring dig och blir påverkade utom du. Som nykter kan jag uppleva att fulla runt om mig blir förändrade, ibland larviga och så på i allt. När jag drack var jag ju likadan, idag går jag hem tidigast och tycker att det inte är så kul. Så kanske hitta på en ny hobby eller något annat du gillar att göra, skulle kunna göra det lite roligare för dig?

Kruxet är att man blir sååå himla cool efter ett par glas; ingen ångest, ingen oro, nada typ - bara ett innerligt, själsligt lugn - jag har ett sådant nu; brukar egentligen inte gå längre än så. Jag skapade just ett konto här, nog är nog på nåt sätt, och jag tänker inte bli en ... vad heter de, Nykter alkoholist, Anonym Alkoholist lr vad det är, á la American, om det är ett amerikansk påfund; dessa skanderande "Jag är alkoholist" för alla som gitter lyssna, och de reciterande sina tio bibelord. Jag tror på den fria viljan, och jag vill inte vara en alkoholist. Men just nu är jag det; tyvärr är det så. Men jag ska fanimig ta mig ur det; och jag ska fanimig unna mig ett glas vid någon enstaka fest. Så funkade jag förr, och jag ska visa att det går att komma dit igen. Jag hoppas att jag som nykomling ska ha nytta av detta forum, och kunna delge andra mina tankar. Om jag nu möjligen har någe att delge er.

Enligt mig klarar en alkoholist inte av att hantera alkohol på något sätt. Jag ska försöka visa för mig själv att jag kan. Ska vi skaka hand om det? Yes, nu är det gjort. Jag återkommer med resultatet till jul. Nästan tre månader dit, så då kan jag köra ett leverprov.

@xyz23 Tror du har rätt i att en alko inte klarar av alkohol på något sätt. Själv skulle jag kunna ta en öl och inte mer...men vad är pointen med det? Jag vill fan ha 10 öl... då kan man lika gärna spara ölpengen...