@annacananda Härligt! 🤗 Jag minns hur det var. En riktigt befriande lycklig känsla, som kvalar in som en av de största vinsterna med min nykterhet. När mina barn insåg att jag hade lagt av med alkohol för gott, och dom litade på mig till 100 procent i alla lägen. 😍 Ett exempel är detta med skjutsningar/hämtningar. Det spelar ingen roll om det är en sen fredagskväll, eller en tidig söndagsmorgon. Det är till mig dom vänder sig till, för dom vet att jag alltid kan köra bil. Även om min fru är väldigt måttlig med alkohol, så går vinet före hennes egna barn i dessa lägen. Tänk vad detta beroendeframkallande gift gör med oss människor. 😣

Ha det bra!

@annacananda Vilken fin upplevelse du hade med din son igår. Det är stort😁. Ett riktigt happy moment som lämnar avtryck. Det är också stort att vara i kontakt med sig själv och känna alla känslor som nykter.

Ha en fin lördag❤️

@annacananda bra gjort 👏 barnen är en bra motivation. Att kunna finnas för dom i alla läggen. Både med skolarbetet och deras känslor. Märker på mina två pojkar 13 och 21 hur mycket dom har börjat öppna sig och prata om allt möjligt, som dom inte gjort förut! Att dom riktigt myser när mamma är nykter och närvarande! Du kämpar på bra!🌷🍂

En liten reflektion:
Förra lördagen var jag inte utanför huset.
Igår lördag tackade jag nej till allt och var hemma, sov ut, sov igen, pluggade med sonen och lagde faktiskt ”krångelmat” till middag under ett sällan skådat lugn vid spisen. Massor av fotboll på TV och jag gick och la mig redan 21.20. Och somnade. Jag är ju rolig för nu har läkaren sagt att jag ska sova när jag behöver så då gör jag det. Det är så konstigt att det krävdes en läkare för att ge mig okej att sova. Såklart var det proverna också som gjorde att jag kan slappna av i oron för att vara sjuk.

På bara denna korta tiden kan jag se ett mönster på lördagarna då jag ju tidigare har drivits av skammen över min bakfylla och inte låtsats om min huvudvärk. Gått ut på långpromenad och bara väntat ut de sista alkoholångorna skulle lämna kroppen. Det händer något med mig nu på lördagarna efter en nykter fredag. Nyktra fredagar de senaste 10 åren är lätträknade, det är nog den dag jag totalt har hällt i mig mest. Nu räknar jag 4 på raken och så kommer det bara att fortsätta. Jag sätter upp siffran 52 nyktra fredagar för att fira på. Det finns ingen annan väg.

Jag har officiellt stängt den sista bakdörren till att dricka alkohol igen. 🥳

@höstkvinna @vår2022 @Torn @Andrahalvlek @majken_r
Tänk att ni alla reagerade på samma sätt angående min son! ❤️

Att ni kan känna igen er gör mig så stolt och glad. Det blir som en bekräftelse att jag är på rätt väg. Att detta är hållbart och att jag har rätt för mig. Det är precis lika viktigt som stödet i den första abstinensen. Nu börjar resan mot det Vidare Livet.

Kram till er alla och hoppas på en vacker söndag! 🌷🌞

@annacananda När jag berättade för min äldsta dotter (som fyllde 25 år nu i september) att jag har slutat dricka så tittade hon mig i rakt in i ögonen och sa: ”Bra, jag tycker bättre om dig som nykter.” Inget mer sa vi. Den gången. Men efter det har vi pratat mycket om mitt vindrickande historiskt. Man får ta snacket i småportioner. Men hennes glädje när jag berättade gick rakt in i hjärtat på mig. Det var så genuint uttryckt, helt utan skam och skuld i hennes röst. Hon var innerligt glad för min skull ❤️

Den typen av reaktioner är också smärtsamma för att man inser att omgivningen har reagerat på ens drickande, ofta utan att ens kommentera det. Och har de kommenterat så har vi inte lyssnat. Den skammen känns på djupet. Den får kännas. Den bör kännas. För att vi aldrig ska hamna där igen. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Det är oerhört smärtsamt att tänka på alla kvällar jag suttit här otillgänglig och uppmanat honom att spela mindre!! Skammen är så stor att jag får ta den i portioner och sedan vara beredd att möta, som du säger, min son i hans berättelser om hur det var och om/när de kommer.
Skammen ska kännas för jag har, enligt mina värderingar, svikit både mig själv och min son genom mitt missbruk.
Tack Gode Gud att det är över! 🥳🥰

En märklig känsla av klarhet kommer till mig idag. Ett uppvaknande, en insikt, en förundran - var det bara så här? Vad hände under sommaren som gjorde att jag vaknad upp och bröt mitt 10 år långa missbruk av vin? Jag vet inte vad det var men jag vill bra gärna ta reda på det…
Jag har en lång väg att vandra för att läka min delvis nerbrutna kropp men framförallt min trötta, trötta hjärna.
Idag firar jag 1 månad som nykter och förstår att detta inte är enkelt men det är gjort och jag har ett ansvar att ta itu skadorna jag åsamkat mig själv och familjen. Har börjat läsa mer om missbruk och psykisk ohälsa. Det är onekligen intressant. Inser att jag inte är ensam utan del av ett enormt hälsoproblem världen över.

Idag ska jag ta mig fram sakta och värdigt, både åka buss, jobba och gå till terapeuten med lagom pauser mellan och en kväll där måndagsmys står på agendan. Vad det ska innehålla får vi skapa efter hand.
På fredag åker vi på semester och en plan har börjat ta form i mitt huvud. En plan i hälsans och återhämtningens tecken!

Kram till alla som utkämpar slaget om hälsan inom sig själv!! ❤️❤️❤️

Så underbart med en månad som nykter @annacananda , gratulerar till det✨ Blir berörd av det du skriver om din trötta kropp och hjärna, varför har vi gjort såhär mot oss själva? Men nu har vi förändrat något, vaknat upp kanske, det är aldrig för sent. Ha en fin dag 🌷

@annacananda Grattis till din första nyktra månad! 🥳🥳🥳 Du får gå runt och mallgroda 🐸 dig hela dagen. Vara riktigt stolt och nöjd över att du har tagit tag i dina alkoholproblem. Livet - bring it on! Helt utan filter. I all sin prakt och misär.

Kram 🐘

Grattis till månaden! Känner också som du, en stor förvåning över hur mycket enklare livet är utan alkohol. Och såklart skam över alla gånger jag prioriterat vin framför närvaro med barnen. Men, en del i beroendets natur är att man grundlurar sig själv till att tro att barnen nog inte märker något. Det är mänskligt att inte vilja ta in. Vi får förlåta oss själva och vara glada att vi fattade till slut.

@annacananda Brukar också fundera på vad det var som gjorde att jag verkligen slutade dricka denna gång. Minns bara att jag mådde så fruktansvärt dåligt med massor av ångest över att jag alltid var mellan rus och bakfylla, aldrig egentligen helt nykter. Jag visste inte längre hur det kändes att vara helt nykter. Jag avundades och var avundsjuk på dem som kunde hålla sig nyktra. Livet kändes som ett hemligt ”låtsasliv”, där jag inte hade kontakt med mig själv och där jag kände ständig oro. Jag kände som att jag höll på att gå under. Det var på något sätt som att välja mellan att skita i livet eller börja leva. Men, jag fattar ändå inte riktigt vad det var som gjorde att jag lyckades denna gång, det är lite vaga minnen på hur jag tänkte och kände. Hade börjat läsa lite här några dagar innan och läst att fler lyckades att bli nyktra, de i det vidare livet. Tror att det hade stor betydelse till att jag fick kraft och motivation till att sluta. Kanske skulle det ändå gå att sluta dricka, kunna må bra och få ett meningsfullare liv utan alkohol. Och det gör det ju😁

Grattis till en månad!🥳

@Allegra @Andrahalvlek @Kennie @vår2022 @Majaela @Vilja123

Tack för uppmuntran och tankar i min tråd! Nu fortsätter resan mot en klar och pigg hjärna! Som så många andra konstaterar så har jag oroat mig för levern och inbillat mig att hjärnan klarar sig fint. Nu vet vi bättre och det är med nyfikenhet jag går in i rehabilitering.

Stor kram❤️❤️❤️❤️❤️❤️

@annacananda Hej bästa! Hur går det för dig? Har inte haft tid att vara inne, tyvärr 😒 men jag har tänkt på dig, och alla er andra fina här inne, varje dag! Läste om ditt moment med sonen. WOW! Vilken stund! Vilken händelse! Du outade, testade. Och det föll väl ut! Du såg lyckan i sonens ögon och det räckte och räcker! Nu vet han om och du vet nu vad han känner i kroppen över det du gör. Den känslan kan leda dig framåt ytterligare och kan vara en riktig livlina för dig ifall du framöver frestas för mycket! 🥰

Hur långt har du kommit nu med din nykterhet? I övermorgon passerar jag 7 hela veckor som mig själv och mitt rätta bästa jag utan en enda droppe vin. Så underbart det känns. Kan sitta och räkna veckorna om och om i kalendern ibland bara för att känna det härliga i att så många dagar passerat från all dålig ohälsa till hur jag mår nu.

Jag hoppas att du också mår bra min kära e-kompis ❤️

Kramar i massor

@Ida80 Vad roligt att du besöker min tråd!
Det låter som om du också har kommit till insikt!
Jag dras med en depression och/eller utmatning och medicinerar nu med SSRI. Jag passar inte riktigt in i någon diagnosmall utan misstänker själv att det ligger en depression i botten som jag har självmedicinerat med vin. Det har blivit en ond cirkel som snurrat i många år. Det finns bara ett sätta att ta reda på om det är så och det är att vara nykter. Jag har bestämt mig!
Du då?

@DRacker
Hej kära e-kompis ❤️!

Jag har tänkt på dig och är lite i samma situation att jag inte riktigt hinner med.

7 veckor - wow! 🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟 Jag ligger strax efter dig inne på 5:e veckan och har absolut inga besvär mer en den gamla tröttheten. Jag har hört lite från de erfarna att det är normalt och att det tar tid. Såååå, jag lugnar mig.

Sååå kul att höra av dig! Jag tittar in hos dig under veckan!

🤗