@Himmelellerhelvette Hej! 🤗 Du går verkligen från klarhet till klarhet! Det är det som är så häftigt mellan månad 3 och 6. En massa nya positiva saker ramlar pga att ens självkänsla växer. Grattis till 80 dagar i frihet! 🤩

@Himmelellerhelvette Ja, håller med! Ska bli så härligt med helg. Tog en löprunda först, har ju varit sjuk och inte tränat på nästan två veckor, så himla skönt! Nu lite återhämtning i soffan med min hund som värmer mig💕.

Ha en fin fredag❤️

Jag längtar efter att få träna igen @vår2022! Har också varit sjuk länge och inte kunnat träna. Ena viruset avlöste det andra🤮

Idag kom alkoholdjävulen på besök hos mig! Han tyckte att det inte hade varit så farligt! Att jag fint kommer kunna dricka sådär lagom i sällskap ibland, att det är ju bara hjärntvätt att lyssna på Annie Grace, att det kommer få mig att tänka fel om alla människor som dricker någon form av A!

När jag hade pratat med hen en stund kom mitt medvetna jag in och skrattade åt hen. Klart du inte kan då börjar du dricka varenda helg igen för att sedan även dricka vardagar🤣

Såg ett avsnitt på en serie där en tjej fick akut sug och sökte upp närmsta AA desperat! Och tänkte att jag måste logga in på detta forum och läsa massa av de senaste kommentarerna!

Detta är mitt AA! Jag tror lite att hen kom på besök för att jag varit sjuk så länge nu och därmed varit så jäkla trött och ville ha lite sån energi som jag fick en fredag efter jobbet med hjälp av A. Jag lyckades få gjort lite grejer ändå med ett glas A-fritt bubbel som livade upp mig. Känns så starkt av mig själv att ha alkohol i olika former hemma men inte vilja dricka av det. Har nästan haft det under alla mina 82dagar som nykter utan att vilja dricka det. Gubben kan ta något glas ibland och jag tycker det luktar vedervärdigt!

@Himmelellerhelvette Bra att du genomskådade alkoholdjävulen! Det är nästan kusligt hur hen plötsligt kan börja viska i ens öra.

Inom AA brukar man prata om ”närheten till programmet”, hur viktigt det är för bestående nykterhet. För mig är forumet också AA. När man läser nynyktras inlägg blir man påmind och genom att hjälpa andra får man själv viktig repetition.

Din energi kommer snart tillbaka. Tålamod är en viktig färdighet att träna på. Att vila och invänta lusten att göra något är svårt, men när den väl kommer finns ingen bättre drivkraft att få saker gjorda i ett rasande tempo.

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette
Vad fint att du kan samtala med din lilla ”alkoholdjävul”! Varmt grattis i efterskott till dina 80 dagar! Jag blir inspirerad och känner mig på något sätt så glad och lättad över att vara här. Som du skriver så är detta nog att likna vid AA för oss som hittat hit. Jag har avstyrt många destruktiva handlingar bara genom att gå in här och skriva när det är svårt - utan att skämmas.
Stor kram!!

Tack @Andrahalvlek, ja en kuslig fan den där men jag är listigare än den😉

Närhet till programmet förstår jag absolut! Vansinnigt viktigt med detta forum för alla som inte vill gå på AA-möten.

Tålamod är verkligen något jag fått träna på under denna tid! Nästan så jag funderat på att sluta umgås med syskonbarnen för att slippa dessa jäkla virus, åkt på 4 omgångar under min tid som nykter. Mitt immunförsvar måste vara totalkasst🦠

Kram🥰

@Himmelellerhelvette Jag känner verkligen med dig. Att inte kunna träna och åka på det ena viruset efter det andra.😩. Jag blev deppig redan efter en vecka utan träning. Jag skrev detta i min tråd då:

Blev nyfiken på hur förkylning och inflammation påverkar hjärnan och om det skapar ett lågt stämningsläge. Tänkte att alkohol påverkar hjärnan till att må dåligt, så hur påverkar sjudom hjärnan?

Googlade fram detta från 2021.
David Engbloms forskargrupp vid Linköpings universitet har under många år forskat på varför inflammation i kroppen ger upphov till obehagskänslor, nedstämdhet och får oss att vilja dra oss undan från andra. De tror att hjärnans egen immuncell, mikroglia, ligger bakom nedstämdhet och obehagskänslor vid förkylning och annan inflammation i kroppen. Sak samma vid Parkinson, stroke och Alzheimers. Våra fynd visar att aktivering av mikroglia är tillräcklig för att skapa nedstämdhet och obehagskänslor hos möss. Det ligger nära till hands att tänka att det är på liknande sätt vid flera sjukdomar i människan. Det är inte osannolikt att aktiverade mikrogliaceller är en delorsak till att patienterna mår dåligt och blir nedstämda, säger David Engblom.

Det blev då lite lättare att stå ut. Tror säker att alkoholdjävulen gjorde ett försök hos dig då du varit sjuk ett tag. Superbra att du genomskådade det! Detta är verkligen ett bra forum och många gånger en livlina. Man påminns om hur det kan vara i början, hur lätt det är att återfalla, hur bra man kan må utan alkohol, pepp och medkänsla. Sedan måste man sätta ord på sina känslor när man skriver och det är så bra på många sätt.

Hoppas du snart kan träna igen och blir frisk. Sjukdom och alkohol påverkar vårt psyke negativt, men med vetskap om detta får det en förklaring och är en tröst för att stå ut. Ha en fin lördag! Kram❤️

Tack @vår2022. Älskar att du skickar om hur hjärnan fungerar.

Kom på idag att jag inte varit sjuk utan att bedöva med A sedan säkert 7-8 år! Eftersom det är tråkigt att vara sjuk har jag druckit för att göra det roligare. Så jag vet ju faktiskt inte hur min kropp fungerar vid sjukdom längre.
Denna hösten är mer erfarenhet att lägga i korgen.

Jag är fortfarande sjuk men förstår kanske att detta beror på att jag inte tar sjukledigt från jobbet. Jag har jobbat mig igenom alla dessa fyra sjukperioder under hösten med feber, värk i kroppen, huvudet, halsen, uttröttad och med hosta. Har ett jobb jag inte kan vara hemma ifrån tyvärr och därför drar nog mina sjukdomar ut på tiden. Jag har inte varit sjuk en vecka och sen blivit frisk utan har varit sjuk i 2-3 veckor vid varje tillfälle så i princip hela min nykterhet.
När jag blivit frisk någon vecka ( eller några dagar ) här och där har jag kunnat träna för att sedan dra på mig nästa virus.

Inser att jag behöver få ett stopp på det här genom vila men på helgerna har jag ofta haft annat jobb att göra som är fysiskt krävande.

Idag har jag inte gjort mycket mer än handlat sedan bråkat med gubben om en oväsentlig sak men som jag blev ledsen för så varit nedstämd många timmar tills jag insåg att det var löjligt och vi blev sams.

Imorgon behöver jag jobba med skogen, snart är det vinter och jobb kvar att göra men jag vet att jag borde vila men det är så vansinnigt tråkigt att vila. Vill få gjort det som behöver göras för jag får sinnesro av det men jag vill bli frisk med.

Så tråkigt att bara jobba på jobbet och inte orka mer än så när det är så mycket jag vill göra och fixa med.

Tänk att jag behövde skriva det som jag skrev igår offentligt, läsa igenom det några gånger, tänka på det innan jag somnade, vakna och tänka på det, läsa igenom det igen för att sedan tänka att hade någon skrivit något så dumt hade jag tänkt att
-Du är dum i huvudet! Vill du gå in i väggen igen! Va fan! Har du inte lärt dig någonting av att vara utbränd!
Så dom orden är till mig!
Och nu jag jag en vecka sjukledigt!
Jag är det viktigaste, jobb finns det andra! Jag är oumbärlig för mig och min familj! Jobbet går inte före!
Jag ska vårda mig och ta hand om mig och nu jävlar jag jag bli frisk!
Nu räcker det!
Funkar inte jag så funkar inget annat heller❤️Jag är viktig❤️

@Himmelellerhelvette Bra där! Läste ditt förra inlägg och har inte hunnit svara. Du såg det själv som jag tänkte skriva om. Så bra ju! Det måste komma inifrån en själv för att det ska bli verkstad. Det är så himla lätt att bli martyr, precis som vi var när vi drack. Självömkande och självcentrerade. Så synd om oss att vi verkligen är värda att ta ett glas som blir en flaska och trösta oss. Ingen tycker om oss och vi är inte värda ett skit.

Härligt!!! Nu kommer kraften som nykterheten för med sig, bara vi kan se den och bryta självömkande mönster. Ta tag i situationen, vad behöver jag göra för att det ska bli bättre? Och sen göra det. Precis som du gör! Jag blir så exalterad av din styrka och får massor av ny styrka själv😂. Så där ska slipstenen dras!💪❤️

@Himmelellerhelvette och tänk vad bra det är att skriva ned precis det man tänker och känner. Att sedan läsa det och analysera vad det står för och betyder. Det blir så tydligt hur insnurrad man kan vara. Så tydligt på vad man måste ta tag i och förändra. När man tänker, far tankarna och känslorna bara runt, men skriver man ned dem och sätter ord på dem händer det saker. Man kan sortera, värdera och agera😁

@Himmelellerhelvette Helt rätt gjort. Och du har helt rätt. Klart att du inte blir frisk om du inte tillåter dig att vara sjuk. Vila och samla krafterna, sova, sova, sova - och läka. Har du dessutom utmattningsdepression i bagaget så är det ännu viktigare.

Jag har relativt nyligen börjat jobba igen efter ett halvårs sjukskrivning. Tredje gången med diagnos utmattningsdepression (2007, 2018, 2022). Har man varit där en gång har hjärnan liksom redan upptrampade stigar så det är lätt att hamna där igen. Man märker det dock inte när man är på väg. Det spelar heller ingen roll vad folk säger.

Alla är umbärliga i jobbsammanhang. Men för vår familj är vi inte umbärliga. När vi blir nyktra ser vi plötsligt hur vi gett oss själva första-hjälpen med hjälp av alkohol. För att orka lite till. Helt sjukt är det när man väl ser mönstret. Som en spann vatten över huvudet känns det som. Vad fan håller jag på med? Vem tackar mig för det? Ingen.

Kram 🐘

Ja så bra att skriva @vår2022, va roligt att du kände dig exalterad av mig🥰

@Andrahalvlek, ja jag måste akta mig för den stigen.
Jag är glad över mitt beslut över att ta hand om mig denna kommande veckan men min chef var inte glad, inget av det jag önskade att
-Det är klart du ska ta hand om dig!
Utan totalt tvärtom! Känns trist, känns som om jag betraktas som en maskin.
”Byt del bara och kom och jobba!”
Men nej! Nu får det gå som det går på jobbet. Känns jobbigt men jag vet ju att jag måste göra det här och ska försöka stänga av jobbtankarna. Lättare sagt än gjort men det ska gå❤️

@Himmelellerhelvette Låter inte som en bra chef och bra arbetsmiljö. Bemötandet låter helt förskräckligt! Bra att du sjukskriver dig och även får distans till jobbet och kan syna hur det påverkar dig. Har haft usla chefer och det påverkar måendet otroligt mycket. Kände mig så otroligt kontrollerad och det höll på att knäcka mig. Lämnade till slut det jobbet och sökte nytt. Det är nu många år sedan, men är så tacksam för att jag tog steget. Det finns en gräns för hur mycket man står ut med.

Försök vila, du har gjort helt rätt!❤️