@Majblomman tack! Jag älskar att läsa, det är något jag känner att jag hittat tillbaka till nu när jag lägger mig tidigare än innan. När jag satt och vinade lite smått innan läggdags, då blev det ofta sent, ångest över att det var en jobb dag imorgon. Det känner jag skillnaden nu när det inte är någon a med i bilden. Det är lättare att somna och jag ser mer framemot morgondagen.
De senaste två dagarna var a fria, kändes inget speciellt. Känns som att det inte är självklart längre att hälla upp det där glaset när ungarna lagt sig. Jag känner mig så glad över att mönstret är brutet just nu med drickande pga rastlöshet, stress osv.
Idag är det fredag och jag ska gå på aw. Jag tänker inget speciellt inför det. Jag tar det som det kommer... men en sak är säker... vin är jag inte sugen på. När jag tänker på smaken blir jag inte lockad. Jag som äääääälllskar vin!
Jag måste rekommenderar en sak oxå. Köp yogi te(finns i mataffären), gärna citron och ingefära så gott! Och man får små budskap till varje te påse❣

@luvan skönt att det gått bra för dig. Hur gick aw:n? Själv tog jag ett glas öl till maten i fredags sen tre glas vin igår kväll. Upptäckte att det inte ens var gott, tog nästan emot att dricka. Det är ju bra tänker jag.
Tack för tips med Yogi te🤗
Ha en fin söndag

@Majblomman jag känner så också. Den där euforiska känslan "yey nu är det fredag och dags för bubbel" är inte där. Jag tänker att den känslan du fick i samband och efter du drack är bra! Att det inte är en viktig del längre..eller vad man ska säga. Jag drack bubbel på awn. Tjejerna hade köpt in innan jag kom dit. Så drack det 2 glas och sen 2 öl, helt onödigt egentligen men mest för att passa in. Vi dansade som galningar och hade så kul. Men när de andra gick vidare till nattklubben då åkte jag hem. Det beslutet kändes så bra!! Igår blev det 3 glas vin hos min svärmor. Jag var inte ett dugg sugen men hon är inte den man säger nej till. Det var hennes födelsedag och det skulle firas! Det är klart att man kan säga nej och dansa nykter säger förnuftet men det blir inte så. Och om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag är redo för det än heller...
Jag känner dock att under de här två dagarna har ångesten krupit på mig. Jag tror att det börjar bubbla upp till ytan vad det är som skaver. Jag är för snäll, tagit så mycket och svalt. Blivit överkörd hundratals gånger, framförallt i mitt yrkesliv men också i min familj där jag växte upp. Det är dags att våga hoppa och leva det liv jag vill...haha varför är det så svårt🙈
Men jag drömmer en massa att jag skäller ut dom som fått mig att må dåligt och jag vaknar med hjärtklappning och kallsvett.
Oj nu blev det ett långt inlägg❣
Söndags kram

@luvan ja det är skönt att fredagskänslan att belöna sig med vin har minskat betydligt, men den ligger där och lurar.. känslan kan också komma när jag vart med om något känslomässigt påfrestande har jag märkt. Gäller att vara på min vakt. Vart ett par grejer nu i helgen, men det gick bra ändå🙏
Bra gjort att åka hem och skippa nattklubben, vet inte om det är så för dig men för mig hade det säker blivit ett par glas till.
Tror att det startar en process inom en när man börjar arbeta med sig själv. Man tänker mer och analyserar varför man tar de där glasen, saker kommer till ytan precis som du skriver. Det tänker jag är bra fast det kan vara tufft. Heja dig🤗👏🏻👏🏻
Behöver inte be om ursäkt för hur mycket eller lite du skriver, bra att sätta sina tankar på pränt. Mig hjälper det mycket att skriva av mig, både här och dagbok.
Kram💕

Skriver ner lite tankar och reflektioner så här på kvällskvisten.
Tycker det går bra för mig när det gäller att hantera A. Drack lite i helgen men det var inte speciellt gott och gav inte mersmak. Mådde nästan lite illa av det, tog emot på något sätt. Det är ju bra.
Lite ambivalent med min vän som blir berusad rätt ofta. Får en annan personlighet då, lite distanslös.
Droppen för mig kom häromkvällen när det hände igen. Sa tydligt ifrån att jag fått nog och inte orkar med detta mer, vännen fick ett val, umgås med mig utan överkonsumtion av A eller så slutar vi träffas. Vännen valde att fortsätta umgås och ”skärpa till sig”. Hoppas verkligen det funkar, men vet inte… Fortsättning följer.
Iallafall glad för att jag äntligen markerade och sa ifrån, detta har gnagt länge i mig.
Detta med att ta tag i min situation med A har lett till att jag fått mer självinsikt och kommit lite underfund med hur jag fungerar.
En lång harang det här men det hjälper mig att skriva ner tankar. Kunna gå tillbaka sen och läsa hur jag tänkte.
Fortsätter utan A och är tacksam för att jag kan hantera det.
🤗

Haft en jobbig dag... känner starkt sug. Men vad hjälper ett glas. Tänker förnuftet, lilla jag tänker det skulle vara så mysigt. Unna mig ett glas på kvällskvisten.... Jag blir så trött på dessa tankar som snurrar.
Måste varit svårt att ta det samtalet med din vän. Vad skönt att vännen valde er vänskap över a. Nu gäller det bara att hitta sätt att umgås utan a och att det känns roligt och naturligt. Starkt av dig! Idag känner jag mig svag.

@luvan känner så väl igen mig i det du skriver. Förnuftet säger en sak men känslan en annan. Försök att fokusera på något annat än vinet, du klarar det!
För mig kan det hjälpa att ta en powerwalk när tankarna snurrar. Rensar liksom ut och sorterar i tankarna.
Ja men det var nödvändigt, gick till en viss gräns sen fick jag nog, har ändå ganska mycket tålamod men kände att jag inte vill utsätta mig för detta längre.
Hoppas det håller🙏🏻 men känns bra att vännen väljer att försöka.
Skickar över en styrkekram🤗 heja dig💕

Veckan har gått bra utan sug efter vin, har också mindre ångest. Vet inte om det finns ett samband eller om det är slumpen.
Lite lätta oroskänslor som gnager inför kvällen när jag ska träffa min vän. Skrev om mitt dilemma tidigare i veckan.
Hoppas vännen håller vad hen lovat. Annars får jag väl gå hem.
Jag ska inte dricka vin ikväll. För några veckor sedan hade det känts jättejobbigt att inte kunna ta de där glasen en fredagkväll, men så känner jag inte idag😊
Kommer att må bra imorgon bitti. Gå upp tidigt och kunna göra det jag lovat att göra utan att vara bakis och inte kunna tänka.
Helt jäkla underbart.
Ha en fin fredag alla ni🤗

@Majblomman Heja dig! Stå på dig! Du kommer märka att du kan ha precis lika roligt utan vin. Genrepa gärna kvällen innan i skallen. ”Jag kommer dit, går till baren och beställer en alkoholfri öl…” Sannolikheten är så stor att det blir precis så i verkligheten.

Kram 🐘

@Majblomman Min ångest lättade oerhört ju fler dagar jag varit nykter och det är ett tydligt samband. Vad skönt att veckan gått bra utan sug. Håller med @Andrahalvlek, bestäm dig för hur du ska göra innan och håll dig till det. Du kommer att vara så stolt över dig själv och snacka om skönt att inte vakanta bakis😁. Kaffet smakar extra gott en nykter morgon.

Det kommer att gå bra! Ha det gott💕

@vår2022 känner sambandet med ångest och alkoholintag tydligt idag. Fredagen gick bra utan a.
Igårkväll höll jag inte utan drack a hemma själv. För att ”unna mig”, idiotiskt. Ångest idag. Men ser det som en nyttig läxa. Tänker inte ge upp!
Tack för att du tror på mig🤗

@Andrahalvlek tack, det ska jag göra! Går så mycket bättre nu än för några veckor sedan. Bestämma mig innan, det tror jag är bra. Kan vara rätt envis.
Försöker undvika krogen och människor jag brukat dricka vin med, åtminstone nu.
Måste hitta en bra strategi att inte dricka a hemma, föll på det igår. Blev inte någon större mängd (för att vara mig) men idiotiskt ändå.
Inte köpa hem mer a, tacka nej om min vän bjuder, inte bli för trött, sova, äta och träna. Egentligen rätt enkla saker tänker jag.
Igår var en sån dag då jag blev trött i kroppen plus en känslomässig påfrestning, därav alkoholintaget tror jag. Plus att jag hade lite a kvar hemma. Men nu är a slut.
Blev en lång utläggning @andrahalvlek men kändes bra att sätta tankarna på pränt
Kram🤗

@Majblomman Det är bra att du inte tänker ge upp!💪. Jag vågade inte ha alkohol hemma för jag vet att jag inte kunde lita på mig själv att inte dricka om det fanns. Jag som smugdruckit tidigare, hade alltid superkoll på alla mina gömmor och hur mycket som fanns kvar. Det ingick i planeringen att alltid se till så att det aldrig tog slut, en försäkring om att aldrig behöva stå utan om ångesten kommer, vilket den alltid gjorde. Jag behövde inte stå emot då heller, glaset fanns i handen innan jag hade hunnit tänka att jag skulle avstå.

Min ångest avtog bra mycket efter 4-5 dagar nykter och ingen alkohol hemma. Precis som du säger, tacka nej, inte bli för trött, sova, äta träna är ett bra recept. Träning är A och O för mig. Det dämpade sug och ångest. Idag, drygt ett år nykter är jag ett träningsfreak😂. Min nya drog. Även positiva tankar om hur skönt det är att vara nykter, om hur jag vill att mitt liv ska se ut motiverade mig. Jag tänkte på hur fräsch och stark jag skulle bli. Gå ner i vikt. Få bättre självförtroende och självkänsla. Bli av med ångest, skuld och skam som alkoholen orsakade. Och så har det blivit som nykter. Det är så otroligt vilken skillnad det har blivit utan alkohol. Som ett nytt liv! Så många hinder som är borta.

Jag tror på dig! Orka stå ut med ångesten, den kommer att ge sig massor. Orka ge det tid, det kommer att bli bättre och löna sig. Kämpa på nu, du anar inte vilken befrielse det är att vara nykter och få livet åter.
Ha en fin söndag! Se framåt och gräm dig inte över gårdagen. Nya dagar är på inkommande🌞❤️

Heja dig @majblomman!! Du bestämde dig för en alkoholfri fredag och så blev det. Där förstår man verkligen hur viktigt det är med tankesättet. Jag hade inga planer för helgen, men blev spontant utbjuden på aw av en tjej som jag vet dricker för mycket. Det blev en utgång till 5 på morgonen...så onödigt. Jag drack inte jättemycket och ingen starksprit. Men det blev säkert 6 glas vin och 4 öl. På många timmar så jag var inte så bakis och ångestfylld på lördagen. Men nu förstår jag verkligen hur viktigt det är att omge sig med rätt folk. Det är så lätt att dras med. Jag drack inget på lördagen även om jag lätt skulle kunnat göra det... sjukt nog. Som vi skrev om en annan gång. Har man väl börjat kan man likaväl fortsätta...
Nya tag... ingen a denna veckan än så länge. Tar en dag i taget.
Kram🤗

@vår2022 fint av dig att dela med dig av dina erfarenheter🤗 så jäkla bra att hålla nykterheten ett helt år.
Det sporrar mig att fortsätta och förhoppningsvis må bättre. Poletten har trillat ner och fattar hur alkohol över en viss gräns påverkar mig negativt. Ångest och oro, minskad självkänsla, säger och skriver saker jag inte skulle gjort i nyktert tillstånd. Kan bara bli bättre.

Tack igen för att du tror på mig, tar till mig dina ord, ha en fin vecka kram🤗

jobbar vidare med mig själv. Ångesten som fanns på söndagen är borta, skönt.