Syskonbarnen ringde idag och ville att jag skulle barnvakta så vi kan göra något mysigt i veckan, tro att min hjärta gick sönder lite när jag fick säga nej och skjuta det på någon vecka framöver för jag inte vågar utsätta mig för mer virus just nu.

Idag är min sista dag i mina tre nyktra månader🎊🎉

En sån förändring jag genomgått psykiskt! Från att tro att livet skulle bli tråkigt utan alkohol till att jag inte ser någon anledning till att dricka alkohol🥰

Imorgon kommer jag starta en ny tråd där jag kommer att skriva om livet mellan 3-6månader❣️Jag ser mycket fram emot denna nya perioden❤️

@Himmelellerhelvette Grattis till 3 nyktra månader! 🥳🥳🥳

Du har snabbt gått från ”bör inte” till ”vill inte”, hurra för dig! Kommande månader kommer bara göra dig än mer stabil i din övertygelse - och du kommer känna tacksamhet över att ”slippa” dricka 🤮

Innan jag blev nykter tänkte jag mycket på att alkoholen skadar levern, men ju mer jag lärt mig inser jag att det är hjärnan som tar allra mest skada. Den är den vi ska vara rädda om!

Kram 🐘

Tack @Andrahalvlek 🥰

Visst är det så! Hjärnan har man inte givit särskilt mycket tanke till utan alltid har det varit levern man utgått ifrån, så dumt!
Nu i efterhand vet vi ju med egna bevis att det varit våra hjärnor som vi skadat mest! Ångesten, sömnsvårigheterna, känslan av att det är dimmigt i huvudet, panikkänslorna och så mycket, mycket mer.

När jag känner lite ångest i dagsläget är det absolut INGENTING i jämförelse med hur det var då, det är som att jämföra ett litet skrapsår med att bryta ett ben!

Ångesten är nu i allra högsta grad hanterbar, jag förstår vad som orsakar den och får landa i att den går över. Den ångesten jag haft är obeskrivlig och är det något jag vet så är det att jag aldrig vill leva i den igen, kemisk ångest, en ångest jag gav mig själv genom att inte sluta dricka för jag inte hade verktygen.

Nu önskar jag bara att alla verktygen kom på reklam överallt för alla att bli nyfikna på att ta del av som
Nr 1: Detta forum
Nr 2: Böcker som ”Skål ta mig fan” och ”This naked mind”

majken_r

@Himmelellerhelvette Så glad för din skull, det är så fint att få följa med på din resa! Innebär också att det är lika längesen som jag låste alla bakdörrar och klev in i det nyktra livet. Stor kram!🎈🤎

Hoppar in med ett stort grattis till dig @Himmelellerhelvette, och också ett stort tack för att du delar med dig av hur det går och vad du tänker. Det här tråden kommer att bli hjälpsam för många som är på samma plats som du var när du startade den.

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen