Underbar läsning @andrahalvlek, allt från minuskilon men ännu mer att höra om ditt arbete och din roll framåt. Att både vara en kugge i maskineriet men inte behöva känna stressen i att vara beroende av andra. Grattis! Och hoppas att du njuter av helg snart, stor kram 🎃🤗

Tack alla ❤️ Ja, det känns som en bra lösning och jag är innerligt tacksam att jag har en chef som ser och ger mig den här möjligheten. Vi har haft våra duster hon och jag, men vi har samtidigt lärt känna varandra rätt så väl - och hon vill verkligen mitt bästa. Hon vet också att jag vill göra mitt bästa, och det gör jag varje dag, även om jag inte går i täten.

Kram 🐘

Idag har vi haft konferens med jobbet. Jag var med kl 9-13, sen gick jag hem. Lagom. Mitt under konferensen kollade jag mina mail i mobilen. Där låg ett mail från överförmyndarnämnden, där det stod att de var klara med sin granskning av min redovisning över yngsta dotterns ekonomi.

Jag blev kall och varm och det bara susade i skallen och tinnitustonen höjdes några snäpp. Ville jag veta? Vågade jag ens hämta den förbannade pärmen? Oron knöt sig som en klump i magen.

Jag lämnade in räkenskaperna tre månader för sent. Att pärmen överhuvudtaget lämnades in till slut beror enbart på min äldsta dotter, som slutfixade blanketterna, sorterade kvitton, och körde mig dit för att lämna in pärmen.

Jag vet att jag fick ihop plus och minus i min redovisning, men vissa kvitton hittade jag aldrig. Jag vet att jag kände mig otroligt knäckt och missnöjd, men just då var jag inte i skick att mäkta med mer. Det fick bli som det blev, allt var bättre än inget på något sätt.

Ända sen jag lämnade in räkenskaperna den 31/5 har jag tänkt att jag när som helst kan få ett brev från överförmyndarnämnden, där de sågar mig som god man - och tar ifrån mig uppdraget på stört.

Jag har tänkt att jag kanske måste betala in vitet på 10.000 kr, som de hotade med i brev i våras pga förseningen. Jag har till och med sparat undan den summan just för det ändamålet.

Jag har tänkt att det blir otroligt stökigt och krångligt med en extern god man. En person som inte känner vår dotter, eller resten av familjen. Jag har tänkt att det måste gå att överklaga - och då ska jag göra det. Bifoga mitt läkarintyg.

Jag har inte vetat när den förbannade överförmyndarnämnden skulle höra av sig. Jag har nog omedvetet varit beredd varenda dag. I fem månader.

Jag tvingade mig själv att gå dit och hämta ut pärmen efter konferensen, på väg hem. Gick sen med den under armen flera hundra meter. Sen öppnade jag pärmen och insåg att de godkänt mina räkenskaper. Det stod till och med att jag hade ”väldigt fin ordning på alla underlag”.

Jag fattar ingenting. Efteråt var det som om jag blev klubbad i bakhuvudet. Det var knappt jag orkade gå hem. Och tanken kom: ”NU hade det varit gott med vin - den här känslan brukar jag dricka vin på.”

Vissa känslor upplever man inte så ofta. Så man får inte så många tillfällen att träna på att hantera dem på annat sätt. Vila, vila, vila är ett mycket bättre sätt. Och att prata, prata, prata, eller skriva. Långt som ett ösregn 🤣

Jag har lagt in om semester en vecka i januari - då ska jag ta itu med dotterns räkenskaper. Då ska jag revanschera mig, gentemot mig själv. Jag gillar verkligen inte att göra saker halvdant. Och 2023 ska jag bokföra räkenskaperna löpande varje månad. Punkt.

Kram 🐘

Fy @Andrahalvlek! Vilket stresspåslag! Så galet att hjärnan är så jävla inbiten i en gammal vana att den får det till att ”vin på det här tack”
Skönt när det bara är en förbisvävande tanke som man inte sätter i verk😅

Men det får mig att tänka på hur viktigt det är att varje dag jobba med sig själv. I framtiden hoppas jag det blir som med rökning, behöver inte tänka på att jag inte röker för det gör jag ju inte. Det var så många år sedan jag slutade med det att det inte är något jag behöver ägna några tankar åt men å andra sidan när jag nu tänker mycket på det skulle det kanske sitta gott med en cigg😂
Vilken konstig känsla det blev, vad kom det ifrån😆

@Himmelellerhelvette Ja, det var minst sagt stressigt 🤯 Och det är en stress jag levt med länge, nästan omedvetet.

Jag har också rökt back the days, men det är faktiskt inget jag tänker på längre. Jag började snusa istället 🤣

Jag tycker det är äckligt när folk röker, eller när man känner stanken från när de har varit ute och rökt.

Så kan jag faktiskt känna när jag känner lukten av alkohol också. För att inte snacka om folk som luktar bakfylla 🤮

Kram 🐘

@Andrahalvlek Vad fint att läsa om att din kommande arbetsförändring, låter väldigt vettigt! Ens värde ligger ju verkligen inte i vilken titel man har. Vilken befrielse att ha ett jobb som bara är ett jobb och inget stressrace från början till slut!
Jätteskönt med den där pärmen också!!

Fantastiskt @Andrahalvlek ! Vet precis hur det är när nåt sånt ligger och gnager. Känner också igen tanken på vin i sånt läge. Och det är som du säger, lite ont om tillfällen att öva sig. Gratulerar till alltihop!

@Andrahalvlek Stort grattis till 1000 dagar i frihet! 🤗 Så skönt att du slipper vara chef på jobbet! Jag tror att detta har en jättestor betydelse för ditt framtida mående. Det är ju historia nu, men om du hade avsagt dig chefsjobbet när du blev nykter då för nästan 3 år sedan, så hade du garanterat inte åkt på den där utmattningen. Men som sagt, nu är det framåt som gäller!😍

Kram

Tack @Torn ❤️ Och jag tror att du har helt rätt! Jag flydde mer eller mindre från mitt förra jobb, och jag sökte mig till det enda lediga jobb som fanns, som också var mellanchef. Att nu slippa vara ansvarig chef är så otroligt skönt. Jag sköter min lilla bit på allra bästa sätt, och det är fan tillräckligt. Det räcker att bli utmattningsdeprimerad tre gånger under sin yrkeskarriär.

Kram 🐘

@Andrahalvlek 🥳🥳🥳 till 1000 dagar! Så underbart 😍! Ser fram emot när du firar 2000 för då kan jag åtminstone fira + 1000 dagar! Du sporrar mig och har visat hur jäkla bra och roligt livet som nykter är och att trots jobbiga perioder så kan man fixa det utan alkohol. Tufft? Javisst men med alkohol hade det blivit sju resor värre. Önskar dig en underbar lördag och att du fortsätter vara mallgroda❤️

@Andrahalvlek Hipp, hipp, hurra till 1000 dagar idag!🥳🥳🥳. Du är en fin förebild och fantastiskt stöd för oss här på forumet💕. Du visar att livet är så gott utan alkohol och att det kan hanteras och bör hanteras utan alkohol även i den djupaste krisen. Klart du ska vara supermallig❤️