Vi har ju olika tilltro till vår egen förmåga @vår2022 både utifrån gener, uppväxt och kanske främst erfarenheter, vet inte riktigt hur det fördelar sig i dagens forskning. Men tilltro växer ju också i realtid, jag kan inte räkna antalet personer på forumet som stapplat in på darriga ben och inte litat på något men medelst hörntänder- erövrat en tillit. Så den växer när vi växer. Min bästa vän hade världens knepigaste erfarenheter med sig som gjorde detta att bli mamma- till något mycket svårt. Jag, med andra knepigheter tyckte att just detta med att bli mamma- var lätt som en plätt. Hon fick erövra den där tryggheten dag för dag, jag fick erövra annat- inte minst att det INTE är lätt som en plätt att vara förälder.
Outgrundligt är livet ofta, det är spännande!

@Se klart Så är det, vi har olika förutsättningar till tilltro till den egna förmågan, men om samhället satsade mer på att stärka vår förmåga skulle det vara till hjälp för många. Det finns inte mycket av detta i samhället då det är resurskrävande och tar tid, det är ingen quickfix eller kostnadseffektivt på kort sikt. Men på lång sikt är det det och framförallt på det sociala planet. Och som du säger, tilliten den egna förmågan växer i takt med att vi klarar av hinder. Det som kan kännas omöjligt blir till slut möjligt. Har lett projekt där vissa saker kändes omöjligt för deltagarna, men som för många blev möjligt till slut och tilltron till den egna förmågan gjorde det möjligt😁

@vår2022 skolan har ju ett kompensatoriskt uppdrag- den SKA jobba utjämna skillnader, fånga upp begåvningar från alla samhällets delar- vem tror att alla smarta människor bor i Bromma- nej, innovativa och modiga, smarta människor som är nyckeln till vad vi ska vara, och bli, för typ av nation är nyckeln till allt.
Skolan har dessvärre misslyckats totalt- eller snarare våra politiker. Men sen måste man också och samtidigt tro på människor egna förmågor- ingen växer av att betraktas som offer för omständigheter eller att intalas att strukturen är det enda som styr våra liv. Så länge har jag levat att jag ser bevis för motsatsen varje dag- ifall jag ser mig omkring! Så varje människa är ett hopp och tro om en bättre framtid. Sedan behöver vi trygghet och förutsättningar, såklart. Kram 🤗

Godmorgon,
Inatt har katterna sovit och inte som igår natt legat och bitit mig med små bett i armen i tron att den var en falukorv?
Sol här, idag kommer alla barn (dvs de som inte redan är här)
Det ska bli härligt. Preppat lagom. Är inte utbränd innan helgen börjar. Bra där Seklart- framsteg!
Nu upp och hoppa, två koppar kaffe i sängen blev det idag, extra påtår en halvledig dag. Min BW (before work) är min AW. Kram på er ❤️

Hej!
Jag tittar bara in och säger att det var fint att läsa dina/era inlägg här!
Har varit hos mitt lilla barnbarn ❤️ och sitter på tåget hem nu. Dålig uppkoppling.
Fint med islossningen kring ditt arbete @Se Klart!

Fy farao vad ljuvligt @kaveldun! Såna där små barn då pratar vi islossning ❤️ En till liten tjej kommer i mars här i familjen så vi får köra mormor/farmorspromenad virtuellt 😍
Tänk vad vi får vara med om ☀️

Helgen var ovanligt bra och såklart rätt så maxat- det finnes ingen väg runt det när man är 12-14 personer en långhelg ihop. Men jag börjar lösa mina egna knutar här kring hur det ska vara- något som legat ganska hårt som en grimma av ”trevligt” över familjen, där jag rätt så mycket på egen hand satt ribban väl högt.
Ser jag NU medan jag skriver det.
I fredags blev allt lite sent så vi stuvade om och skippade efterrätt och jag kände liksom en lättnad i mig, och andra. Jag har en väldigt fin svärdotter som liksom kommer utifrån och skulle inte säga att hon har en ifrågasättande approach eftersom hon är mjuk och rolig och snäll. Men kanske ser hon mönster som ingen av oss riktigt sett? Tacksam att vara nykter och kan ta in nyordning och utveckling.
Igår hade vi också ett väldigt bra samtal kring jobbiga omständigheter som rör vår familj, lite gråt och lite allvar. Tacksam att vara nykter och kan vara alldeles klar i tanken och i mina känslor.
Vi skrattade också väldigt mycket, katterna lodade runt så som bara katter tydligt kan.
På eftermiddagen sov jag en stund (1,5 timme!) och vaknade med ett ryck och tänkte- måste upp och göra äppelkaka (ja ni hör ju att jag inte är helt frisk än)
När jag kom ner i köket var det dukat till te och scones med äppelkompott, sen åkte alla hem och vi åt torra rester.
Avslutade helgen med att (för)köpa mig en underbar dunjacka- solgul! Minne av den här helgen som innehöll så mycket fint.
Apropå islossning som @kavledun så insiktsfullt skrev.
Kram på er! 🍂❤️

@Se klart Det låter fint med familjen och huset fullt m folk och barnbarn❤️
Innan jag skriver nästa mening vill jag säga att jag är inte bitter, inte avundsjuk men kan ibland sakna när huset är fullt av folk. Troligtvis får jag inte barnbarn men än så länge saknar jag inte men hade jag fått hade jag älskat dem. Det är inte så ofta jag har min alldeles egna familj samlad men när det sker älskar jag det❤️ Det är en gåva❤️

Kram🥰

@Se klart Låter som en jättehärlig helg! Frisk, ja blir man det fullt någonsin? Är det inte vägen mot insikter som liksom utgör livet? Det är ju också härligt tycker jag att få de där insikterna, tänk om man skulle bli så "färdig" att de inte längre kom? Ska man sitta där o vara upplyst o ha allt på plats o liksom titta på när resten av världen rör sig? Tror inte det funkar så. Så länge vi lever lär vi. Tror jag. Sedan blir det nog lättare o lättare att se klart på saker. Härligt är det iallafall med utveckling!
Solgul jacka, underbart❣️🌟🌸

Halloj @varafrisk - jag tar inget som avundsjuka eller bitterhet här i det vidare livet. 😍 Det vidare livet är ju det större livet- så här växer vi åt alla håll. Att berätta om ljusa dagar hör till. För tre år sedan hade jag varit- eller snarare var jag- trött och utmattad i kropp och själ. Efter en sån här helg hade jag känt dålig samvete för barnen, men kompenserat på tusen sätt. Jag hade varit irriterad på min man, och måndag morgon hade jag varit lätt gråtfärdig av att veckan började om så skoningslöst.
Idag gör jag som @andrahalvlek tipsar om- tar en vilsam dag med lagom mycket jobb- för att orka veckan.
@sattva, tack för tankar 😍 ja jag ska åtminstone på utsidan lysa som en sol denna vinter- det smittar säkert insidan. Ja men visst är det otroligt att vi får utvecklas och lära nytt- hela tiden. Ett utvecklingsprång, så upplever jag tiden efter a-stopp.
Kram!

@Se klart Så skönt att du inte tolkade det som avundsjuka el bitterhet fast jag vet inte om du förstod hur jag menade el annars förstod inte jag vad du menade.
När jag läser dina inlägg förstår jag att du har en stor familj och vänkrets. Å jag har haft det och kan sakna det men pga död, sjukdom så har det förändrats å det har inget m alkoholen att göra å ibland blir man påmind om det.

Kram🍁

Hej @varafrisk
Min vänkrets har krympt när jag blev nykter. Eller iallafall mitt sociala liv. Har min bokklubb- barnen- och några nära vänner, men så hemskt mycket fester, adventsmingel eller aw på fredagen blir det inte. Så det är ganska mycket jag och min man. Däremot har jag lite nya intressen, läser mycket, trädgården på sommaren, ska försöka hålla i att vinterbada, ska börja rita upp en köksträdgård- projekt som ska bli klart om typ två somrar.
Varför jag skriver det här är mest för att berätta att det går att ha väldigt trevligt i sitt eget sällskap! (Helst nykter då). Kram 🤗

Hej @varafrisk och @Se Klart!
Fint att läsa er konversation.
Jag kan också läsa om ditt liv @ Se Klart - med - inte avund - men längtan.
Jag har så många fina vänner - känner mig välsignad där! Men gjorde en flytt för fem år sedan ( av olika skäl - som mest handlade om arbete)
Jag bor nu långt ifrån många av de som står mig nära. Samtidigt upplever jag - på ett rörande sätt - att de kommer hit mkt oftare/mer än vad j hade förväntat mig.
Men jag är på väg in i ålderdomen ( det är man ju efter 60) och funderar mkt på var jag ska vara.
Jag har varit självständig och oberoende genom livet - och tyckt att det var coolt.
Med nykterheten och de insikter den för med sig - ändras perspektiven.
Vet inte riktigt var j landar. Än.

@Kaveldun Precis så är det! En längtan! Jag har några få vänner där jag är den som oftast tar initiativ t kontakt. De har vänner som i sin tur står de närmre. Och, jag säger inget om det men det finns en längtan om att ngn tar kontakt m mig, en längtan att ingå i ett sammanhang.
När alkoholen inte tar över alla mina tankar, när ork finns ska jag söka mig t nya sammanhang för att söka möten m nya människor. Det är min dröm och min längtan och den ska bli sann🙏🏻

Kram🍁🥰

Ja längtan, det är något viktigt och stort att fundera över @kaveldun och @varafrisk
Funderar över vad jag kan längta efter. Tror att den stillnat sig med åren, och efter ett par år nykter, det händer så mycket inombords. Det är omvälvande på så många sätt och det händer att jag tänker att jag druckit för att jag var rädd för min egen kraft. Vem kunde kan bli, om jag vågade? Och då tänker jag inte en sekund på lägenhet, köksträdgård eller ens jobb? Jag har växt osynligt inombords så att mitt innerst inne ligger nära mitt ytterst ute. ”De är hos sig” skriver Kerstin Ekman om några andungar som slås av vågorna mot strandkanten.
Min längtan handlar mycket mer om det. Att våga släppa taget, lita på, öva och öva på tilliten till livets egen kraft, den som jag tror är god. Eller gud? Samma lika på något vis, i mig.
Jag tänker att det är bra och viktiga saker att dela med sig av, precis som här. Var ska du landa @kaveldun? Det blir spännande att förhoppningsvis få följa med 💞 och @varafrisk, orken kommer och lusten med 💞 när du bestämmer dig för att bli nykter. Innan dess hänger allt väldigt högt uppe i träden och är svårt att nå.
Tack för era reflektioner- men @kaveldun, ålderdomen vid 60, naj där säger jag emot dig som har då mycket fint och spännande som väntar! Kram 🤗

Mötesfri fredag har vi inom vårt företag, funkar sådär men idag har jag redan bockat av dagens möten och jag känner mig så jäkla lätt i sinnet! Jobbar hemma idag efter 4 dagar på kontoret. På måndag ska jag ha ett nästa-steg-möte kring ett annat uppdrag som ligger utanför min verksamhet idag.
Jag vågar knappt skriva det.
Men nu hör jag det.
Gaaah vilket pirr!
I helgen blir vi kvar i stan för ovanlighetens skull, har lite svärföräldrar på middag (barnens alltså) och så ska jag städa- en favoritsyssla. Kram alla kämpar och andra som har det lite lättare! 🤗🕯😍

Var spännande @Se Klart!
Skickar lite extra kraft över nätet ( genom rymden 🌏) på måndag.
Inte för att jag tror att du behöver det.
Men det skadar inte ☺️. Tvärtom!
Ha en fin helg! Städa lagom.

Tack @kaveldun och @ah jag behöver all kosmisk kraft ni kan hitta på! 🧙🧙
Känner mig rätt så cool men ändå lite livrädd att inte komma vidare, eller att det inte ska klicka. Jag tror eg jag har den kompetens som jag TROR efterfrågas men jag måste ta reda på lite mer. Det är liksom en ny roll. Jag vågar nog/kanske prata lite mer om detta nästa vecka. Nu skiner solen här ute och manar till uppstigning!
Kram på er 💞