@@lkovisst Tror mycket väl det kan bero på vilken kultur läkaren kommer ifrån men tanken som uppkommer hos mig är det med fettlevern. Kan det vara så att läkaren ifrågasätter hur du vågar fortsätta dricka med tanke på att du redan för två år sedan visade på fettlever?
Som jag ser det lever du kvar i förnekelse och det säger jag med förhoppning om att du inte tar illa upp. När jag ifrågasatte några veckor in på min nykterhet här på forumet om jag verkligen kunde vara beroende när jag inte hade haft något som helst sug på alla de veckorna svarade @Torn mig rakt och ärligt efter att ha läst det jag skrivit att ” Ja! Du är beroende!” Då blev jag sur först och gick in i försvarstankar men sen tänkte jag lite till och tackade honom sedan för sin brutala ärlighet.
Jag är lika gammal som du och eftersom vi är såpass ”unga” tror vi inte att det kan vara så illa så vi ska behöva avstå helt i flera månader men frågan vi då bör ställa oss är ”Hur kommer det se ut om 10år om vi inte gör något nu?”

Kram

Det kan myckt väl vara så att han menade fettlever men det sa han inte. Dessutom är det ju så att ca 30% av befolkningen i Sverige har fettlever och de allra flesta har så kallad non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD), CA 3/4 av fallen.
Detta orsakas främst av övervikt, livsstilsfaktorer och vissa fall sjukdomar. Tyvärr har en hel del stämt in på mig, varav jag lagt om kost och träning.

I och med min historik med mängder av utredningar av magen, blodprover mm tycker jag dock det är väldigt överdrivet att slå på stora trumman när ett provsvar är avvikande för första gången.
Självklart kommer jag dra ner på konsumtionen för att se om det blir bättre och jag har redan börjat.

Dock ställer jag mig frågan varför jag skulle förneka? Jag har varit helt öppen med att jag dricker en del alkohol både här i forumet och med läkaren. Så insikten finns allt. Känns ju onödigt att gå till läkaren och ljuga eller hur :)

Jag må kanske vara naiv. Men alla jag pratat med tycker att ett Peth prov på 0,40 inte per automatik måste leda till ett helnyktert liv. Men självklart till reflektion.