Märkligt... man har bra jobb, en kanontjej och 2 underbara barn,
Ändå när man slutat jobbet drar man i sig en 35a ..söndag e min nyktra dag .
Tänker ofta att fan jag får ta tag i det här..det e för mycket..men ah.. jag gör det imorrn.. sett ut så här i ca 5år..alltid druckit mycket men hållt mig till fre och lör.
Har 2 grova rattfyllor..första för 12 år sen..då fixade jag alkolås tog prover sen fick jag tillbaka kortet ..senaste 2016 blev av med det i 2 år då.. så fick ta om det 2018... men insåg eftersom jag måste ta prover..att det inte skulle gå så bra...nä måste ta tag i detta...men när ??

Hej,
Att du hittat hit är en början. Det verkar finnas en vilja till förändring hos dej.
Jag har också alltid druckit för mycket och hållit det till helgerna. Har du någon gång testat med en paus nån helg? Hur har denna helg gått?

Hej,
Att du hittat hit är en början. Det verkar finnas en vilja till förändring hos dej.
Jag har också alltid druckit för mycket och hållit det till helgerna. Har du någon gång testat med en paus nån helg? Hur har denna helg gått?

@WildaMatilda
Sist jag inte drack på en helg är 2010.. men enbart för att jag ville ha tillbaka mitt körkort ..denna helg som vanligt 35a på fredan å samma på lördan .. i går inget..slutade jobba för 45 min sen ..tagit 2 stabila groggar .. fastän att jag sagt till mig själv hela natten att inte ta nåt efter jobbet.. nu e spriten snart slut .. behöver inte handla mat heller .. men jag vet att jag kommer ringa min pappa så han kör in mig till stan ..kommer skylla på att välling eller blöjjor är slut ..då ställer han upp oavsett .. varje vecka samma sak 😞

Li-Lo

Hej yvg100

Ett varmt välkommen till oss på Alkoholhjälpen. Att börja skriva på ett forum som detta kan vara en viktig komponent då en förändrar sina alkoholvanor. Att få reda i sina tankar, ge, ta emot och bli guidad av egna och andras erfarenheter.
Du har kanske redan läst lite om vilka vi är och hur det går till här på forumet samtidigt har vi ingen lista av "regler". En ska vi ber om är att undvika att skriva då en druckit, även om en inte känner sig påverkad. Det finns många skäl till det, att det kan väcka sug hos andra, att vi inte riktigt är oss själva med mera.

Nu med det sagt. Starkt av dig att starta en tråd, för många är det ett stort och viktigt steg.

Hur har du det idag? Berätta gärna om du vill,

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Tog mig ytterligare 7 mån till nästa steg.
Vart nykter i 6 veckor nu å gått på antabus i 1.5 vecka .. går även på gruppsamtal.. gått enklare än vad jag trodde … så här långt.

Wow vad bra!!! Välkommen hit på riktigt! Läs lite här på forumet, Forumet ”Föröndra” är mer aktivt än det här Forumet, kanske kan du flytta tråden dit om du vill delta mer aktivt. Läs Torns tråd t.ex. den Beskriver alla fördelar med att sluta. För det finns oändligt mycket annat att göra än att dricka. Många av oss som håller till i det vidare livet har fattat just det. Stort lycka till nu! Verkligen ett av de bästa livsbesluten man kan ta. Och det är modigt att ta hjälp.

@Sisyfos fick resultatet på mina prov jag gjorde för 2 veckor sen …b-peth 0.11
… sjukt nöjd .. va på 1.3 på testet innan jag sluta dricka… vi kör på…känns verkligen som att detta ska gå.