@Milady Hej!
Tack för ditt svar som jag ser först nu!
Det blev ingen utekväll med kollegorna för jag fick influensan.....men som du skriver, det finns så många goda alkohol fria alternativ så jag tvekar inte längre!

Dags för julfest....
På lördag är vi bjudna på stor julfest, givetvis kommer alkoholen att i stort sett flöda.
Jag har inte varit berusad sedan jag anmälde mig den 23/8 och det känns så skönt! Jag är stolt över mig själv, samtidigt som jag är medveten om att jag har misslyckats förr, efter 3-4 månader med måttligt drickande.
Jag har redan nu bestämt mig för hur mycket jag får dricka på lördag. Välkomstdrinken och en cider eller ett glas vin till maten. Sedan är det stopp. Jag kommer bli berusad och vilja ha ännu mer om jag går över den gränsen.
Varför är jag då så orolig??

Jag tänker helt annorlunda sedan jag anmälde mig här och sedan jag gjorde programmet.
Jag vill verkligen få lägga mig NYKTER på lördag kväll och vakna på söndag morgon UTAN minnesluckor.
Det är heller inte längre drickandet jag ser fram emot i sociala situationer utan det är istället upplevelsen och umgänget. Så var det inte tidigare. Jag ser fram emot en mysig 1:a advent tillsammans
med familjen, planerar för nästa vecka m.m. Förr brydde jag mig inte om dagarna som kom efter festen.....

Ändå är jag så rädd för att misslyckas även denna gång. Gör jag det.....ja det finns ingen väg tillbaka då....så jag har ju inte något annat val än att faktiskt tro på mig själv, vara medveten och aktivt välja det som är bäst. Låter mycket lättare än det är.

@Chinetta, Hej! Jag undrar vad det är som gör att du måste dricka de där glasen på festen.🤔 Vilka vinster är det som du ser? Fördelarna måste ju överväga nackdelarna liksom, annars kunde du ju lika gärna låta bli att dricka något överhuvudtaget då. Är det att alkoholhaltig dryck är så otroligt mycket godare än alkoholfri.🧐

Jag brukar inte skriva här under ”måttligt”, men jag blev så nyfiken på vad det är som är så viktigt för dig, att kunna dricka alkohol i dessa sammanhang att det är värt att riskera att det blir för mycket. 🤔

Ha det bra!

Hej,
Jag funderar lite på den där oron, kan det vara så att du innerst inne anar att det inte är en bra idé att dricka? Att även om du klarar det denna gång, så kommer en nästa och ytterligare nästa som du ska klara, och att du liksom då är kvar i tänket att alkoholen är viktig. Och att det med tiden riskerar att leda dig åt ett håll du inte vill. Just på fester finns det ofta mycket annat än alkohol: god mat, snacks, godis. Och trevliga samtal, inte minst. Ett konkret tips är att ta med alkoholfri dryck som du gillar och se till att få den i glaset. Jag tar alltid med alkoholfritt bubbel/ vin som jag öppnar direkt och fyller glaset med, då är det ingen som kommer och trugar. Jag tycker du ska ta din oro på allvar, magkänslan är sällan fel.