Idag är det dags!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Jag har bestämt mig. Efter månader med hjärtklappning och döds ångest.
Förstår inte hur svårt det ska vara att bara sluta?
Har druckit ca 1 1/2 vinflaska varje dag i ca 2 år nu..Haft uppehåll på ngr dagar då jag ätit pecilin. Så jag vet att jag kan.
Men nu har ångesten börjat ta över mitt liv, känner hur det sticker i bröstet och hela kroppen skakar av hjärtklappning. (Varit till akuten 3 ggr under ett års tid) inget fel på hjärtat..har högt blodtryck.
Nu måste jag göra detta! Är så förbannat less på att vinet ska styra mitt liv! 1 dag i taget..

Profile picture for user Mälaren

Tar du någon läkarhjälp, försöker trappa ner själv, eller slutar du helt?

Känner helt igen mig. Jag är nykter 1-2 veckor, sen dricker motsvarande mängd en vecka, och sen repetera om och om igen.
Jag vet precis hur du känner, jag trodde jag skulle dö inatt, man känner sig så jävla ynklig. Alla känner olika antar jag, men jag får efter ett par dagars drickande svåra sömnproblem, svag i hela kroppen (framför allt benen), idag var jag sååå nära att bara ge upp och ringa alla vårdinstanser jag kunde….. men tog beslut att för 327482 gången trappa ner 1-3 dagar innan jag gör ett uppehåll igen, denna gång betydligt längre.
Det är ett jävla gifta, och även fast kanske 1 1/2 flaskor varje dag inte är dödligt med abstinens osv, så varvar man upp sig själv ännu mer. Var rädd om dig.

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Jag provar sluta själv, ska dock till läksre på torsdag pga tarmfickor( oxå alkoholens fel) tänkte då ta upp detta. Så jag kanske får lite hjälp, kanske ngt mot depression och ångest. Har två barn oxå så jag gör även detta för deras skull, men främst för min egen..blir att sova på soffan inatt, lr ju snurra å svettas..igår drack jag bara 1 flaska på 4 timmar. Så kände mig ovanligt pigg idag..tänker gå på em prommis senare. Vid 17 är min kritiska tid..kommer vara skit jobbigt. Men det är fan inte kul art leva med ständig ångest heller:)

Profile picture for user Mälaren

1 1/2 falska vin om det är 13% motsvarar ca 6 långburkar starköl.
Jag tycker det är starkt av dig! Jag dricker motsv, men jag har inget sällskap, och säkert varvar upp mig själv ännu mer pga att något ska hända.
Ta vara på dig, och va beredd med telefonen om det blir något dåligt med dig, precis som jag gör idag :).

Profile picture for user Mälaren

Det kan jag inte svara på. Abstinens har varit min stora oro, att få en allvarlig sådan enda sedan jag börja missbruka, och lägger man tid och söker runt på alla olika svenska, engelska sidor och forum, verkar vissa kunna dricka orimliga mängder en jättelång tid, medans vissa råkar ut för skiten efter 3-4 dagars fylla.

Som sagt, senaste tiden har jag från att dricka varje dag nästan, hållt mig nykter 1-3 veckor, sedan dricker jag motsvarande 1-2 flaskor vin under en vecka, kan tillslut inte sova, och trappa ner någon dag. Och jag får känslan att jag ska dö, och något illa ska hända, Men jag tror det påverkar mig psykiskt framför allt och att jag varvar upp mig, men det är säkert abstinens också.
Jag förstår, och tänker så att jag så långt det går vill undvika att ta hjälp/lägga in sig på torken motsv med allt vad det KAN innebära, men skulle det bli ohållbart tar jag mig till läkare på en gång om jag får puls 180 i minuten, spyr, hallucinerar, skakar motv, men än så länge har jag inte haft något mer än sömnproblem och dödsångest, vilket förvisso är ett tillräckligt allvarligt tecken att sluta med skiten oavsett.
Nu har jag provat detta med att ”försöka” dricka, men det slutar tillslut med en veckas drickande oavsett, så nu ska jag ta ett rejält uppehåll. Med handen på telefonen om abstinensen blir för jobbig.

Ta för guds skull hand om dig :).

Profile picture for user Mälaren

Så jag kan inte svara på om 1 1/2 flaska är ”för mycket” eller inget att oroa sig för ang abstinens. Jag mår i alla fall uruselt psykiskt om jag skulle dricka det en länge tid, men vi alla är ju olika :).

Profile picture for user vår2022

@Ida80 Välkommen hit! Bra beslut du tagit. Jag var också så förbannat less på att vinet styrde mitt liv och all ångest, skam och skuld som alkoholen orsakade. Jag drack ungefär lika mycket som du varje dag och hade ”vanlig” abstinens i ca 4 dagar när det värsta var över. Alltså inget farligt, men vanliga symptom. Ungefär som att vara bakis i 4 dagar. Sen vände det och blev lättare. Det tog sin tid innan jag sov bra men jag var i alla fall inte bakis😁. Det tar tid för hjärnan att återhämta sig och få balans igen. Skammen och ångesten lättade ganska fort och det blev så tydligt att det är alkoholen som orsakar det mesta av detta. Jag har imorgon varit nykter i 1 år och det är bland det bästa beslutet i mitt liv. Jag mår så bra på alla sätt och vis och nu är det jag som styr mitt liv.

Kämpa på!💪 Det är såååå värt det!💕

Profile picture for user Nubörjarlivet22

@vår2022 grattis till dig!
Har redan ångest bara för att jag ej har ngt vin i kylen..jobbigt! Var nyss ute på en skön promenad med min dotter, hade inte hänt om jag hade vin. Firar min födelsedag idag med den bästa presenten någonsin! Äntligen insett att jag måste sluta och inse att jag faktiskt är en alkoholist!

Profile picture for user Mälaren

Jag vet hur vidrigt det är, sen kanske just jag är överkänslig av alkohol.
Man, och dricker som sagt i perioder 4-8 öl per dag under 4-7 dagar, och mår så jävla dåligt över det på slutet att jag ofta överväger att bara lägga in sig. Så all stöttning man kan få kan underlätta, även fast det är från okända.
Så jag hoppas det går lättare för dig :)!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Klarade dag 1! Har ont i magen och orolig för mitt hjärta..men det kommer vl bli bättre. Imorgon ska jag vila, är hemma med sjukt barn så jag får oxå vila. Åka å handla med min syster. Ska inte åka förbi systemet! Måste klara det, nu ska jag försöka få nån sömn. Lär inte bli en skön natt.

Profile picture for user Mälaren

Usch vad jag känner igen mig, kan också ha det där ömma kring bröstet, och området under/bakom revbenet. Det var det som gjorde att jag sluta dricka varje dag, och istället som jag skrivit ovan, nycker en period innan jag dricker igen.
Har blivit livrädd ang min hälsa, farlig abstinens, men nu även bukspottkörtel, och levern.
Det är väll också ett sundhetstecken från kroppen som säger ifrån, eller kanske bara ångest?
För mig har den där ”ömheten” kring ena sidan på revbenen i hjärttrakten gått över efter 2-3 dagar (ta i trä).
Lycka till, även fast det inte är lätt, har jag också upptäckt att det gäller att sysselsätta sig och inte tänka på det som varit och grubbla på det, lättare sagt än gjort men….

Profile picture for user Nubörjarlivet22

God morgon! Sovit med ångesten och svetten som kompisar inatt..eller sovit vilat lite. Dottern har dessutom hostat hela natten. Men det kändes skönt att vara nykter när hon mådde dåligt, vaknade med en skön känsla! Dag 2 idag och jag hoppas jag ska överleva suget!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

@Snödroppen dom har inte märkt att det är ett problem. Lägger 99% av mig på mina barn, dom är det viktigaste jag har. Har aldrig varit full framför dom. Men rädd att det kommer påverka dom mer i framtiden om jag inte gör ngt nu. ❤️

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Ringde vårdcentralen idag, kändes skönt. Sa precis som det är. Fick tid på torsdag! Men nu börjar jag oroa mig för abstinens, barnen ( tänk om dom gör orosanmälan!!) Tar alltid hand om mina barn, dom får allt dom behöver. Tror det värsta om allt nu! Oro, ångest..

Profile picture for user Allegra

Jag tror verkligen inte att du skall oroa dig för att vårdcentralen skulle göra en orosanmälan @Ida80 !! Du söker ju hjälp av egen fri vilja för att du vill bli kvitt en ohälsosam vana som alkoholen byggt upp i dig.

Det är skillnad om någon annan gör en orosanmälan, en granne eller en lärare.

Ang. abstinens så kan du testa att trappa ner vinet i några dagar, om du inte redan gjort det. Tror inte du har druckit såpass mycket att det är någon större fara, men som sagt ; trappa ner!

Så himla bra att du ringde vårdcentralen, bra jobbat!!✨✨✨

Profile picture for user Kennie

Hej, oron är en del av abstinensen, håll ut, det blir bättre. En rask promenad kan lugna, om du har möjlighet. Bra med vårdkontakt och ev antabus. Och klokt att du tar kampen nu för att dina barn och du själv ska slippa må dåligt längre fram.

Profile picture for user Himmelellerhelvette

Hej @Ida80! Hoppas inte du köpte vin❤️Har du inte druckit sedan i söndags så borde kroppen fixa detta själv, du kommer säkert svettas i natt med men det lägger sig säkert inom ett par dagar.
Jag hade provat antabus om jag var du.
Din tid är nu, gör det här! Lovar att du inte kommer ångra dig❣️

Profile picture for user DRacker

@Ida80 Du har det tufft just nu. Men vet du vad - det är nu i början som det är som tuffast! Sedan lättar och lättar och lättar det allt eftersom dagarna går. Jag var i ett läge där jag druckit i snitt 1-1,5 flaska vin varenda dag i över 10 års tid. Mitt mående var i botten med nästan hel sömnlöshet, en ångest från yttre rymden, minnesluckor och hela bläckor, pinsamheter och gud vet vad, men jag gjorde som du, och bestämde mig (vilket jag iofs gjort många många gånger innan, men nu för sista gången!) för att sluta - helt. Nu har jag varit spiknykter i strax 7 veckor. Jag mår så otroligt bra nu. Ångesten är borta, sömnen gudomlig, minnet är tillbaka, relationerna med familjen och främst barnen är guld, jag funkar bättre på jobbet, är körbar på kvällar och helger, har gått ned något kilo, ansiktet är mindre plufsigt, det rödflammiga på ansiktet med förstorade porer och rödsprängda vattniga ögon är väck. Jag känner att jag gett mig livet tillbaka. En ny chans att vara den jag egentligen är: frisk, nykter och välmående inifrån och ut. Det finns bara bra saker med att skippa alkoholen! Men jag skulle aldrig klarat mig så bra, eller kanske inte ens öht, utan stöd från den här gruppen! Ta rygg på alla här. Det finns enormt mycket boost, råd, pepp, erfarenheter, klokheter och vänligheter här inne! Håll ut, du klarar det! 💪🎉🌷

Profile picture for user Nubörjarlivet22

@DRacker jag köpte vin idag..tänkte att jag skulle trappa ner för att slippa ångesten..köpte 2 såna 1 liters med rödvin. Hatar rödvin. Var ute på en prommis vid 18, kände lite sug men klarade mig till kl 20. Så sent brukar jag inre börja dricka. Men tog iaf ett glas, så onödigt! Sen 3 till..tänkte att jag ska ju ändå till läkaren.. så nojig över denna abstinens. Fast sista veckan i augusti var jag utan alkohol i 6 dagar, pga av penicilin kur. Gick bra då(fast hade abstinens som jag trodde berodde på sjukdomen å penicillin) varför ska det inte gå bra nu? Bara pumpa b-vitamin, vatten, å annat bra! Hoppas på antabus på torsdag, för då kan jag inte välja. Jag behöver det nu..ett tag framöver. Hällde ut den andra flaskan jag köpte precis nyss! Nu blir det fan inget mer! Tack för dina peppade ord, betydde så mycket mer än vad du anar❤️❤️

Profile picture for user DRacker

@Ida80 Vet du, du hällde ut vinet! Nu har du bestämt dig! Suveränt! Nu går det bara uppåt! Kämpa de där jäkla första dagarna! Häng här inne! Läs andras resor, tips och erfarenheter, skriv av dig, gör allt timme för timme, fast minut för minut. Om inte annat så håller det dig både sysselsatt OCH ger dig insikter i inte bara i vilka svårigheter det är, utan också vad du strax kan nå fram till alldeles själv! Du är värd att få må bra!! Häll ut allt du har kvar. Ditt nya bästa jag, med god sömn, ingen ångest och som frisk, pigg och fräsch började nu med att du hällde ut vinet i vasken. Heja du! Du fixar det här, du med! 😀💪🌷

Profile picture for user Himmelellerhelvette

Idag är det nya tag @Ida80. Att du hällde ut vinet är starkt! Fånga tag på den styrkan idag och håll i. Imorgon får du ta all hjälp du behöver av vårdcentralen.
Läs här inne så mycket du kan, jag var här och läste och pluggade fakta genom Google varje ledig tid jag hade de första veckorna, det hjälpte mig mycket.

Du klarar det här! Hitta din inre styrka❣️

Kram❤️

Profile picture for user Allegra

@Ida80 Bra att du hällde ut vinet! Och att du ska be om antabus. Då får du en period av nykterhet och kan jobba med din ovana på ett lugnare sätt.

Tills man har druckit sig till ett fysiskt beroende, vilket kräver myyycket alkohol (kanske individuellt) så tror jag det handlar mer om ett mentalt beroende.

Försök identifiera dina triggers, ta reda på varför din hjärna tror att den behöver alkohol i vissa lägen. Och läs om andra som kämpat: Annie Grace och hennes böcker är en favorit i forumet 😊

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Lite orolig vad leverprovet kommer visa, om jag får börja med antabus..tänk om jag inte kan. Men kanske campral och ngt mot ångest iaf..hoppas på ngt. Men känner ju verkligen nu att jag vill sluta! Ser fram emot nykterhet, kommer säkert kännas jobbigt som fan på fredag och lördag..men får köpa god mat och godis och mysa med barnen. Nästa vecka är dom hos sin pappa 5 dagar, då tänkte jag gå å simma efter jobbet ist för raka vägen till soffan å vinet! Kommer nog kännas jobbigt när jag är helt själv.. men det ska gå 🙂

Profile picture for user Morticia

Jag är ensamstående mamma på 45 år har 4 barn som jag bokstavligen talat håller på att supa bort
Inatt blev jag tagen av polisen bakom ratten, bilen var inte igång tack o lov så jag körde inte
Men jösses vilken wake up
Det har aldrig slagit mig att man kan få abstinens av att sluta med alkohol (naivt)
Min konsumtion är stor jag kan ta 12 öl
Eller flera liter vin

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Middagstid dag 1 fast en halv flaska igår känns inte som ett jätte stort bakslag..det är som att hjärnan redan vet att ingen alkohol kommer idag, känner mig orolig rastlös lite darrig..blir middag med barnen sen en prommis till kiosken för att köpa snus! Mitt andra beroende, men det tänker jag inte sluta med nu! Men lär ju gå betydligt mindre snus så det är ju bra!
Jag känner mig så förhoppningsfull! Lite pirrig i magen..
Konstiga känslor! Glad att jag hällde ut resten av vinet igår annars hade jag nog druckit upp det🤣

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Sitter i soffan å halvtittar på tvn, medan jag läser här inne..Finns så mycket att läsa! Är så glad att jag hittade hit, idag har jag 0 sug, men däremot orolig för mitt hjärta..tror jämt att jag har kärlkramp eller hjärtattack på g..å det får mig att oroa mig mer. Kan som inte släppa det. Men skönt att jag ska till VC imorgon, ska be dom göra alla tester som dom kan. Så jag inte oroar mig för att dö hela tiden🤣 skämt åsido..är väl ångesten som spökar å stressen..så skönt att skriva ner alla sina tankar här. Blir en tidig kväll!. Lär svettas som en gnu, men vaknar iaf nykter imorgon!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Sitter i soffan å halvtittar på tvn, medan jag läser här inne..Finns så mycket att läsa! Är så glad att jag hittade hit, idag har jag 0 sug, men däremot orolig för mitt hjärta..tror jämt att jag har kärlkramp eller hjärtattack på g..å det får mig att oroa mig mer. Kan som inte släppa det. Men skönt att jag ska till VC imorgon, ska be dom göra alla tester som dom kan. Så jag inte oroar mig för att dö hela tiden🤣 skämt åsido..är väl ångesten som spökar å stressen..så skönt att skriva ner alla sina tankar här. Blir en tidig kväll!. Lär svettas som en gnu, men vaknar iaf nykter imorgon!

Profile picture for user Himmelellerhelvette

Hur har det gått på vc?
Nej bolaget ska inte få några mer pengar av dig, ellerhur?
Jag räknade på hur mycket jag hade lagt på A sista året, det var ytterligare en anledning till att inte slösa mer pengar på den skiten, vansinnigt mycket pengar!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Var på Vc imorse. Jätte bra läkare! Han lyssnade på mig, ska börja med naltrexone och sertralin..
Om 4 veckor uppföljning!
Vanligtvis brukar en stressig dag på jobbet sluta med 1 flaska vin i soffan..men nu blev det restaurang med barnen (hammis). Snart en varm dusch. Känner 0 sug men är sjukt illamående!! Fick i mig 2 små tuggor av burgaren sen höll jag på att kräkas!
Tog medicinen vid 12 idag. Kan det bero på den? Förstod att man kan bli illamående av båda🤢 kommer gå ner i vikt iaf😆
Annars är allt bra, känns så skönt att ha berättat för ngn om hur man mår. Han lyssnade på hjärtat oxå, men tyckte att allt lät bra och att mitt senaste ekg (4 mån) sen å proverna som togs då va jätte bra. Så allt sitter nog bara i huvudet!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Fredag och solen lyser! Mår så sjukt dåligt! Har sovit jätte dåligt, kunde inte äta ngt igår em, eller idag. En rostmacka å kaffe är allt..beror ju på medicinen men så här illa??!!
Inte sugen på vin ännu iaf, men kommer kännas konstigt att vara nykter på en fredag😆
Hoppas alla andra har en fin dag!

Profile picture for user Himmelellerhelvette

Spontant känns det inte som någon fara att inte ha matlust de första dagarna @Nubörjarlivet22 sålänge du dricker mycket vätska.
Jag tänker att är man sjuk, influensa eller så då äter man heller knappt på flera dagar.
Jag hade givit det 4-5 dagar sen hade jag pratat med läkaren om det fortfarande kändes likadant❤️
Men det är livsviktigt med vätska!

Kram

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Dag 3.Fredag kväll..första fredagen på väääääldigt länge som jag inte sitter med ett vinglas i handen. Känner inget sug alls, känns mest konstigt. Mår ju även väldigt illa så det gör ju sitt🤢
Ligger på soffan med ett glas resorb🤣 och med sällskap av dottern vi ska kolla film.
Så här vill jag alltid ha det, förstår inte varför jag inte provat tidigare❤️
Ha en fin kväll alla! Å tack för allt stöd och pepp!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Lördag morgon..
Vaknade rätt utvilad, drömt konstiga saker men somnade som ett barn igår.
Tyvärr huvudvärk som tusan, känner mig bakfull, men det beror på att jag inte ätit ngt pga medicinen. Fått i.mig kaffe macka och resorb..får se vad denna lördag bjuder på! Dottern ska på kalas kl 11 (å jag är nykter å kan köra😆) sen lite mys..köpa ngt gott kanske. Bara ta det väldigt lugnt🙏❤️

Profile picture for user Mälaren

Härligt och höra att det går bra för dig!

Jag har missbrukat i 4-5 år. I perioder varje dag, denna sommaren var värst, då var det 6-10 långburkar öl varje dag.
Flera gånger har jag valt att trappa ner.
Jag har bara haft panikångest delux eller svårt att sova. Aldrig skakningar motsv. Så jag har klarat mig bra.
Min största oro är inte abstinens, utan nu har jag börjat oroa mig för bukspottkörteln och levern.
I alla fall, sen i somras har jag hållit mig nykter 1-2 veckor, sen druckit någon helg (2-3 dagar i rad som värst, men på rimliga nivåer ändå) beroende om jag varit ledig.
Nu är det helg och umgänge med vänner, så idag blir det några öl.
Men min rädsla för vad jag ställer till i kroppen, håller mig borta från orimligt drickande. Nu är det mer ”normalt” om man får säga så. Så det går väll ganska bra tycker jag :), men jag vet precis vad du går igenom, för man blir hypokondriker när man ska sluta och det kan kännas som att man dör när som helst ibland….och man känner efter att man är öm här och där osv.

Man ska ju egentligen ta läkarhjälp för att bryta som du gjorde. Jag har alltid kört på nertrappning istället, och det har funkat bra för mig. Nu gäller det bara att hålla i det här och hålla sig till 2-5 gånger i månaden Max :).

Profile picture for user Nubörjarlivet22

@Mälaren jag vill ju leva ett nyktert liv, ser ingen mening med att dricka ibland då jag vet vad skiten gör med mig. Läkaren kollade allt möjligt på mig, tog lever prover å allt. Så känns skönt att dom kollar allt, å se resultat om 4 veckor. Sa att mitt första delmål är 3 månader, men tar en dag i taget. Känns lätt nu, men vet att det kommer komma svåra stunder. Men kämpar på! Köpte lussekatter å Pepsi istället för vin idag 👍

Profile picture for user Mälaren

Alla har olika mål. Mitt missbrukar har än så länge inte påverkat jobb, civilt osv. Utan det har mest påverkat mig och gett mig ångest. Så jag provar nu i alla fall och ser om jag kan dricka vid tillfällen, eller om det ballar ut och jag är tillbaka till ruta 1 igen.
Jag har haft turen än så länge att inget har påverkat något större. Men bara för jag skriver så får jag väll bukspottkörtel inflammation imorgon…..

Skulle jag hamna på ruta 1 igen, då är jag helt villig att erkänna för mig själv att det inte går längre att dricka alls.
Man ska välja den vägen som funkar bäst för en själv tror jag oavsett.

Jag är några år yngre än dig om ditt tidigare nick var födelseåret :).

Profile picture for user Mälaren

Men jag tycker du är stark, att med barn och allt vågar ta hjälp av sjukvården. Du stötte väll på en vettig läkare.
Själv vågar jag inte, för jag har hört och vet exempel när läkare anmälaren den ”sjuka” till socialen eller transportstyrelsen ang körkort framför allt. Och det skulle jag aldrig våra att riskera. Så grattis till dig på många sätt!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Fick plötsligt sug på vin..söndag brukar vara en skön dag att varva ner med vin. Barnen åker till sin pappa idag och det blir en prövning att bara vara själv med alla tankar. Men lite skönt oxå att bara fokusera på mig. Jobbar 3 dagar sen långhelg..å inge vin. Känns konstigt, men kommer att gå bra! Hoppas alla har en fin söndag❤️

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Dag 6..
Känns helt ok. Gick förbi systemet på vägen hem, men så skönt att välja att inte gå in! Det är alltså på min väg hem.. Haft en bra dag, middag med ngr arbetskompisar en varm dusch och nu soff läge! Hoppas på att få sova inatt, vaknade flera ggr förra natten. 2 ggr pga en orolig katt 🐈 ha en fin tisdag!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

En vecka idag! Sovit som en kratta, kan bero på att jag sov ca 3 timmar på soffan igår! Min kropp/hjärna behöver verkligen ta igen sig. Brukar aldrig somna på soffan, nu gör jag det varje kväll. Jobba idag, sen ledig 4 dagar, ska bli skönt. Kanske barnen kommer imorgon, hoppas det. Allt känns mycket lättare när dom är här, man har inte tid att grubbla lika mycket. Saknar dom💗 fast det har varit skönt att bara få vila oxå!

Profile picture for user Lina. 2.0

@Nubörjarlivet22
Grattis till första veckan. Bra jobbat.

Jag är också konstant trött. Redan vid 15 börjar jag säcka ihop, sedan längtar jag till sängen hela eftermiddagen. Vid 19 har jag lagt mig denna vecka 🙈

Din sömn kommer rätta till sig. Bra att du använt veckan till vila, synd det stört nattsömnen.

Ja visst kan barnen vara en härlig distraktion från tankarna som maler i huvudet ❤️

Profile picture for user Vilja123

@Nubörjarlivet22
Grattis till din nyktra vecka! 💪🥳
De första 10-15 dagarna var jag också sjukt trött. Sov minst 9 timmar/natt och däckade på soffan för en gubbvil på 1-2 timmar på eftermiddagarna.
Men nu har det vänt och jag känner mig mycket piggare.
Tror att kroppen och hjärnan behöver sin återhämtning.
Önskar dig en mysig dag med barnbarnen 🤗 🍁🍂

Profile picture for user annacananda

@Nubörjarlivet22 Grattis till en vecka! 🥳 Starkt gjort!
Tröttheten verkar vara ett återkommande tema. Jag var så trött första tre veckorna att jag verkligen trodde att jag var sjuk av något annat. Sedan förstod jag att det var min hjärna som behövde sova. Pratade med min läkare om det och hon sa att hjärnan har varit under stor stress under mitt alkoholintag och behöver återhämta sig. Jag är inne på min andra månad och jag har hittat en rytm som är acceptabel. Jag lägger mig 21:30 varje kväll, släcker lampan 22.00 och stiger upp 06.00 varje morgon. Vardag, helg och semester. Har lagt in tre 20 minuters pauser under dagen då jag helt enkelt lägger mig ner och blundar. Arbetsdagen blir lite längre men det får vara okej för nu. Hoppas kunna plocka bort en vilostund efter nyår, en ytterligare tre månader senare och kanske behålla den tredje. Vi får se. Hoppas du hittar ett sätt att få all den sömn du behöver! Det är absolut värt att kämpa på!! 🧡🧡🧡

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Ledig torsdag! Sovit dåligt.. vaknade kl 2 och slog på tvn😴 . Idag kommer barnen, ska bli mysigt. Inget sug efter vin men efter fika! Sugen på bullar choklad, godis!!!! Helt sjukt. Men man har ju hällt i sig ca 2000 kalorier om dan med vin, så inte konstigt att man har socker cravings.

Profile picture for user vår2022

@Nubörjarlivet22 Skönt att du var ledig när du sov så dåligt i natt. Hade också enormt sockersug i början, åt inte godis alls när jag drack. Jag tillät mig gotter första månaderna, det var ett bra substitut. Hoppas du får en fin helg med barnen och njut av att vara nykter.

Ha det gott!💕

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Söndag..dag 11.
Är lite rastlös och konstig..ligger på soffan med tända ljus och tar det lugnt. Imorgon väntar läkarbesök för att kolla mina tarmfickor, känner mig lite nervös men måste göras! Finns inget värre än att ha inflammerade tarmfickor 🤒 det vill jag gärna vara utan..
Jag har haft en fin helg, är bara så trött! Beror säkert på setralin som jag nyss börjat med. Somnar på soffan varje kväll. Känns iaf skönt att vara nykter, detta går mycket lättare än vad jag trodde, men det är väl kanske så att denna gång har JAG bestämt mig för att inte dricka. Visst är jag sugen ibland, men det går över. Läser många trådar i forumet och det hjälper väldigt mycket!

Profile picture for user Kennie

Hej, fint att höra att det går bra! Man behöver vila igen en massa vila man inte fick då bakfyllan förstörde all återhämtning tror jag. Många som är trötta i början.

Profile picture for user Himmelellerhelvette

Jag tror det är precis så @Nubörjarlivet22, när man bestämt sig, verkligen bestämt sig, då känns det lätt.
Vet att jag frågade här på forumet någon gång efter runt 5 veckor nykter om jag verkligen hade varit beroende eftersom jag inte hade något sug.
Nu efter 13 veckor vet jag att jag var beroende men att eftersom jag var så bestämd gick det lätt att inte dricka, insåg nog redan efter första veckan att jag inte ville dricka❤️

Stor kram!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Dag 12! Måndag.. trött som tusan är jag, ingen ork till ngt. Känns dock väldigt skönt att inte skämmas på systembolaget en måndag, vilket jag gjort varhelst måndag senaste åren..så skönt att vara nykter att välja att vara nykter. Mår så bra! Förutom tröttheten😴😄

Profile picture for user Nubörjarlivet22

@Himmelellerhelvette har läst igenom dina trådar. Inspirerande och bra för dig att det har gått så bra.
Jag vet att jag är beroende och har försökt sluta/dra ner tidigare. Vet inte varför det känns så bra nu, men vill inte ha ångest och känna att jag kastar bort mitt liv. Har dessutom en mamma som är alkoholist och det har blivit värre och värre, jag vill inte hamna där! Vill vara en glad, nykter och frisk mamma🥰 kram tillbaka!

Profile picture for user Himmelellerhelvette

@Nubörjarlivet22 Roligt att du känner inspiration genom att läsa igenom mina trådar🥰

Du kommer bli en glad, nykter och frisk mamma. Ha bara tålamod och lyssna på kroppen. Vila när du känner att du behöver vila. Gillar du att träna? Det är en livräddare för mig, älskar att träna. Där får jag jag så mycket må-bra-hormoner.

Jag nådde min personliga botten, det är en av sakerna som håller mig nykter. Jag kan aldrig må så dåligt igen.

Skriv och läs mycket på forumet. Det hjälper mig jättemycket❤️

Stor kram

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Dag 14! Redan 2 veckor! 2 helger..känns helt ok. Saknar vinet ibland, men saknar inte hur jag mådde! Tröttheten tär på mig, men det blir säkert bättre..efter 19 är jag sååå trött. Känner mig piggare på jobbet, inte lika stressad. Känner ett lugn, tror det är det att man inte behöver fokusera på när, hur man ska dricka. Hur man ska ha råd med vin, hinna på systemet skämmas för att man är där jämt. (Vi har bara ett systembolaget här) nu funderar jag bara på vad vi ska äta till middag, sen är det bara att slappa, vila och mysaed barnen. Mår bra nu!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Idag berättade jag till barnens pappa att jag beslutat att vara nykter i 90 dagar (till att börja med). Han vet att jag druckit lite mycket, men inte exakt hur mycket..han blev stolt över mig och tyckte såklart det är superbra beslut jag tagit. Känns skönt att han vet, och kan stötta mig om det blir tungt.

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Dag 16..fredag! Skönt med helg efter en tung jobbvecka! Ska vila hela helgen, behöver det. Nästa vecka provtagning, får se hur det ser ut efter 20 dagar utan alkohol😄..säkert lite bättre iaf!
Mår bra annars, fortfarande så trött på kvällarna, men piggare mentalt och min mage är mycket bättre! (Lider av ibs mage som inte mår bra av alkohol) hoppas ni alla har en fin helg utan alkohol❤️❤️

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Dag 17!
Så skönt att vakna på lördag och inte vara tung i huvudet och seg! Skönt att vakna och känna att man mår bra och inte har varit full igår kväll, normalt hade det gått två vinflaskor. Nu drack jag Julmust och käkade lite godis. Gick å la mig 22.30. Helgen ska spenderades barnen, bara mysa!
Känns lättare att vara nykter för varje dag!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Dag 18..
Helgen har flytit på! Trött som tusan igår kväll, kunde knappt hålla mig vaken 😴
Idag har jag haft massor av energi, så skönt i kroppen och knoppen att vara nykter! Nu blir det att slappa resten av denna söndag!

Profile picture for user Nubörjarlivet22

Dag 24, snart 1.månad nykter och det går jätte bra! Så stolt över mig själv, känner inger större sug. Vet inte om det beror på medicin eller bara det att jag bestämt mig. Är sjukt trött på kvällarna, men hellre trött än berusad!
Idag har jag lovat dottern att ta fram lite julpynt, det blir mysigt med lite stjärnor i fönstret ⭐️ annars blir helgen lugn..

Profile picture for user Andrahalvlek

@Nubörjarlivet22 Skönt att det går bra för dig ❤️ Att du verkligen har bestämt dig är absolut avgörande för om du känner sug eller inte. Man måste verkligen ha bestämt sig - inifrån och ut. Vara lika övertygande som man måste vara inför en treåring som tjatar om något. Inte minsta tveksamhet får finnas i ens nej - då fortsätter treåringen tjata.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@Nubörjarlivet22 Grattis till första månaden som nykter! 🥳🥳🥳 Det värsta har du bakom dig. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Två enkla regler att hålla sig till.

Kram 🐘