@Gullranka Wow! Du har klarat det senaste året kanon 🤗 Fyra gånger är ju ingenting. Var försiktig bara, så att inte frekvensen smyger sig på efterhand. Det är nog väldigt lätt hänt.

Jag tänker att jag nog skulle fixa ungefär en sådan frekvens, men att det inte skulle hålla i längden. Jag vill inte riskera min nykterhet, den är för värdefull för mig.

Plus att jag har blivit anti alkoholromantiken generellt och det har nästan blivit en princip hos mig att jag kan göra allt jag vill - utan alkohol. Sen avstår jag gärna typiska fylleslag, det ger mig inget längre.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack! Roligt att komma tillbaka hit och se att du är going strong och hon ler nykterhetsfanan högt och hjälper alla nykomlingar på vägen fortfarande 💪🏼 Jobbar på att sätta upp något slags regelverk för mig själv om det ska vara aktuellt med fortsatta fåtal tillfällen per år. Tror som du att det är lätt att det glider annars. Men november är i alla fall spikat som ytterligare en nykter månad och det känns skönt! Grattis till ditt jubileum idag förresten!

@Kennie Hej igen! Ja du, det är väl just det som är mitt problem, jag älskar att vara onykter, det är nästan det bästa jag vet… tyvärr älskar jag ju inte det som kommer med onykterheten så det är ju bara att hålla emot. Vad grym du är som hittat ett sätt som funkar för dig, jag är så imponerad!

Håller på och dividerar med mig själv angående nyår ”kanske ska dricka några glas bara, det är ju ändå nyår” men det är ju preciiiiiiis så jag inte ska göra. Nyårsafton kommer inte att uppfylla de kriterierna som jag vill för att ens överväga att dricka, framförallt har jag inte barnvakt och då SKA jag inte dricka så det blir inget av med det, nej, nej NEJ. Men barnet är ju så litet, bara två år och kanske ändå om jag…håller hjärnan på och försöker argumentera emot men NEJ. Absolut inte. Hoppas det är färdigdiskuterat snart för jag kommer bli helt matt om detta ska hålla på en hel månad till, suck. 😞

Hej,
Klokt att du ser igenom försöken från beroende hjärnan. När man tänker så mycket på att dricka så tror jag det är ett tecken på att man inte borde.. Och nu är barnet litet, men om du vill vara nykter när hen blir större är det nu du måste göra jobbet. Planera istället något jättegott att äta på nyår, efterrätt, alkoholfritt bubbel. Och bestäm redan nu att du inte ska dricka.

Med bara en dag kvar av året kan jag konstatera att det totala intaget av alkohol 2022 uppgår till ett glas rödvin, varken mer eller mindre blir det heller för till imorgon har jag köpt alkoholfritt. Vet inte hur framtiden blir, men just idag (och imorgon) är jag nykter! 💪🏼 Gott nytt år, speciellt ni som kämpar ❤️

Vacklade plötsligt på nyårsafton, skulle jag inte ha lite champagne ändå? Räddades av att jag smakade en klunk av min kille och det var så jäkla äckligt att jag höll på att spotta ut/sätta i halsen. Smakade bensin/lacknafta typ 🤢 fortsatte med min cola zero och vaknade pigg och stark på nyårsdagen. Njöt sen av en promenad i solen medan min kille låg hemma och kurerade sig, riktigt härligt! Gott nytt år på er kära forumvänner, hoppas året blir som ni önskar 💕

Två månader har passerat sedan jag skrev sist, noll alkohol och noll sug egentligen också. Kan längta efter fest, resor och galenskap i samband med alkohol men så ser inte livet ut nu ändå. Känt mig lite nedstämd senaste veckorna och det gör mig ännu mer osugen, har aldrig gillat att dricka när jag är ledsen utan tvärt om, dricka för att förstärka det som är kul och glatt. Men får påminna mig själv om att det inte alltid blev så glatt av det heller utan ofta pinsamt och jobbigt efteråt. Ja ja, vet inte var jag vill komma eller vad jag vill säga, fick bara plötsligt lust att gå in här och skriva lite. Hoppas att ni har en fin, nykter lördagskväll!

@Gullranka Grattis till 2 månader!
Det där glamorösa sättet att se på hur alkoholen förgyller resor och annat har gått över för mig men det tog tid! Nu har jag snart varit nykter i 7 månader och nu ser jag verkligheten, inget blir roligare för mig med alkoholen eftersom konsekvenserna gör det totalt ovärt! Jag har kommit till insikt med att alla resor och festligheter jag tycker är kul kan jag göra utan A och jag kommer ha så kul som det är!

Kram❤️

Skriver här för att hålla lite koll på mig själ. Sedan årsskiftet har jag druckit vid två tillfällen, båda planerade/förutsedda och uppfyllde de krav jag har för att ens överväga att dricka, där emellan alkoholfri och tillfreds med det. Har druckit en mängd som kändes ok vid båda tillfällena. Känner inget sug mellan gångerna men har fortsatt svårt att ha kul på stora festligheter utan alkohol, tycker helt enkelt inte att det är intressant. De flesta såna kan man ju bara strunta i men inte alla. Tycker det är svårt att definiera mina problem för mig själv, är jag alkoholist fast jag inte känner något sug efter alkohol och inte har svårt att avstå vid 99 av 100 tillfällen om jag den där 100:e gången dricker för mycket eller iallafall riskerar att göra det? Kan det vara okej att dricka 2-3 gånger per år under fest men inte annars? Det känns som att det skulle funka men kanske lurar jag bara mig själv och kommer gå långsamt långsamt åt fel håll ändå. Suck jag vet inte. Trivs iaf väldigt bra med att helt ha övergett alla försök att dricka måttligt (”ta ett glas vin”) och istället vara helt vit under nästan alla dagar (som sagt alla utom 2 detta år). Ja ja, den som lever får se 🤷🏻‍♀️

Hej, starkt jobbat med måttligheten! Jag håller också mig till att dricka vid enstaka tillfällen, och aldrig mer än två enheter. Jag tycker att det går bättre och bättre att vara nykter på fester, tror att det är något av en träningssak. Jag ser till att ha med roliga alkoholfria alternativ och att hamna i samtal som ger mig något. Sen är det vissa fester som man inte vill vara kvar sent på nykter, men jag tänker att jag förut liksom drack för att orka med dem, och nu väljer jag istället att gå när jag tröttnar, vilket känns mycket sundare. Jag tror att så länge man vill dricka sig berusad så är det lite riskabelt, även om det sker sällan. Alkoholen har en liksom kvar i sitt grepp då och det är svårt att hitta glädjen i nykterheten. Lite som att det är svårt att bli kär i en ny om man fortsätter att träffa exet som man är olyckligt kär i några gånger om året..

Tiden går och åren också, förra året landade på tre tillfällen med alkohol, alla tre stora fester planerade långt i förväg med barnvakt eller att jag bortrest. Inte blivit ”för full” (vad nu det är, men inte varit fullare än de andra på festen iaf.) Känner aldrig något sug till vardags eller helgen, tanken på att ta några glas vin till maten eller på aw lockar inte alls. Men fortsatt svårt att tänka mig att avstå vid sådana tillfällen som ovan. Känns ok för nu men är vaksam och varsam för att inte öka i frekvens. Under 2024 siktar jag på max 3 tillfällen som förra året, men helst bara 2. Må väl!

@Gullranka Det låter toppenbra! Den frekvensen hade jag klarat utan problem, men jag är så anti alkohol att jag helst avstår helt. Av princip. Motvallskärring i vårt alkoholromantiska samhälle.

Kram 🐘