Snart 100!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Gullranka Wow! Du har klarat det senaste året kanon 🤗 Fyra gånger är ju ingenting. Var försiktig bara, så att inte frekvensen smyger sig på efterhand. Det är nog väldigt lätt hänt.

Jag tänker att jag nog skulle fixa ungefär en sådan frekvens, men att det inte skulle hålla i längden. Jag vill inte riskera min nykterhet, den är för värdefull för mig.

Plus att jag har blivit anti alkoholromantiken generellt och det har nästan blivit en princip hos mig att jag kan göra allt jag vill - utan alkohol. Sen avstår jag gärna typiska fylleslag, det ger mig inget längre.

Kram 🐘

Profile picture for user Gullranka

@Andrahalvlek Tack! Roligt att komma tillbaka hit och se att du är going strong och hon ler nykterhetsfanan högt och hjälper alla nykomlingar på vägen fortfarande 💪🏼 Jobbar på att sätta upp något slags regelverk för mig själv om det ska vara aktuellt med fortsatta fåtal tillfällen per år. Tror som du att det är lätt att det glider annars. Men november är i alla fall spikat som ytterligare en nykter månad och det känns skönt! Grattis till ditt jubileum idag förresten!

Profile picture for user Gullranka

@Kennie Hej igen! Ja du, det är väl just det som är mitt problem, jag älskar att vara onykter, det är nästan det bästa jag vet… tyvärr älskar jag ju inte det som kommer med onykterheten så det är ju bara att hålla emot. Vad grym du är som hittat ett sätt som funkar för dig, jag är så imponerad!

Profile picture for user Gullranka

Håller på och dividerar med mig själv angående nyår ”kanske ska dricka några glas bara, det är ju ändå nyår” men det är ju preciiiiiiis så jag inte ska göra. Nyårsafton kommer inte att uppfylla de kriterierna som jag vill för att ens överväga att dricka, framförallt har jag inte barnvakt och då SKA jag inte dricka så det blir inget av med det, nej, nej NEJ. Men barnet är ju så litet, bara två år och kanske ändå om jag…håller hjärnan på och försöker argumentera emot men NEJ. Absolut inte. Hoppas det är färdigdiskuterat snart för jag kommer bli helt matt om detta ska hålla på en hel månad till, suck. 😞

Profile picture for user Kennie

Hej,
Klokt att du ser igenom försöken från beroende hjärnan. När man tänker så mycket på att dricka så tror jag det är ett tecken på att man inte borde.. Och nu är barnet litet, men om du vill vara nykter när hen blir större är det nu du måste göra jobbet. Planera istället något jättegott att äta på nyår, efterrätt, alkoholfritt bubbel. Och bestäm redan nu att du inte ska dricka.

Profile picture for user Gullranka

Med bara en dag kvar av året kan jag konstatera att det totala intaget av alkohol 2022 uppgår till ett glas rödvin, varken mer eller mindre blir det heller för till imorgon har jag köpt alkoholfritt. Vet inte hur framtiden blir, men just idag (och imorgon) är jag nykter! 💪🏼 Gott nytt år, speciellt ni som kämpar ❤️

Profile picture for user Gullranka

Vacklade plötsligt på nyårsafton, skulle jag inte ha lite champagne ändå? Räddades av att jag smakade en klunk av min kille och det var så jäkla äckligt att jag höll på att spotta ut/sätta i halsen. Smakade bensin/lacknafta typ 🤢 fortsatte med min cola zero och vaknade pigg och stark på nyårsdagen. Njöt sen av en promenad i solen medan min kille låg hemma och kurerade sig, riktigt härligt! Gott nytt år på er kära forumvänner, hoppas året blir som ni önskar 💕