Hur mycket ska man orka

Profile picture for user Lingonet

Då var det dags igen, det dricka nästan varje dag fast mannen flera gånger har lovat att sluta. Det är bara ett par veckor sedan han sa ”jag lovar att inte köpa starköl utan bara 3,5 på butik om jag blir sugen”
Jag trodde honom denna gången men det visade sig inte hålla mer än ett par dagar.
Det dricka vardagar som helger, ibland mer och ibland mindre.
Men det värsta är att han har börjat ljuga om mycket annat än hur mycket öl han dricker. Satt en dag och gick igenom banken och såg att han hade fått Swish för att sedan spela bort dem.
Vet inte hur man ska få honom att förstå hur mycket han skadar mig, oroar mig och gör mig arg samtidigt.

Profile picture for user Kristoffer

Hej Lingonet!

Vilken tuff situation, där du slits mellan hopp och förtvivlan i det här mönstret som upprepar sig. Det här verkar ha pågått ett tag, och du har tidigare skrivit om hur du inte har någon att prata med. Jag skriver ett meddelande direkt till dig, om du vill bolla idéer med oss rådgivare.

Jag ser att du fått lite svar av andra användare i andra trådar. Ett tips är att försöka skriva i en och samma, det underlättar för både dig och de som vill "följa" och stötta dig!

Varma hälsningar
Kristoffer

Profile picture for user Lingonet

Önskar att man hade någon att prata med men är så jäkla rädd egentligen vad dem ska tycka, har pratat med mannen föräldrar men hans pappa dricker otroligt mycket med och hans mamma lever med en annan och hon har försökt prata med mannen men han blir bara arg på henne.
Igår kom jag hem till sovande barn och en full man, han ljuger och ljuger om allt känns det som.

Profile picture for user Snödroppen

@Lingonet
Han låter som han är fullständigt inne i ett aktivt missbruk. Då går det inte att kontrollera sitt drickande, det går inte att dricka folköl man måste sluta med all alkohol och börja jobba med sig själv.
Du skulle behöva stöd, lära dig mer om sjukdomen så att du förstår.
Jag har varit där du är, det är smärtsamt.
Du är värdefull, förvänta dig ingen ändring från hans sida. Vänd ditt liv, du kan må bra igen. Sök hjälp för dig själv och ditt värdefulla liv.
Kram

Profile picture for user Lingonet

@Snödroppen vi bor i en så liten by och är så jäkla rädd egentligen att det ska ”komma ut”. Jag kom hem igår från jobbet sent och då var han full, hade lämnat bankkortet hemma för att han skulle köpa snacks till barnen. Frågade om han hade varit till Systembolaget också men det hade han absolut inte men jag ser ju på internetbanken var han har handlat.
Blev så arg, besviken, ledsen och helt tom. Brukar inte höja rösten men jag skrek att detta får vara nog, han måste välja mellan alkoholen eller sin familj.
Vad gör man egentligen? Lämnar mannen man egentligen älskar eller stannar hos alkoholen man hatar?

Profile picture for user Åsa M

Man lämnar. Han har valt alkoholen. Det är en lång väg tillbaka för honom och vill han vandra den så krävs det engagemang från hans sida.
Mitt ex blev påtvingad vård efter att jag informerat arbetsgivaren om hans missbruk. Själv hade han ALDRIG sökt hjälp. Han såg det inte som ett problem att dricka alla dagar i veckan i årtionden, få panikångest regelbundet och skicka fyllemeddelanden i sociala medier. Det var normalt för honom. Hade jag stannat hade jag gått under. Snälla, prioritera dig själv högre än att dela livet med en man som valt att missbruka!

Profile picture for user Lingonet

@Åsa M det var lugnt ett tag, jag trodde verkligen att han hade förstått. Men nu har det druckits varje dag igen, han dricker sig full på kvällarna och åker sedan iväg och jobbar dagen efter. Oftast kör jag på morgonen då vi ska åt samma håll och jag kan släppa av honom efter vägen. Ibland önskar jag att han fastnar i någon poliskontroll så han får se hur roligt det blir.
Jag går under snart känns det som, en dag var jag på väg att ta barnen och sticka men var ska man ta vägen? Hotell? Stugan?