Jag har problem med alkohol. Jag vet att jag har problem och vill inte dricka, men så kommer en röst och säger men ja två flaskor vin ikväll skadar väl inte? Jo det gör det för då behöver jag återställare och har jag tagit ett glas blir det fort många till och så håller det på. Jag har inte bara problem med alkohol utan rätt stora problem, jag sköter inte mitt jobb som jag borde. Och jag får dåligt samvete över det och vill döva det med mer alkohol. För mig är det nog allt eller inget. Att vara måttlig med alkohol har passerat för längesen. Tack för mig.

Det som blir så jobbigt är att jag aldrig får tid till att ha abstinens och nyktra till. Min särbo vill hitta på saker varje helg och jag kan inte vara bakis då. På jobbet kan jag inte jobba bakis utan behöver alltid någon form av återställare. Jag skulle behöva 2-3 dagar av att bara ja; bli nykter.

Känner igen mig i allt-eller-inget-tänket till 100%. Jag har lättare att låta bli helt. I somras höll jag uppe i 2 månader, helt utan alkohol. Var på en sommarfest där intentionen såklart var att inte dricka något alls, men jag fick fel typ av bubbel, vilket jag inte märkte direkt, men dock ganska snart och jag beslutade mig då för att dricka det glaset. Den kvällen blev det bara det, men det var inkörsporten för nästa period med allt för mycket alkohol. Redan dagen efter åkte jag till systemet och köpte på mig lite gott vin och ganska snart var jag inne på samma spår som innan uppehållet :-( Nu har jag dock bestämt mig för att det får vara nog, jag vet ju innerst inne att jag inte kan vara måttlig så nu gäller det att kämpa för att aldrig ta det där "första" glaset...

@farewell

Tack för ditt inlägg i min tråd. Började precis som för mig, var på en fest. Jag var nybliven singel och väldigt skör. Mina syskon hade sina respektive med och såg lyckliga ut. Jag hade världens ångest. Värdinnan erbjöd ett glas bubbel som välkomstdrink. Men jag sa snabbt att jag dricker inte. Men hon sa, men bara ett halvt glas kan du väl ta? Där stod jag, med ångest, nere, ledsen, nysingel bland lyckliga förhållanden och jag kunde inte stå emot frestelsen. Festen slutade med att jag blev fullast såklart. Sen har drickandet efter det eskalerat och jag måste bryta det igen men vet inte hur. Mår så dåligt när jag slutar, får sådan abstinens. Sådan ångest, hjärtklappning, skakningar

@Bina86 Jag känner verkligen igen mig. Jag har försökt så många gånger att dricka lagom och det går inte eller så tar räkningen av glas och obehaget av att inte dricka mer allt fokus. För mig är det inte värt det. Misskötte också mitt jobb. Har varit delvis alkoholfri i tre veckor och helt i 8 dagar. Det känns som en evighet i den bästa bemärkelsen och helt rätt för mig. Gör The alcohol experiment och det funkar toppen för mig med information om hur hjärnan funkar. Jag är sjukskriven för utmattningsdepression. Min man dog för tre år sedan och jag blev ensam med tre tonåringar varav två med diagnoser och psykiska problem. Det finns massor att skylla på och lätt att hänvisa till för en sjukskrivning. Men… den stora boven är drickandet. Jag blev tvungen att lämna blodprover på VC. Jag hade ljugit för min läkare och sagt att jag inte drack alkohol eftersom jag var rädd för henne helt enkelt. Det blev inte så trevligt när svaren kom. En rejäl polsk utskällning. Väldigt oprofessionellt men ack vad jag behövde det.
Nu känner jag mig ”frälst”. Säkert skitjobbig för min omgivning. Men det är det värt. Barnen säger att jag lyser och blivit så vacker igen. Inget pluffs. Mjuk och fräsch hud. Klara ögon. Närvarande. Jag skrattar hjärtligt som aldrig förr. Så tacksam att jag slipper dricka alkohol mer.

Hej @Bina86!
Jag känner igen mig i allt eller inget! Har försökt så många gånger i så många år men hamnar alltid tillbaka till alldeles för mycket.
Jag slutade helt för 100dagar sedan och det är det bästa jag kunde ge mig själv. Det är så skönt att slippa all ångest, dålig sömn m.m.

Ge dig själv tid att sluta, sjukanmäl dig för t.ex. vinterkräksjukan eller nått så vill inte särbon träffa dig heller. Börja där och ta det sedan en sak i taget.

Fortfarande allt eller inget. Skulle på restaurang ikväll och tacka av en kollega som slutar. Jag klarar ju inte av sådana tillställningar, så tänkte om jag super på och är full? Nej jag ville bara hem. Åkte hem och skäms med en flaska vin för att jag inte klarar av sociala tillställningar

@tottemannen1

Hej och tack för ditt fina svar i min tråd!

Fy fasiken, jag är svullen och ser hemsk ut, och allt beror på alkoholen såklart. Gått upp närmare 15 kg på alkohol. Det ända som hjälpte mig hålla mig nykter var AA-MÖTE, då drack jag inte en droppe på 2 års tid. Jag fattar att jag måste gå på det igen, ska bara dricka klart. Men nej det går inte, måste stoppa innan för jag är nära stupet där allt kommer att rämna, jobb, ekonomi, förhållande osv. Jag måste stoppa väldigt snart

@Bina86 Jag är fortfarande nykter, 102dagar idag. Att jag fortfarande är nykter beror på massa saker men ska försöka tänka efter och ge det svar jag just nu tror mest på.
Det viktigaste tror jag var att jag nådde min personliga botten, självkänslan och självförtroendet hade runnit ut, jag hade ingen ork eller lust till något, inget var kul, hade massa ångest, sov uruselt och var livrädd för alla sjukdomar jag kunde ha dragit på mig. Min hjärna var dimmig, kunde inte tänka klart, nerverna satt på utsidan, blev jag plötsligt rädd fick jag ont överallt, till och med i skinnet.

Nu efter alla mina dagar är det fortfarande det som sitter etsat på mitt minne, hur dåligt jag mådde och det gör att jag är livrädd för att testa alkohol igen. Vill inte börja om från början. Vill aldrig riskera att må så dåligt igen.

Jag vill träna, yoga, leva hälsosamt, vara lycklig och frisk, vara klar i hjärnan, njuta av livet, vara stark både psykiskt och fysiskt, jag vill leva den bästa versionen av mitt liv.

Kram💕

@Bina86 Hålla mig nykter gör jag framförallt med hjälp av forumet och det hjälpte mycket att arbeta med det undermedvetna med hjälp av boken ”This naked mind” och ”skål ta mig fan” och lite annat jag lyssnat på som jag inte kommer ihåg.

Sen att jag mår så mycket bättre hjälper mig att inte vilja dricka igen, vill inte byta mitt välmående mot att dricka A. Ser ingen anledning till att dricka A längre.

Oj va svårt det blev att försöka beskriva, blev två inlägg och jag känner mig ändå inte nöjd med mina förklaringar. Tror jag försöker förstå själv samtidigt som jag ska beskriva för dig för att jag vill ha med dig på tåget😁

@Bina86
Hej.
Lider med dig.
Känner igen mig i det du beskriver. Det är svårt att sluta men det går.
Jag skulle vilja rekommendera dig att gå på ett AA möte om det passar dig du kommer att tas emot av öppna armar och du kommer inte att känna dig ensam. Jag hade inte klarat det utan den gruppen. Livet blir bättre..
Ta hand om dig