Nykter livet ut

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Mysigt att gå på museum. Det är en av fördelarna med att bo i en storstad. Var i Stockholm i februari-20 på träffen m Alkoholhjälpen. Sugen på att åka snart igen. Min mans brorsdotter fick en liten son i somras som vore kul att hälsa på. Fast bara att flanera omkring tycker jag är väldigt mysigt.

Kram🤗

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Mysigt att gå på museum. Det är en av fördelarna med att bo i en storstad. Var i Stockholm i februari-20 på träffen m Alkoholhjälpen. Sugen på att åka snart igen. Min mans brorsdotter fick en liten son i somras som vore kul att hälsa på. Fast bara att flanera omkring tycker jag är väldigt mysigt.

Kram🤗

Profile picture for user Se klart

@sattva jag litar ju blint på dig så det är nog som du skriver- inte minst med tilliten, tack för påminnelsen 💞🙏🏻
Det är verkligen lyxigt att bo i en storstad @varafrisk, tycker jag. Men ibland har jag lite dåligt samvete att jag nyttjar stan så lite- det är trots allt ganska dyrt att bo här-just av det skälet att så mycket är tillgängligt. Idag blev det en tur till Nationalmuseum som är mitt favoritmuseum- för att det är så fint renoverat och ger verkligen skäl för namnet, så många välkända målningar och jag gillar mycket de riktigt gamla verken- när människan porträtteras som en idé om människan- inte så som människan ser ut. Och därifrån flytta vidare till 15-1600-tal, och lite till. Ibland går jag tväremot- börjar i samtiden och slutar vid 1700-talet.
Sen blev det ärenden i snöstormen, ett par julklappar och en nästan utslagen amaryllis. Nu är jag dödstrött efter denna tidiga morgon men det passar bra med min ambition att komma i säng i tid- följa ljuset. Helgen har varit skön och en hel del egentid. Jag känner stort behov av det även om jag förstår tycker mycket om ”mina” människor. Jag får nästan dåligt samvete att jag har det så pass trevligt med mig själv 😻 hehe. Eller kanske inte KUL men skönt. Skrivit listor inför julen, planerat lite i huvudet för nästa helg med lite advents-middag här och pynt på landet.
Jag är utvilad inför måndagen, så skönt!
Lyssnat på Linn Ullmans nya bok- som jag verkligen kan rekommendera. Vi är ungefär i samma ålder så det känns som min tid- även om jag aldrig var fotomodell i Paris 💂‍♀️
Kram alla kämpar och ni som inte kämpar just idag. Kämp kommer. Och kämp går över och ger plats för annat. Sån tur vi har som får finnas, vi får hedra livet allt vi kan. 💫

Profile picture for user Se klart

Frihet är ordet @sattva!
Här är det snö till knäna, men mysigt också. Tack för tankar, mötet gick bra så nu får vi se var det landar i nästa steg. 🤞🤞 Kram från igloo-kvinnan (känner mig så i min saffransgula dunjacka/kappa) och skor med lätt halk-funktion… Nu ska vi gå ut och äta efter en Sisyfos-helg (alltså på det bra sättet @sisyfos) och apropå att jag är så dålig på stadens utbud. Blir dock i våra kvarter ❄️❄️

Profile picture for user Se klart

@andrahalvlek ja, tack, det är på sätt och vis en roll som jag tänkt på i många år. Overkligt om det skulle bli av. Vi får se! Jag är glad för en utflykt till lite andra gator 🙏🏻💞

Profile picture for user Se klart

Tack @sattva, ja det är det verkligen 🤞
Men vi får se.
Min energi för mitt eget arbete just nu är på lägsta möjliga- alltså jag gör det jag ska men inte en millimeter utöver det och det är en rätt skön känsla.
Jag kan inte ha det så alltid för jag tappar kraft och lust- men det var sååå länge sedan jag kände mig nästan emotionellt avstängt gentemot mitt arbete- och jag upplever att jag behöver mina emotioner till mig- och annat i mitt liv.
Tänk vad man får upptäcka saker! Bliss 🌟🙏🏻

Profile picture for user Se klart

Väcktes av katterna vid 05 och ett gammalt alarm ringde 05:30, så godmorgon.
Torsdag- en favorit. Ikväll ska jag med en kompis och äta middag, vi ska åka lite utanför stan så ingen av oss dricker.
I helgen ska jag/vi arrangera pyssel och middag så jag som inte direkt är en pysslare av rang- måste för-pyssla imorrn, köpa glanspapper och diverse andra papper och snören och mannen får göra en ritning på landet-huset… men efter moget och framförallt nyktert övervägande har jag bestämt att det blir hämtpizza till middag.
Detta är enbart på grund av att jag har bättre koll på mig själv, min ork, och att jag inte har annat bränsle än min egna lust och kraft. Den räcker inte till tjälknöl, fisksoppa eller bolognese… tiramisu eller saffransglass.
Ska baka lite, det räcker bra.
Idag ska jag jobba hemma på förmiddagen och på kontoret på eftermiddagen. En av många lyxiga saker post-pandemin.
Ha en fin dag! Kram 🤗

Profile picture for user Se klart

@majken, helt rätt hade du, det blev en toppendag 🤗
Så skönt med fredag (som alltid)
I em mot landet där jag inte har varit på ett par veckor, adventspynt och middag hos grannarna står på listan.
Idag har jag en viktig deadline så jag behöver sätta fart här. Ha en fin dag allihop! Kram 🥰

Profile picture for user Sisyfos

Haha, SeKlart! Hämtpizza såklart!
Känns som vi har varit lite lika ibland i vår ambitionsnivå, eller vad det nu är, föreställning om hur orken ser ut. Skönt att du lugnat ner ambitionen om tjällnöl.

Så bra att jobbmötet gick bra också.
Och Nationalmuseum är verkligen fantastiskt tycker jag. Väldigt intressant och lärorikt och lätt att ta till sig. Tänk om jag ser en dam i saffransgul täckkapoa, jag kommer att tro att alla är du. ”Ser du klart på tillvaron” borde vara en lämplig öppningsfras”.

Profile picture for user Se klart

Tack @vinäger för att du hälsar på, ser fram emot att du ska hänga här lite mer? @sattva jag var i ”våra kvarter” härom dagen och tänkte på dig, och hur fint det var att träffas @sisyfos, välkommen fram! Dock har jag noterat att gula kappor inte alls är ovanligt denna säsong så det kan bli många frågor 🤗

Kallt som tusan på landet- men mysigt, eldar och gosar med katterna. Ska ta vara på dagen, vara här och nu så gott jag kan.
Kram på er! 💞

Profile picture for user Se klart

En himla fin men ganska energisk helg mot sitt slut. Pyssel med familjen, middag och en del fix och adventsbak på landet. Haft städhjälp hemma ffg på länge- hade det när barnen var små men nu tycker vi att vi kan städa själva. Men så bokade jag in 5 timmar och det var väldigt lyxigt att komma hem till nystädat. Detta är en mycket hektisk månad, jag behöver preppa för att orka och för att hålla. Har sakta men säkert förflyttat läggtiden tidigare, betyder mycket för min ork, och jag vaknar och känner mig utvilad (efter 20 min lätt medvetslöshet..,)
Inte så långt kvar till jul, jag längtar efter ledigt. Gärna jobb och fix och don men utan skärm…
Nu ska jag äta ett par skumtomtar och klappa lite på katterna som är helt utmattade av denna sociala helg. Inte kunde jag förstå hur mycket det gick att tycka om två små katter. Jag glädjs så barnsligt mycket. Varenda dag. Från det jag vaknar (av en hungrig misse) till det jag lägger mig med en katt vid (på) fötterna.
Glad advent kära forumvänner 🕯🌟🎄😻

Profile picture for user Se klart

Jag glömmer för det mesta att skriva något om alkohol, men den här helgen har jag vid flera tillfällen spontant känt- GUD så skönt att inte dricka. Nästan som jag behöver nypa mig i armen. Är det verkligen sant att jag snart varit nykter i 3 år?? Yes!

Profile picture for user Se klart

Kattväckning med tvätt av hals (min) samt små kärleksfulla bett kl 06 är numera vardag. Då kan jag dricka (egengjort) kaffe en hel timme i sängen. Köpa julklappar och fixa med planerings-grejer. Baristan börjar inte jobba förrän kl 07 framkom det i morse…jag sa att arbetstiden bör förläggas för att passa verksamheten. Hehe. Har ni tänkt på att det är rätt lätt att skratta på morgnarna? Hjärnan är lite mjuk och formbar. Har inte skärpt sig.
Alla klagar på mörkret men jag är glad att det är mörkt så man får vara så trött som man är. Igår åt vi falukorv, mos och brysselkål. Så gott så jag trillade av stolen.
En tisdag kan räcka så. Jag är tacksam för många saker just nu. Jag inväntar lite mer info kring ev nytt jobb- men jag tänker inte på det utan det får ta den tid det tar. Det är så att säga inte en vakans som ska fullas utan i så fall en ny roll.
Min nya chef har slutat (efter tre månader!) någon sa: men nu är det väl din tur?
Nej tack- jag vill inte ärva nån gammal loppig tjänst…
Är trygg i att saker och ting blir till det bästa, så småningom. Nu längtar jag efter lång julledighet. Kram och godmorgon på er 🥰😽

Profile picture for user vår2022

@Se klart Mysig uppväckning och det är så härligt att kunna dricka kaffe en hel timme i sängen. Ha, ha lät så kul med att du inte vill ärva någon gammal loppig tjänst😂. Bra där, låter mycket mer spännande med den ev helt nya rollen. Man får förlita sig på att det blir bra till slut på något sätt. Det ordnar liksom alltid upp sig ändå. Jag längtar också efter en lång skön julledighet.

Ha en fin onsdag❤️

Profile picture for user Se klart

Ja men eller hur @vår, 🕯💞 mina bästa morgnar- och en sån inföll just idag. Det ger energi som det annars är lite skralt med- men inte så konstigt med tanke på mörker och regn. @sattva, så koncis och riktigt sammanfattning 😍🌟
Tack för goda tankar en dag när vi egentligen bara har tid för det nödvändiga 🙏🏻

Profile picture for user Se klart

Godmorgon, jag älskar att det är mörkt när jag vaknar och kikar ut på ljusslingan på balkongen och prat med min favoritperson och tillika min man.
Jag älskar den stunden och det var inget jag förutsåg hösten för tre år sedan som var min mörkaste höst. Jag kryssade mellan uthämtningar av paket och julklappar, lokala restauranger för att plocka upp mat och hinna dricka två glas vin.
Jag var egentligen aldrig sugen på vin på dagtid- och trodde det var en ”garanti” för att jag inte var alkis men nu vet jag att det bara var en tidsfråga.
Nu är ett annat liv. Roligare och rikare. Två stadiga fötter i marken, huvud som flyger lättare! Kram och njut av den första december!

Profile picture for user vår2022

@Se klart God morgon! Ja, det är riktigt mörkt nu och det är så mysigt att se adventsljusen och slingorna lysa mot den mörka kontrasten. Jag vaknade tidigt och rutinen är att sätta på kaffet, släppa ut hunden på morgonpink och själv på ett toabesök. Sedan tar jag med en kopp kaffe till sängen med hunden efter mig och vi kurar ihop oss tätt intill varandra. Han blir ett extra värmeelement mot kroppen. Nu är det ett annat liv, roligare och rikare😁.

Ha en riktigt fin dag och 1 december. Kram❤️

Profile picture for user Se klart

Nej inte något fel på dina morgnar @vår det hör jag tydligt 🕯. Haft en dag med möten i ETT. Helt slut i huvudet men avslutade med indisk middag i kvarteren och nån dokumentär som mest var gamla filmklipp jag sett i en annan dokumentär i samma ämne. Nu sova. Jag måste säga att mina veckor är riktigt bra nu. Är inte så katastrofalt utarbetad och tar allt lite tag för dag och räknar ner till helst 3 veckors ledigt i jul.
Jag tänker mer och mer på att få kraften att gå ner mina kilon jag behöver och vill gå ner och att jag äter för att jag känner mig trött- men om jag skulle gå och träna skulle jag inte bara bli mindre trött utan också mindre sötsugen.
Jag vet det.
Idag kände jag mig så hemskt gammal och tjock och grå och hade för små strumpbyxor under kjolen och allt var bara korvigt och fel och fult.
”Såhär får du faktiskt inte tänka om dig själv” sa jag till mig själv.
Så nu har jag bordlagt mitt förakt och bytt ut tankarna kring hur skönt det blir att komma igång efter jul.
Men sen tänkte jag, att imorgon är också en bra dag för att springa? Kort men ändå ett spring? Kram och godnatt! 🌟

Profile picture for user Sattva

@Se klart Nej goa fina Se klart, så får man faktiskt inte tänka om sig själv😘. Men däremot är det viktigt att trivas i sitt eget skinn liksom. Och ja, träning gör en ju piggare o allt det där. Bara ta på springskorna o ge dig ut! Det där gnaget att du "borde" stjäl en massa energi. Bara gör, så är det gjort❣️
Nu är det freeeedag! Ser fram emot sovmorgon imorgon o inga större planer. Underbart🌸❣️🌸

Profile picture for user Se klart

Du har rätt som vanligt @sattva! Japp stjäl energi är helt sant- ska ge mig ut innan mörkret 🌟 (nu har jag ju något att leva upp till…) 😍

Vaknade på ett väldans gott humör och det har ännu inte gett vika. Har ett par tuffa samtal idag- personalfrågor- men det känns väl genomtänkt och har stöd från HR etc.

Min för ett halvår sedan nyutnämnda chef har slutat- hoppsan… jag har inte fått frågan, och vill inte ha den. Jag planerar för min egen avgång oavsett var och när det landar- och det känns bra.
Men vill lämna ordning och reda efter mig.
Ser fram emot helg- jag var så trött igår- och känner vad den där tröttheten gör med tankar och inre liv.
Ikväll ska vi laga middag, umgås, prata, och imorrn hoppas jag på sovmorgon. Kram på er och njut av fredag! 💞💞💞

Profile picture for user Varafrisk

Bästa fina @Se klart ❤️ Älskar att läsa dina kloka inlägg. Så reflekterande…så..ta-till-vara-på-livet…🙏🏻
Å du mfl här på Det vidare livet…även om ni möter på motgångar som alla människor gör så finns det ändå ngt rofyllt över era inlägg…å jag tänker…det beror på att ni brottas m alkoholskiten!!
Kaffet som ni tar i sängen…beskriver ni som det dyrbaraste guld…å det är helt underbart⚜️❤️Kram🥰

Profile picture for user Se klart

Helt sant @varafrisk vi har brottats klart med den och kan brottas när det krävs men inte i onödan längre. Mitt kaffe- jag har ju LÄRT min hjärna att inte bara gilla utan älska den där stunden. Jag fyller den med massor av saker som inte fanns där från början. På så vis liknar livet trolleri, även om allt är kemi (ofrivilligt rim 😆)
Kram 😍

Profile picture for user Se klart

Igår var jag på fin, stor och urtrevlig middag med vänner- det var sittande bord en halv evighet men kul samtalsämnen och fantastisk mat. Vid 01 var jag klar och sällskapet började bli en aning tjatigt men det var roligt fram till dess.
Idag lyckades jag ÄNTLIGEN med en sovmorgon, väldigt skönt och känner mig både lite lätt och tung i kroppen. Tänker på de som vaknar och mår illa och har ångest idag. Jag kommer aldrig mer vara en av dem. Att gå på en middag som igår föranleder om inte frågor så åtminstone är det ett ämne för diskussion. Några ”kanske borde ta ett uppehåll”, men ”älskar smaken av vin”. Haha jag vet inte riktigt var jag ska börja då, så jag säger inte så mycket.
Det propsas aldrig från någon- men nu har jag varit nykterist så länge att alla vet, är det nån som inte vet så brukar det bara gå under radarn.
Jag hade jättekul, när folk blev för babbliga åkte vi hem med tunnelbanan som var smockad med unga människor, några i olika grader av rus. Tacksam att vakna i min säng, klar i huvudet och en iaf halv söndag som ligger framför mig med väldigt få måsten. Kram alla som kämpar och alla ni andra. 🤗 Det enda som skiljer mellan kämpa och att inte kämpa mer är att inte ta första glaset.

Profile picture for user Torn

@Se klart Halloj! 🤗 Visst är det skönt när de flesta man känner, vet om sedan länge att man inte dricker alls. Inget propsande mm. Och dom som man inte känner vet ju inget annat, så det är ju lugnt det med.

Precis! Att vin (eller öl) är sååå himla gott är ingen idé att gå i diskussion om. Detsamma gäller glögg, en del tycker ju det är så fantastisk gott med denna häxblandning av kryddor. 😂

Snart dax att beställa fröer eller? Jag tänkte ge mig på att förodla lite till växthuset nästa år.

Kram

Profile picture for user vår2022

@Se klart Ja, hur många gånger har man inte sagt att man dricker vinet för smakens skull, att det är så gott. Det som var gott var att få yrslet😂. Vissa kan säkert dricka för smakens skull, men då blir det inte mängder. Efter några glas vet man inte hur det smakar. Nä, den diskussionen håller man sig utanför. Skönt att kunna åka hem till lugnet när det blir för babbligt och vakna nykter.

Ha en fin andra advent🌟🌟💕

Profile picture for user Se klart

Riktigt skönt är det @torn, ibland känner jag också att jag inte vill prata så mycket om detta att inte dricka-när andra dricker/är påväg att bli fulla, har ingen lust att lägga omsorg på diskussioner som är glömda nästa dag 🥹
Ja du- vad gäller blommorna så är jag just nu delvis engagerad i julblommorna- och i vilken takt mina amaryllisar kommer att slå ut (eller inte..) och så är jag orolig för mina mindre pelargoner/lite ovanliga sticklingar som jag inte ställt undan för övervintring… de verkar inte må bra helt enkelt.
Så min blom-kvot är fylld just för tillfället men vet ju att ungefär på nyårsdagen kommer fantasierna igång.
Mitt problem med förodling är ju att om det är riktigt små frön så klarar de inte att man är borta över helgen (då jag ju åker till landet) Förra året körde jag diverse brickor fram och tillbaka men i år har vi dessutom katterna. Kanske får det bli en till dahlia-sommar med tanke på tillväxten av mina knölar? Har ju också en riktig plan för min kryddträdgård- då ska det grävas redan i vår- göras ritning och planeras för den, det ska blir riktigt kul och en ”omöjlig dröm” som jag kanske kan göra verklig. Vi får se! Men odling blir det alla gånger. Mina gulliga grannar odlar från frö så kanske kan de odla till mig med.
Vi har månadsdag på tisdag- om vi kommer ihåg! Den 6 januari ska jag iallafall skicka iväg några smällare i fantasin. 😍😍😍 Kan du fatta att det har gått tre (3!!) år då ⏳⏳Vi får fira med nåt skoj.
@vår jag tycker ibland att det är synd att alkoholfria viner smakar så illa- och jag kunde verkligen uppfatta (då iaf) att vin kunde vara så himla gott. Men som jag försökte förklara för nån igår- så. Ja, man kan inte få allt samma lika när man gör en förändring i livet. Det går att sakna tvåsamhet när man skiljer sig- betyder ju inte att man ska stanna i en dålig relation som man redan gett tusen chanser.
Nej jag tycker inte att det är lika gott att dricka vatten till ostbricka- inte lika mysigt heller. Men ANNAT är mysigare. Det går inte att cherry-picka ut små saker som man vill behålla i ett så stort beslut. Barn? Slut med sovmorgon. Man/många skaffar barn ändå. Man vet inte hur allt ska bli. Men man får våga chansa och kanske inte ha alla svar. Men förlita sig på att de kommer. Det är spännande liv på riktigt, det vi får vara med om! Sån tur vi har ❤️
Ps. Resonemanget ovan är svårt att föra med personer som för ett vinglas till munnen varje minut 😃

Profile picture for user Se klart

Jag tror jag har blivit lite smartare av nykterheten. Ikväll har jag läst några långa artiklar kring ämnen som jag är intresserad av, men på rätt svår nivå. Sånt orkade jag inte riktigt förr. ”Orkar inte” var också ett mycket vanligt förekommande ord. Klimakteriet och min dotters kämpiga år med depressioner och suicidplanering gjorde mig så trött och sorgsen, i perioder paralyserad av rädsla. Och utöver det- eskalerande missbruk. Jag drog ogräs när andan föll på. Jag tränade rätt mycket! Jag var ganska smal. Men det var upp och ner de där åren. Periodvis tog jag dåligt hand om mig själv, periodvis bättre. Periodvis drack jag mycket, periodvis mindre. Oavsett period så var jag väldigt väldigt trött.
Att börja med antidepressiva mediciner förändrade mitt rätt låsta tillstånd av oro i hjärnan. Stressen blev mindre. Så småningom fick min dotter en för henne livsavgörande diagnos och behandling. Det har naturligtvis betytt allt för hur jag mår i grunden, idag. Hon har kämpiga år framför sig men hon lovar min varje gång vi pratar lite allvar att hon aldrig är i närheten av den livsleda- eller snarare - självhat och olycklighet som hon kände då. Jag övar på att släppa taget. Hon övar på att bli lite bättre på att försäkra mig om att all is good. Good enough.
Smartheten? Äh, jag kanske inte har blivit smartare men jag är så intresserad av en massa saker. Nu kan jag t ex massor om katter… hehe.
Snarast i säng nu, för jag ska till stan imorgon och jobba- tidigt tåg.
Hoppas katterna väcker mig! Kram kram på er allihop. 🥰🥰

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Liknelsen mellan att få barn och sluta dricka är klockren! Ett stort och viktigt beslut, som kommer att få omvälvande effekt på ens liv, men riktigt hur vet man inte innan beslutet tas.

Allt är inte guldkorn i det beslutet - men helheten är gigantisk guldtrofé 😍

Man kan till och med beklaga sig över små irritationsmoment, men man ångrar aldrig sitt beslut. Det tillhör de bästa beslut man har tagit i sitt liv.

Jag börjar nästan skratta när jag ser för mitt inre hur jag håller detta brandtal till en vinpimplande bekant/vän 🤣 Men jag passar på den. Den diskussionen tar jag inte.

Jag känner som du att jag spar mitt krut, att snacka anti-alkohol med allt och alla är bara slöseri med min energi.

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Exakt @andrahalvlek om nån säger till mig ”nämen sluta för alltid - det funkar nog inte för vin är så gott/avkopplande/” då drar jag inte igång men säger att allt handlar om fördelarna och de är omvälvande och många. Kram!

Profile picture for user Sisyfos

Klart du blivit smartare av att inte dricka. Tror det till viss del. beror på att hjärnan faktiskt får sömn att återhämta sig under. Det packas, lagras och blir ordning och reda. Inte längre som att trycka in saker i ett överfullt förråd och försöka leta reda på saker i det.
Vad skönt att ni mår bättre både du och dottern. Att släcka oro, ångest och att inte ha en plan med alkohol är nog det allra sämsta man kan göra, men när man dricker så känns det som en utväg. Tänk hur fel man kan ha.
Ha en fin vecka!

Profile picture for user Se klart

Tack @sisyfos- så skönt att veckan börjar närma sig helg…
Mina bihålor verkar vara min softspot i denna ålder. Knappt förkyld men under läppen som stora prillor av Ettans lössnus eller nåt… behandlad med kortisonsprej. Nästan bra. Men eftersom tandrötterna ligger mot de nedre bihålorna kan värk förväxlas med tandvärk/alla tänder är påväg att lossna. Och det vet vi ju att det är en något skrämmande känsla.

Idag ska jag ha mitt jobbgäng hemma på middag. Dukat och klart- men ska inte laga mat denna gång, nån måtta får det vara.
Längtar till jullov på sällan skådat vis. Inte för att det brukar innebära tid på sofflocket men tid med barnen, barnbarnen och mamma. Alkohol- går mig obemärkt förbi. Var på systemet igår och handlade till kollegorna. Jag får nån känsla av hur knäppt och konstigt det är med affärer som är reglerade därför att det som säljs där är farligt! Hur sjukt är inte det?
Min man har fyllt år och har några år till att jobba, men ska börja ta ut en del av sin pension nu. Borde betyda att det inte är flera decennier tills det är min tur, även om jag gissar att jag kommer att fortsätta med jobb i någon liten mening hela livet.
Ha en fin torsdag! ❤️

Profile picture for user Sattva

@Se klart Vad skönt att bihålorna håller på att lugna ner sig!
Ha det fint på middagen ikväll😍.
Längtar även jag efter julledigt, även om jag jobbar i mellandagarna. Men bara känslan av jul ger lite bomull inombords😊.
Själv satt jag fast i tågstoppet igår påväg hem. Men det gick bra, drygt två timmar sena blev vi.
Kram❣️

Profile picture for user Se klart

Mycket skönt @sattva; tack för omtanke 😍 Aha då fastnade du i det där tåg-eländet 🥺 hoppas du ändå hade bra dagar i stan. Ses gärna när du kommer nästa gång. Kram 🤗

Profile picture for user Se klart

Den här veckan har varit mycket- av allt. Har haft diverse grejer och åtaganden varje kväll sedan jag friskande till och det är för mycket för mig. Kom fram till iskalla landet tidig kväll, men den här helgen har vi inga måsten. (Okej- sätta upp adventsstjärnor..) men en sällsynt helg av: Vi gör vad vi har lust med och i den takt som är rimlig och min egen. Då kanske kanske jag kan känna nån liten lust att; baka vört. Trilla köttbullar? Eller så läser jag och eldar i kaminen och dricker kaffe. Hela dagen.
Och jag får gå och lägga mig tidigt! (Tack forumet vad jag har lärt mig av er att det är helt okej ✅) Jag får strunta i fotbollen, jag kanske sorterar pappas böcker, slår in några julklappar. Ser nån film på eftermiddagen och promenerar en sväng.
Lyxliv enligt Seklart! Kram på er 🎄

Profile picture for user Se klart

Och om nån på sin första halvlek av nykterheten skulle läsa och tänka; saknar hon inte det där framför-tvn-vinet? Saknar hon inte glögg efter promenaden? Det är mer som; saknar hon inte att ha ett benbrott eller en lunginflammation?
Nej, jag är bara så otroligt glad att jag slipper. Att jag är fri. Att jag äger mig själv och min tid och mitt liv. Kram.

Profile picture for user Sattva

@Se klart Ja gud vilket lyxliv!! Helt enligt mig också. Ta det som det kommer. Tiden blir oändlig på ett underbart sätt! Njut!!
Ps. Vi stod still i ca 2h mitt ute i ingenstans på tåget. Utan någon som helst prognos. Fick vatten o nåt litet att hämta i bistron. Men det gick bra. Jag hann dock kolla anslutningsbussar tusen gånger🤣.
Hade bra dagar i stockholm. Njöt av all fin julbelysning. Kändes som det man ser på filmer av NewYork i juletid!!
Ja vi ses nästa gång!💕
Njut nu av din helg!❣️🌟

Profile picture for user Charlie70

@Se klart Härligt att få landa på landet. Tänker mig att det blir lite som på den tiden när vi hade båt. Strax efter vi lagt ut släppte allt från vardagen ur sinnet. Livet stod plötsligt för något annat. Av grynnor och var är bästa stället att lägga till.

Fint att ni ses men segt och hamna i tågstrulet hem Sattva. Jag hänger gärna på framöver om ni har lust att utöka kretsen!

Kram!

Profile picture for user Se klart

Godmiddag, jag har sovit mycket denna helg- välbehövligt! Mycket på jobb och mycket kring jul och planering tar upp ”minne” i min hjärna- de här 10-timmars sömnpassen har skapat lite utrymme för annat, bara lite andrum.
Kissarna fyller ett halvår. Tre månader har de bott med oss och det känns som livets eftermiddags-present. Så gosiga. Snälla och roliga.
Läser lite hos nykomlingar och jag tänker mycket på detta kring egna behov och gränser. När drickandet försvinner från kartan- då blir det möjligt att se sina egna behov- och ta höjd för dem. När man är långt inne i missbruk är det omöjligt att se, och ännu svårare att agera på. Skuld och skam tynger axlarna, och det blir nästan omöjligt att känna: detta behöver jag.
Det är något mycket fint och bra som kommit med nykterheten men som inte riktigt går att förstå- innan. Tacksam är min grundkänsla, nästan varje dag,
Glädje, ro.
Idag ska väl de sabla adventsstjärnorna upp här på landet. Ikväll bär det hemåt till stan.
Min sista arbetsvecka på kontoret- innan jag tar ledigt, och även om det blir en del jobb även veckan innan jul, så kommer jag att vara på landet hela tre veckor. Det blir bra! Kram och njut av söndag. 🕯🕯🕯

Profile picture for user Kaveldun

Kikar in och läser. Finns mkt att reflektera kring men precis just nu tänker jag på dina två små katter. Hur underbart det låter - och att livet innehåller ngt så ljuvligt som kattungar/unga katter.
Och att du kan njuta så helt och fullt av dem.
Det gör mig glad ☺️
🌾🌾

Profile picture for user Se klart

Härligt @charlie70 jag mailar dem jag med.
@kaveldun- jaa, tänk att det fanns någotvt utanför radarn av tänkbara glädjeämnen som bara fanns där en dag, och två stycken. Lika gulliga fast himla olika. Glädje varje varje morgon och dag och kväll. Rekommenderas!
😍

Profile picture for user Rosette

Hej på er!

Ni som önskar dela kontaktuppgifter (helst endast Mail) hör av er till oss på admin under frågor så vi får ett meddelande som tydliggör från båda håll med vem ni önskar dela uppgifterna.

Varma hälsningar
Rosette
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Tänkte på ditt jobb. Jag har ju också landat i att inte vara chef mer. Just nu i alla fall. Av hälsoskäl i mitt fall. Och det känns jättekonstigt. Jag har varit chef eller ensamt ansvarig för vissa saker sen mitten av 90-talet. Ska jag plötsligt inte ha något att säga till om längre. Hmmm 🤔

Min dotter psykologen sa: ”Det är din tid att ta hand om dig själv nu”. Jag, som alltid brukar kommer i sista hand. Ovant.

Jag vet inte hur det kommer att kännas i jobbvardagen. Som nu kanske? Jag har ett tydligt ansvarsområde och det sköter jag exemplariskt. Alla mina erfarenheter har jag ju med mig, vilket delvis förenklar jobbvardagen. Jag behöver inte fråga någon, jag kan ta egna beslut om min lilla pusselbit.

Men jag sitter som sagt still i båten tills vidare. Överlever julhelgerna med kortveckor (=intensivare tempo pga färre arbetsdagar), utökar min arbetstid stegvis enligt plan. Låter den nya organisationen gunga sig på plats, medan jag håller koll lite på avstånd.

Ovant som sagt, men jag vänjer mig kanske. Endast chefstillägget kan de ta ifrån mig, min i övrigt hyfsat höga lön behåller jag ju.

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Tack för tankar @andrahalvlek, våra erfarenheter tangerar varandras. Jag har funderat och jag tror att det skulle vara helt ok - riktigt skönt- att kliva snett ner eller vad man ska säga. Mitt uppdrag, det som min tidigare chef satte upp- är slutfört. Vi är klara och klarar detta med råge. Jag pratade med chefen idag och försökte säga ungefär så. Att jag är mån om att mina chefer (under mig) får tid att etablera relation med ny chef.
Jag förbereder också min organisation för att jag inte är kvar för evigt.
De andra jobb som möjligen är aktuella inom företaget är inte på samma chefsnivå som nu. Helt ok, och lite skönt vore det. Men även utmanande.
Ja, just här och nu är det inget som brådskar. Ska bli skönt med en paus, och ledighet brukar ge mig helt rätt distans till mitt arbete.
Hejar på dig i din nya roll, ska bli jätteintressant att få hänga med! Kram 😍

Profile picture for user Se klart

Barnbarns-ledigt denna vecka, känns som semester hehe…
Imorrn har jag en mindre middag här hemma med släktingar vi inte träffar kring jul. Jag ska laga lamm-racks, inte någon paradgren, men det ska gå. Gått Sisyfos-vandring med allt skräp från förra veckans middag.. kallt här. Lite snö ligger kvar, blir mjuk inombords när mörkret kommer tidigt, jag gillar ju det, nu när vi får tända så mycket ljus och pappersstjärnor.
Och så har jag utökat blomsäsongen med engagemang i julblommor. Amaryllisar på uppgång, orkidéer i ljust beige finns nu, fint ihop. Sånt som växer, det är något. Inte konstigt att trädgård hjälper mot stress och psykisk ohälsa. Jag tror det är det jag håller på med, men i blygsam skala. Kram på er!

Profile picture for user Se klart

Tidig kväll i detta bo.
Är trött efter en lång dag som avslutades med begravning. En snäll, social och rolig vän som också tampades med ett alkoholmissbruk som till sist tog hans liv. Så bottenlöst sorgligt är det med unga barn (vuxna, men unga- de hade behövt sin pappa många år till) och ett liv delvis till spillo.
Jag ”kände igen” den här mannens sort av person när jag träffade honom första gången. Så kul och lite galen. Massor med vin och tok. Jag tyckte så mycket om honom från första stund. Så har det varit med många av mina vänner. Vi har krokat i varandra, umgänget har liksom byggt på det roliga, knasiga- och vinet.
Inte lika roligt och knasigt i ett kapell.
Alkoholism är en sjukdom men den är också så ego-centrerad. Barn som bönar och ber. Som bryter kontakten eller inte bryter kontakten därför att medberoende och oro- är för stark.
Ändå; fortsätter alkoholisten. Med stora hänsynslösa kliv över människor som är ömtåliga. Det gör mig ibland väldigt arg.
Man kan ju inte bli arg på nån som har cancer?
Men ÄR vi verkligen lika hjälplösa inför alkoholen som inför tumörer och metastaser? Jag vet inte.
Det finns iaf inget forum där man kan friskna till från cancer med andras stöd och hjälp. 🙏🏻
Jag är väldigt tacksam över forumet idag.
Jag är tacksam över mitt jobb-gäng, så uthålliga och energiska trots årets sena timme.
Jag är tacksam att jag kan sitta i en kyrka och vara ledsen över livets skeenden men ändå inte vara arg på gud utan i rummet känna mig omsluten av andras närvaro och av nån sorts kraft som tillåter sorg och att det är okej att känna det som känns.
Godnatt på er kompisar! 🥰

Profile picture for user Sattva

@Se klart Vilken fin betraktelse❣️
Rökare som får lungcancer, de får man bli arg på dem? Eller människor som missköter sig och får olika hjärt - kärlsjukdomar. Jag kan ge tusen fler exempel där man i mer ellermindre utsträckning har orsakat sin sjukdom genom val man gör. Och att stå utanför o inte nå fram under resan till att sjukdomen är ett faktum, ja såklart man blir arg. Alkoholen gör en personlighetsförändrad. Till det sämre. Ja fy sjutton. Men man KAN ju vända sjukdomsförloppet med alkoholen, genom att lägga om livsstil. Om inte hjärnan har blivit för skadad.
Här är minus 14 grader. Igår var det på nollan. Svänger snabbt. Och snart jul!
Kram❣️

Profile picture for user Se klart

Tack fina forumkompisar @kaveldun @vår @sattva @geggan och @andrahalvlek 🙏🏻
Nu ska jag sova efter en hektisk dag, vaccinationer, utekväll med vänner samt sent hem och svinkallt ute.
Imorgon jobbar jag sista ”riktiga” dagen på kontoret och är sedan åter den 10 januari.
Det blir skönt. Även om en del jobb återstår så sköter jag det från landet. Ska preppa för jul, städa (som jag ju är mkt förtjust i)
Jag tänker ibland att det är onödigt med allt fix, kläder, pyssel och don. Men jag tänker lika ofta att det är nödvändigt för att känna att plätten man/jag lever på är fin och ordning och reda. Är ju absolut ingen pedant men ibland känns det som att den här lilla radien runt mig och oss, att den är viktig. Blir tokig ibland på hets med hem- och inredning. Jag pysslar för mig.
Mitt hem (och landet) är mycket glädje och trygghet, har alltid varit.
Nu kikar jag en kik ut på snön. Balkongens lilla pynt. Upp alldeles för tidigt för att hinna klart. Allt blir bra. Helt säker.
Kram alla 🥰

Profile picture for user Se klart

En ljuvlig ledig dag, för en gångs skull utan så mycket planerar och att tjänstgöra med hjälp till andra.
Stros i en mkt vacker pyntad stad, eftermiddagste på hotell (bara känslan är ju mysig) lite julklappsinköp. Så avkopplande. Så nöjd med dagen, livet just nu. Tacksam för värmen (i lägenheten) katterna och så min man som är en snällis men ingen mes ju. Promenad i vintervackert stockholm. Många saker att känna sig glad och ödmjuk inför. Kram alla ni 🎄💞

Profile picture for user Sattva

@Se klart Tacksamhet låter det som! Och ja, vad vi har mycket att vara tacksamma över. Fy sjutton vad vi har dragit vinstlotten. Gäller att förvalta den väl.❣️🌟💫

Profile picture for user Se klart

Förstår helt och fullt @sattva 😍🙏🏻, vi- alla vi här- lever på en liten skärva av ynnest; varmt inne, mat (i överflöd), läkare och mediciner när vi behöver.
Forskning visar att tacksamhet ökar vår känsla av lycka. Många av oss här är ju extra tacksamma- för att vi gjort slut med missbruket som med hård hand pressade ner huvudet under vattenytan. Lite extra lyckliga i bästa fall.
Lite slaskigt här, lite stressigt med allt som ska hinnas med. Men vilar i stunden! Kram på er 🤗

Profile picture for user Se klart

Godmorgon,
Sladdar in i julveckan, hoppas att jag bara behöver jobba idag och kanske imorgon, är trött och behöver ledigt. Men är inte särskilt stressad. Det är kallt i vårt hus på landet, men vilsamt att ha landat här. En tur till stan i em för ett par möten sedan tänkte jag stanna här åtminstone till nyår. Julklappar inhandlade och planeringen skriven för kommande dagar, ska baka lite, göra köttbullar, grava lax. Ser fram emot veckan. Kram på måndagen!

Profile picture for user Se klart

Idag har det hänt så mycket.. skit sett till världsliga ting. Sönderblåsta fönster- översvämning i tvättstugan. Massa jobb på det, akut utryckning av både rörmokare och fönster- kille. Ätit bröd med smör- stående.
Ändå: äh, det löser sig. Snart är jag ledig.
Snart kommer barnen. Katterna är tåliga, min man har varit stoisk och frusit- jag har haft möten. Vi åt makroner och falukorv till middag. Sen drog jag igång ett bak och förvällde grönkål.
Vet inte hur, men stressen är långt borta. En stund i taget när det krävs! Andas! Kram 🤗

Profile picture for user Torn

@Se klart Oj! Det låter inget vidare.😬 Jag förmodar att en vattenledning frös sönder pga det trasiga fönstret? Härligt att du är så cool ändå! 🤗 Min fru hade hade nog blivit superstressad.😅

Ha det så bra!

Profile picture for user Se klart

Ja men tack hörni- jag tog det med ro. Nu har jag- apropå ro- lagt in olika ledigheter i alla tänkbara system, avslutat förmiddagen med möte med min konstiga chef- jag tycker lite synd om henne.. jag ska presenteras en ny tjänst i januari, den lät urtråkig men jag väntar med att bestämma mig. Nu ska jag ägna dygnets vakna timmar åt julprepp- och även lite pepp. Mamma är här för att hjälpa till men hon är så långsam numera att en snigel springer om henne, så hon får greja med sitt.
Jag känner ett stort lugn i mitt liv- alltså är inte fransig i själen, är glad och tacksam, irriterad och sur ibland men just nu ska jag faktiskt få vara ledig många dagar- och det känns otroligt!
Jag använder ofta trädgården som avstressare, denna vecka har jag bakat när jag behövt fokusera på annat. Frysen är proppfull.
Väntar med God Jul ett par dagar, men önskar er en bra onsdag! Kram 🤗

Profile picture for user Se klart

Godmorgon
Vaknade tidigt tidigt och det är både bra och dåligt, men bäst är att hänga i min rytm, bli trött i lagom tid på kvällen. Dricker kaffe (baristan lade sig mycket sent så han fick ledigt idag) funderar på dagen som ligger framför mig, barn som kommer, en hel del fix och mat kvar på att göra-listan. Städning och handling.
Har någon vision av att vara klar med allt ikväll så att imorgon blir en lugn dag istället för jäktig. Det är så mycket annat vanligt pyssel när vi blir många, skönt att vara klar med måsten.
Jobbet känns långt borta. Jag uppfattar en bakåt-rörelse istället för framåt efter samtal med min chef igår. Men jag tänker också att det kan innebära en mycket lugnare tillvaro, lite tid att tänka på vad jag vill göra mina kanske fyra- max fem sista år i arbetslivet?
Och fortsätta reka kring mina små kontakter som jag jobbat upp.
Jag har accepterat om än något motvilligt att min nuvarande chef inte ser min roll som att vara en del i utvecklingen framåt.
Förhåller mig till det. Men i vilket fall behöver jag inte ta ställning till nån enda sak förrän i januari, skönt!
Nej nu börjar dagen straxt, mandelmusslor står etta på listan! Kram på er 🌺

Profile picture for user vår2022

@Se klart God morgon! Har ungefär samma plan att bli klar med städning och det mesta runt om idag för att göra det sista imorgon. Blir inte hemma på julafton men på juldagen firar vi med alla barnen och svärmor hemma. Det ska bli mysigt att få hänga med dem. Bra att du kan lägga bort arbetet nu under ledigheten och fokusera på annat. Du vet i stora drag vad som väntar och att inte få vara en del av utvecklingen. Att lägga bort tankarna ett tag är bra, det processas där i hjärnan i lugn och ro och sedan kan du se vad som kommer ut i januari. Jag har också tankar och funderingar på hur jag ska gå tillväga med mitt arbete och samarbete med en kollega som jag tror inte kommer att fungera så bra. Om jag ska ta upp det med min chef idag eller vänta till i januari. Tror jag ska vänta, det tar så mycket energi om jag tar upp det idag och jag är inte riktigt klar över hur jag själv vill ha det. Tror att vi vill att vårt samarbete ska funka, men det blir alltid något. Ungefär som att man vill att en klänning ska passa, men när man tar den på sig gör den inte det, den skaver lite här och där. Snygg på galgen men inte när jag sätter den på mig. Jag måste prova ut en ny modell som passar min kroppsform. Så ser det ut i verkligheten och önskningarna att den ska passa är inte realistiska. Ska låta det få processa till i januari och fokusera på fixa en fin jul med mina käraste.

Ha en riktigt fin dag och att julefrid så småningom sänker sig❤️🎅🎄

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Vi verkar sitta i ungefär samma sits yrkesmässigt. Jag fyllde nyligen 53 år, så jag har några fler år kvar än du. Jag känner mig själv tillräckligt väl för att inte tro att jag kommer att sitta på den stolen så himla länge, men just nu sitter jag bra. Det jag gör är lagom roligt och tillfredsställande. Håller mig inte vaken på nätterna. Tvingar mig inte att jobba övertid.

När jag befann mig på den här avdelningen tidigare, på 90-talet, så var jag projektansvarig i samband med att stora förändringar skulle göras. Vi skulle byta system och programvaror och jobba på ett helt nytt sätt. Mycket utbildningsdagar och manualer. Jag jobbade heltid med det i flera år, deltog inte i det dagliga alls. Det sista jag gjorde var en så kallad ”omgörning”, dvs vi bytte utseende på tidningen, och det var jag ”mamma” till.

Jag trivs med att jobba i projektform. Lägga upp strategin, hålla ihop och leda en referensgrupp, utbilda, utforma manualer, planera utbildningsschema osv. Jag kanske landar där till slut, allt jag kan bär jag ju med mig i min ryggsäck. Men just nu tar jag det lugnt. Har det lugnt och skönt, luktar på blommorna 🌺

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

@Se klart Att vara i nuet är höger hjärnhalvas specialitet. Där finns helheten, bilder, tidsrymd o melodier. Det konkreta. Där finns inte den linjära tidslinjen, detaljer o språk, o det abstrakta. Det finns i vänster hjärnhalva. Jag tror man behöver träna sig på att koppla på höger hjärnhalva lite mer. Hur man nu gör det?? Inte så mycket ord utan mer bara vara i görandet o kreativiteten. Vissa saker går inte att tänka sig fram till. Jag tror du har vänt o vridit på allt redan. ❣️🌟❣️

Profile picture for user Se klart

Tack @sattva du är mitt universitet och jag tror du hr rätt dessutom 🙏🏻💞
Timmer är sen och jag ska sova men ska kika in hos er imorgon och önska god jul.
Ni är många som även om man som tex jag- är nykter, ändå förhåller sig till alkoholen. Inte för att nånsin tänka: äsch jag tar ett glas. Nej nej och nej. Men något annat, en tanke, en lättnad en lycka. Men förhållningssätt på något vis. Kanske skulle det- som @charlie skrev, bli mindre av det om jag inte skrev här och istället gjorde poster på Instagram. Men det är så mycket att ”visa upp” medan det på forumet är helt tvärtom. Ska fundera lite i julhelgerna.
Kram på er alla och låt oss hoppas att ni redan somnat! Kram. 🙏🏻❤️

Profile picture for user Se klart

Ett mycket sent tack @andrahalvlek
Denna jul (som alla) har varit minst sagt intensiv så idag är första dagen som jag vaknar och känner att jag inte behöver upp-upp.
Vi har haft en otroligt härlig jul, några små sjukdomsfall men inget allvarligt. Underbart soligt och snöigt väder, som tillåtit promenader och pulka.
Jag har stort ansvar för projekt jul hemma- men/och barnen är otroligt hjälpsamma och tar ansvar. Att fixa med jul inkl julbord/sängplatser mm för uppåt 15 personer kräver dock en helhetsblick och att vara steget före. Barristan eldar i kakelugnar, bär in ved, pantar och handlar.
Det ÄR mycket för att det är mycket att vara tillsammans under så många dagar. Ställer höga krav på alla.
”Vinsten” och förmånen är att syskon och nu kusiner kan hänga tillsammans och umgås många dagar, spela spel, diskutera, laga mat, babbla och ha roligt ihop. Ta promenader i olika konstellationer, passa varandras barn. Så sammantaget är de ev uppoffringar (jo, såklart!) värt att göra. Mamma har varit här nästan en hel vecka och det prövar mitt tålamod enormt. Jag vill inte vara irriterad, och har eg inga skäl att vara det men jag kan bli helt tokig på hennes ”subtila” sätt att styra och ställa. Hjälpsamt men också - ja något sätt att utöva makt- som går emot min uppfattning om hur det ska vara- HUR undanplockat i köket, hur städat under tiden man är så många som samsas om utrymme.
Igår åkte hon hem och det var ytterst skönt.
Idag har min fantasi på matlagning tagit slut så barnen handlar, planerar och lagar och imorrn droppar de hem.
SEN följer ett antal dagar med lååånga promenader, enkel matlagning samt lata stunder i soffan, varma bad och boklyssning samt gos med katterna, som levt ett något förskrämt liv dessa dagar.
Önskar alla en god fortsättning, det här med julen ställer särskilda krav, och även om det är urviktigt att välja och få göra på sitt sätt- så är det ju också en övning i kompromisser och att göra mkt som är rätt jobbigt (diska massor!) men med insikten om att det ingår för ett greater good- en tradition som är viktig och värdefull både i stunden och som minnen.
Kram på er 🥰

Profile picture for user Se klart

Tog ett vinterbad idag, det var underbart!
Nu har chill-mode infunnit sig, barnen kör matlag och jag slappar- exakt som det ska vara efter en intensiv julhelg.
Solen går ner, snön ligger vit. Andas och vara just här och nu. Kram på er 🕯

Profile picture for user Se klart

Tyst i huset, tomt i varje vrå. Vinkat av stora och små, så så stolt över dem allihop. Hanterat en jobb-konflikt här på förmiddagen men nu väntar ett par dagars vila. Hoppas jag.
Knytis-planer för nyår i stan, men därefter blir det landet ytterligare några dagar. Ska vara ledig till den 9:e, även om jag gissar att det kan bli någon eller annan jobbgrej som dyker upp. (Ingår i mitt jobb och inget som stör.) Är fylld av tacksamhet efter en helg som den här. Är priviligierad med friska barn och mat i förråd och kylar. Har inget att önska just nu, utan vilar i den stillhet som skapar livet- som Karin Boye skriver.
Vi vet ju att livet rör sig, sjukdomar, kriser kommer vår väg. Men just nu är det bra, precis som det är. Kram på er 🎄

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Så gott det låter…att inte behöva titta bakåt el framåt utan bara få finna sig i stunden…att det är bra🙏🏻
Tänker att den tanken skulle kunna vara hjälpsam även för mig för att kunna kliva ett steg fram🙏🏻

Min man och jag är bjudna på dop i Kungsholms kyrka och på mat efteråt i Fattighuset. Har du varit där? Det är min mans brorsdotters son som ska döpas.

Kram och ha det fint🥰🌟

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart På något sätt är det kontrasterna som är magiska. Fullt hus - knäpptyst. Ute på vift - mysa hemma.

Jag brukar säga att jag behöver komma hemifrån för att uppskatta att vara hemma. Det blir extra tydligt när man är långtidssjukskriven och är hemma för det mesta.

Att då som du alternera mellan två hem är ju riktigt nice 😎

Gottnyttårkram 🐘

Profile picture for user Sisyfos

Åh så mysigt det låter ändå SeKlart. Jag tänker att irritation på föräldrar/barn är vanligt. Djupt rotade beteendemönster och maktkonstellationer. Jag blir också irriterad på min mamma. En del saker sitter verkligen i ryggmärgen har jag märkt. Det är jättefåniga saker som jag irriterade mig på redan som tonåring som hon fortfarande gör. Hopplöst! Alltså inte av henne i det fallet, men att känslan kommer. Har försökt att jobba lite med mina automatiserade känslor både angående mamma och min syster. Se deras tillgångar och det har blivit bättre. Jag sätter mer gränser när det behövs. OM det behövs. Tidigare satte jag gränser lite nu och då. Det som är jobbigt med min syster är att hon har lite svårt att se att hon inte är perfekt så där får jag jobba lite mer med mig själv. Det går inte att nå konsensus.

Profile picture for user Se klart

Tack för fina hälsningar 💞
@varafrisk, har varit på både bröllop och begravning där- en av Stockholms finaste kyrkor enligt mig! Säg till om du vill ha några restaurangtips, har lite dålig koll nuförtiden men finns ju många småställen i de krokarna! Mysigt med en utflykt 🤗
Vet du @andrahalvlek, du har helt rätt i att kontrasterna är grejen, och jag blir aldrig blasé utan mycket glad att komma till landet- varje gång! Och sen så skönt att komma hem till stan- varje gång. Minst två rejäla glädjor i veckan alltså. Jag funderar mycket på detta med ”hem”, vad det står för, vad med hemmet som är viktigt. Jag köper absolut inga dyra möbler utan endast auktion/loppisar, men mycket tid och kraft nedlagt på att renovera och återskapa husets - ja, nån sorts själ. Jag tänker ibland att med skilsmässor och andra förluster som finns i vår familj, kanske detta med ”hemma” blivit extra viktigt? Och med tanke på att mina föräldrar skilde sig när jag var 16 och mitt ”hemma” försvann i samband med det, så har det blivit megaviktigt att barnen har en plats som är trygg, ombonad, och alltid öppen för dem. Att alltid få komma hem- det är en symbolisk känsla som jag själv har saknat, ofta.
@sattva jag njuter som bara den, inga krav och plikter och jag hörde mig själv babbla på om de olika hjärnhalvornas uppgifter idag- och tänkte förstås på dig! Tänker ofta på dina ord och nu övar jag med framgång att liksom lägga mitt ”öde i någon annans händer” - inte Gud i det här fallet utan snarare tiden. Eller processen. Jag kan inte värka fram saker i huvudet, något annat måste till och jag väntar under tiden, äter hemska mängder julgodis men har också anmält mig till hälsa-program med start den 9 januari. Laddar i hjärnan. Som jag gjorde innan mitt vita kvartal i slutet av 2019..😀Positiva bilder, vad jag längtar efter (springa, pilates, sånt!)
@sisyfos jag har också massa gammal irritation kring min mamma, men den har egentligen falnat med hennes stigande ålder. Men hon är gammal, och jag hänger inte riktigt med. Bara senaste året har hon blivit så skör tycker jag. Äter lite. Är trött men har svårt att vila. Det är en omogen protest mot att hon inte är som hon alltid har varit. Sen finns det gammalt jox från tider när hon drack för mycket- inte så långa perioder- men tillräckligt. Hon orkar knappt dricka ett glas vin längre, men jag triggas ändå. Små barns-trigg?
Oj, nu ropar mannen att det är en mus i köket och katterna är där… vill helst springa in på toaletten och gömma mig! GULP!

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Ja, det ska bli mysigt att åka t Stockholm. Det blir nästan tre år sedan vi var i Stockholm senast då på Alkoholhjälpens forumsträff. Något som jag är väldigt glad är att även vår dotter är bjuden. När vår dotter varit manisk och dragit iväg och då bla t Stockholm har hon haft kontakt m sin kusin vilket var en tröst för oss. Det ska bli mysigt att åka iväg m vår dotter❤️ När jag vet lite mer var vi ska bo återkommer jag kanske och ber om tips på restaurang🥰

Hur gick det m musen och katterna? Minns i mitt föräldrahem ute på landet när möss kom in i vårt hus. Jag tyckte det var så läskigt😂

Ha det fint! Kram😻

Profile picture for user Se klart

Musen klarade livhanken @varafrisk våra katter är ännu inte några raffinerade jakt-djur.. nu är allt packat i inbrottssäkra paket så det finns inget att hämta! 🐁🐁

Profile picture for user Se klart

Hemåt efter 10 dagar på landet, bilen full, vädret grått. Men det blir så bra att komma hem-hem! Mina kvarter 🙏🏻 Tänkt ytterst lite - eg inte alls på alkohol, eller flaskor har passerat mitt synfält men numera är det något som inte gäller mig. Jag förhåller mig inte, flaskorna väcker inget.
Tre år har det tagit att komma hit. Finns ingen plats och ingen tid att dricka, har fullt upp med att leva livet, tanken på att tvingas sitta i timmar och bli full känns så absurd. Snart nytt år, det blir härligt! Kram 🥰

Profile picture for user Sattva

@Se klart Så skänt med 10 dagar på landet! Nu börjar mina 10 dagars ledigt. Njuter!
Försöker ibland känna igen mig i prat om alkohol. Men kan inte hitta ens ett uns förståelse/ sug/ motivation till alkohol. Fattar liksom inte känslomässigt längre vad man ska ha det till. Lite konstigt att känna så, när så mycket tid tidigare har gått till tankar kring det. Frihet är det!!

Profile picture for user Se klart

Jag sammanfattar helgerna och passar på att läsa runt/ikapp på forumet, reflekterar över de olika vägarna- hur man ser på alkoholen och vad den får för skepnad.
Jag klurar över att alkoholen aldrig haft nån annan skepnad för mig än en del av den jag hade blivit/ alkoholberoende. Lite i taget har jag också börjat tycka att alkohol är helt onödigt, men har eg inga problem med andra som dricker (måttligt) Jag skulle ALDRIG byta med nån som ”klarar av att dricka normal” vilket var min högsta dröm för några år sedan. Sorgen över att vara någon jag icke är- är förbi. Jag känner varje dag att jag vill vidare i livet, inte stanna upp (jo när jag slappar såklart)🤗🎄 Har inte tålamod för något annat. Det finns så mycket jag vill lära mig, och erövra.

Läst runt här och även funderat på alla modiga berättelser. Alla försök, lyckade- och ibland snarare en snårig väg mot frihet. Jag läser inte längre om att dricka måttligt, jag läser heller inte kinesiska, även om det vore mer relevant. Har den djupaste respekt för allas kamp, som ser olika ut.
Om några dagar ska jag ”fira” 3 år nykter. Mitt livs bästa beslut (efter barnen såklart) Utan forumet hade det inte gått. Mina vänner, soulmates och bekanta här.
Jag passar på att önska var och en ett Gott Nytt år/ och vill tacka 🥰
Forumet är ingen inrättning som någon annan gör, forumet är all tid och energi som vi delar med oss av här. Och alla olika, har lärt mig- och lär mig så mycket.
”Vad skulle Sattva sagt” ”hur hade @andrahalvlek agerat” eller ”@torn skulle tycka att ännu mer jobb-babbel är över gränsen här 💞
Det är våra olikheter som berikar och det allra finaste med forumet är att de olikheterna får finnas och hyllas.
Så jag vill tacka var och en av er, ni som skriver, ni som peppar, ni som tröstar. Ni vet vilka ni är.
Jag älskar forumets inverkan på mitt liv, jag blir rörd av all den goda vilja som finns här, tålamodet, och stolt att vara en del av det.
Ha nu 202trevligt och fortsätt njut av de nyktra dagarna. Ni är inte bara bäst, kloka ord stannar och bygger bon inuti, många skulle intyga. Tack allé! ❤️❤️❤️