En himla fin men ganska energisk helg mot sitt slut. Pyssel med familjen, middag och en del fix och adventsbak på landet. Haft städhjälp hemma ffg på länge- hade det när barnen var små men nu tycker vi att vi kan städa själva. Men så bokade jag in 5 timmar och det var väldigt lyxigt att komma hem till nystädat. Detta är en mycket hektisk månad, jag behöver preppa för att orka och för att hålla. Har sakta men säkert förflyttat läggtiden tidigare, betyder mycket för min ork, och jag vaknar och känner mig utvilad (efter 20 min lätt medvetslöshet..,)
Inte så långt kvar till jul, jag längtar efter ledigt. Gärna jobb och fix och don men utan skärm…
Nu ska jag äta ett par skumtomtar och klappa lite på katterna som är helt utmattade av denna sociala helg. Inte kunde jag förstå hur mycket det gick att tycka om två små katter. Jag glädjs så barnsligt mycket. Varenda dag. Från det jag vaknar (av en hungrig misse) till det jag lägger mig med en katt vid (på) fötterna.
Glad advent kära forumvänner 🕯🌟🎄😻

Jag glömmer för det mesta att skriva något om alkohol, men den här helgen har jag vid flera tillfällen spontant känt- GUD så skönt att inte dricka. Nästan som jag behöver nypa mig i armen. Är det verkligen sant att jag snart varit nykter i 3 år?? Yes!

Kattväckning med tvätt av hals (min) samt små kärleksfulla bett kl 06 är numera vardag. Då kan jag dricka (egengjort) kaffe en hel timme i sängen. Köpa julklappar och fixa med planerings-grejer. Baristan börjar inte jobba förrän kl 07 framkom det i morse…jag sa att arbetstiden bör förläggas för att passa verksamheten. Hehe. Har ni tänkt på att det är rätt lätt att skratta på morgnarna? Hjärnan är lite mjuk och formbar. Har inte skärpt sig.
Alla klagar på mörkret men jag är glad att det är mörkt så man får vara så trött som man är. Igår åt vi falukorv, mos och brysselkål. Så gott så jag trillade av stolen.
En tisdag kan räcka så. Jag är tacksam för många saker just nu. Jag inväntar lite mer info kring ev nytt jobb- men jag tänker inte på det utan det får ta den tid det tar. Det är så att säga inte en vakans som ska fullas utan i så fall en ny roll.
Min nya chef har slutat (efter tre månader!) någon sa: men nu är det väl din tur?
Nej tack- jag vill inte ärva nån gammal loppig tjänst…
Är trygg i att saker och ting blir till det bästa, så småningom. Nu längtar jag efter lång julledighet. Kram och godmorgon på er 🥰😽

@Se klart Mysig uppväckning och det är så härligt att kunna dricka kaffe en hel timme i sängen. Ha, ha lät så kul med att du inte vill ärva någon gammal loppig tjänst😂. Bra där, låter mycket mer spännande med den ev helt nya rollen. Man får förlita sig på att det blir bra till slut på något sätt. Det ordnar liksom alltid upp sig ändå. Jag längtar också efter en lång skön julledighet.

Ha en fin onsdag❤️

Ja men eller hur @vår, 🕯💞 mina bästa morgnar- och en sån inföll just idag. Det ger energi som det annars är lite skralt med- men inte så konstigt med tanke på mörker och regn. @sattva, så koncis och riktigt sammanfattning 😍🌟
Tack för goda tankar en dag när vi egentligen bara har tid för det nödvändiga 🙏🏻

Godmorgon, jag älskar att det är mörkt när jag vaknar och kikar ut på ljusslingan på balkongen och prat med min favoritperson och tillika min man.
Jag älskar den stunden och det var inget jag förutsåg hösten för tre år sedan som var min mörkaste höst. Jag kryssade mellan uthämtningar av paket och julklappar, lokala restauranger för att plocka upp mat och hinna dricka två glas vin.
Jag var egentligen aldrig sugen på vin på dagtid- och trodde det var en ”garanti” för att jag inte var alkis men nu vet jag att det bara var en tidsfråga.
Nu är ett annat liv. Roligare och rikare. Två stadiga fötter i marken, huvud som flyger lättare! Kram och njut av den första december!

@Se klart God morgon! Ja, det är riktigt mörkt nu och det är så mysigt att se adventsljusen och slingorna lysa mot den mörka kontrasten. Jag vaknade tidigt och rutinen är att sätta på kaffet, släppa ut hunden på morgonpink och själv på ett toabesök. Sedan tar jag med en kopp kaffe till sängen med hunden efter mig och vi kurar ihop oss tätt intill varandra. Han blir ett extra värmeelement mot kroppen. Nu är det ett annat liv, roligare och rikare😁.

Ha en riktigt fin dag och 1 december. Kram❤️

Nej inte något fel på dina morgnar @vår det hör jag tydligt 🕯. Haft en dag med möten i ETT. Helt slut i huvudet men avslutade med indisk middag i kvarteren och nån dokumentär som mest var gamla filmklipp jag sett i en annan dokumentär i samma ämne. Nu sova. Jag måste säga att mina veckor är riktigt bra nu. Är inte så katastrofalt utarbetad och tar allt lite tag för dag och räknar ner till helst 3 veckors ledigt i jul.
Jag tänker mer och mer på att få kraften att gå ner mina kilon jag behöver och vill gå ner och att jag äter för att jag känner mig trött- men om jag skulle gå och träna skulle jag inte bara bli mindre trött utan också mindre sötsugen.
Jag vet det.
Idag kände jag mig så hemskt gammal och tjock och grå och hade för små strumpbyxor under kjolen och allt var bara korvigt och fel och fult.
”Såhär får du faktiskt inte tänka om dig själv” sa jag till mig själv.
Så nu har jag bordlagt mitt förakt och bytt ut tankarna kring hur skönt det blir att komma igång efter jul.
Men sen tänkte jag, att imorgon är också en bra dag för att springa? Kort men ändå ett spring? Kram och godnatt! 🌟

@Se klart Nej goa fina Se klart, så får man faktiskt inte tänka om sig själv😘. Men däremot är det viktigt att trivas i sitt eget skinn liksom. Och ja, träning gör en ju piggare o allt det där. Bara ta på springskorna o ge dig ut! Det där gnaget att du "borde" stjäl en massa energi. Bara gör, så är det gjort❣️
Nu är det freeeedag! Ser fram emot sovmorgon imorgon o inga större planer. Underbart🌸❣️🌸

Du har rätt som vanligt @sattva! Japp stjäl energi är helt sant- ska ge mig ut innan mörkret 🌟 (nu har jag ju något att leva upp till…) 😍

Vaknade på ett väldans gott humör och det har ännu inte gett vika. Har ett par tuffa samtal idag- personalfrågor- men det känns väl genomtänkt och har stöd från HR etc.

Min för ett halvår sedan nyutnämnda chef har slutat- hoppsan… jag har inte fått frågan, och vill inte ha den. Jag planerar för min egen avgång oavsett var och när det landar- och det känns bra.
Men vill lämna ordning och reda efter mig.
Ser fram emot helg- jag var så trött igår- och känner vad den där tröttheten gör med tankar och inre liv.
Ikväll ska vi laga middag, umgås, prata, och imorrn hoppas jag på sovmorgon. Kram på er och njut av fredag! 💞💞💞

Bästa fina @Se klart ❤️ Älskar att läsa dina kloka inlägg. Så reflekterande…så..ta-till-vara-på-livet…🙏🏻
Å du mfl här på Det vidare livet…även om ni möter på motgångar som alla människor gör så finns det ändå ngt rofyllt över era inlägg…å jag tänker…det beror på att ni brottas m alkoholskiten!!
Kaffet som ni tar i sängen…beskriver ni som det dyrbaraste guld…å det är helt underbart⚜️❤️Kram🥰

Helt sant @varafrisk vi har brottats klart med den och kan brottas när det krävs men inte i onödan längre. Mitt kaffe- jag har ju LÄRT min hjärna att inte bara gilla utan älska den där stunden. Jag fyller den med massor av saker som inte fanns där från början. På så vis liknar livet trolleri, även om allt är kemi (ofrivilligt rim 😆)
Kram 😍

Igår var jag på fin, stor och urtrevlig middag med vänner- det var sittande bord en halv evighet men kul samtalsämnen och fantastisk mat. Vid 01 var jag klar och sällskapet började bli en aning tjatigt men det var roligt fram till dess.
Idag lyckades jag ÄNTLIGEN med en sovmorgon, väldigt skönt och känner mig både lite lätt och tung i kroppen. Tänker på de som vaknar och mår illa och har ångest idag. Jag kommer aldrig mer vara en av dem. Att gå på en middag som igår föranleder om inte frågor så åtminstone är det ett ämne för diskussion. Några ”kanske borde ta ett uppehåll”, men ”älskar smaken av vin”. Haha jag vet inte riktigt var jag ska börja då, så jag säger inte så mycket.
Det propsas aldrig från någon- men nu har jag varit nykterist så länge att alla vet, är det nån som inte vet så brukar det bara gå under radarn.
Jag hade jättekul, när folk blev för babbliga åkte vi hem med tunnelbanan som var smockad med unga människor, några i olika grader av rus. Tacksam att vakna i min säng, klar i huvudet och en iaf halv söndag som ligger framför mig med väldigt få måsten. Kram alla som kämpar och alla ni andra. 🤗 Det enda som skiljer mellan kämpa och att inte kämpa mer är att inte ta första glaset.

@Se klart Halloj! 🤗 Visst är det skönt när de flesta man känner, vet om sedan länge att man inte dricker alls. Inget propsande mm. Och dom som man inte känner vet ju inget annat, så det är ju lugnt det med.

Precis! Att vin (eller öl) är sååå himla gott är ingen idé att gå i diskussion om. Detsamma gäller glögg, en del tycker ju det är så fantastisk gott med denna häxblandning av kryddor. 😂

Snart dax att beställa fröer eller? Jag tänkte ge mig på att förodla lite till växthuset nästa år.

Kram

@Se klart Ja, hur många gånger har man inte sagt att man dricker vinet för smakens skull, att det är så gott. Det som var gott var att få yrslet😂. Vissa kan säkert dricka för smakens skull, men då blir det inte mängder. Efter några glas vet man inte hur det smakar. Nä, den diskussionen håller man sig utanför. Skönt att kunna åka hem till lugnet när det blir för babbligt och vakna nykter.

Ha en fin andra advent🌟🌟💕

Riktigt skönt är det @torn, ibland känner jag också att jag inte vill prata så mycket om detta att inte dricka-när andra dricker/är påväg att bli fulla, har ingen lust att lägga omsorg på diskussioner som är glömda nästa dag 🥹
Ja du- vad gäller blommorna så är jag just nu delvis engagerad i julblommorna- och i vilken takt mina amaryllisar kommer att slå ut (eller inte..) och så är jag orolig för mina mindre pelargoner/lite ovanliga sticklingar som jag inte ställt undan för övervintring… de verkar inte må bra helt enkelt.
Så min blom-kvot är fylld just för tillfället men vet ju att ungefär på nyårsdagen kommer fantasierna igång.
Mitt problem med förodling är ju att om det är riktigt små frön så klarar de inte att man är borta över helgen (då jag ju åker till landet) Förra året körde jag diverse brickor fram och tillbaka men i år har vi dessutom katterna. Kanske får det bli en till dahlia-sommar med tanke på tillväxten av mina knölar? Har ju också en riktig plan för min kryddträdgård- då ska det grävas redan i vår- göras ritning och planeras för den, det ska blir riktigt kul och en ”omöjlig dröm” som jag kanske kan göra verklig. Vi får se! Men odling blir det alla gånger. Mina gulliga grannar odlar från frö så kanske kan de odla till mig med.
Vi har månadsdag på tisdag- om vi kommer ihåg! Den 6 januari ska jag iallafall skicka iväg några smällare i fantasin. 😍😍😍 Kan du fatta att det har gått tre (3!!) år då ⏳⏳Vi får fira med nåt skoj.
@vår jag tycker ibland att det är synd att alkoholfria viner smakar så illa- och jag kunde verkligen uppfatta (då iaf) att vin kunde vara så himla gott. Men som jag försökte förklara för nån igår- så. Ja, man kan inte få allt samma lika när man gör en förändring i livet. Det går att sakna tvåsamhet när man skiljer sig- betyder ju inte att man ska stanna i en dålig relation som man redan gett tusen chanser.
Nej jag tycker inte att det är lika gott att dricka vatten till ostbricka- inte lika mysigt heller. Men ANNAT är mysigare. Det går inte att cherry-picka ut små saker som man vill behålla i ett så stort beslut. Barn? Slut med sovmorgon. Man/många skaffar barn ändå. Man vet inte hur allt ska bli. Men man får våga chansa och kanske inte ha alla svar. Men förlita sig på att de kommer. Det är spännande liv på riktigt, det vi får vara med om! Sån tur vi har ❤️
Ps. Resonemanget ovan är svårt att föra med personer som för ett vinglas till munnen varje minut 😃

Jag tror jag har blivit lite smartare av nykterheten. Ikväll har jag läst några långa artiklar kring ämnen som jag är intresserad av, men på rätt svår nivå. Sånt orkade jag inte riktigt förr. ”Orkar inte” var också ett mycket vanligt förekommande ord. Klimakteriet och min dotters kämpiga år med depressioner och suicidplanering gjorde mig så trött och sorgsen, i perioder paralyserad av rädsla. Och utöver det- eskalerande missbruk. Jag drog ogräs när andan föll på. Jag tränade rätt mycket! Jag var ganska smal. Men det var upp och ner de där åren. Periodvis tog jag dåligt hand om mig själv, periodvis bättre. Periodvis drack jag mycket, periodvis mindre. Oavsett period så var jag väldigt väldigt trött.
Att börja med antidepressiva mediciner förändrade mitt rätt låsta tillstånd av oro i hjärnan. Stressen blev mindre. Så småningom fick min dotter en för henne livsavgörande diagnos och behandling. Det har naturligtvis betytt allt för hur jag mår i grunden, idag. Hon har kämpiga år framför sig men hon lovar min varje gång vi pratar lite allvar att hon aldrig är i närheten av den livsleda- eller snarare - självhat och olycklighet som hon kände då. Jag övar på att släppa taget. Hon övar på att bli lite bättre på att försäkra mig om att all is good. Good enough.
Smartheten? Äh, jag kanske inte har blivit smartare men jag är så intresserad av en massa saker. Nu kan jag t ex massor om katter… hehe.
Snarast i säng nu, för jag ska till stan imorgon och jobba- tidigt tåg.
Hoppas katterna väcker mig! Kram kram på er allihop. 🥰🥰

@Se klart Liknelsen mellan att få barn och sluta dricka är klockren! Ett stort och viktigt beslut, som kommer att få omvälvande effekt på ens liv, men riktigt hur vet man inte innan beslutet tas.

Allt är inte guldkorn i det beslutet - men helheten är gigantisk guldtrofé 😍

Man kan till och med beklaga sig över små irritationsmoment, men man ångrar aldrig sitt beslut. Det tillhör de bästa beslut man har tagit i sitt liv.

Jag börjar nästan skratta när jag ser för mitt inre hur jag håller detta brandtal till en vinpimplande bekant/vän 🤣 Men jag passar på den. Den diskussionen tar jag inte.

Jag känner som du att jag spar mitt krut, att snacka anti-alkohol med allt och alla är bara slöseri med min energi.

Kram 🐘