@Sarsaparilla Himmel vad hemskt med proppen i hjärnan. Har man fått en kan man få flera, tänkte jag direkt. Vad säger läkarna? Vad kan du göra för att hjälpa kroppen att inte bilda sådana proppar igen?

Och din man är en riktig suput tyvärr. Honom har du inget stöd i, han är förtrollad av alkoholens makt. Ge honom ett ultimatum: Jag eller alkoholen. Och förvänta dig inte att han väljer dig. Tyvärr. Men då vet du åtminstone.

Lägg din energi på att klara dig själv ur alkoholens klor! Lägg inte energi på honom alls. Han får göra sin egen nyktra resa. Eller inte. Det kan endast framtiden utvisa.

Kram 🐘

Läste ikapp din tråd. Oj, vad jag vill lägga varm bomull runt dig och bara låta dig vara där o omhuldas. Det där med en andra hälft som super när man själv kämpar för nykterhet har jag förstått är supersvårt! Ta hand om dig!❤️

Det har visst gått mer än ett år sedan sist jag var här och skrev. Idag har jag varit nykter i ett år och tre månader. Det känns både stort och fjuttigt på samma gång. Jag kämpar mycket med mina tankar på att jag borde ha gjort det här för många, många år sedan. Tagit steget att inte dricka alls. Jag tänker mycket på hur mycket pengar som bränts och hur mycket jag har förstört för mina barn under deras uppväxt. Jag har ju aldrig gått att lite på helt ut eftersom vinet alltid har funnits där och varit viktigast varje dag. Det är tungt att bära.

Jag ska försöka fokusera på att jag är nykter nu och en mamma att räkna med. Det här året har jag faktiskt inte ens varit i närheten av att åka till systemet. Visst har jag mina stunder när jag tänker att nu skiter jag i det här och bara super mig bortom all sans och får tyst på min tjattrande hjärna. Men jag har inte varit i närheten av att göra slag i saken. Bara kortvariga tankar som får passera. Tänk om jag kunde vara likadan när jag tänker på allt jag ställt till i det förflutna. Kunna låta det passera och tänka att jag är en bättre människa nu men det är väldigt svårt att tänka så.

Så var det ju det här med mannen som dricker fortfarande. Han ljuger och smyger och tror att jag inte märker. Han kan ju inte lura mig som kan alla knep som finns. Ljuger om mängden öl han köpt hem. Säger inget om att det också finns en flaska sprit som är gömd någonstans och dricks ur i smyg. Igår blev han plakat och förstörde julafton. Jag var så slut på kvällen när han äntligen hade stapplat i säng att jag bara grät. Min son och hans flickvän som firade här fick sin jul förstörd. Sånt här går inte att reparera. Jag är så trött och ledsen idag.

Jag är väldigt ensam med allt. Vill egentligen bara lämna gubben och leva utan honom men sonen måste flytta hemifrån först och stå på egna ben. En förändring måste ske inom en ganska snar framtid i alla fall. Jag orkar inte med det här livet och det är mitt liv som bara slösas bort. Jag har fixat min nykterhet på egen hand. Har provat AA men det är inget för mig. Jag kan inte med sjukdomstänket, det funkar inte för mig. För mig blir det som om alkoholen har vunnit i alla fall och man alltid måste gå runt och tänka på den och akta sig för den. Det du motstår kvarstår. Så tänker jag. Skulle önska någon form av gemenskap men det blir nog svårt.

Ville bara skriva av mig lite för mig själv. Kan vara bra att gå in här lite då och då och läsa. Se om jag kommit framåt någon bit eller inte.

@Sarsaparilla Varmt grattis till ett år och tre månader nykter! 🥳🥳🥳

Jag förstår att det dåliga samvetet plågar dig, men jag tror att det bleknar med tiden. Gjort går inte att göra ogjort, men nu tar du ansvar för ditt liv!

Och jag tycker att du ska fortsätta ta ansvar för ditt liv - lämna gubben! Ta med dig sonen. Även om ni bor i ett kyffe så är det bättre än att leva med en alkis som förstör era liv.

Fortsätt skriv om det här på forumet så ska vi stötta och peppa dig allt vi kan. Att sluta dricka är ofta det första viktiga steget, men mycket kommer i dess spår. Vi är många här på forumet som har gjort förändringar i våra liv på olika sätt till det bättre.

Börja leta efter en bostad nu! Säg det till din man redan nu, att du och sonen tänker flytta. Då kan han påbörja sin mentala resa också. Om han är förmögen till det.

Du är i alla fall värd något mycket bättre - lugn och harmoni i ditt liv ❤️

Kram 🐘