Helt rätt i det du skriver..

Man lever inte bara en gång, man lever varje dag. Dör gör man bara en gång!

En dag i taget ?
/ Mrx

Tack för alla stärkande ord!
Idag har jag varit nykter i 6 månader, en milstolpe. Jag är stolt och väldigt nöjd med mig själv. Jag har så mycket energi, energi som jag helt har försummat tidigare. Jag kan se mig i spegeln och le, min kropp mår bra och mina tankar är positiva. Jag håller fast vid träningen, 4 pass i veckan blir det minst. På helgerna tidiga mornar och på vardagarna sena kvällar, jag orkar ju det nu! Allt jag äter är växtbaserat så jag är väl vegan nu kan man säga. Fast endast för att jag mår bra av det.... och jag mår jättebra! På helgerna jobbar jag hemma med allt möjligt, planterar massa grejer och försöker njuta så mycket jag kan. Jag vet med mig att så fort den där rastlösheten kommer så ökar alla risker, men det blir lättare för varje vecka och nu kan jag tilochmed kolla på en hel film utan att bli dödsnervös ?

Alla är olika på alla möjliga vis och alla har olika förutsättningar och bakgrunder. Men för mig fanns bara en utväg, ändra på allt som var negativt. Det var tidvis kämpigt men för varje förändring kom en lycka och ett välbehag över att ha gjort detta på egen hand. Jag har hela tiden sett det som en sorts tävling, och förlora är det värsta jag vet.

Ge allt, det är värt det ❤

Jag vet hur det är att växa upp med alkohol omkring sig, det blir man sällan starkare av. Vad starkt av dig att lyckas bryta dig loss! Dina ord värmer, jag får så fint stöd här. Tack.

Sex månader nykter och det låter som du har fått ditt liv tillbaka, med extra allt. Blir så glad för din skull!

Kram ?

Tack! Ja jag är en ny människa. Men jag vet hur lätt det kan vara att falla tillbaka. Man måste vara på tårna varje dag, tänka positivt. Det går nu, allt är så mycket klarare.

Hej alla, tack för allt stöd! Jag har inte tagit mig tid att skriva av mig, har haft dåligt samvete för det.
Min fru sa nyligen... Grattis! Nu har du klarat av en graviditet...
Det har jag ju, men samtidigt så är dom 9 månaderna bara början.

Jag har analyserat så gott jag kan och inser att jag har bytt mitt alkoholberoende mot träningsberoende. Jag vet inte om det är bra? Jag tränar 5 pass i veckan och kör slut mig totalt. Lite lätt manisk med proteinintag och mat.
Just nu vill jag inte lugna ner mig med träningen, blir så glad för varje framsteg.
Har gått ner 20kg! Och är starkare än någonsin tidigare, känner mig som en atlet.

En mindre bra grej är att jag inte längre klarar av när folk är fulla, jag avskyr det. Jag kokar inombords och kan inte slappna av. Det har gjort att jag distanserar mig en del. Vi går inte på fester längre som innan, det är lite tråkigt för jag har många vänner sen många år. Men vi har fått en helt ny familjesituation. Inget bråk, stök och osämja. Vi umgås mer i familjen och jag ser äntligen hur barnen mår! Jag är stolt över min familj och är så tacksam att dom inte fick nog innan, jag var inte värd dom.

Nu ska jag iväg på ett stenhårt axelpass på gymmet!

Nu har du fött fram en helt ny människa: Atletisk och sund ?? Och 20 kg lättare, wow!

Så länge du varierar träningen och inte ådrar dig några skador så är det verkligen ingen fara på taket.

Hur reagerar du om träningen blir inställd pga sjukdom eller något annat viktigt? Det är väl just den reaktionen som kan visa hur ”beroende” du har blivit.

Är man sund även mentalt så bör man inte reagera nämnvärt på det. Lite besviken förstås, men det bör inte framkalla ilska och ångest.

Familjemys låter mycket trevligare än fyllefester.

Kram ?

Skönt med nykterheten! Har också lite svårt för när folk blir fulla. Men många vänner hänger gärna på nyktra aktiviteter när man föreslår. Vandring, luncher, fika med mera funkar bra tycker jag.

3 år!
Jag har hållit mig ifrån alkohol i 3 år ikväll, inte ens en lättöl eller en klunk vin. Jag är stolt över min bedrift och otroligt tacksam.
Jag vill meddela det här på forumet för jag tror inte jag hade fixat det utan er, jag behövde få ur mig allt men kunde inte prata med nån.
Tack!
Jag hoppas att den som läser mina ord kan finna lite mod och hopp.
Sålänge man vill så klarar man allt men utan vilja klarar man inget.

Nu är jag clean and sober.

Tack! Jag vill bara dela med mig lite. Jag skulle ljuga om jag säger att livet alltid är på topp, det går upp och ner men dalarna kommer man lättare upp från nykter. Topparna lämnar inte längre spår av ångest efter sig. Mitt blodtryck är kanon och fettprocenten låg. Jag sårar inte människor som står mig nära längre.
Jag tror inte på gud och jag tror inte på ödet. Jag vet att sålänge jag håller huvudet över ytan så styr jag skutan själv. Framför allt så har jag fått ett otroligt självförtroende när det gäller min tjurskallighet, jag ger fan inte upp. Jag vägrar släppa taget, jag vill inte tillbaka.
Men jag hade nog aldrig klarat av detta utan närstående som stöttat mig, jag har tur som har människor som bryr sig, även om jag många gånger inte varit värd dom.
Nu fortsätter jag i samma riktning.
Mvh Heimdal

@Heimdal Tänker att det är så livet är, dalar och toppar. Men som du säger kan man hantera dem på ett helt annat sätt som nykter. Jag kan även hantera dem bättre eftersom jag fått en helt annan kontakt med mig själv som nykter. Det äkta och det sanna. Man kan helt enkelt bara konstatera att livet blir så mycket rikare och vackrare som nykter och man blir tillgänglig för sin omgivning. Livet handlar inte längre om att det ska härdas ut, det handlar om att leva det och ta tillvara det. Jag har varit nykter i över 13 månader och fler ska det bli, for life!

Ha det gott!💕