Tre månader idag, jag säger grattis till mig själv och riktar ett stort tack till Er här på forumet som stöttat mig. Jag har själv varit ganska dålig att skriva i andras trådar (vilket jag har lite dåligt samvete över) men hoppas ändå att min tråd kan bidra med något som andra kan ha nytta av.

Mitt liv blir bättre för var dag. Inte så att det runtomkring blivit annorlunda utan det som sker inombords.
Jag har inte haft något sug efter alkohol. Dessa tre månader har snarare känts som en befrielse att jag slipper dricka.

Tack för att ni hjälper mig på min resa!

Kram

@Svart kråka Grattis till tre månader!🥳. Det är det inre som måste förändras för att det ska bli hållbart att sluta dricka. Jag har tidigare slutat så många gånger utan att riktigt ta itu med det inre och jag har även inte tagit till mig hur alkohol påverkar hjärnan. Att en gång beroende, alltid beroende. Att man bara lurar sig själv om man tror att man kan dricka ”normalt” när man är beroende. Man kan inte dricka alls, någonsin. Så jag har bara skrapat på ytan och det har inte lett till hållbarhet över tid. Men äntligen har jag förstått och då blir det hållbart över tid, hela livet. Det har ju du också förstått😁.

Ha en fin söndag och var stolt över dig själv🌞❤️

@Svart kråka Grattis till 3 nyktra månader! 🥳🥳🥳

Ha inte dåligt samvete för att du inte skriver hos andra. Forumet ska aldrig vara ett tvång, det ska vara hjälpsamt för individen i första hand. Fortsätta hänga kvar här på forumet och plötsligt en dag får du lust att skriva och stötta en nynykter. Som ringar på vattnet sprider sig omtanke och peptalk vidare från gamlingar till nykomlingar.

Kram 🐘

Jag tittar innoch säger hej. Det blir baske mig bättre och bättre för var dag. Inte att livet där ute förändras men lugnet Inombords. Kan inte komma ihåg att jag känt mig så här känslomässigt stabil någonsin.

För mig har det för första gången blivit härligt att leva nykter.
Det kan säkert komma sug och bakslag men det tar jag då.

En dag i taget, det har fungerat bra i 113 dagar, så jag fortsätter med det.

Kram på er alla!

@Svart kråka Underbart att höra att det för första gången känns härligt att leva nykter! Det där lugnet inombords. Det är precis det som jag också upplever som den största vinsten. Och det blir baske mig bättre och bättre ju längre tiden går som nykter. Härligt att du får utdelning och får känna av effekterna nu. Tänk vilken lugn och fridfull jul och nyår du kommer att få och fira den på allra bästa sättet, utan ångest, oro och bakfylla.

Ha det gott!❤️

God morgon!
Igår firade jag att jag varit nykter i 4 månader, härligt! Passade då på att läsa min tråd igen och stötte då på flera händelser där jag varit orolig för grannarna, nu kan jag le lite åt det för jag har berättat för dem (detta som tidigare var min stora skräck). Jag bifogar mitt sms och ett svar, kanske kan hjälpa någon som är i liknande sits. Det är ofta inte så farligt som man tror att berätta.

"Halloj
Inte helt lätt att skriva det här så jag går rakt på sak.
Jag dricker inte längre för jag är alkoholist, eller rättare sagt nykter alkoholist. Nej, det kan väl inte stämma kanske ni tänker. Jo, så är det. Lite kortfattat skulle jag kunna skriva så här. Alkohol har under en längre tid fått mig att må väldigt dåligt inombords, och trots otaliga försök har jag inte kunnat sluta.

Detta är inget jag basunerar ut till allt och alla men ville gärna berätta för er. Dels för ikväll och dels för framtiden. Vi har ju tidigare tagit några öl ihop:) och jag vill ju hänga med er trots att jag inte dricker.

Jag vill poängtera att detta inte är någon elefant i rummet så har ni några funderingar är det bara fråga på. Dock kanske inte ikväll när kidsen är med.

Ps. Även om jag själv väljer läsk så har jag inga problem med att andra dricker alkohol. Ds.

Träningen i våras var ett svepskäl:)"

"
Hej
Känner med dig, starkt gjort att komma till insikt och ännu starkare att göra något åt det. Vi vill så klart hjälpa och stötta så gott vi kan."

Kram på er och tack för att ni finns och att ni hjälper mig på min resa.

@Svart kråka Grattis till 4 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Fint sms du skrev till grannen, och du fick ett fint svar tillbaka. Är vi bara ärliga brukar det alltid falla i god jord. Människor som bryr sig om oss är glada för vår skull.

Kram 🐘

@Andrahalvlek
Tack, ja 4 månader känns bra. Jag har även märkt att den ackumulerade tiden inte är lika viktig längre. Det viktiga är inte att jag är nykter om ett år eller två, det viktiga är att jag är nykter idag.

Jag ser detta som ett livslångt projekt som jag arbetar med en dag i taget (då blir det ganska enkelt projekt även om det är "stort", för mig i alla fall).

Kram

Hej @Svart kråka ! Jättefint sms, bra jobbat. Precis som du säger så spricker trollen i solsken. Det man går och grunnar på och är rädd för är oftast inte så farligt när det väl uttalas. Grattis till 4 månader och jag gillar att du tänker att det viktigaste är nuet och framför allt inte igår s a s. ☀️

@Svart kråka Grattis till 4 månader🥳 Tänk hur det kan ändra sig från att något känns så svårt att göra, till att man bara gör det. Det är så häftigt när det sker och du gjorde det så fint. Tänker att det är greppet som alkoholen har om en, det falska och förljugna med skammen som ett lock som sluter tätt. I processen i att bli fri från alkoholens klor, händer en hel del och det sanna och äkta tar över. Jag får nästan rys av att tänka på när det händer, för då får man frid och försoning och skammen släpper greppet. Jag får även rys av ditt sms och ditt mod och även av svaret du fick, så kärleksfullt och omtänksamt.

Vilken fin resa du gör❤️

Tittar in och säger hej.
Är så tacksam för detta forum vilket fick in mig på den rätta banan, finns så mycket klokhet och inspiration här. Är även oändligt tacksam till er som tog hand om mig den 30 juli när det var som värst.

Idag är det dag 141 jag är nykter. Det blir bara bättre och bättre, mitt liv i nykterhet och mitt liv i stort. Det bästa är nog känslan, att jag slipper dricka.

Kram på er och tack!!!

@Svart kråka Härligt att du mår så bra och grattis till 141 dagar!🥳. Det är ändå du som gör jobbet och du gör det så bra! Ja, det bäst är att slippa dricka och välkomna livet❤️

Tittar in och delar med mig av mina erfarenheter efter 161 dagar av nykterhet.

Varför har det fungerat för mig denna gång, då det inte gjort det tidigare när jag "försökt". Här kommer MINA tankar kring det.
1. Jag har givit upp kampen mot alkoholen, jag kommer aldrig kunna besegra den. Dvs, jag har insett att jag aldrig kommer att klara av hantera alkohol. Jag är lika mycket alkis idag som jag var för 161 dagar sedan (nu är jag bara en nykter alkis). Väljer jag att dricka kommer jag förr eller senare hamna där jag var när jag mådde som sämst, det är jag övertygad om.
2. Jag har inte lovat mig själv att aldrig mer dricka. Jag lovar mig varje morgon att jag inte ska dricka idag. Detta låter trivialt men har hjälpt mig mycket. Beslutet blir så mycket enklare.
3. Jag har börjat i AA och genomför 12-stegsprogrammet. Detta har givit mig många och viktiga insikter om mig själv vilket hjälper mig att få ett bra och nyktert liv.
4. Jag har insett att mitt stora problem inte har varit att jag inte kan hantera alkoholen, jag har haft svårt att hantera livet och har då tagit till alkoholen. Min övertygelse är att om jag lyckas hantera livet på ett bättre sätt kommer alkoholen till sist vara en icke-fråga för mig.
5. Jag förstår att arbetet med detta är färskvara. Det gäller att jag är på min vakt. Jag har läst och hört flera personer som jag upplevt "stabilt" nyktra men som "trillat" dit. Och detta är lite skrämmande eftersom alla är spiknyktra när de tar första glaset till munnen. Om jag fortsätter läsa här inne, gå på aa-möten då har jag ett bra skydd för att min nykterhet ska bli varaktig. Slutar jag är risken stor att jag tror att, ett glas ska väl inte vara kågon fara.

7. Jag har berättat för flera i min vän-,och bekantskapskrets. Det gör att bakdörren stängs, det blir svårare för mig.

Detta var bara mina tankar om vad som är viktigt och fungerar för mig.

Kram på er alla!

@Svart kråka Helt underbart att läsa😁. Du tänker och reflekterar så himla klokt. Du är sann och ärlig mot dig själv och din omgivning. Du har en sådan insikt om dig själv och du har kommit åt den springande punkten, att det handlar om att du haft svårt att hantera livet som gjort att du tagit till alkohol för att slippa hantera det. Och att fortsätta på AA, läsa och skriva här för att skapa en långsiktig och hållbar nykterhet. Hur bra som helst! Så himla bra! 💪😎❤️