@StarkMenSvag Välkommen hit! Här är du bland vänner. Vi har alla gjort olika lång tid på den nyktra resan. Själv passerade jag 1000 nyktra dagar nyligen, tjoho! Appen Nomo hjälper mig att hålla räkningen.

Om du klickar på mitt nicknamn kommer du till min profil. Där hittar du min första tråd ”Behöver all hjälp jag kan få”, som skildrar tiden 0-6 mån som nykter. Den tråden är fylld med tips på böcker, poddar, youtube-klipp.

Jag tror att man måste nöta, nöta, nöta nyktra fakta och skapa nya nyktra vanor. Skammen är stor i början, men stoltheten kommer efterhand. Att bli nykter är att ta ansvar för sitt liv!

Kram 🐘

@StarkMenSvag Välkommen hit! Du har fått många goda råd från @Andrahalvlek redan, och jag tänker att det är bra att du verkligen bestämmer en dag du verkligen ska sluta dricka, måndag som du skriver. Det första 4-5 dagarna var jobbigaste tyckte jag, men sedan klingade abstinensen av. Tro på att du kan klara av det, man gör det om man verkligen bestämt sig. Att sluta dricka var bland det bästa jag gjort och jag mår bättre än någonsin😁. Nu har jag varit nykter över 13 månader och jag ska aldrig ta ett första glas mer. Lycka till!💪💕

@StarkMenSvag Kolla in @Torns tråd. Under fliken ”Det vidare livet”. Förvisso ingen hund, men fru och barn och ett bra jobb. Också nykter i snart tre år. Han ligger en månad före mig.

Kram 🐘

@StarkMenSvag Hej, och välkommen hit! Min första nyktra dag var också en måndag. Måndagen den 6/1 2020 var dagen då det var slut på helvetet för gott. Det som gjorde att jag verkligen lyckades då, var att jag hade bestämt mig för att absolut inte dricka en droppe till. Alltså bestämt mig på riktigt riktigt allvar. Jag räknade med att ha världens abstinens, må pissdåligt och inte kunna sova en sekund på tre dygn. Men sedan visste jag att det skulle bli bättre dag för dag. Och så blev det. Det är mitt livs bästa beslut, och jag mår hur bra som helst sedan flera år tillbaka. Det gäller bara att ta steget och ha tålamodet tills giftet har lämnat kroppen. Och sedan se till att aldrig ta det första glaset. Suget efter alkohol försvann mycket snabbare än vad jag någonsin kunnat tro. Och efter några månader så var jag enbart tacksam för att slippa dricka. 😍

Så ta steget på måndag, bara kör! Det är värt det till 100% 💪

Du verkar ha en tydlig plan och om du håller den kan det funka. Jag tror det är viktigt att även jobba med tänket så man inte bara går och längtar till nästa godkända tillfälle att dricka. Man behöver lära om och inse att man kan njuta av livet på så många andra sätt än genom alkohol. Hitta vad man själv gillar.