Då var man tillbaka och Dag 2 lider mot sitt slut vilket känns härligt för jag är nykter fortfarande.
Suttit o läst många av era trådar både nytillkomna och en del jag känner igen sen min förra sväng här på forumet.
En del ser onekligen starka ut i sin bestämdhet vilket glädjer mig.
Hoppas på att detta är gången jag äntligen kommer förbi tröskeln och lyckas ställa A där den hör hemma, långt borta från min kropp och sinne.
Sjukt att man vill ha något som i sin tur får en att må så dåligt och känna sig så liten.

@Kebne1 , Joo det har varit uppförsbacke ett tag, egentligen nu då man är nykter och ärlig så började den redan då jag tog återfallet i augusti.
Jag kan se på det som att sedan dess har det bara gått uppför och först nu i november kom jag till toppen men var för desorienterad och trött så jag missade kanten och föll ner.
Mådde så bra när jag lyckades vara nykter och det är färskt i minnet, så jag kämpar för att få må så igen kanske bättre och denna gång vet jag att jag aldrig kan ta första glaset då går det illa.
Den här ronden går jag in för knockout 💪🏻

@Metmasken Kikar in hos dig. Läst i din tråd. Så otroligt bra och starkt av dig att ta dig tillbaka. Förstår att det var en tuff uppförsbacke. Det viktiga är att du klarade det. Stort och starkt! 💐⭐️💪

@Metmasken Jag har också tänkt en del på det där med att jag matat elden men jag har landat i att jag inte hade någon djupare förståelse för hur en bättring skulle se ut, nu är jag så glad och tacksam över att ha tagit till mig kunskapen.

Jag tänkte också sinnesrobönen mycket ett tag, nu har jag börjat tänka på chakran, vill lära mig mer om det.

Precis så, vi har friheten att välja men är inte fråntagna konsekvenserna av våra val❤️

@Himmelellerhelvette vad skönt för dig❤️.
Sneglat lite mot chakran, och visst är tanken intressant men det är för krångligt för mig ( är lite för bekväm ) 😅..

Om nån timma slår klockan slagen för 17 dygn utan en droppe alkohol, det känns bra.
Inte alls lika dramatiskt och omtumlande runt själva nykterhetsbeslutet denna gång, varken abstinensmässigt eller livsfrågemässigt.
(Förutom olycka och sjukhusvistelse då).

Jag gick igenom dom där värre och obehagliga skamkänslorna gentemot min omgivning förra vändan jag sökte nykterhet och samtidigt som det blev man ju lite som öppen bok och svarade på omgivningens frågor etc..
Så hela den biten och det är en väldigt stor bit hos många av oss missbrukare, behövde jag inte gå igenom denna gång.

Självklart har många frågor kommit upp men det är mest kopplat till varför man valde att dricka igen, om det var nånting speciellt som utlöste det och frågor i den stilen, men mest frågor har ju gällt själva olyckan förstås..

Tacksamhet får avsluta denna tisdag❤️.

”En verkligt lycklig person är en som kan njuta av landskapet på en omväg”

@Metmasken Skönt att du slipper förhålla dig till frågor. Frågan varför du började igen går ju inte ens att svara på, eller? Ibland blir det bara som det blir, när man är beroende i grunden.

I början vill man absolut inte yppa något för någon, bara tanken att berätta och sen misslyckas är för hemsk. Lite senare vill man berätta för alla, man känner att man nästan har en skyldighet att berätta varför man inte dricker. Plågsam fas för omgivningen sannolikt.

Nu, när jag närmar mig tre nyktra år, är min nykterhet så självklar för mig, och min omgivning, att det inte ens kommer på tal. Är jag ute på lokal, vilket sker väldigt sällan, beställer jag alkoholfri öl och säger ”nej tack” om någon bjuder på något annat. Inget mer. Jag har ingen redovisningsskyldighet, och jag har inte behovet att berätta längre. Skönt.

Min nykterhet är numer lika självklar för mig som att jag är mamma - och det krävs att jag tar viss hänsyn och har vissa åtaganden då. Självklart, och inte betungande ett endaste dugg.

Skönt att du har återhämtat dig efter sjukhusvistelsen ❤️

Underbart citat! Det bär jag med mig.

Kram 🐘

@Andrahalvlek, tack för ditt inlägg🙏🏻, och grattis till dina snart 3år i nykterhet det ska du vara stolt över ❤️.

Ja ibland fastnar dom där tänkvärda citaten hos en, för egen del är jag helt såld på nalle puh citat, dom får mig alltid att le lite extra 🙂

Då var det dags att sluta ögonen för den här dagen.
Ser klockan slår midnatt och sömnklockorna har ringt länge, men inget att oroa sig för då jag tagit igen det med råge, känns det som då jag ligger i viloläge hela dagarna.
Ska återgå till mina sovrutiner imorgon😴..

I övrigt en rätt bra och insiktsfull dag, mitt gamla jag hade belönat mig själv med ett par extra öl idag då torsdag i det närmaste är helg, plus att det blev inte lika stor chock för kroppen med fredagsfortsättningen och lördagen som Grand Finale.
I dom mer tursamma fallen funkade ju iallafall söndagar som en stötdämpare för att hålla sig till det mer utstuderade intaget som var exakt så man kunde köra bil dagen efter enligt alkoholblåsaren.
Jag blir nästan lite stressad av att skriva detta för jag känner hur stressad mitt tidigare jag var, herregud 🤦🏻‍♂️.

Jaja skönt att idag belönade jag mig med en dyr snus och tvätt äkta coca cola på glasflaska istället för jag vill inte dricka alkohol längre 🤟🏻🙂.

2 advent o julstämningen börjar lägga sig som en knäckdimma här hemma..
Haft lite sisådär med julstämning tidigare viktigaste var ju att handla på sig så man klarade alla röda dagar och vara extra snäll och hjälpsam till uppesittarkvällen så man kunde blåsa på ordentlig över resten av julen med lite mindre dåligt samvete🤦🏻‍♂️.

Men i år blir det andra bullar, när vi köttbullar rullar.
För till årets jul, ska vi alla ha kul.🎅🏻

Jag fick upp en del andra tankar idag långt från julplaneringen.
Jag tänker inte agera på något just nu, men det kan tålas lite reflektion på ämnet en tid.

Det som tagit mest plats idag är huruvida jag ska söka mig ett jobb på bortaplan igen.
Jag bytte ju som bekant jobb för en inte allt för överskådlig tid sedan, just för att komma hem och styra upp mina alkoholproblem och mitt liv.
Men nu har jag börjat ha blandade känslor om det verkligen var rätt beslut.
Jag saknar pulsen både med dom stora städerna och det tillfredsställande arbetet jag utförde där, samt en väldigt trevlig lön.
Det nya jobbet jag har idag var ett säkert kort på ett område jag är erkänt kompetent på.
Men det följde med ett mindre lönekuvert samt mindre utmanande arbetsuppgifter.
Man kan nästan sammanfatta det med att i det gamla jobbet gjorde jag karriär och det nuvarande underhåller jag min kompetens.

Hursomhelst så kanske allt detta är något slags slugt trick av herr Alkohol som mer än en gång tidigare kidnappat mitt omdöme och beslutsfattande bara för att tillgodose sig själv en plats i mitt liv.

@Metmasken Att ha ett roligt jobb är viktigt tycker jag, jag är less på mitt och har sökt annat men jag har inte bestämt mig för om jag vill byta just nu, det får ligga och vila lite, jag är trygg på mitt jobb och vill nog bli mer trygg i mig själv innan jag sätter mig i den stressen nytt jobb innebär. Se hur du känner längre fram, skynda långsamt❤️

Ja nu börjar man närma sig en månad nykter, fyra dagar kvar och dom tänker jag ta dag för dag.
Har haft det lindrigt under det här avslutet alkoholmässigt då, sug abstinens andra direkt kopplade faktorer.
Vad det beror på är jag inte riktigt säker på.
Kanske dom olyckliga omständigheterna hjälpte till under den första kritiska perioden?
Kanske mitt förra avslut ligger färskt i minnet och jag har med mig en del verktyg från det?
Kanske bara en slump.
Vilket som så tänker jag fortsätta med nykterhet som prioritet ETT varje dag för det är jag och mina nära värda.

Noterat att jag ser ut att byta läsk sort under mina avslut.
Första var det cocacola zero andra pepsimax tredje trocadera zero och nu slutligen har Coca Cola tagit hedersplatsen.
Men att slänga i sig en liter Coca Cola känns ändå nyttigare än 7-12 långburk och andra dagar mer.
Faktum är att jag ställde mig på vågen och såg att om jag räknar från maj då jag tog hjälp så har jag tappat 11kg och det blir ca 1.5 kg i månaden utan att ha ändrat på något annat än mitt drickande.
Äter nästan mer onyttigt nu 😳

@Metmasken Jag tänkte också det var skumt att jag inte hade svårare att sluta drick den här gången. Jag väntade på att det skulle bli värre, att suget skulle slå på ordentligt, att jag skulle känna att livet var jättetrist utan A men inget av det har hänt mig ännu, igår gick jag in i min fjärde månad som nykter 🥰

Jag tror det handlar om att bestämma sig till 100% att det inte finns minsta lilla tvivel undermedvetet eller medvetet och att ha nått sin personliga botten! Jag bestämde mig för att vara nykter i tre månader och jag mådde så dåligt sista veckan innan jag slutade som jag aldrig mått innan (min personliga botten).
Det tog inte lång tid innan jag bestämde mig för att fortsätta vara nykter några månader till❣️