Hej,
Jag vill ha hjälp med mitt drickande, jag mår så dåligt och har gjort det i så många år.
Nu har jag sökt hjälp, svaret var hänvisningar till var man kunde få hjälp. Vart ska jag vända mig
för att få hjälp? skrev på 1177 om mina problem, svaret var hänvisningar. Jag anser inte att det
hjälpte mig. Fick snarare en känsla av hjälplöshet.

@EH87
Jag började med att ringa alkohollinjen, rekommenderas.
Nu arbetar jag med självhjälpsprogrammet här.
Fått campral på vårdcentralen samt kontakt med psykolog.
Är väl individuellt vad som funkar.
Ge inte upp det finns hjälp att få.
Lycka till

@janson Jag kontaktade vårdcentralen idag, enda jag fick var hänvisningar till massa olika men inga förslag på dem kunde hjälpa annat än ett läkarbesök och utskrivning av Antabus. har läst om Antabus men kändes inte riktigt klokt på mig då jag redan är allmänt nedstämd större delar av dygnen. Känner mig bara helt borta i frågan..

@EH87
Jag var också helt borta, på alla plan.
Det finns annat än antabus jag hade inte vågat testa det men det var aldrig på förslag . Men bad du om läkarbesök? Det borde de väl föreslagit själva. När jag ringde bad jag om en läkare med någon erfarenhet av alkoholproblem och det fick jag. Fick som sagt campral vilket jag tycker redan fungerar har inga biverkningar men det är individuellt.
Ring vårdcentralen igen eller byt om de inte förstår allvaret.
Kl 11 imorgon öppnar alkohollinjen, prova den!
Håller tummen för att du hittar en bra kontakt som kan lotsa dig vidare. Lovar att det är värt det.

@EH87 Hej! Å vad bra att du skriver här.
Jag har inte blivit nykter men tänker ändå att jag kan ge dig råd. Beroende på var du bor ser hjälpen olika ut fast jag tänker att vårdcentralen alltid har ett medicinskt ansvar och man kan börja där. På min ort kan man få hjälp via rådgivningscentrum/socialtjänsten. Får ett antal besök innan man behöver bestämma sig om man vill gå vidare antigen via socialtjänst el arbetsgivare. På andra orter är det beroendemottagningen inom landstinget som finns som stöd.

Lycka till🌟

Jag tog hjälp av Riddargatan1, alkohol och beroendeklinik. Det finns säkert liknande på andra orter. Fick sån bra hjälp! Campral mot suget som verkligen hjälpte mig och samtal. Det finns hjälp att få!

@Kebne1 mm blir att ringa samtalet till socialtjänstens beroendeenhet som ska vara bra. Ta ett samtal med dem och sedan ta det där ifrån. Startade 10 veckors idag och alkoholkalender, nu är jag på dag två utan alkohol. Men kommer inte klara det här själv, vill inte dricka mer. Har inte velat det på länge, men gjort det ändå. Jag behöver hjälp att sluta och söker det mer aktivt nu. Funderar på att testa AA möte nu på Lördag.